Přejít na výpis diskuzí
Microsoft chce Xbox One přiblížit PC skrze možnost hardwarových upgradů
2.3.2016 | Adam Homola
111 příspěvků
-
Mně se náhodou tenhle nápad velmi líbí a jen kvůli toho, že s ním přišel MS, tak je to v diskuzi zase samý hate. Proč proboha? Vždyť on ani není první, kdo s tím přišel. Podívejte se na Project Ara od Googlu. Všichni jsou z něj nadšení a přitom je to úplně ten samý princip. Já osobně byl vždycky PC gamer, ale loni jsem si pořídil konzole a od té doby až na strategie hraju všechno na nich. Zvykl jsem si na pohodlí gauče a velkou televizi.
A teď moje důvody, proč si myslím, že to je výborný nápad:
1, Kdysi jsem si koupil PC za 50k s tím, že si ho v budoucnu upgraduju. Bohužel to už není po více než 4 letech možné. Kdybych vyměnil grafiku, musel bych vzít i lepší ramky, na ty se mi natáhne nová deska a i nový procák, aby se nebrzdila grafika. Takže prakticky celý PC, a abych si mohl hrát vše na max, vyšlo by mě to opět na nějakých 50k.
2, S tím, že přijde možnost výměny HW na konzoli očekávám, že vyvojáři budou moct posouvat grafiku a celkově komplexnost her a nebudou tak bržděni limity konzolí.
3, Když bych měl doma třeba "Xbox TWO", kde bych prostě jednou za dva až tři roky otevřel kryt a koupil modul za 5-10k a jednoduše ho zacvakl, prostě bomba.
4, Stejný princip upgradu je už dneska vidět třeba u Applu a jeho iPhonu a iPadu. Spousta her má v popisech varování, že jede plynule až od generace XY, případně sníží nároky na grafiku atd., aby běžely na starších kusech. Tady by se aplikovalo úplně to samé. Mám lepší modul? Pojede mi hra s více detaily a pozlátky.
5, Tím, že by vše běželo na klasickém hardwaru, tak by prostě fungovaly i hry pro starší verzi. Viz. zpětná kompatibilita, která se postupně rozrůstá.
Uznávám, že by MS ještě měl zapracovat na Storu, který je momentálně kamenem úrazu, ale to už je jen další dílek v celé skládačce. -
-
1. Na frekvenci RAM v gamingu téměř nezáleží. Rozdíly jsou minimální a CPU ani GPU nebrzdí. Omezením je dnes jen procesor a deska. Pokud si kupuješ běžný herní PC, nemůže ani toto být omezením a pasuje k procesoru v podstatě libovolná grafická karta.
2. Vývojáři musí vyvíjet hry pro většinu spotřebitelů a většina nebude používat zřejmě dobrovolné HW moduly. Takže nakonec se úroveň her moc neposune. Maximálně by přibylo nastavení pro hry a spár posuvníky. Na kvalitu her to ale podle mě nebude mít vliv.
3. Stačilo by zkrátit životnost současných konzolí na 4 roky například. Konzole se velmi rychle dostanou na cenu kolem 8 až 9 tisíc, což je cena kancelářského PC, na kterém si zahrajeme sotva piškvorky. Takže je to sakra dobrá cena a nemělo by být problém takové peníze najít jednou za 4. roky.
4. Trochu nechápu, co si tím chtěl říct. Máš různé typy telefonů - některé nevýkonné, jiné výkonné. Starý iPhony jsou šroty stejně jako jakékoli jiné staré telefony.
5. Toť otázka. Naopak se bojím, že by se jim hůře ladilo OS s HW, protože by to museli dělat na různý typ HW - i když určitě by nenechali takovou svobodu jako u PC a byla by tam omezení - např. k výběru mezi několika moduly. -
Není to hejt jen kvůli MS. Jaká je výhoda kupovat každý 2 roky novej modul za 5-10k? Vždyť 10k stojí celá nová konzole. To si mám každý 2-3 roky kupovat novej xbox?
A jakej je teda rodíl mezi "modulární konzolí" a PC? To, že na tý konzole to jen zacvaknu a u PC musím odšroubovat 4 šrouby a pak až součástku zacvaknout? To je výhoda jak noha...
Ano, konzole nejsou vrcholem výkonu, hry na ně nemají nejlepší grafiku. Ale koupím konzoli, mám jí 7 let a nemusím nic řešit. A vývojáři taky ne. Vždyť je to i další spousta práce pro ně...
Nevím, prostě tam na tom nic zvláštního nevidím... -
-
To by ses divil, kolik lidí přitom odšroubování šroubků poškodí okolní HW. Ani nemluvě o některých PC, které vyžadují trochu více montování a více šikovnosti. *4* *3* Do smrti nezapomenu, když jsem se pokoušel jednou zacvaknout RAM. 3 šly bez problémů ale ta čtvrtá ne a ne. Asi 30 minut snah, než se to nějakým štěstím podařilo. Podobně jsem zažil u GPU i CPU, kde byl problém CPU zamknout. Jindy zase nepasoval správně HDD do připravené zásuvky atd. Modulární PC bych klidně bral.
Modulární PC má smysl. Modulární konzole ne. -
-
jak tak čtu, tak budeš asi jeden z těch co si při odmontování šroubků poškodí hw, jak sám píšeš *1*
promiň ale zacvaknout ram ti nepude jen pokud jí tam dáváš blbě, nebo si nad tim svačil hamburgr a kus masa ti spadnul do slotu.. nevim jak to děláš.. to samý procesor.. má tam krásný výřezy abys věděl jak ho tam zasadit a pokud je tam správně, tak ten chlívek na něj prostě zavřeš... HDD nepasoval do rámečku? to ale kamaráde nesmíš rvát HDD do rámečku na disketovou mechaniku *1* rozměry by ti měly napovědět *2* jestli ti skutečně nepasoval HDD do rámečku, doporučuju příště tu bednu na pc koupit v obchodě místo toho aby sis jí vyráběl sám *1*
fakt nevim co se na ten tvuj blábol dá říct.. stačí ti vědět, ž kolečka patří do kulatých otvorů, čtverečky do čveratých, tak jak se to učej předškolkový děti. pak už jen trocha motorických schopností a jsi doma. tebe bych chtěl mít doma.. výměnu žárovek nech radši na manželce *1* -
Oukej, dost jsem to zjednodušil... *1*
Nicméně s tou poslední větou se nedá nesouhlasit...
-
-
-
Je to úplně dementní nápad a nikdy to nebude fungovat protože se jim na to vývojáři akorát vykašlou, už teď jsou PC porty katastrofální. Tohle se nikdy neprosadí. A tvůj Projekt Ara že jsou z něj všichni nadšení? Čtu o počítačích, hrách a konzolích několikrát denně a v životě jsem o tom neslyšel...
-
-
Ty PC porty jsou strašné, protože na ně zkrátka vyvojáři buď prdí, nebo to neumí, nebo to uspěchají. Navíc optimalizovat něco pro takřka nekonečná počet kombinací sestav a ovladačů je trochu jiná liga, než pro jeden HW. To je známý a nevyvratitelný fakt. A když "modulárnost" funguje na Apple ekosystému, není důvod, proč by to nemohlo jít na konzoli. Ten princip je úplně stejný.
-
-
Neviem co za srot si kúpil za 50k ale mam za 40k pc kde mi staci vymenit iba grafiku. I7 je dostatočne vykoná aby potiahla 980ti a nevznikal bottleneck. A tiež ho mam niečo cez 4r.
-
-
Nebudu tu psat svoji sestavu, protoze akorat vznikne flame war. Srot to neni, ale proste moznosti upgradu uz nema takove, jake bych si predstavoval.
-
-
Podľa mňa stačí vymeniť GPU ale tak neviem co tam máš za zdroj. Ale v pohode každý podľa toho čo chce a co sa mu oplatí. :-)
-
Většinou záleží na GPU a GPU už roky pasuje v podstatě do jakékoli desky, pokud si koupíš něco rozumného. CPU zase tak moc neomezuje a na frekvenci RAM v gamingu prakticky nezáleží. Já mám 5 let starý PC a klidně bych k němu hodil Titána a bylo by to v pohodě. Samozřejmě bych to neudělal, protože tak drahé karty pro mě nemají smysl (hraju většinou jen nezávislé věci).
-
-
-
-
Filmy a knihy jsou nepřímá konkurence, steam je přímá. Jen pro příště.
-
tak treba ja si pc postavit nedokážu, jasne umim vybrat komponenty ale už nevim co kam strčit a jak nahodit OS. Takže nejakej lehce modovatelnej pc bych uvítal a je mi jedno jestli se to bude jmenovat xbox nebo steam machine nebo co.
-
-
Ty voe co neumíš? Všechno se dá strčit jen na jedno místo a jinak než správně to nejde. Když zapojíš mozek dejme tomu na 50% tak to složíš levou zadní. A neumíš strčit DVD s win a nechat to aby se to samo nainstalovalo?
-
-
neni treba neco nastavovat v biosu?
-
-
Většinou stačí držet se manuálu k desce.
-
-
moc čtení
-
-
-
-
To máš pravdu, ale o tom tohle není. A Steam Machine je šrot na nic.
-
ale je to spíš vyzva pro vyrobce hw aby prišli s nečím z čeho nebude trčet milion dratku. proste bych si to predstavoval tak že koupím základní desku a tam bude zelena dirka pro grafiku a modra pro procak. pak koupím grafiku z ktere bude trčet zelenej dratek ktery tam strčím a pojede to a hotovo. A tak jednoduše i ostatní komponenty.
No a pak bednu kde budou sloty kam to zasunu a hotovo. -
-
Vzdyt zapojit cokoliv v PC je hracka, pokud mas opravdu takovy problemy pak vez ze chyba je na tve strane.
-
Však to je skoro tak jednoduché jak popisuješ, jestli v tvém pc "trčí milion drátků" tak je asi něco špatně *1*
-
-
-
Takže se budeme vracet k něčemu takovému??
https://www.google.com/search?q=didaktik+melodik&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiukY_eyqbLAhXCNJoKHW8rBYkQ_AUIBygB&biw=1280&bih=901#imgrc=WYzosEPE8D
NE, DĚKUJI !!! Přesně tohle jsem měl kdysi strášně dávno doma a už to NECHCI opakovat!!! -
Kdyby s timhle napadem prisel gaben tak by všichni kvicely jak je to bozi, stejne jako když oznamil nesmysl steam controller a steam machines. Samozrejme upgradovat konzoli je kravovina, minulost ukazuje ze to proste nefunguje (nastavec 32X u Sega Megadrive atd). Uz vidim jak ty maminky co koupily diteti xbox aby měli chvili klid montujou nejaky moduly a vybiraj z deseti modulu ten nejlepší..lol..nesmysl:)
-
...a nase skvela masterrace si u diskuse skvele pohonila...diky Phile, ze na ne myslis, oni to potrebujou.
-
Linknuty Polygon ma shodou okolnosti dalsi clanek na pribuzne tema:
XBOX ONE CONTINUES PURSUIT OF AN ENTERTAINMENT NEXUS WITH MIXED RESULTS - http://www.polygon.com/2016/3/3/11148754/xbox-one-continues-pursuit-of-an-entertainment-nexus
Asi tak. -
Rika se, ze MS se chtel s XBOX One dostal lidem do obyvaku.
I proto X1 neni jen konzole, ale umi i dalsi veci. Kdo si pamatuje predstaveni X1 tak vi na co byl kladen duraz. Na ovladani pohybem ci hlasem, ovladani TV, cable boxu i domaciho kina, napojeni na domaci sit via DLNA, snadne prepinani mezi aplikaceni, no a hry fantasticke hry taky, vcetne cviceni s kinect a hrami pro deti co to jeste s ovladacem nezvladnou. kinect jaksi vyprchal. Azure could? Rikali 100 000 serveru umistenych po svete. Skype, Netflix, MS Music, Twitch nevim co. Multi-medialni.
Dostat se lidem do obyvaku - kde mozna maj zjisteno, ze lidi travi casu nejvic - je zreme zajimave z pohledu giganta ktery se uz dostal do drtive vetsiny PC. Z tohoto pohledu MS racionalni plan ma. Nevim jestli s upgrady X1 ale jiste s cross-platform. -
Jedna věc je jistá, konzole nejsou mrtvé, ale umírají pomalou, bolestivou smrtí, ví to Microsoft, ví to Sony, ví to už i hráčí, dekáda topinkovačů spěje ke konci
-
-
Jo umiraji,diky debilite pc archytektury,za dobu ps4 uz vyslo cca 6 grafickych kared od nvidia,a za dobu ps3 snad 13,to je na facku toto.Jen kvuli nakymu,lepsimu slunicku,a nakejm blbinam,furt nebudu kupovat grafarnu,a jeste za takovej rachanec.Mam ps4 a ta mi staci,multiplatform nehraju,krom btf4,ty hry jsou uplne na 2 veci,at na pc ,nebo ps4,naky msaa,a naky okulation neco,mam, tam kam to hezci slunicko nesviti.
-
A já myslel, že umírá PC hraní... *1* *1*
-
-
to je asi ta fáma co ji dlouho rozšiřovali konzolisti asi od té doby co někde zaslechli že tradiční hraní umírá chudáci mysleli že je řeč o PC o ono to byla budoucnost konzolí...
-
-
konzole jsou ok jen hry jsou moc naročne, proste pro takhle vypadajici hry ješte nedozral čas. dalo by se rict že software predbehl hw
-
-
Nechapu o co tady sony fanboys zase jde. Konzole jako konzole oboji jsou ztrata penez, hodi se tak maximalne elektronickym analfabetum, kteri jou lini ucit se novym vecem. Kazdy clovek trochu znaly pc hw vi ze za cenu konzole posklada mnohem lepsi masinu...
-
-
Maaaaa-gooooor *14*
-
Ta to si poslechnu, jak postavíš PC za 8 - 9k který utáhne v takovýhle kvalitě třeba Zaklínače... Každej, kdo není hňup, ví, že ta konzole je těžce dotovaná a dohání se to cenou her...
-