Přejít na výpis diskuzí
Microsoft zřejmě chystá velkou restrukturalizaci
8.7.2013 | Aleš Smutný
75 příspěvků
-
Myslím, že ak Linuxáci skutočne chcú rozšíriť Linux na desktopoch a nemyslia to ako prázdne rečičky, tak sa musí tento prístup zmeniť. Pretože užívateľ Windows nepôjde z užívateľsky prívetivého(aspoň po Windows 7 to platí, od 8 vyššie sa uvidí) do niečoho, kde je treba používať konzolu a učiť sa príkazy. Niečo, čo bude užívateľsky aspoň rovnako prívetivé. Zatiaľ mám pocit, že zatiaľ sa o to skutočne snaží akurát Canonical s Ubuntu.
Takisto sa musí Linuxová komunita zjednotiť pod jedno distro začať makať na ňom. Vyvinúť plnohodnotné IDE pre programátorov, ktoré budú bez problémov behať na tomto distre a nie nútiť ich v jednom termináli používať vim a v druhom prekladač. Treba sa rozhodnúť pre jedno DE a to používať. Jedna verzia kernelu, ktorá bude dlho podporovaná(aspoň 10 rokov, tak ako u MS) a až potom príde nová verzia. Proste, treba stabilitu a nie nútiť užívateľa inštalovať každého pol roka novú verziu distra, alebo mu ho rozbiť rolling updatetami. Linux má na to, len treba zapracovať. -
Je videt, ze kdyz se spoji blb a negramot do jedny osoby, vzniknes ty.
-
Takovy uz ted prakticky neexistuje.
-
Ten obrázek je krásná demonostrace toho, jak to s tím rádoby svobodným softwarem je.
-
Jo, procitne. Jak už jsem psal. Tohle zaslepený linoxáci řikají už patnáct let a nic se nezměnilo. Linux prostě nikdo nechce, i když je zadarmo. Taková je pravda.
-
A to je zároveň nevýhoda Linuxu- roztrieštenosť. Namiesto, aby existovalo jedno distro, ktoré je urobené poriadne, tak ich je milión a žiadne nie je urobené poriadne.
Pekne je to rozpísané tu:
http://tirania.org/blog/archive/2012/Aug-29.html
Druhou vecou, ktorá škodí Linuxu, je nenávisť jednotilvých komunít medzi sebou. Ako v tom obrázku od linuxovej ofasista, proste jedni hejtujú druhých, tí zase tretích atď. -
no pain no gain, lamicko
-
Protože BFU používá software, který na Linuxu není.
-
Ne, Windows 8 není špatný. Ale výhody W8 oproti W7 nepřeváží nevýhody, aspoň co se mě týká. Plocha je tu "příliš dlouho"? Jak jako příliš dlouho? Sakra, myš a klávesnice tu jsou taky nějak podezřele dlouho, radši to všechno bez možnosti výběru nahradíme dotykovou obrazovkou, co?
Startup je o poznání rychlejší jen se secure bootem a/nebo SSD. Nic zásadního, vzhledem k tomu, že W7 se dá L'"vytweakovat" do stejné rychlosti. A i ani to mě nezajímá, startuju jednou až 2x denně pod 25 sekund...
Upravit se to moc nedá. Nechápu, v čem by mohl být TIFKAM praktičtější, než okna. Hektary prázdného místa, scrollování do strany, gigantické ikony (dláždice) slabý multitasking (něco snad bude řešit 8.1, ne vše). Ale hlavně nikdy nebudu podporovat operační systém, který povoluje aplikace jen z vlastního storu, kam se člověk dostane jen s jejich milostivým souhlasem a po tom, co si koupí VS. To je na přesdržku. -
2Z.Z.> Z tvy reakce je zcela zjevny, ze system vubec pouzivat neumis. Tak mi milej zlatej rekni, jak si v tom tvym uzasnym metru das 4appky vedle sebe ... povidej. Na klasicky desktopu to zvladne cvicena opicka, protoze bafne okno a posune si ho kam potrebuje.
A nebo povidej, jak na prvni pohld zjistis, co ti bezi ... hmm .... nebo jak nejak lidsky BFU fienly appku ukoncis ... pripadne mi rekni, jak se dostanes k nejakymu menu ... kdyz chces trebas obrazek ulozit ... -
Ty si praci videl tak maximalne v nejakym filmu vid? Jinak bys takovy kraviny nemoh psat.
-
Jasne, honit ten jeden spravnej pixel v rohu to je fakt zuzo ... predevsim kdyz mas dalsi monitory ... to musela vymyslet vazne hlava ... vymazana.
Prumernej clovek pak potrebuje spustit svoje appky a ovadani OS ho vubec nezajima - presne do okamziku, nez ho zacne s.at a obtezovat, coz je presne pripad vosem. -
Jenze on ten linux maji uplne vsichni ... i ty, i kdyz to zjevne netusis. Tucnak je uplne ve vsem - android je jen spicka ledovce, tucnaka mas v pracce, televizi, lednici ... aute ... proste uplne vsude. Widle zustavaji uz jen na desktopech... a to je v celkovym poctu ... titerna minorita. M$ uz to vi, a snazi se ... jenze pozde. On totiz kdyz ten BFu procitne, a zjisti, ze ma tuxe vsude, tak si rekne ... a proc ne na desktop?
-
Proniknout na mobilní trh je velice jednoduché, místo toho, aby se výrobci předháněli ve vysokém výkonu svých přístrojů, stačí udělat kvalitní smartphone, který vydrží déle než dva dny v provozu a mají vyhráno.
-
Ty budeš nějakej pes.
-
klasická práce s programy.. pokud jich člověk používá hodně a měl by vše dělat z plochy, může se dostat do problému - nepřehlednost. Jistě, lze si ikonky rozházet na plochu podle určitého řádu, ale tohle jde s dlaždicemi daleko lépe (po win 8.1 ještě lépe). Samozřejmě lze spouštět programy bez použití ikon, ale pak je prakticky celá plocha zbytečná a lze jí úplně potlačit... takže pro ty, co vše dělají přes plochu je metro posun dále a práce v něm je skutečně efektivnější (tedy za předpokladu, že má člověk jinak na ploše více jak jen pár ikonek).
Metro je taky dobré svou univerzálností - klasická plocha se prostě pro některé přístroje nehodí... -
Někomu to sedne a někomu ne. Já myslím, že win 8 není vůbec špatný. Samozřejmě těch výhod má daleko více. Ale samozřejmě není o tolik lepší jak win 7, to je jasné. Ale vyloženě špatný OS to prostě není. Metro mi příjde efektivní - stačí si ho upravit. Na můj vkus je tu plocha až příliš dlouho a je čas se někam posunout.
Starty jsou o poznání rychlejší.
Jinak předpokládám, že každý rozumnější uživatel PC si svůj PC upraví do nějaké smysluplné podoby - to je vykope nepotřebný bordel (programy) a upraví si uživatelské prostředí. Neumím si představit, že bych počítač používal v té podobě, v jaké mi příjde z obchodu. Až vyjde win 8.1, bude možné si ještě lépe upravit uživ. prostředí, což je fajn... -
Ja lidi hodnotim podle vune z analu *14* *14* *14*
-
Já též,ale proti kombinaci DOSU+M602 nemůžu říct ani popel.
-
Linux neni pro lamy. Kdo tomu trochu rozumí, tomu funguje všechno. Mě funguje. A na programování je Linux zdaleka nejlepší.