Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No nevím, já nejsem zastáncem zjednodušování a "opečovávání zavedené značky." Z toho, co tu na Games o HOMAM VI čtu, mi přijde, že tahle hra bude prostě recyklací stokrát viděného. Všechny díly předtím se snažily přinést sérii něco nového, i ty pětky, ale tady nevím...
    A ještě, pane autore, k té "rozptylující infantilitě." Někteří veteráni jí říkají jinak: roztomilost a je to něco, co sérii dříve značně odlišovalo od typické generické fantasy. Dokonce i v těch jinak patetických pětkách byli sedláci správně křupanští a goblini roztomile hopkající. Z obrázků šestek mi přijde, že všechno je spíš standardní, ale je fakt, že jsem hru v chodu neviděl...
  • HoMaM6 vypadají na velmi dobrou hru, ale osobně bych se nebál zakomponovat daleko více změn. Chápu, že se Ubi bojí případného nízkého prodeje a tak se snaží spíše recyklovat kultovní trojku. Mně se ale nejvíce líbila jednak ta trojka, protože vypilovala dosavadní mechanismy k dokonalosti, ale taky čtyřka, která vše převrátila na ruby, přesto se hrála taky skvěle. Každopádně mám předobjednáno a těším se:-)
    • V čem že to recykluje trojku ? Máme tu méně frakcí,surovin a dále např. můžeme konvertovat města (to je fakt něco) a takhle bychom mohli pokračovat.Ze trojky si to vzalo ten základ.Je to tahová strategie :)
      • A čo takto ťahový systém boja zhodný s trojkou ? Už nehrozí aby nejaká jednotka ťahala niekoľko krát zatiaľ čo iné čakajú ako to bolo v H5. (Môže ťahať ešte raz pokiaľ sa aktivuje dobrá morálka ale to je o inom)

Určite toho bude viac.. Nepoprďte sa z tej trojky všetci.. :-)
      • Přiznám se, že jsem zatím betu nehrál, takže se s Tebou nebudu přít. Vycházím z oficiálních prohlášení Ubi a z dojmů, které tu psal Tukan - píše se tam o návratu ke trojce s dílčími změnami. Hlavně uklidňují komunitu, že se hrdina bude opět držet v pozadí (ne jako ve 4), že budou zase dvě úrovně jednotek, rozdělení frakcí a žádné karavany. Možnost konvertovat města se mi zdá zajímavá, naopak omezení surovin mi nepřipadá jako nějaká zásadní změna. Je fakt, že jsem v předchozích dílech trávil dost času na tržišti a sháněl suroviny na tu konkrétní jednotku, ale za gró hry jsem to nikdy nepovažoval. Ale jak říkám uvidím, až si zahraju, jen těch změn při přechodu z 5 na 6 podle mě nebude tolik jako z 3 na 4.
        • Žádné karavany? *9* to mi teda přijde vcelku na pytel, karavany mám rád.. rozhodně mi to přijde logičtější (ať už na přesun mezi hrady, nebo z obydlí okolo hradu) než v článku zmíněné:
          "Infrastruktura mateřského města se propojí s právě dobytým místem a lze tak celkem v klidu nabírat nové vojsko na jednom místě."
          • Karavany vypustili kvôli faktu, že jednotky môžeš najímať v akomkoľvek meste. Aj z objektov mimo miest....

Nie sú zapotreby.

To je jedna zo zásadných zmien v 6-ke.
          • Tak karavany nebyly už ani v pětce. Mechanismy v 6 budou asi celkově rychlejší - zkonvertuješ město, najmeš jednotky odevšud v okolí z jednoho místa, zaplatíš za ně jednou surovinou.
            • Pravdu máte obaja *5* V základnej päťke karavány neboli, tie prišli až s datadiskami. V šestke karavány nie sú, lebo, ak sa nemýlim, ich nie je treba. Bazeník (anglický pool -- neviem, ako to vhodne preložiť) pre jednotky rovnakého typu je spoločný. Tj máš napríklad dvakrát mesto Haven a každý ti pridá +5 gryfinov. To znamená, že v hociktorom si môžeš kúpiť 10 gryfov. Ak obsadíš tretie mesto, ktoré ti pridá +5 gryfov, v hociktorom z tých troch miest si budeš môcť najať už 15 gryfov (dúfam, že je to aspoň trochu zrozumiteľné).
            • po dlouhých večerech trojky, dáváme teď zase občas pětku a tam karavany jednotek jsou, ať už z města do města, nebo z okolí... Jestli budou ale tím instantním transportem pořešený nejen města ale i doupata v okolí, tak si nestěžuju :). I když, až tak jednoduchý bych to mít nemusel, bude mi chybět to napětí, jestli mi stihne utéct karavana před nějakým parchantem co mi slídí v podhradí *1* .
  • Kde je rozdíl mezi 5 a 6? Tedy kromě toho, že 5 vypadala o fous líp :-))

Jasně, že to není jen o grafice a na hru se hrozně těším, ale setsakra mě to zarazilo...
    • No hrál sem / hraju betu a musím říct že moc nesouhlasím že je lepší než 5 díl. Když budu brát 5. jako 100% tak 6. díl je tak 65%
      • 100 ľudi 100 chutí :-)
    • Len spomeniem zopár:

1. Zmena v štatistických atribútoch hrdinov a príšer.
      2. Zmena v RPG časti.
      3. Zmena v najímaní jednotiek, správe hradu, baní, atď...
      4. Celkovo vlastnosti jednotiek mi pripadali celkom 'svieže' a neokukané...

Hral som betu a podľa mňa je 6 lepšia než 5.. Lepšie vypadá, lepšie sa hrá, je viac uživateľsky prítulná...
      • Pak to vypadá nadějně, díky *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit