Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • S tím Zaklínačským soubojovým systémem v článku to je nějaký vtip?
    • Pravým tlačítkem mlátíš rychle, levým silně, qéčkem metáš či sesíláš znamení, erkem petardy a pohybem, kotouly a úskoky se snažíš nedostat přes hubu. Tu komplexnost by mu záviděl i God of War. *3*
      • Joha
        Lavym rychlo a pravym silno :P
  • 2Drom@tiscali.cz-sice jsem rikal ze uz na to kaslu,ale neda mi to.
    Pro me jsou clickfest hry jako Sacred,Dungeon Seige,Oblivion. Stojis a mackas utok. V Zaklinaci 2 by jsi s takovymhle stylem umrel za 10 vterin.

Muzu se jen opakovat. Nazyvej si to jak chces. Hra se slovicky. Dulezity je celkovy dojem ze soubojoveho systemu a pokud se zase budemem bavit o DA2 a Zaklinaci 2,tak ta druha hra je pro me jasny vitez.
    • neotváraj si hubu na oblivion nevieš podla toho čo píšeš ani čo to je, podla tvojich rečí máš tak 17-19 rokov odohrané prd a DA2 vidíš ako naj RPG ktoré sa iba tvári tak
      • Oblivion - nakolko bol fajn, na Morrowind ani zdaleka nedovidi, a to nemozes popriet. Ale ajtak, pliest do diskusie o DA2 a Zaklinacovi Oblivion je odveci, je to ako porovnavat jablka so zirafami, film s rybnikom ci ohen s Plutom. Oblivion (a cela TES seria) je o hrani sa na svet, kde sa zabavas sam vlastnym pricinenim. Zaklinac a DA su "filmovo" spracovane koridorove buttonsmashery. To len to ze zaklinac je ovela zabavnejsi, pritazlivejsi, zivsi, krajsi a proste mnohonasobne lepsi... A smutne na tom je ze ani nieje tak dobry, to lne DA2 je take zle *1*
    • Drom
      ja ti to neberu, ale musis uznat, ze jestli je neco z her DA2 a Zaklinac 2 clickfest, tak je to spis Zaklinac nez DA2, uz jen z podstaty systemu, nerikam, ze je jedno lepsi nebo horsi, ale je to prosty fakt.

V DA2 jednou oznacic nepritele a tim veskere klikani konci, v zaklinaci je kazdy uder kliknuti.
      • Že tě to drome s nima baví.
        Nenávist k DA2 ( Jinak se to bohužel nazvat nedá) nezměníš.Nemají čestinu, není to stejné jako DA1,dialogové okna jsou jak v ME,stále opakující se prostředí a samozdřejmě je to clickfest.
        Jak přesně se dá udělat, ze hry která ma autoattack a ability s 30s cooldownem, clickfest nevím, ale musíme uznat, že legrační to docela je.
        Těch chyb se dá najít dost i u Witchera.Na witchera se zkrátka neplive, protože tu má větší fanouškovskou základnu, a když by si někdo dovolil říct jedno špatné slovo na něj tak bude nemilosrdně pošlapán.Jako jsi byl drome ty :)
        • Ach jo, další, co má o ostatních jasno, aniž by četl, co píšou.

Tak zaprvé: DA2 autoattack NEMÁ a je to clickfest (platí na dvou ze tří platforem - jak jsem psal jinde, na Xboxu i PS3 je to button smasher jak vyšitej, žádný autoattack tam není a každý attack musíte "poctivě", tj. jako magor, provést stiskem tlačítka). Zaklínač aspoň používá ta tlačítka dvě, k tomu blok a pohyb po bojišti... (Další tlačítka na speciální ability, ale to má DA2 také.)

Reaguješ do vlákna, kde ffff píše rozumně, klidně a bezkonfliktně, ale pochopitelně máš jasno, jací jsou všichni hateři. A tvé úvahy zdejší diskusi neodpovídají vůbec: Já třeba češtinu ve hrách z duše nesnáším.

Na Witchera se neplive hlavně proto, že to je poctivě odvedený pořádný kus práce, na rozdíl od DA2, které je odfláklý šlendrián. How simple.
        • A nedoslo ti, ze na konzolich nebyl zpocatku autoattack? Takze se muselo mackat az do zemdleni? Jestli ti tohle pripada legracni, tak by ses mel lecit...
          • Drom
            stejne jako v zaklinaci 2? a tvuj point je?
          • Zřejmě si to co jsem napsal nepochopil.Nevadí snad příště *3*
        • Drom
          tak me je to fuk, je mi jasny, ze je to tady samy fanboy zaklinace 2. Ja si uzil obe hry a obe maji sva pro a proti. Vetsina tech extremistu jsou stejne jen trollove :)

Nejlepsi je,jak se tu kazdy ohani Bioware a pritom o te firme vedi nejspis kulovy. Tym co delal puvodni DA je prevazne tym, co delal BG1/2, NWN, Kotor, Jade Empire a pote se klicovi lide presunuli do Austinu a plne se zamerili na SWTOR. DA2 uz delaji jini lide. A mass effect serii dela uplne jiny tym.
      • Aha, tím se ale leccos vysvětluje...

Na konzoli totiž (já hrál na Xboxu) žádné "označení a konec" není. Hezky každý úder nebo kouzlo tebou ovládané postavy spustíš mačkáním "A", ability se vyvolávají ostatními tlačítky. Jinými slovy, když si v DA2 na Xboxu/PS3 označíš nepřítele... neděje se nic. Odsud klikfest (i když správněji by možná bylo "pressfest", ale to už JE slovíčkaření). A na rozdíl od Zaklínače, kde máš rychlý útok, silný útok, komba, útok zdálky, útok zezadu, tady máš právě jenom to jedno tlačítko na "útok", které dokola mačkáš jako magor. (A sem tam přidáš speciální abilitu, ale to u Zaklínače taky.)
        • Drom
          v tom pripade je ale klikacka kazda hra, protoze nejak se ovladat musi :D teda az na hovadiny na kinect *1*
      • V podstate mas pravdu. Pokud skutecne porovnavas jen ty dve hry. Ale podle me se jen nasilim snazis Zaklinacsky styl boje nekam zaskatulkovat. Zbytecne.

Sakra ze me je spamer.....Stydim se:) Uz tu od eme nic neuvidite. slibuji *1*
  • Upřímně zírám... Autorovi článku je kolik? Dvanáct?
    Proboha, "přešlapy s opakujícími se lokacemi byly zaznamenány", to mu jako opravdu někdo baští? A jak můžeš (sorry za tykání) napsat "prakticky nezměněný systém soubojů (kromě obtížnosti)", když jde PRÁVĚ o tu obtížnost, kvůli níž to klikfest byl? (A ne, argumenty "nastav si to na super-ultra-hard a každých osm vteřin zavři na chvíli oči" neberu.)

Dragon Age 2 byl epic fail (pochopitelně můj subjektivní názor, ale přečtěte si fóra a user reviews na metacritics) ne proto, že příběh nebyl o záchraně světa, ale proto, že příběh nebyl o ničem a hra byla blbá právě ve zmíněných věcech: totiž že se všechny sidequesty naházely do jedný jeskyně (nebo sklepa), všechny potvory na světě měly jeden univerzální skript ("vyspawnuj se vepředu, počkej dvacet vteřin, vyspawnuj se vzadu, počkej deset vteřin, vyspawnuj se vepředu i vzadu"), protože to autoři neskutečně ODFLÁKLI. Protože to prostě chtěli mít rychle za jakoukoliv cenu, pak řekli "víte, to je takový umělecký záměr, taková zkratka, takový nový směr" ... a světe div se, najdou se lidi, co jim to baští. Ach jo...
    • Tak řekni na jakou obtížnost si to hrál?
      • Ve hrach by mela existovat jen jedna obtiznost. Takovymhle hloupym otazkam by jsme se pak vyhnuli.
        Obtiznost neresi ani jeden z problemu DA2.
        • Drom
          naopak, ruzne nastavitelne obtiznosti jsou v singleplayer hrach extremne dulezite
        • Obtížnost ve hrách neni od toho abychom si pokladli blbé otázky. Myslim si že bez volby obtížnosti mohou existovat je nějaké indie hry. Hra s trochu složitějším systémem, tam spadá prakticky jakékoliv rpg, prostě volbu obtížnosti potřebuje. Mě přišly obtížnosti dobře rozvržené. Easy bylo pro hráče, kteří žádné rpg nikdy nehráli, normal pro lidi co nehráli jedničku a hard je pro ostatní.

O problémech hry teď nepolemizuju, jen o té obtížnosti.
          • Ok. Beru na vedomi :)
            Normal obtiznost byla v hrach vzdy urcena pro zkusene hrace RPG titulu,kteri vedi o co jde. Hard a vyssi byla vzdy vyzva. Posledni dobou je normal na urovni easy. Ja obtiznost pri prvnim hrani nikdy nenastavuji.
            Proto diky treba za Zaklinace(bavime se jen o obtiznosti-to abych predesel flame :) ),kde je minimalne na zacatku i obtiznost normal vyzvou.
            • Ja myslim že normal měl být nastaven na průměr hráčů. Hráči z fóra nejsou reprezentativní skupina. Pokud člověk dohrál víckrát jedničku tak podle mě je rozumný počítat, že už prostě patří do hard. Rozuměj kdyby například normal obtížnost v singlu starcraftu nastavili podle toho co považují pravidelní hrači za normal, tak se z toho půlka lidí zblázní.

Pokud jde o zaklínače, tak tam se mi obtížnost moc nelíbí. Hlavně ten prolog se mi nelíbil. Vzhledem k tomu, že změnili herní mechanismy se mi opravdu nelíbilo, že nedají hráči alespoň prostor k seznámení se s novými mechanismy, když už se úplně vykašlali na tutotial. Myslím, že nikdo nemá rád seznamovaní se se hrou pomocí nahrávacích obrazovek.
    • Drom
      dalsi, co nehral DA2... ukaz mi video, kde to nekdo hraje jako klickfest, jses vazne k smichu *7*
      • Hrál. Zhruba do půlky druhého aktu (nebo kapitoly nebo co to bylo), a pak jsem se definitivně dožral a nepokračoval.

Ty jsi taktizoval? A jak přesně jsi se vypořádal s "taktickou challange", tkvící v tom, že se nepřátelé vyspawnovali buď na stezce za tebou, nebo skočili z pětimetrových hradeb přímo na tebe? Dva tanci? Čtyři tanci? Čtyři z tanku? A pes?
        • Aha, takze dalsi co to ukradl na netu a ted nadava - aneb uz vidim ze jsi za to dal litr a hral jednu kapitolu. Spojeni epic fail se fakt smeju, vypada to ze je pouziva cim dal vic trotlu na netu, dalsi do stadecka *12*
          • Sice je mi jasné, že všechno víš a všude jsi byl minimálně dvakrát, včetně u mne doma, kde jsi okoukl mou sbírku kradených DVD, BD, knih, známek a aut, nicméně mně je 36, vydělávám peníze a RPG od BioWaru jsem měl vždycky rád, čili tě to sice překvapí, ale ano, dal jsem za to litr (spíš víc) a hrál jednu kapitolu. Kdybych to hrál dál poté, co jsem zjistil, že je to kravina, jenom proto, že jsem za to dal litr, byl bych s dovolením deb*l.
            • Joha
              @Slipknot: Ja ti samozrejme tvoj nazor neberem. Mna DA2 bavilo prvych par hodin ale kazdou dalsou minutou ma to bavilo menej.

Tiez nesuhlasim s "hysterickymi" hodnoteniami niektorych tuto v diskusii... hra ako taka si podla mna zasluzi 6.5/10... urcite nie viac... mozno keby to bolo nove studio tak by sme mohli tolerovat niektore tie preslapy ale BioWare hodil latku s DA:O dost vysoko (prosim nedavajte tu BG a NWN serie - to je uz "klasika"... aj ked vynikajuca)...

Ani sa tu nepustim porovnavat suboje z DA2 a Zaklinaca 2... ono nieco onznacit za klikfest sa da vsetko... Crysis je klikfest... Bulletstorm je klikfest... Need for Speed je buttonfest... a tak dalej. Aj ked musim povedat ze Zaklinac 2 ma urcite lepsi pribeh ako DA2 a to ani neobsahuje to Laidlawom casto ospevovane "zachana sveta nie je in".

V kazdom pripade mi ale pride ze tento "navrat" Laidlawa na forum je uplne pokrytecke voci fanusikom DA:O nakolko tym hovori: "Pre nas je to pokrok, predali sme toho viac, tak si trhnite nohou."

Za toho magora za ospravedlnujem... bolo to dost neskoro v noci a bol som po skuske :P
            • To joha:abych napsal neco trosicku vic inteligentniho..osobne si nemyslim ze jsem magor, stejne tak si nemyslim ze ty jsi magor ani ze kolega na ktereho reaguji je opravdu ve skutecnosti trotl. Nikoho z vas neznam a pevne doufam ze to tak neni. Moje trapne reakce( ano opravdu jsou) jsou reakci pouze na dva fakty: 1) nesnasim "masovou hysterii" kdy se nadava jenom aby se nadavalo a je jedno jestli to je da2, grafika v crysis2 nebo cokoliv jinyho. Samozrejme kazdy ma pravo na svuj nazor, nicmene vime co zmuze davova psychoza ze? Nejde o to ze hra je dobra nebo spatna, urcite ale neni nejhorsi vsech dob a hodnoceni min nez 4 si realne asi nezaslouzi. V kombinaci s prohlasenim ze si zahral chvili a skoncil to vypadalo na obrazek 12 letyho kluka co to nekde stahl. Pokud je pravda co pise tak se ze srdce omlouvam a urcite chapu frustraci dat litr za neco co se mu nelibi. Na druhou stranu to pravda byt muze a nemusi, protoze statistiky hovori jasne a nekdo tu pirat proste byt musi i kdyz se neprizna. Sam vydelavam a celkem dost, ale za hru litr nedam, mam jine zivotni priority(rodina), pockam az bude za tak 400 a pak koupim - proto nereaguji na hru samotnou, hral jsem pouze demo a ZASADNE jiny bojovy system jsem nepozoroval. No a za druhe, jsem skutecne alergicky na spojeni EPIC FAIL. Az mi nekdo vysvetli rozumne pouziti toho spojeni tak odvolam i toho trotla. Neco takoveho urcite neni prumerna hra ale spis tak potopeni Titaniku. Ctu to denne 10x ve spojeni se vsim moznym, napriklad hodne casto i ve spojeni s Ipadem na kterem pisu a vzhledem k dominanci na trhu mi to nejak nesedi *3* Jo a to byla jeste ta mirne ironicka narazka na stadecko ktere neustale ctu v souvislosti s uzivateli cehokoliv od Apple. Takze pokud se nekdo bude chtit navazet, rikam na rovinu ze Apple ji mi uplne u pr... ale Ipad je IT skvost a proto ho mam - nic lepsiho na trhu nebylo. Uf, zkus to po me prelouskat, zamyslet se a pokud to uvidis myma ocima tak se i omluvit za toho magora pokud na to mas..
            • Joha
              @Slipknot: Ja neviem co mam na tie tvoje inteligentne a zmysluplne reakcie reagovat... snad len styrmi slovami: "Ty si ale magor..."
            • Sorry jsem EPIC FAIL *6* *6* jsem rad ze jsem to konecne mohl pouzit..p.s. Jsem rad ze si tu hru tady koupil kazdy diskuter, to jich bw proda vic jak COD zrejme *1* No nic, pujdu se vsude podivat jeste potreti abych vedel vsechno jeste vic az nejvic!
          • Hmmm. Jiny nazor=trotl ze stadecka co si ukradl hru? Hmmm...
            • Hmmmm. Jiny nazor? Hmmmm. Ze by to byl jeden z tech kterych je tu 90 procent? Trotl ze stadecka je reakce na krasne souslovi epic fail ktery ctu asi 10 x denne na ruznych forech. Jojo epicka chyba je krasne vystizny na vsechno *4*
      • Nevim jestli se styl boje v DA2 da nazyvat clickfest. Pod tim si kazdy predstavi asi trochu neco jineho. Nechytejte se za slovicka.
        DA2 byl pro me obrovskym zklamanim. Pamatuji jak jsem se dostal z mesta do jeskyni na zlpozence a neskutecne jsem si oddechnul....tak ted to teprve zacne!! Jake bylo me prekvapeni,kdyz me hra po 20 minutcah zase vratila do mesta(a okoli) a uz me tam nechala naporad.
        Ja nejsem ten typ co lidem rika,-jsi blb,protoze te DA 2 bavi. Naopak vam to preji.
        Jestli me neco neskutecne stve,tak je to fakt,ze z nadprumerneho prvniho dilu a zajimaveho RPG titulu udelali to co udelali. At uz to kazdy nazyva jak chce.

Na treti dil jsem zvedavy,ale ten si pripadne koupim za s hoooodne velkym odstupem po recenzich..
        • Drom
          ja neobhajuju faily z DA2, ale proste trvdit, ze DA2 byl clickfest je naprosty blabol. Zaklinac je clickfest, diablo je clickfest, ale DA2? ani omylem...

samozrejme, ze DA2 bylo z vetsi casti zklamani, ale to co tady nekteri silne zaujati jedinci pisou (uz od vydani), jsou vymysly a polopravdy
          • Zaklinac 2 clickfest neni. Urcite se nektere souboje daji uhrat jen klikanim mece,ale....

Ech zapomen na to. muzem se hadat do nekonecna. Pro me je dulezite jestli je celek zabavny nebo ne. Nazyvejte si to jak kdo chcete.
            • Máš pravdu.Ve witcherovi je autoattack zatímco v DA musíš každým úderem kliknout.
              Jo počkat ono to je naopak.
            • Drom
              kazdy klik mysi je uder mecem do nepritele - clickfest
  • 2O.o-tak to jsi si ale spletl hru. Pockej si ...vlastne ani nevim na co,protoze od dob Gothica 1 si nevzpominam na jedinou RPG hru kde by se nedalo hrat i bez svetla....
  • Mě to příjde něco jako - ano, vlastně ta kritika je oprávněná, ale co naplat, stejně si to budu dělat podle sebe. Tvůrce díla a byznisman dohromady - možná , ale nechápu k čemu pak je dobré s ním diskutovat o změnách v "jeho" díle.
  • citace: Je zajímavé, že u nás zase nevadí mnohem primitivnější zpracování soubojů v Zaklínači 2 ve vztahu k jedničce
    Co je to s prominutim za hloupost? V prvnim dile jste mackali klavesy ve spravnou chvili. T o bylo vse.I na normalni obtiznost jste nemuseli pouzivat znameni. V druhem dilu jste bez uskoku,pouzivani znameni,lektaru,petard ci pasti temer hned mrtvi. Je to mnohem taktictejsi nez prvni dil.
    • no z casti pravda, az teda na to, ze ja jsem na normal nepouzil jedinou past, elixir ani petardu a po rozehrani na tezkou obtiznost vidim, ze je nejspis nepouziju znova
      • Neni nutne pouzivat vsechno dohromady. Pocitam ze bez znameni a uskoku si se ale urcite neobesel. Tomu neuverim.
        • No tak to samozrejme, to by uz bylo hodne smutne, jen je mi lito tech elixiru a oleju na mece, prece jen v knizni predloze, kdyz sel zaklinac na nejakou silnejsi potvoru tak se poradne nadopoval, aby mel vubec sanci. Mohli tam dat vic takovych nepratel, klidne i formou bocnich Q.
          • Jo s tímhle souhlasím mělo tam být víc bossů jako třeba karayan ( nebo jak se vlastně menoval ) protože u toho než sem přišel na to jak ho zabít tak sem párkrát umřel a ten boj sem si mnohem víc užil než kdyby to bylo lehké a udělal bych to naporvé jako nic.
            • Joha
              Mne sa zdal Draug ako najtazsi boss z hry... Nemoznost odrazat udery a fakt ze Quen ti zrusi jednym uderom bola dost frustrujuca... ja som sa tam vacsinu fightu kotulal :D
          • Nektere souboje si bez elixiru nedokazu predstavit. Nebo tedy dokazu,ale trvaly by o pulku dele a asi bych byl uz i nervozni. :) Navic zkousel jsi treba ''kocku'' v jeskyni? Mozna neni bezpodminecne nutna,ale oproti prvnimu dilu je skvele uzitecna a vyborne zpracovana.
            • tve co se tyce toho nocniho videni bych radsi mel mec a pochoden a uzival si to hru svetla a stinu nez ten nano vision mode :))
  • Drom
    Velmi dobře napsáno Aleši
  • "sorry ale nebudeme robit ine ako konzoloidne hry, ide nam len o obrovsky predaj a prachy"
    ..toto som vycital ja *9*
    • No jo, kdo hledá, ten najde. Tím spíš, pokud hledá usilovně a cíleně. Konzoloidní hry se staly dočista fenoménem, bez kterýho se neobejde žádná pořádná diskuze.

Jinak ten pán má naprostou pravdu. Sám jsem se spoustě kritických, často vypůjčených, názorů smál. On nejenom že se ten bojovej systém nezlehčil, on se výrazně vylepšil. Už se totiž nestává, že vás zabije zásah od 10 m vzdálený postavy, kolem který jste proběhli a než se stačila vůbec napřáhnout mečem, byli jste dávno pryč. Rozumnej souboj s takovým Arishokem v bojovým systému jedničky by byl bez tuny potionů naprosto nemožnej. Přiznal, že tam chyby udělali a souhlasím s ním. Ale RPG je podle mě dvojka lepší. Mnohem víc mě hra vtáhla dovnitř, už jen proto, že Hawke měl narozdíl od avatara z jedničky nějakou osobnost, kterou jste v průběhu tvarovali. Ale to je fuk. Kdo tam chce vidět jen koláč možností v dialozích (kterej podle mě má svůj smysl a bude ho mít do tý doby, než se hry vyvinou do podoby "napiš, co chceš říct"), hloupě se respawnující nepřátele a pořád dokola ty samý lokace, ten je tam uvidí. A jestli hru na základě tohohle odsoudí, tak podle mě dokonale splňuje ten váš fenomén "konzoloidního hráče". To bych byl rád, aby si přečetla hlavně zdejší hardcore PC elita, která z velký části hru totálně sepsula. Kdo tam ty chyby vidět nechce, tej je tam stejně uvidí *1* , ale bude si všímat i dalších věcí a třeba pochopí, proč stojí za to DA2 hrát a proč je to dost možná i lepší hra.

Ještě k tomu koláči. Na jednu stranu hráči požadují, aby měly dialogy úroveň a aby působily inteligentně a přirozeně. Na druhou stranu už jim nedhochází, že pouhej tón dokáže totálně změnit význam celý věty. Od nevinnýho vtípku, přes tvrdej sarkasmus až po řádnej vylágoš. TO je ten důvod, proč tam máte barevný ikonky. Aby scénáristi nemuseli psát věty od sentimentálních po drsně debilní. Protože není nic tragičtějšího, než když moje postava ze sebe vyloudí něco, co jsem vůbec nezamýšlel. Je to moje postava, já jsem ona a já ji ovládám. To je pak dost smutný, když nevím, co říkám *7* Jestli jsou tu tací, co ty ikony využívají k tomu, aby nemuseli číst dialogy, prosím. Myslet si o nich může kdo chce co chce, ale nadávat za to autorům hry? Ale no tak...
      • Uplnej souhlas. Ja osobne mam navic dojem, ze nejvetsi problem vsech novejch BioWare her jsou v mluvenejch dialozich. Vazne dobre jim rozumi dost malo lidi a tim prichazej podle me o nejvetsi lakadlo tech her. No a logicky pokud nekdo nerozumi dialogu, tak je zmatenej z kolecka misto kompletnich vet a tim nam vznika narikani a prskani.

Schvalne, kolik z vas umi tak dobre anglicky aby si mohlo dat (mysleno skoro vzdy rozumet tomu co postavy rikaj ... ne matne tusit) hry jako je DA2 bez titulku?

PS: Deti ucte se jazyky. Rozsiruje to obzory, vydelava to penize a usnadnuje zivot. *1* *1*
    • A komu nejde o prachy? Myslíš, že každý bude dělat hry podle toho jak ty pískáš a na prodej se vykašle? Jinak by mě zajímalo co ti na DA2 přišlo konzoloidní, ty sis asi jen přečetl blog nějákého rozmrzelého hráče, který uctívá Baldurs Gate (nic proti Baldurs Gate) a ostatní hry mu příjdou jako blbosti.
      Ještě bych chtěl autorovi článku poděkovat, že nesklouzl k "Dragon Age 2 sucks, Zaklínač 2 rulezzz!" stereotypu, který v tuhle dobu postihuje skoro všechny české weby a jejich redaktory, kteří píší nějákou novinku DA2.
      • misho8723
        "Dragon Age 2 sucks, Zaklínač 2 rulezzz!" Zaujímavé, že ja sa s týmto názorom nestretávam až tak často na českých alebo slovenských stránkach, ale väčšinou, keď si čítam dáku recenziu z USA, Anglicka, alebo celkovo zo západnej Európy.. Ja sám sa nemôžem vyjadriť ku DA2, lebo po deme ma prešla chuť si ju zahrať celú, a to som strávil s jednotkou cez 80 hodín, ale Zaklínač ma hneď chytil a dávno, ale fakt dávno ma už tak silno žiadna hra neťahala ku sebe.. za najlepšiu hru minulého roka považujem ME 2, ale ani tá sa nedá porovnať so Zaklínačom.. a nie, nevytvoril som si svoj názor podľa niekoho iného, a mne samému prídu extrémne smiešne alebo trápne hodnotenia napríklad na stránke Metacritics, kde fanboyovia dávajú buď hre 0/10, lebo im príde šokujúce, že malé vývojárske štúdio z Poľska môže vytvoriť hru, ktorá je pre mnohých lepšia ako ich DA2, alebo sú tam ľudia, ktorí sú zase sklamaní z DA2 a preto dávajú Zaklínačovi 2 10/10 a pritom ho možno ani nehrali.. pre mňa osobne skvelý zážitok Zaklínač 2, a pre CD Projekt veľká pochvala za ich prístup ku komunite..
        a ešte poznámka: že je bojový systém zjednodušený v dvojke Zaklínača? .. ja som hral jednotku niekoľkokrát, a tento systém v dvojke mi príde oveľa lepší.. je zjednodušený v tom smere, že človek ho môže rýchlo pochopiť, ale sa ho naučiť, je oveľa väčšia skúška schopností hráča ako systém v jednotke, kde človek len pozeral na meč a na povel, kedy má zase seknúť mečom
        • trolo
          zjednoduseny urcite neni... ved v jednotke stacilo klikat v spravny cas a menit bojove postoje podla toho s kym bojujes... sem tam aard igni atd... thats all... v dvojke musis pouzivat petardy, pasce, dyky su super vec, atd atd... neni to len take nabehnutie omracenie a win.
          jednotka bola epic a suboje ma bavili ale ked to porovnavam s dvojkou teraz tak dvojka vedie jednoznacne
      • A co kdyz si to skutecne mysli? Ze je DA2 sucks a Zaklinac 2 rulezzz. Nemaji pravo to napsat? Jini uz jsou zase unaveni ze ''stereotypu'' DA ruezzzz ,Zaklinac suck....
        • A proč by tohle měl redaktor článku psát do novinky do DA2, která se netýká Zaklínače, ať si to napíše na svůj blog. Podle mě by to autor článků měl psát NEZAUJATĚ a za tím si stojím.
          • Nevim na co presne narazis. Ja myslel ze mluvime v obecne rovine,kdy se v recenzi na jednu hru otrou o druhou. V ruznych intenzitach je tohle bezne snad vsude. Pokud mluvis o konkretnim pripadu,tak samozrejme nejsem zasvecen :)
      • konzoloidne mi pride napr: tunely, "Využívání stejných levelů, implementace útočících vln nepřáte", skakanie postav ako GoW, len zopar kuziel, ktore v konecnom dosledku vyuzijes 3? cudne brnenia...
        • Nic z toho co jsi tady vyjmenoval není konzoloidní, spíše jen vlastnosti, které jsou podle tebe na hře špatné, ale rozhodně ne konzoloidní.
          • hrame sa na slovicka, okej, myslim si ze Dragon age 2 je hrozna a jednoducha hra, v jednotke som este videl potencial(s privretymi ocami) ale v 2 uz nieje
        • tak tunely už byly aji v DA:O. Využívání stejných levelů je zase, bo to zbytečně uspěchali a pár kouzel? já hraju hlavně za mága as nedostatkem kouzel nemám problém... spíš naopak nevíc, které se vybrat dřív a taky nepoužívám jenom 3, ale všecky....
          • Ja jsem si celkem pracne budoval build, ale v zakladu je muj Primal/Force mag a Merill, ktera je Pariah/Spirit s haldou HP. Kouzla pouzivam uplne vsechny, takze u sebe 10 a u merill 4+ a 2-3 aury. Jestli nekdo pouziva 3 kouzla na jednoho maga za pulkou hry, tak mrha potencialem. DA2 toho zrovna v tomhle ohledu umi o dost vic nez DA:O.
      • Drom
        napr, eurogamer, ktery dokonce pravidelne obvinuje vyvojare z bioware, ze davaji na metacritics nizka hodnoceni zaklinaci 2 :D kam se na ne hrabe blesk
        • Nevím jestli si to četl, ale už psali, že o člověka z BioWare nešlo.
          • Drom
            taky to psal nejaky nekompetentni clovek. Ten uzivatel (jasny troll) si dal nick Bioware a Eurogamer z toho udelal kauzu *7*
            • V Xzone se jim asi DA prodávalo hůře než čekali tak si do BW kopli.
    • "Sorry, ale kdyby jsme nevytvořili Mass Effect 1 v prvé řadě pro konzoli a kvůli úspěchu nás nezačalo dotovat EA, tak by jste od nás první Dragon Age či ve většině ohledů dokonalý Mass Effect 2 nikdy neviděli, neboť konzole tvoří přes 80% zisků."

Nepiraťte a pak si možná nebudete muset stěžovat, že "OMG, není to česky a já jsem přeci neandrtálec co neumí slovo anglicky!!!" či "Ježiši, vždyť tu není milión nepřehledných tabulek!".
      • "neboť konzole tvoří přes 80% zisků" jj konzole sa beru xbox + ps3, pc sa berie krabicky -(minus)Steam.. ale to je jedno :)
        ..nevyznas sa v tabulkach? ..smutne :)
        keby ich kvoli uspechu nezacalo dotovat EA, mozno by sa vratili k zemi(a ku korenom) a nezacali by robit tuneloidne radoby rpg s super filmovym lookom kde zacina byt dolezitejsie ci budes moct mat homo vztah nez nezabudnutelne zazitky ..ako z ich starsich hier ;)
        ..moj nazor.
  • Black_Hand
    hmm tak ten soubojovy system ze zaklinace je trochu podivny. ale i presto je nakonec daleko taktictejsi, nez v jednicce. musim pouzivat prostredi, tak abych nabihal vzdycky proti co nejmensimu poctu, nehnat se prehnane do utoku, pouzivat daleko vice znameni atp. na druhou stranu mi zatracene moc chybi skupinovy styl.
    • Ale on tam skupinový styl je.
      • stačí si vylepšiť príslušné skilly v strome zameraného na súboj mečom, potom dávaš údery aj postávam naokolo
        • Black_Hand
          no, tak asi jenom nejsem tak daleko :), tim lip.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit