Přejít na výpis diskuzí
Metro: Last Light - videorecenze české PC verze
21.5.2013 | Lukáš Grygar
191 příspěvků
-
Jako recenzenta mám Lukáše rád, ale Metro LL podhodnotil.
-
-
Takovyho povyku, protoze to dostalo o bod min nez prumer? Hrozna hysterie...
-
-
Asi sis nevšiml, o číslech tu mluví málokdo...zato ale o recenzi, její délce a propracovanosti většina...nejde tady o čísla, 7/10 už hra dostala i v zahraničí (i když celkový celosvětový průměr je někde okolo 8,5/10), ale že Lukáše ta hra očividně nebavila, tak jí prostě tu pozornost nedal...však se podívejte do zahraničí, i ten nejkratší článek je 2x tak dlouhý jako recenze. A pokud se hra Lukášovi nelíbila (nic proti němu), tak jí měl předat někomu jinému... Však se podívej na obě fora (video i normální recenze), kolik lidí si stežuje na kvalitu recenze...to sem neviděl už hodně dlouho (a že sleduju games.cz už roky)...takže na tom asi něco málo bude...
-
-
Právě naopak - bavila, líbila. Jen zjevně ne tolik, jako jiným lidem.
-
Kdyz se hra recenzentovi nelibi, tak ji ma dat nekomu jinemu? COZE?
-
-
Recenze na seriózním portálu má být seriózní a objektivní a jestli sis nevšiml, tak jak délkou tak hodnocením hodně vybočuje z ostatních recenzí a ohlasů ve světě...takže ano, recenzent má hru brát nezaujatě a objektivně jí zhodnotit. Svůj osobní názor může napsat pod recenzi do komentů, za to mu hlavu nikdo neutrhne...je to JEHO názor...recenze je ale něco jinýho...
-
-
Doufejme, že si z toho Lukáš vezme ponaučení a bude nějaká sebereflexe.
-
-
Určitě se dá k flagelantům a sepíše studii, aby místní fellas mohli dosáhnout své spokojenosti, spolehni se!
-
-
Pro tebe platí to samé video, jako jsem dal výše.
-
-
Tady je to jako pří honu na čarodějnice... ještě, že už zakázali upalování *7*
-
-
Ty jsi sice nenadával, ale Veskoslav ano a moje reakce byla na něho a ne na tebe
-
Rhulad: Já jsem nikomu nenadával.
ZvacA: Opravdu? Dáš mi link na tu diskuzi kolego? Že bych někde neargumentoval? To se mi nezdá.
Fakt je, že jsem plival na PR články WoWFanu, ale ty se k mé radosti dlouho neobjevily a pokud vím, tak jsem řekl, že na ně plivat přestanu a přestal jsem, takže .. -
Rhulad má ale recht, o ničem jiným než mletí o neustání nějaké Metro-křivdy ze strany Metro panáčků, to není. A přitom jde ve výsledku o ho*no, kdo bude chtít, ten si hru zahraje.
Mimochodem, kolega Kronoss by se neměl vůbec ozývat, jednu dobu tu figuroval jako slušná guma, která strhala a žumpovala kde co a kde koho a nějakou velkou práci s argumentama taky neměl. Teď má nejspíš nějaký klidný období, a nebo se mu to hodí zrovna do krámu. -
Ach nevím kdo koho první urazil... možná by jsi sis to za prvé měl přečíst a ne plivat jedy a za druhé ubožák Veskoslav na mě reagoval první *3*
-
Rhulada ignoruj, ten je tu jen na ty nadávky :)
-
A když dojdou argumenty, jdeme k nadávkám. Bravo.
-
Tak stačí to naspat jednou ty zakomplexovaný deme*te a ne stokrát k textové recenzi a ještě k videorecenzi.
-
http://www.youtube.com/watch?v=Rf_gzZU21K8
- ty jsi ten přednášející a já House. -
Grygar ale neodvolá. :D
-
Proboha. Snažíš se být zajímavý nebo co? Recenze byla prostě odfláknutá a Lukáš hledá naprosté blbosti, co by mohl zkritizovat. Smiř se s tím a nedělej ze sebe šaška.
-
-
-
-
Průměr je 5/10.
-
-
o bod míň než průměr na metacriticu *7*
-
Pochybuju, ze myslel prumer z 10 ...
-
-
-
-
Zvláštní, že ani jedna z recenzí se nezmiňuje o rangermode aféře..
-
-
možná běžného hráče nezajímá? *3*
-
-
Jestli běžného hráče ho nezajímá, jak s ním vývojáři / vydavatelé vyje*ávají, je mi ho líto.
-
-
vyje*ávají jak? Neorientuji se v tom, takže mě zkus přesvědčit, že autor nemá právo si rozhodnout sám o tom, v jaké formě své dílo vydá.
-
-
No jo, běžný hráč předobjednává a tím přistupuje na tuhle stupidní hru vydavatelů. Bohužel.
-
-
-
Jinak, když jste psali sestavy tak na "psacím" pc: i5 3,4 Ghz, Radeon HD650 512 MB, 16 GB RAM při rozlišení 1680*1050 na hight bez vyhlazování samozřejmě a bez PsyhX při standartních 40-45 fps, jediné, kdy se to cukne je menu, kdy prolétávájí loga firem a to jenom při prvním spuštění. Takže podle mě optimalizace skvělá:)Rozhodně lepší než u 1. dílu.
-
-
podle mne neni, prvni dil jsem v klidu dohral na mem e8400 a 7770 a last night mam na low detaily benchmark na 25 fps prumer takze tak:)
-
-
ok tak po patchi 38 fps no proto:D
-
No se nediv když si hrál last night a ne Metro Last Light *1* Ale ne, optimalizace je nic moc...to je holt asi kvůli tomu, jak málo financí tihle vývojáři měli...
-
Vyšel na to patch
-
-
-
hm, 50 eur na steamu, je k tomu aspon nejaka demoverze? strilecky me nebavi ale tohle vypada skvele
-
-
Na Steamu nakupuji jen v době slev, to se pak vyplatí, ale jinak ani náhodou.
-
J8 tam nakupuju. Je to bez běhání, v klidu, žádné shánění. Žádné krabice, vše v pohodě domova nebo práce. Ten čas, co bych strávil běháním po městě, raději věnuji něčemu nebo někomu jinému.
-
-
lol z internetu se to da koupit i za 27 eur a taky nemusis nikam behat :) treba tady: https://www.g2play.net/store/Metro-Last-Light-Steam-Key.html
-
-
Aj lacnejšie
http://www.dlcompare.com/search.php?q=metro+last+night
-
-
No jde o to ze ty hry na steamu jsou az 2x drazsi nez krabicovka v obchode. Osobne i kdyz bych ty penize mel prijde mi to jako hodne drza zlodejina a steam v tomhle nepodporuju.
-
-
mne spis vadi, ze se tam neda nakoupit vsechno, vlastne skoro nic co jsem chtel tam nebylo... wow 60denni karta, turbine points, battlechest ..nicmene po tom straseni tady ohledne hw pozadavku u metra by to demo chtelo
-
-
1900x1200, quality : very high, ssaa : off, texture filtering : AF16x, motion blur : normal, tessellation : normal
Core i7-2700K, 16 giga paměti, GeForce GTX680 a jede to naprosto v poho. -
-
By mě fakt zajímalo, co se komu na tomhle nelíbí ...
-
sry...chtel a valej
-
ja mam amd 64 x2 5000+ a ati hd 6850...mass effect 2 mi jede dobre, jinou strilecku jsem od te doby nehral , proto bych hctel vyzkouset jak to povali a jestli to bude porad tak atmosfericky jako tady ve videu:)
Jinak soucasny hry mi na tom velej celkem dobre (GW2, Neverwinter atd..)
-
-
Strašení ohledně HW nároků je zbytečné. Mě to běhá na 2 roky staré amšině úplně v pohodě. Víc se mi komp zapotí u BFka než u Metra.
-
-
Nesmějte se, ale mám 3 roky starej ntb Samsung R580, i5 2,27 s přetaktováním na 2,52, 4GB ramku a nvidii GT620M 1GB a jedu na 1366x768, kvalita - normal, blur - normal, tesselation - normal, filtering 16x, ssaa off a physX zapnutý bez lagů... (snad jen v jedný stanici mi to lagovalo, ale po reloadu znova to bylo ok... Takže dont worry *3*
-
-
-
Ceny 2x takové nejsou, zase nepřehánějme. Metro v předobjednávce bylo za cca 1100, což je o nějakých 150-200 korun více, než orig hra z nějakého obchodu s poštovním. Na Steamu máš v tomhle i řekněme započítané automatické patche. Například. Navíc není potřeba hru kupovat hned. Stačí chvilku počkat a hra je v nějaké akci. Od 10 procent slevy klidně až po 75 procent. Když to tak spočítáš, vyjde to někdy daleko levněji. Nedávno jsem tak koupil Assassins Creed 3, Tomb Rider, Sleeping Dogs a další. Vše za ceny 600 a méně.
-
-
Nevím, jak u Vám na Marsu, ale tady je něco i jako doručení do domu:)A pořád to vyjde v průměru o 100-200 na nové hře levněji než na Steamu.
-
-
to není pravda, stačí si počkat na akci. Ono to dolů půjde. Já taky ocenim, že nemusim shromaždovat žádný DVD/CD, žádný krabice. Když mám chut na nějakou hru, stačí tuknout a za dvacet minut je stáhlá a nainstalovaná. Ze steamu jsem nadšenej. Nehledě na služby, jako je zakládání klanů a hledání jiných přátel, s kterými už je pak jen prkotina, domluvit se na TS a MP je tím pádem o několik tříd výš... atd...
-
-
-
Jenom blázen kupuje nové hry na Steamu.
-
-
Nebo pracháč...
-
jakto?ja jsem zvykly nakupovat tam, protoze to casto aktivaci na steamu vyzaduje:(...coz uznavam je pekne idiotsky
-
-
ehm, ja som to kúpil v jednom kamennom obchode za 30 euro a je to steamworks hra, takže to aj tak aktivuješ na steame
-
-
-
-
Nebudu se patlat se samotnou recenzi, to uz udelali jini, ale zeptam se - v jake kvalite to proboha uploadujete? Jedna z nejvetsich deviz tehle jry je vizual, ktery je vic nez nadprumerny a dokonale pohlcuje, a recenze vypada jak vyblite leco. To 720p nevidelo ani z rychliku. Hnus, velebnosti, polepsete se...
-
-
jojo...taky se mi to zdalo dost nekvalitni
-
-
Dobrá videorecenze. Hru koupím, atmosféra vypadá úžasně.
-
Choďte do ... s tou reklamou prekrývajúcou text
-
-
Mě baví ta na E2 co trvá 7 sekund a po 6 jde vypnout (vždycky to utnu každá vteřina dobrá) *5*
-
-
Stejně pořád nesouhlasím. Dohráno v Ranger mod (ta lehčí) za 15 hodin. A některé scény jsou opravdu dost smutné. Na povrchu jsem například našel školku, kde kostry dětí byli ještě v lavicích. No ta hra má takovou děsivou atmosféru, že občas si člověk řekne, co kdyby se to stalo.
-
-
Nechci být hnidopich, ale když už jsi zmínil ty lavice. Je fakt divný, že děti sedí v lavicích, když zhasnou světla a okny svítí rudá záře, že se knim neběží podívat, ale ano hru mají pěkně vypiplanou a jak samu tvůrci řekli. "Žádné dva tunely nejsou stejné"
-
Zrovna kostry v lavicích je hloupost. To mně spíše rozesmálo.
-
-
Ano, je to opravdu vtipné... Dej si pár facek.
-
-
Tak tak... byť to člověk bere jako hru, tak je mu fakt každýho padlýho rangera líto... A to byl taky účel autorů, aby navodili atmosféru, že i po 3. sv. válce se lidi stejně midlej... A povedlo se to, myslim, na jedničku... *5*
-
-
No, video recenze o fous lepší než minulá recenze, nicméně pořád, jak je to tu již zmíněno, se neumí rozlišovat mezi FPS s koridorem a strategickou FPS. Pro to, aby se ve hře udržel svižný spád příběhu a člověk takzvaně nepřetrhl nit, se musí určit jistý "koridor", bez toho to prostě nejde. Mě osobně v Metru 2033 ani LL koridor nevadil, jo možná jednou dvakrát průhledná zeď, ale jinak vše bylo šikovně ohraničeno a tak to člověk ani nevnímal a opravdu jen hltal atmosféru, kulisy, město, nepřátele...a o to tvůrcům šlo. Naopak si myslím, že Metro je jeden z nejlepších koridorů za poslední rok či dva a nechápu, jak to může autor recenze srovnávat se sérií CoD, která dovedla koridor do křečovitého extrému. Pokud to tedy tak autor bere, tak (bez urážky) by se měl zaměřit na hry typu ARMA nebo, trochu starší příklad, český Hidden and Dangerous (SAS jednotka za ww2). který byl opak koridoru - důraz na detail, plno prostoru pro taktizování, odstřelování apod a dobrá atmosféra (oboje hry mám moc rád) ale na úkor svižnosti děje, který byl vedlejší... Proto je FPS a FPS, měl by se mezi tím už konečně udělat rozdíl... otevřené hře se vytýká slabý děj a koridorové zase málo prostoru...proč má asi Škoda CitiGo malé rozměry? Prootže je to malé městské auto...a proč má Oktávka vělké rozměry? Aby hodně uvezla...
A co se týče příběhu, kde vidíte chybu? Jak by teda podle vás vypadal solidní děj? Tuna atomovek, 10x záchrana světa ála CoD, nebo ufoni ve westernu? Knihy Metro jsem sice nečetl, ale mě příběh obou her dává parádní smysl a spád... Druhá hra rozvinula myšlenky prvního dílu, dovolila nám prozkoumat další (a velmi povedené a originální) stanice - Divadlo, Benátky,... (což jsem si od jedničky moc přál - poznat víc stanic), "díky" atomovému létu zase větší "nakouknutí" na povrch, nové nepřátele, zbraně, lepší systém vylepšování zbraní (člověk nemusí měnit kalach2012 s tlumičem za kalach s optikou, ale jednoduše jí dokoupí). A co se dabingu týče, komu vadí, dejte si ruský...to přece nemužete brát jako mínus vzhledem k tomu, jaký rozpočet studio mělo...
Dále se tu vytýká stealth - prodle mě zbytečně, oproti jedničce si spíš polepšil a je teď velmi dobře hratelný...zas nemůžete chtít sama fishera...
podtrženo sečteno, jediné, co bych hře objektivně vyčetl, je snad optimalizace grafiky (někdy FPS pokles, problémy na některých kartách - vzhledem k ohlasům, já osobně jsem problémy neměl, a to mám ntb s i5, 2,52/4GB/geforce GT620M), trochu moc zjednodušený stealth - zabití trefou nožem do ruky apod) a to bude asi vše...tudíž ode mě 9/10, opravdu jsem si tu jízdu užil se vším všudy, grafikou, atmoškou, hudbou (ta na konci by zasloužila ocenění), originalitou (nové zbraně, mutanti a stanice) a dobrým příběhem... A už teď se těším, co nám kluci (teď už snad s lepším zázemím) naservírují příště *5* -
-
to mně teda spíš než koridor metra byl sympatičtější zpracování Stalkera
-
-
Tak Stalker je skvělá hra, ale opět se nedá striktně srovnat s Metrem... Stalker je principielně něco jako Arma, prostě otevřený svět, kde ale "vázne" plynulost děje...Metro je uzavřené (někdy) právě kvůli tomu, aby děj měl spád...prostě jedna hra hraje na děj a filmovost, druhá na otevřenost a možnost volby postupu...
-
-
tak mě napadá, že třeba Far Cry ten otevřenější svět s dynamickym dějem zvládl výborně. Ale ano, už Half-life byl vždy koridor a dodneš je považován za krále žánru.
-
-
Mně se Stalker moc nelíbil, ale každý má v tomhle jiný vkus, ale zase neříkám, že je Stalker špatná hra.
-
-
Jen dodám k tomu stealth přístupu. Je tu z jednoho prostého důvodu. Když se podíváte na achievmenty, tak je jich zde několik, které dostanete za to, že některé stanice projdete aniž byste někoho zabili a není to jen kvůli achievmentům, ale Metro má opět dva konce. Dobrý a řekl bych méně dobrý. Teho jednoho dje dosáhnout snadno, toho druhéheo (stejně jako v 2033) dosáhnete tím, že budete "hodní" a někde někoho nebude zabíjet, protože to není nutné.
-
Pouze rozlišuju mezi koridorem, kterej funguje, a mezi koridorem, kterej mi (narozdíl od tebe) přijde nepovedenej. Ve videorecenzi explicitně říkám, že po Last Light nechci, aby měnila žánr..
-
-
Uvědomte si ale, o co vývojářům Metra šlo...myslíte že by pro ně nebyl problém udělat větší volnost? Ne... ale pak by z toho byla jen kopie Stalkera s jiným příběhem...právě o to šlo, dát tam "co nejrozuměji" v rámci možností koridor tak, aby si toho NORMÁLNÍ hráč nevšiml (upřímě, napoprvé jsem "prošmejdil" celou mapu, každý kout, sebral munici, zápisníky a dostal moral pointy ale na vysloveně špatnou zeď jsem narazil asi jen jednou...a vůbec sem to neřešil... Takle má aspoň příběh spád a o to autorům šlo... Neni účelem téhle hry lézt po stěnách, padat z mostů a obhlížet skládky aut a spálené stromy... I upravený stealth tomu napomohl, byl hezky plynulý a dobře zapracovaný do hry (až na přehnanou účinost vrhacího nože - zabití i do ruky), takže měla hra opravdu spád...
-
Nejlepší je ten tvůj příklad té neviditelné zdi, radši bys evidentně skočil z toho mostu.
Já to říkám stále, v éře CoD, což je 5 hodinový koridor bez špetky nápadu a atmosféry, si hra, které je sice koridorem, ale netrvá 5 hodin, má solidní příběh a dobrou hratelnost, si zaslouží lepší hodnocení. A hlavně, uváděj také nějaké příklady, viz. situace kam se dostaneš a je jedno, jestli střílíš nebo se plížíš. Sice kritizuješ, ale příklady neuvádíš.
Pak jsem zaslechl slovo nuda. Slyšel jsem správně?? Nuda? Ty ses nudil? To jsme asi hráli každý jinou hru. -
-
Narazil jsem na jednu neviditelnou zeď, která byla jenom dva metry od skutečné, no prostě "hrůza". Když si vzpomenu na takový BulletStorm a 10 cm překážky.....
-
-
Kde je povedený koridor? Dej příklad.....
-
-
Tak napadá mě první Bioshock, dejme tomu.
-
-
Přesně tak původní BioShock- parádně zvládnuty koridor PS. Veskoslav je zase v ráži.. chtělo by týdenní ban na vychladnutí *4*
-
-
Jenže je to recenzent...to že je to jeho názor, to je nadslunce jasný snad každýmu z nás, ale ať si, ve vší slušnosti, ten názor píše řekněme do svého blogu, ale ať tady udělá objektivní recenzi (podobně jak to udělaly snad všechny zahraniční servery - i ta nejkratší zahraniční recenze je 2x tak dlouhá jako tahle... a ty nejdelší by daly skoro na knihu). Já zcela beru jeho názor, ale když to není schopen objektivně zrecenzovat, tak ať to nechá někomu jinému z redakce...a ať ten udělá recenzi a ta původní by se smazala... Copak tohle je pro potencionálního kupce objektivní zhodnocení hry, když tu 8 až 9 lidí z 10ti, co to hráli, mají úplně jiný názor než recenzent? Nic ve zlém...ale...
-
Musí mít ale argumenty a příklady, a ty v recenzi nejsou. Recenze klouže po povrchu a jakmile uvede nějakou věc, která je špatně, tak honem skočí někam jinam.
-
Bože chováš se jako malé děcko, kterému vzali lízátko.... Je to jeho názor a těžko ho změní, když na něho bude vyskakovat nějaký Veskoslav.
-
Proč v ráži? Píš prostě to, že Lukáš je naprosto a silně zaujatý vůči této hře a přespříliš kritický, což je u kritika špatná vlastnot. Navíc ten ban mi zrušili....Takže se uklidni ano?
-
-
-
Duablo III
-
-
Bavíme se o FPS proboha.....
-
-
-
-
Kupodivu ten benchmark je více náročný, než hra samotná. Metro 2033 bylo v době kdy vyšlo více náročné, když jsem koukal na testy. Tohle jede ve hře dobře. Není tam tolik náročných scén jako v benchmarku.
Dokonce GTX 680 ve FullHD 1XAA měla údajně 36 FPS u metra 2033.
-
-
Je tam zase víc konců , jako třeba lepší konec když nezabíjím......
-
-
Jo, dva konce, lepsi a horsi :)
-
Zrovna postup k tomu konci je nelogický. Nezabíjet mutanty, kteří utočí pouze, když je vyprovokuješ to by šlo, ale u vojáků, kteří jsou protivníci a mají za cíl, tě zabít to nechápu. Možná, to jde i bez toho, když uděláš další věci. Nevím jakou má co váhu.
-
-
zabijeni vojaku ma velkou vahu, takze jestli to clovek rozjede, uz se asi dobreho konce nedocka :)
minor spoiler:
Zrovna to, co se tobe zda jako nelogicke mi prislo pomerne rozumne, je potreba si uvedomit, ze vlastne ten konec neni zalozen na tve akci, ale na "jeho" a ten asi vnima zabijeni lidi lidmi trochu jinak. -
nie som si celkom istý ale podľa mňa sa započítavajú do konečného hodnotenia aj dobré skutky čo spravíš počas hry, trebárs
vrátiš tomu chlapcovi vo venice jeho medvedíka, ktorého vyhráš po troch úspešných kolách na strelnici, alebo zaplatíš 100 nábojov barmanovi, ktorého bar roztrieskali náckovia, alebo daruješ žobrákom nejaký ten náboj a tak podobne....
No fakt nie som si celkom istý :D -
-
nebo když ušetříš toho nácka v mrazáku, ale nevim jestli na to má vliv zabil/omráčil -
-
hej alebo aj keď
ušetríš toho týpka,čo ťa zbadá, keď si číta knihu na posteli
tak či tak, hru si určite ešte pár krát prejdem znova -
-
SPOILER: P.S: hodně moral pointů dostanete na 2 místech (krom stanic) - 1) když jedete sami drezínou, tak zastavujte u každé místnosti po straně a prozkoumejte ji a za 2) když jdete paneláky spolu s temným (mise před rudým náměstím), tak si procházejte každý otevřený dům - jednak je tam plno cutscén s duchy a s tím, jak to vypadalo před válkou, v jedné místnosti ta silnější odstřelovačka (drží jí kostra ve vaně) a hlavně moral pointy... *3*
-
SPOILER: Takle, pravda je, že jsem už napoprvé (naočkován Metrem 2033) opravdu procházel každý roh, pomáhal atd...během stealth sem zabíjel jen tehdy, když to jinak nešlo (nožem) - když bych nemohl projít, osvobodil vězně v gulagu nácků (na začátku hry, jak utečete s Pavlem - v řídící místnosti, kde stojí dva důstojníci, je v pravo na pultu páka), zachránit tu ženskou, co jí ti dva bandité chtěli znásilnit, pak tu jednu co drželi v tom doupěti (parádně udělané - kůli, oheň, lebky apod) a volal o pomoc - tam to jde celé na stealth - až na toho posledního (P.S. za zabíjení banditů snad moral pointy neztrácíte - ti jsou všichni "zlí", zato mnoho vojáků říše/rudých musí sloužit)... toho v cut scéně zabijete normálně, pak shlédnutí představení v Divadle, střelnice + medvídek v Benátkách, když procházíte kolem muantů, co neútočí, tak nestřílet (hlavně na konci hry, když jdete s Temným), atd atd... takže jen z tohohle všeho jsem měl plno moral pointů těžko říct, asi 50 možná víc)...omráčil sem Lewinského, nechal (v halucinacích) Pavla umřít a zabil mámu medvědici...a ten "špatný konec"...jakmilne jsem to ale loadoval od Pavla, zachránil ho a na konci zachránil medvědici od sežrání mutanty, dostal sem dobrý konec... (SPOILER - jen pro usnadnění - aby jste nemuseli projíždět finální bitvu - tak poznáte dobrý konec tak, že když odjíždíte vlakem z polis z mírové schůze a vidíte z okna Annu, tak se objeví řed vámi ve vlaku ten malý temný a povídá: "To by bylo špatné, kdyby jste umřeli? Tak to vám pomůžu"...něco takovýho...a pak máte dobrý konec *3*
-
... i kdyz je mozne, ze se to tyka jen tech lokaci, ktere jsou urcene k plizeni; zabijeni na Rudym namesti se tezko clovek vyhne.
-
Pavel rozhodne neni hlavni, toho jsem zachranil, rozdaval naboje chudakum, prozkoumaval, ale stejne jsem mel ten horsi konec. Usetril jsem i tu prvni postavu u ktere je na vyber. Na druhou stranu jsem nepomohl ty samici a nenasel medvidka, tak tezko rict. Jinak soucasne "oficialne" vyjadreni je takove, ze i zabijeni snizuje body.
-
Vzhledem k tomu, o čem je příběh hry (nesmyslné zabíjení) je sbírání moral pointů jasné - prohlížejte okolí, skryté místnosti (SPOILER - třeba jak jedete sami na drezíně, zastavujte a prozkoumávejte místnosti), poslouchejte rozhovory, ve stanicích co nejvíce objevujte - dávejte mince bezdomovcům, v divadle - dejte minci herci, co tam povídá o společnosti... Vraťte dítěti medvídka (vyhrajete ho na střelnici ve Venice - dejte si střelbu 3x - hlavní cena - doporučuju použít brokovnci), během stealthu moc omezení nejste (sám jsem zabil skoro všechny nácky a většinu stráží - prostě ti "zlí") - když se ale někdo vzdá, nebo uslyšíte jeho rozhovor, kde mluví o tom, že slouží nedobrovolně, omračte jej, Lewinskeho taky omračte ke konci, a na Rudém náměstí (SPOILER), až pujdete ke zraněnému Pavlovi, objeví se halucinace, kde ho mrtví drží za ruce - bězte k němu a vytáhněte ho od nich ! - Tohle se spekuluje jako hlavní (a dokonce snad jediný?) bod, co změní konec hry - (SPOILER) Ten malý temný to uvidí, jak Pavel přežije, a řekne "Aha, tak tohle je odpuštění, to si budu pamatovat"...popřípadě, když bojujete s bossem na konci venku, je to samice a jen brání mláďata, tak ke konci, když je zraněná a proběhne tím lesíkem, leží na zemi a mutantni jí jdou okusovat - rychle je sestřelte, ona vstane a nechá vás... Ale jak říkám, hlavní je to s Pavlem...a jaký je konec, neprozradím *3* *5* (máte to na youtubu kdyby něco *3* )
-
-
-
vzdy kdyz udelas dobrej skutek, tak obrazovka bile zablikne. krome toho co jsi napsal ty, tam je take nalezeni skrytych lokaci, poslouchani rozhovoru.
Jako spatne skutky se bere kdyz hrac neposloucha npc, krade munici v obydlenych stanicich, zabiji lidi (bez ohledu na to, zda po nem sli prvni) a pravdepodobne i dalsi veci. -
-
hmm, zaujímavé, no asi si hru prejdem ešte raz *4* ale mám taký pocit že prejsť hru bez zabitia jediného človeka bude fakt problém....hlavne pri
tej pasáži, kde zachraňuješ tú kričiacu červenovlasú ženu, ktorú chú znásilniť náckovia v poslednom vozni, alebo ako zachraňuješ ďalšiu ženu v tom bunkri...to bez zabitie toho nepriateľa nejde...
-
-
-
-