Přejít na výpis diskuzí
Middle-earth: Shadow of Mordor slibuje nelineární dobrodružství
14.11.2013 | Aleš Smutný
54 příspěvků
-
Obsazení opuštěného Minas Ithil bylo dávno před výpravou, dokonce i před Glumem, dobitím Hory a příchodem Istary. Ověřoval jsem to dle textů v Silmarillionu.
-
A proč by to neměl být zlý duch, jako ti z Mohyl? Nebo jako nazgúlové? Hrát za Maiar by mi teda přišlo jako o dost větší blasfemie :)
-
Nějak se mi to nezdá...proč se nedá hra udělat jako "putovačka" s družinou ve stylu Mass Effectu, kdy by člověk cábral po Středozemi a tu pomohl s tímhle...pak zase s tímhle a třeba by se prolínal s putováním společenstva. Jenže ne, zase z toho bude pustá řezačka skřetů a cesta za pomstou :-( A co třeba udělat hru ze středozemě, kde by byl vzestup Saurona a postupné ovládání "temných částí" středozemě atd.... :( Prostě chci si zahrát hru taky z druhý strany epic příběhu a né bejt pořád jen ten hodnej co musí pobít co nejvíc skřetů, jižanů a východňanů :-(
-
Jinak - sice je to wiki, ale alespoň je to hezky ucelené: http://cs.wikipedia.org/wiki/Mordor
-
Tady už jsem si musel pomoci jinak než jen tápáním v paměti:
2463 nachází půlčík Deagól při lovení ryb v bahně řeky Anduiny zlatý prsten.
2941 Thorinova výprava - nalezení prstenu Bilbem
2002 nazgûlové dobudou Minas Ithil
2050 zabití posledního Gondorského krále - nástup správců
2063 se Mithrandir rozhodne prozkoumat Dol Guldur
2951 se posílený Sauron znovu prohlašuje za Pána světa, opravuje Barad-dûr a sbírá další síly na ovládnutí celé Středozemě.
3018 Frodo se vydává z Kraje na výpravu do Roklinky
Hmmmm....Mordor byl sice pustina, navíc i při nástupu správců a padnutí Minas Ithil - byli hlídky u černé brány stále aktivní - poskrovnu, ale byly....Avšak nedlouho poté byla brána opuštěna - ano do Mordoru se vrátilo zlo, ale Mordor je docela velké území - Hora osudu neleží ani ve třetině jeho rozlohy....navíc nějak velké armády tam nevznikaly....Sauron začal naplno sestavovat svou armádu v Mordoru až po postavení Barad-dûr..... -
Nazgůlové se ale do Mordoru vrátili už asi tisíc let před událostmi v Hobitovi. Tedy minimálně je jejich přítomnost prokázaná v Minas Morgul, kde rukou Nazgůla zařval poslední gondorský král. Takže v době po Hobitovi mohl být v Mordoru těžko nějaký hraničář a rozkvetlé louky. Že tam Sauron uprchl až poté, co Gandalf a spol. zaútočili na Dol Guldur, je sice fakt, ale těžko prchal už do dávno předem nezabezpečeného postavení.
-
Hmmm, ale myslím, že tohle bylo zmíněno až v nedokončených příbězích....takže je tu předpoklad, že je to Maia nebo Valar....Ostatně tuhle diskuzi bychom mohli vést do nekonečna, ale nejlepší je to u dřevěnýho stolu u nás ve starověké krčmě, při kormě, svíčkách a svazcích knich, A4 a bandě lidí....prostě se asi nezhodnem....ale jsem rád, že je tu mezi hráči toliko zapálených Tolkieonovců....
-
Mám pocit, že tě je tu nějaká tajná sekta, co tě nemá v lásce chlape *1* *1*
-
Hlavně tam byl co-op a to se dneska cení. Já už to dohrál sedmkrát. *1*
-
Nereš Davide, tady je nějaká hodně smutná nula, co mi toto dělá napříč diskuzemi a cokoliv napíšu. To nemá cenu řešit.
-
lol tolko mínusiek.. čo vám ľudia drbe?
-
*jsem
-
*seppuku
ale zasmal sem se =). -
Ale ano existovali prave Iluvatarem stvoreni Ainur a ti znich kteri pak vstoupili do Ardy byli podle sily ,,rozdeleni,, na Valar a Maiar..takze pokud Tolkien pise ze Ungoliat existovala pred vznikem sveta, tak musi patrit mezi Ainur a byt bud Vala nebo Maia...vzhledem k jeji moci spis Vala. To ze nekempila s ostatnimi Valar na Valinoru nemusi byt nic proti kanonu zvlast kdyz na sebe prijala podobu jakou prijala...megapavouk schopny prist site temnoty by se ve Valinoru asi moc dobre nevyjimal :D
-
Pozor - na začátku nebylo vůbec nic krom Ilúvatara a jeho prvních tedy Valar a Maiar....V písních se odehrávaly různá témata - tyto písně sami o sobě svět nestvořily - tedy né úplně, byly něco jako nitky osudu, vidina světa jenž může být, Ilúvatar poté na základě jejich písní vytvořil svět - tedy téměř holé nic, jen surový podklad, když poté Valar a Maiar začali budovat a přetvářet svět - tedy Středozem/Ardu nacházeli v ní věci, které byly stvořeny společně s Ardou a které jim buďto pomohli v jejich úsilí a nebo škodili....tedy před stvořením světa nemohlo existovat nic - tedy v rámci toho co Tolkien popsal....
-
Lord of the Rings of Saturn.
-
Hra zní zajímavě, ale většinou příliš velké očekávání je na škodu. Když to pokazí, vrhne se na ně taková armáda fanoušků Tolkiena ( armáda větší, než Saruman kdy doufal ) a hra propadne v zapomění. Já bych uvítal další strategii z prostředí Středozemě, protože ty, byly naprosto výborné ! :) Třeba ale budu nakonec příjemně překvapen :)
-
no to neni jiste ze byla stvorena pisni, protoze Tolkien o ni pise, ze pochazi jeste z doby pred stvorenim sveta
-
a kurna :) to se tedo povedlo.
-
Neřekl bych, že ta hranice je až tak jednoznačná. Když pominu Melkorem zakažený Maiar (Sauron, Balrogové...), tak třeba Feanorovi synové nebyli zrovna žádní svatouškové. Také si vzpomínám na některé občanské války, zrady a podobné věci. Ale také mám obavy, aby lore PP neničili. Přece jenom Sauron se do Mordoru nevracel zrovna s armádou, pokud se dobře pamatuju.