Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Předběhl jsi mě *1* *1* Já v tom mám vždycky hroznej bordel....
  • Ne počkat - moje chyba :D Balrogové byli Maiar....kdo si to má všechno pamatovat....
  • Veskoslav
    Byli. Melkor je vedl, ještě před stvořením Ardy. Většina z nich během první válek sloužila Morgothovi. Ale po zničení jeho pevnosti se stáhli do pozadí, zůstali a čekali. Většina stejně byla zabita či jejich moc byla tak malá, že raději utekli. Balrog v Lotrovi se objevil jenom proto, že ho vykopali trpaslíci a probudili jej.

Jinak jsou dva druhy. Ty, co vytvořil Morgoth během prvních válek ve svých "laboratořích" spolu s draky, pavouky a skřety a původní, kteří jsou Maiar. Ale defacto jsem nikdy nepochopil kdo byl kdo a kdo a proč. Tolkien měl až příliš mnoho nevysvětleného.
  • Ungoliant - jako mnoho jiných temných tvorů byly stvořeny už v písni - tedy teoreticky jsou stvořeni díky Morgothovi (tomu především) a Sauronovi, kteří si hudbu měnili podle sebe....Morgoth pokřivil svět už na počátku všeho, když soupeřil s Ilúvatarem....
  • Ano jediný zlý Valar byl Morgoth, ale Maiar co se přidali na jeho stranu bylo povíce, Sauron byl první a nejmocnější, ale Morgoth je dávno na výletě po prázdnu a pochybuji, že všichni zbývající služebníci se rozhodli následovat Saurona. Navíc spousta zrovna z téhle "spirituální" stránky nebyla Tolkienem vysvětlena - on se Silmarillion nesmí brát až tak moc vážně, je to jen souhrn některých poznámek do smysluplného pořadí....Jinak pokud se nemýlím Balrogové nebyli Maiar.
  • A ja si podle nadpisu myslel ze vyjde dalsi dil té perfektni strategie *9*
  • The_Nameless_One
    A kde bereš tu jistotu, že zrovna tento duch je hodný? Třeba v materiálním světě sleduje svoje vlastní cíle a Talion je jenom loutka, kterou k tomu používá.
  • The_Nameless_One
    "Zlý" možná ne, ale "uvnitř zkažený" určitě...
  • Ze mě občas vystoupí duch, před kterým ostatní prchají. Znamená to, že jsem plný zla ?
  • no prave, Tolkien je plny nejasnosti a nejen Balrogove z Maiar podlehli zlu, ale i Saruman a kdo vi co byla zac treba Ungoliant, kdyz v podstate byla mocnejsi nez nejmocnejsi z Vala Melkor a malem ho sejmula ?
  • ales.smutny
    Hahá! A nyní musíš spáchat grammarnazi harakiri :))
  • Aha, děkuji za informaci :).
  • korok
    Maiar byli vždy dobří duchové a lid Valar. Jen některé z nich zkazil Melkor a udělal z nich tak svoje služebníky. Balrogové a Sauron kupříkladu.
    Pokud ten duch co hraničáři pomáhá není dobrý tak proč mu pomáhá?
    I když je asi pravda že až bude víc informací tak budeme moct dělat závěry.
  • no a v pousti jsou kaktusy...no na sahare asi ne, ale jde mi o to, ze z clanku to vyznelo, jako normalni louka
  • No vzhledem k tomu, ze spousta Maiar byla zla, tak neni duvod proc by nekteri jini duchove nemohli byt dobri. Nehlede na to, ze ten duch co vstoupi do hranicare ani dobrym duchem byt nemusi.
  • Veskoslav
    Ale v Mordoru jsou rostliny:) Jedovaté ostružiny atd.
  • Mordor a kyticky ? Po Morgothove vlade a naslednem Sauronove panovani je Sahara oproti Mordoru rozkvetlou loukou, je absurdni si myslet, ze se tam neco zazelena, protoze si Sauron dal na chvili pauzu.
  • korok
    V Tolkienově světě je hranice mezi dobrem a zlem jasně daná. Už jsem to jednou psal a nemůžu si to odpustit a napsat to znovu: jediní dobří duchové jsou Maiar. A podle toho co se píše v článku do hraničáře vstoupí jeden právě z těch duchů. Což upřímně řečeno háže lore Pána prstenů z okna.
  • Jack1947
    A proc bych se snazit mel ? Snaha mi v tomto pripade neni k nicemu.
  • Veskoslav
    Obsah i forma jsou důležité, podle toho Tě lidí také posuzují....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit