Přejít na výpis diskuzí
Microsoft zřejmě chystá velkou restrukturalizaci
8.7.2013 | Aleš Smutný
75 příspěvků
-
Takovy uz ted prakticky neexistuje.
-
Hlavně pokud se o Windows bude starat někdo jiný a konečně se zbaví Metra.
-
-
Mně teda metro vůbec nevadí. Je daleko praktičtější jak klasická plocha a ikonky. Jen to chce doladit - něco už řeší win 8.1.
Plocha rozhodně není ideální řešení. Já daleko rychleji pracuju v Metru. Kromě toho jde o OS, který je víceméně univerzální a tedy použitelný pro různé přístroje a to je určitě výhoda pro uživatele stejně jako pro Microsoft.
Podle mě se win 8 docela povedl a doplácí jen na pár řvounů, kteří internetem šíří paniku a nespokojenost. I já se bál Metra a win 8, protože jsem četl víceméně jen špatné reakce, ale výsledek je jiný - dojem je pozitivní. Takže se tohoto systému nebojte a nedejte na křiklouny. Win 8 minimálně určitě lepší jako Vista na svých začátcích. -
-
Daleko rychleji pracuju v Metru. Tak to je dobrej for. To bych tu práci chtěl vidět *15*
-
-
Podle mě si metro a win 8 viděl tak maximálně na obrázku a jen troluješ tak jako mnozí jiní. Jasně, tohle nepřiznáš a budeš se tvářit, že si win 8 testoval celé týdny, ale já si budu myslet své. *2*
Prostě hate party proti win 8 teďka frčí a přitom je to naprosto nespravedlivé. Lidi si strčili hlavu do řitě a odmítají zkoušet něco nového, trochu (ale opravdu jen trochu) jiného, než je standardní uživ. prostředí předchozích windows. *7* -
-
Ty si praci videl tak maximalne v nejakym filmu vid? Jinak bys takovy kraviny nemoh psat.
-
A můžeš mi říct, co prosimtě tam pracuješ? V tom Metru, že ti to de rychleji? *15*
-
-
2Z.Z.> Z tvy reakce je zcela zjevny, ze system vubec pouzivat neumis. Tak mi milej zlatej rekni, jak si v tom tvym uzasnym metru das 4appky vedle sebe ... povidej. Na klasicky desktopu to zvladne cvicena opicka, protoze bafne okno a posune si ho kam potrebuje.
A nebo povidej, jak na prvni pohld zjistis, co ti bezi ... hmm .... nebo jak nejak lidsky BFU fienly appku ukoncis ... pripadne mi rekni, jak se dostanes k nejakymu menu ... kdyz chces trebas obrazek ulozit ... -
klasická práce s programy.. pokud jich člověk používá hodně a měl by vše dělat z plochy, může se dostat do problému - nepřehlednost. Jistě, lze si ikonky rozházet na plochu podle určitého řádu, ale tohle jde s dlaždicemi daleko lépe (po win 8.1 ještě lépe). Samozřejmě lze spouštět programy bez použití ikon, ale pak je prakticky celá plocha zbytečná a lze jí úplně potlačit... takže pro ty, co vše dělají přes plochu je metro posun dále a práce v něm je skutečně efektivnější (tedy za předpokladu, že má člověk jinak na ploše více jak jen pár ikonek).
Metro je taky dobré svou univerzálností - klasická plocha se prostě pro některé přístroje nehodí...
-
-
-
-
-
Metro přece nemusíš vůbec používat...
1) Stáhni Start8, Start menu 8 či podobné (login přímo na plochu + Start nabídka + zrušené hot corners)
2) Zablokuj "Run all administrators in Admin approval mode" přes secpol.msc (všechny Metro Apps budou blokované - mimojiné)
3) Zapni auto log-in přes "netplwiz" ve Start/Run (nemusíš poté zadávat heslo v Metro UI)
4) Aktivuj Winy (aby ti případně nevyskakovala Metro hláška o aktivaci)
S tímto se nemusíš metra doslova ani dotknout... -
-
A co treba firemni PC, kde nic z toho nemuzes udelat?
-
-
Metra se Microsoft určitě nezbaví.
-
-
Tohle jsou informace, bez kterých bych se určitě obešel. Že by bylo opravdu takové herní sucho?
-
Budeš nám chybět Done :((
http://www.youtube.com/watch?v=ytf1jYUO4qs -
Zas ten ksicht...
A Microsoftu přeji jen to nejhorší. Nebo aby si vzpomněli, kvůli jaké platformě jsou dnes tak velká firma. -
-
Já kupodivu ne. Jedna z mála firem velký firem která děla občas věci pořádně. Některé Windows jsou ok. Otevřené hodně možností a přitom se dají nastavit aby byli i pro nováčky.
Opravu bych chtěl používat běžně linux apod. Kde toho moc lehce nejde nainstalovat. Anebo nějaká hodně uzavřený systém jako je od Applu.
- A lidi opravu hodně hodnotí podle xichtu. Sice většinou dokázali ho*no ale rádi kecají co to má ta ženská ve zprávách na sobě. Tolik xichtů něco dokázalo, vymyslelo. Hlavně potkali člověka který je tak nehodnotil a třeba jím pomohl něco rozjet. -
-
To jo, sedmičky jsou OK. Od té doby je ale všechno horší, než "OK". Osmičky jsou "pod kapotou" maličko lepší, než sedmičky, jinak nucení příšerného ovládání a Bing platformy, MS Storu, Live, atd... O XBone (i X360) toho bylo namluveno dost, WP darmo mluvit. :/
-
-
Bing, store a podobné věci lze odstranit během pár sekund. Dokonce i metro lze velmi rychle vyřadit. Příšerné ovládání? Jako jak? Já jedu normálně myší a je to. Stačí se naučit, do jakého rohu klepnout či najet a je to. Něco takového se zvládne naučit i opice, takže pro průměrného člověka by to nemělo být problém.
-
-
Jasne, honit ten jeden spravnej pixel v rohu to je fakt zuzo ... predevsim kdyz mas dalsi monitory ... to musela vymyslet vazne hlava ... vymazana.
Prumernej clovek pak potrebuje spustit svoje appky a ovadani OS ho vubec nezajima - presne do okamziku, nez ho zacne s.at a obtezovat, coz je presne pripad vosem. -
Kdo říkal cokoliv o učení? Tady je obrovská móda vkládat něco ostatním do úst něco, co nikdy neřekli.
Jde o efektivitu, rychlost, počet kliků, pohodlnost. A to nemluvím o uživatelské přívětivosti. Instalování 3rd party aplikací a hrabání se v registrech aby se člověk zbavil kravin a vrátil efektivnější ovládání? A navíc, pořád mi nikdo neřekl jaký má Windows 8 přínos oproti Windows 7, když nepočítám trochu lepší využití SSD, trochu rychlejší starty (bez secure boot neznatelně).
Oh a samozřejmě to tvoje "jde to odinstalovat" brzy nejspíš pravda taky nebude. A ještě budou ve Windows 9 Home na ploše (která bude vidět jen v jedný dlaždici) reklamy. Však ono to přijde ;) -
-
Ne, Windows 8 není špatný. Ale výhody W8 oproti W7 nepřeváží nevýhody, aspoň co se mě týká. Plocha je tu "příliš dlouho"? Jak jako příliš dlouho? Sakra, myš a klávesnice tu jsou taky nějak podezřele dlouho, radši to všechno bez možnosti výběru nahradíme dotykovou obrazovkou, co?
Startup je o poznání rychlejší jen se secure bootem a/nebo SSD. Nic zásadního, vzhledem k tomu, že W7 se dá L'"vytweakovat" do stejné rychlosti. A i ani to mě nezajímá, startuju jednou až 2x denně pod 25 sekund...
Upravit se to moc nedá. Nechápu, v čem by mohl být TIFKAM praktičtější, než okna. Hektary prázdného místa, scrollování do strany, gigantické ikony (dláždice) slabý multitasking (něco snad bude řešit 8.1, ne vše). Ale hlavně nikdy nebudu podporovat operační systém, který povoluje aplikace jen z vlastního storu, kam se člověk dostane jen s jejich milostivým souhlasem a po tom, co si koupí VS. To je na přesdržku. -
Někomu to sedne a někomu ne. Já myslím, že win 8 není vůbec špatný. Samozřejmě těch výhod má daleko více. Ale samozřejmě není o tolik lepší jak win 7, to je jasné. Ale vyloženě špatný OS to prostě není. Metro mi příjde efektivní - stačí si ho upravit. Na můj vkus je tu plocha až příliš dlouho a je čas se někam posunout.
Starty jsou o poznání rychlejší.
Jinak předpokládám, že každý rozumnější uživatel PC si svůj PC upraví do nějaké smysluplné podoby - to je vykope nepotřebný bordel (programy) a upraví si uživatelské prostředí. Neumím si představit, že bych počítač používal v té podobě, v jaké mi příjde z obchodu. Až vyjde win 8.1, bude možné si ještě lépe upravit uživ. prostředí, což je fajn...
-
-
-
-
-
Jestli hodnotíš lidi podle toho jak vypadají, tak tě upřímně lituji :)
-
-
Jedna věc je, že neexistuje nikdo, kdo by to nedělal. A pak stejně proces určení "někdo se mi líbí, je to sympatická osoba" je záležitost také podvědomá.
V některých případech to může být samozřejmě problém - třeba typicky ve vztahu zaměstnanec a zaměstnavatel. -
Jestli si myslíš, že existuje někdo, kdo nehodnotí lidi podle toho jak vypadají, tak upřímně lituji já tebe :P .
Ale ne, Ballmera nesnáším z jiných důvodů. Jak tu už někdo napsal, chová se, jako kdyby byl odplatou Nokie za Elopa (kterého nesnáším ještě víc). -
-
Co treba slepi? Podle ceho hodnoti lidi?
-
-
Ja lidi hodnotim podle vune z analu *14* *14* *14*
-
-
Ty budeš nějakej pes.
-
-
No, a co třeba slepí, hluší a bezrucí a nemajíce čich? Asi podle chuti. Ale co lidé mentálně zaostalí? Nebo s vymytým mozkem? No?
Dvě věci: Pochopitelně netvrdím, že každý hodnotí jen podle vzhledu. A pochopitelně netvrdím, že slepí hodnotí podle vzhledu. Většina pravidel má nějaké výjimky (a ne, netvrdím, že výjimka potvrzuje pravidlo). Nechápu, jak se můžeš tak blbě ptát...
-
-
Já vás lituji všechny.Jste ubozí :)
-
-
-
-
Nevim proc, ale nemam rad Mrkvosoft *16*
-
-
Tak to ja vim proc, pac se s jejich produkty potykam uz od dob MS DOSu.
-
-
Já též,ale proti kombinaci DOSU+M602 nemůžu říct ani popel.
-
-