Přejít na výpis diskuzí
Mike Laidlaw děkuje, vysvětluje a neomlouvá se za Dragon Age II
27.5.2011 | Aleš Smutný
279 příspěvků
-
No podle mě má Cajk docela pravdu. Ne v každé recenzi autor záměrně vychvaluje svou oblíbenou hru na úkor jiné která mu prostě nesedla. Cato taky pořád dokola říkal, že Kartágo musí být zničeno až k tomu nakonec došlo. Takže stačí zřejmě dostatečně dlouho všude vykládat že DA2 je geniální nadčasová záležitost a např. zmiňovaný Zaklínač2 je hruza kterou někdo tak erudovaný jako autor píšící o hrách, přece musel odhalit lépe než my prostí hráči. No a jehňátka co se ještě nechají lehce ovlivnit budou mít za chvilku jasno. Ale možná trochu přeháním je mi jasné, že nemají všichni v hlavách nasráno tak jak třeba rádoby-fotbaloví fans co dou na zápas uplně cizích týmů dát někomu přes tlamu. Jen říkám, že arecenzent by měl být nestraný.. *5*
-
-
To neříkám, recenzent naopak nestrannej bejt nikdy nemůže (za samotný povahy lit. žánru), jediný co říkám je, že na všechno je čas a místo. A v tomhle článku, kterej má pojednávat o viz NADPIS srovnávání dejme tomu konkurenční hry a DA2 místo nemá. Toť vše, nechci tu rozproudit nějakou debatu, jen jestli by si to Aleš (a nejen on) neměl občas uvědomit.
-
-
Ok přiznávám, že v tomhle budeš mít nejspíš pravdu....je to prostě tak, že svoje názory by měl dávat na papír tam kde to má svoje opodstatnění a ne všude dokola rozkřikovat při každé naskytnuvší se příležitosti. *4*
-
-
Seš mimoň. Autor nikde nehaní Zaklínače. Autor nikde nepropaguje DA2, pouze komentuje argumenty zúčastněných stran.
Pokud někde napíše, že má rád DA2, tak je to konspirační propagace za účelem vymytí mozků?? Aha...komunismus už skončil kloučku.
Děláte z komára velblouda vy hysterky. Táhněte si na idnes, kde vám bude dobře mezi ostatními hysterkami, co srovnávali Fukušimu s Černobylem.
Tady je to dneska samá přeháňka... -
-
Nevim jestli je to haneni ale pise tam nesmysly o akcnim pojeti Zaklinace 2 vuci prvnimu dilu. Pritom oapk je pravdou.
Doufam ze velmi brzy vyjde DA3 a bude to povedene RPG,ktere da lidem na druhy dil zapomenout,protoze me ty diskuze o kvalitach/nekvalitach DA2 zacinaji unavovovat.
Jenze to je jen zbozne prani. Oni si urcite jeste nenechaji ujit datadisk.....nebo dva... -
-
Napsal jedinou věc a to, že bojový systém Zaklínače se mu zdá oproti jedničce jednodušší. Toť vše. A soudruh Hauzy z toho udělal antickou tragédii...
-
-
jedinej kdo tu dělá bouřku jsi zatím ty tak se hodně zaklidni mladíku.
-
-
Můžeš tu laskavě přestat pořád brečet. Už je mi z toho tvého rádoby intelektuálního průjmu tady všude okolo špatně. Autor nám tu jen přelouskal vyjádření designéra z Bioware. Jestli sem patří postřeh, že četná zjednodušení (a to nejen soubojové systému) z Witchera 2 nikomu nevadí, to netuším, ale je to myslím trefná poznámka k našemu zamyšlení a hlavně nechápu proč to tu řešíš.
Tohle není zpravodajská relace CNN ale jen herní web.
Tak tu laskavě přestaň dělat chytráka a přeborníka na literární žánry.
Tyhle veřejný onanisty vážně miluju..... -
-
Thumbs Up
-
-
Na to jak ostrým tónem jsi tu dosud psal, je to trochu zvláštní tvrzení.
-
*4*
-
-
-
-
Aleši prosímvás nesrovnávejte DA2 s The Witcher 2 a nehodnoťte podle toho, co si myslíte vy. Působí to neprofesionálně, to si můžete dělat v úvaze, nikoliv v info článku.. Občas si tu na games pletete, jakým způsobem se co píše, všímám si toho docela často.. Můžete mít rád Dragon Age 2, ale to můžete říct v podcastu nebo někde na blogu, nikoliv v seriózním info článku.
-
-
Proč by sakra nemohl v info článku o vyjádření vývojáře DA2 říct, že se mu hra na rozdíl od jiných líbí?
-
-
Tyvole *1*
Bacha - hihi to tady prislo vsem nandat - jsem zvedavej, jestli tady zustane aspon jedno vlakno bez jeho nemilosrdnyho zakroku *1* *1* *1* -
tak to by mě taky zajímalo. Tenhle web je snad primárně o recenzích ne?! Názory recenzentů rozhodně nepatří nikam na blog.
-
A proč by to sakra říkat měl? Sekce maj určitý pravidla, co se hodí do recenze, nehodí se sem. Ale tohle podstrkávání názorů je zrovna na games dost často a docela mě to zaráží. Čtenář si přece názor udělá sám, nemusí mu pořád někdo něco podstrkávat.. Chodí sem i dospělí lidé.
-
-
Pravda.Ještě by nějaký ten RPG HRÁČ ZE STARÉ ŠKOLY mohl změnit názor a to rozhodn nemůžeme připustit.
Bez názoru redaktora si udělat vlastní názor dokážou, ale s ním ne.
Takže Aleši přiště jen copy / paste a pokud možno bez překladu -
Onu tu mají sekce nějaká psaná pravidla? Kde jsou? Rád bych si je přečetl.
-
Já bych žádné hranice mezi "sekce" nestavěl... Vyjádřit svůj názor, je-li k tomu ten člověk kompetentní, nevidím jako problém.
A ještě by mě zajímalo, co má "podstrkávání" co dělat s dospělostí, resp. nedospělostí?? -
-
Když člověk píše informativní článek, tak nemůže míchat fakta a svoje názory a dělat z toho jeden "pravdivý" celek. To proto o dospělosti.
-
-
btw. Nemyslím, že to bylo s tou dospělostí myšleno takhle...
-
*1* Informativní článek? Článek Aleše Smutného nepojednává o atomu vodíku, ale o POLEMICE mezi komunitou a Laidlawem. Tam není žádná objektivita ani žádná "fakta". Jde o polemiku, na níž si může každý udělat vlastní názor. Aleš Smutný jen zhodnotil argumenty obou stran, nic víc.
My se tady snad pohybujeme na akademické půdě? Radši si, páni rádobyintelektuálové, běžte na wikipedii přelouskat pravidla stylů odborných publikací a nepruďte s kravinama. -
Ve zbytku "dospělého" světa to tak často dělají. :)
-
-
-
-
-
-
Tak toto je trošku *12* . Autor tady omlouvá lenost a ziskuchtivost vydavatelů DA2 a vydává ji za zdánlivou kreativitu a snahu vytvořit něco nového a originálního....Každý má svou hlavu a svůj názor to nikomu neberu, ale zároveň nemůžu prostě přistoupit na tyhle lži o kreativním novém přístupu. Pokud jsou detaily světa graficky chudé, lokace se až trestuhodně podobají jedna druhé (tak 3-4 dohromady byly tuším v celé hře..) a celek působý jako pěkná rychlokvaška tak je to prostě oser..a ne geniální, novej, pro-hráčskej přístup...bohužel. To že pak někteří autoři DA2 plivali na různých fórech na Zaklínače2 z kterého by si naopak měli leckde vzít příklad je už jen taková třešnička na tomhle prohnilim dortu... *11* *10*
-
-
Lokace ani náhodou nebyly 3-4. Pořádně si je spočítej. Zjistíš, že je jich víc než v celém Planescapu. *4*
-
-
Dobrý, ale DAII je úplná novinka, nejde jí srovnávat s hrou, která je stará 15 let. to sorry *5*
-
-
11...
-
-
Ve trech, ctyrech ale clovek skutecne stravil vetsinu hry.
Nejaky nadavani na ukoly "dones/bez zabit/..." vetsinou nechapu, ale tady me to totalne vytacelo. Clovek celou hru behal tam a zpatky, i ty "nejodstrcenejsi" mapy navstivil nekolikrat, atd.
Nechapu ze se ty hry nekdo muze tak udatne zastavat.
Teda ja taky nechci tvrdit ze to je nejakej nevidanej pruser, jak to mnozi delaji, ale ze je to po vsech smerech odflakly a nudny, to bych cekal ze bude bez debat... -
-
Jenom ve městě máš 5 velkých lokací.
-
-
Halóóó!!! Pět velkých lokací ve městě, ne v celé hře. :)
-
-
Na pobřeží mají nějaké dveře? *8*
-
Haloooo!!! Mesto je v pripade DA2 v podstate cela hra. navic mesto je porad jen jedno!!!! mesto,del si ho klidne na 20 lokaci,porad to bude jen jedno mesto.
Ostatni lokace nestoji ani z azminku,jen za nadavani. Jednou je jdes zleva.,podruhe zprava,jednou jsou zabetonovane (doslova) dvere vlevo,podruhe vpravo,.....ale porad to tam vypada stejne. -
Ale hihi Crook má pravdu.V ostatních hrách je to úplně jiné.Co odehraná hodina to nová lokace.
-
-
Jo? Ja uz teda vetsinu ty hry stihnul zapomenout, ale vzpominam si (co stoji za zminku) jen na Gallows, Hightown, Lowtown, Darktown
Tak clovek stravi skutecne prakticky celou hru. Tam, zpatky, tam, zpatky, TAM, ZPATKY. Ugh.
Jestli jich je pet, tak teda sorry - to je pak nebe a dudy *1* -
-
V tvym pripade abych vlastne radsi rozsvitil:
**SARCASM INDICATOR**
(Jestlis tou patou lokaci jako chtel vyvracet to, ze se clovek pohybuje po par mapach tricet hodin furt dokola... Bomba.)
Pak si asi radsi odstrihnu internet, protoze pokazdy kdyz tady vlezu do tech diskusi, tak se musim chytat za hlavu. Kdy ja se to odnaucim... -
Jo a to jsou jen městské lokace. Ještě máš velké venkovní. Doly, Pobřeží, ty rozeklané hory.
-
...
Jestli jich je pet, tak teda sorry - to je pak nebe a dudy *1*
...
...
...
*7* *7* *7*
...
Ja se pujdu radsi projit -
A co sakra Doky? V PT strávíš prakticky celou hru ve čtyřech lokacích Sigilu. :)
-
-
-
"Teda ja taky nechci tvrdit ze to je nejakej nevidanej pruser, jak to mnozi delaji, ale ze je to po vsech smerech odflakly a nudny, to bych cekal ze bude bez debat..."
To jakože tvůj názor = náš názor *1* -
-
Muzes se vyjadrit jasne? Sorry ale fakt si teda nejsem jistej co chces rict.
Ze je to vec nazoru? No co se tyce ty nudy tak asi jo - par lidi ta hra prej i fakt bavila (dokonce i me - dohromady tak tri hodiny : D)
Ale co se tyce odflaknutosti? To musi uznat snad kazdej. A opravdu nejde o to, jestli to je nazor muj, tvuj, nebo hnuj
-
-
-
-
-
Někdo se tu pídil po statistikách prodejů. Našel jsem níže uvedené. Ještě jsem měl v ruce jedny, ale ty se mi nedaří dohledat.
http://gamrreview.vgchartz.com/sales/44012/dragon-age-ii/
http://gamrreview.vgchartz.com/sales/44010/dragon-age-ii/ -
-
To čo sú za štatistiky preboha? .. tie čísla u iných RPG hier, sú asi len tak z hlavy, čo :D však len po mesiaci predala DA jednotka na PC cez 1,3 mil. kusov a schválne sa pozrite na tej stránke, že koľko tam je :D
-
Aha. Tohle jsou prodeje velmi oblíbeného COD: MW2 http://gamrreview.vgchartz.com/sales/28848/call-of-duty-modern-warfare-2/
Dramatický pokles oproti prvnímu dni, co? *1*
Dragon Age 2 na pc se prodalo víc než jedničky http://gamrreview.vgchartz.com/sales/33504/dragon-age-origins/ -
-
Kdyby se dvojka prodávala tak dobře jako jednička, bylo by těch prodaných kopií několikanásobně víc. Srovnávat to v absolutních číslech samozřejmě jde, ale to jsem na mysli neměl.
-
-
-
Ok, tak je to jen NEKOMPROMISNÍ HRÁČ - stejně je drsnej.
-
-
for Z
-
-
Tady je to jeden drsňák vedle druhého.Pozor na ně *3*
-
-
-
bioware BYLI moji nejoblibenejsi :-//
-
Prosim nech tuto politiku neaplikuju na Mass Effect 3... prosim, moc prosim!
-
-
Jenže oni ji už aplikovai *3* Udělali ME1, pak provedli změny v ME2 a teď chtějí vzít to nejlepší z obou - ME3 bude konglomerát předešlých dílů.
No a tohle přesně Laidlaw říkal ohledně DA... Ať si každej blekotá jak chce, byly totiž aspekty, ve ktrerých bylo DA2 mnohem lepší než DA:O -
-
Ano mas pravdu. Nektere dilci veci byly lepsi nez v prvnim dile. Ale k cemu to je,kdyz celek vyzni hooodne spatne?
-
-
Souhlasil bych s tím, že je to špatné RPG na poměry Bioware. Obecně vzato to ale tak špatná hra není. Dlouho jsem se bál to koupit, ale klienti se pochlapili, zaplatili faktury a tudíž jsem se pochlapil i já. *4* A hra mě bavila. O poznání méně než jednička a pořád jsem si přistihoval při přemýšlení, jak snadno to mohla být lepší hra, kdyby na ni vývojáři měli víc času, ale bavil jsem se a to je u mě základní kritérium hodnocení. 0/10 nebo 1/10 jsou hysterická hodnocení, která odrážejí míru naštvání z dvojky ve srovnání s jedničkou. Já hodnotím 6/10. DA:0 8/10 (nejvýše u mě stojí PT s 9,5).
-
-
Vyborne, jeden z mala rozumnych a nehysterickych nazoru, palec nahoru
-
-
Kvalita DA2 je v tomhle případě bezpředmětná - mimo mísu. Já se jen snažil poukázat, že to, co si člověk nade mnou nepřeje u ME, se už dávno stalo. A podle mě je to takhle v pořádku. Inovace musí bejt, jakmile se něco zastaví, začne to zahnívat...
-
-
Az na to, ze ked porovnam rozdiel medzi povodnym ME a ME2 tak ME2 mi rpijde ako ovela lepsi, sice osekany, nastupca ako je DA2 k DA:O. Ci uz kvalitou pribehu alebo dialogmi, alebo lokaciami. Predsa len, lokacie ME2 boli aspon trocha rozmanitejsie ako tie u DA2.
Co som sovjim povodnym prispevkom myslel (ti asi len citas a nezamyslis sa) aby BioWare nespravilo z ME3 to co spravilo z DA2... tj. mono lokacie, stupidne dialogy, ziadna moznost upravovat si partakov, minimalny dopad na herny svet podla rozhodnuti v ME2 (lebo ja osobne povazujem "nasledky" v DA2 za dost pochabe), nesympaticka grafika, prilisna krvavost, atd. Mam pokracovat?
Mir s vami. *3*
-
-
-
-
-
nezmohl se na blbější žvásty stejně tak, jak na blbější pokračování, co to je za kecy: zatuhnout v minulosti ..., vždyť DA1 nemá ani konec dodělaný, vezmu-li jaký to byl pěkný příběh, na který každý chtěl navazovat - na hru o nějakých záchranách světa, omleté kilovačky a sbírání sarapetiček vám už dávno kašlu - proč se to ještě drží ? protože se nic jiného nedělá
a mimo jiné - na ten napředělatejnej ksicht zaklínače se prostě dívat nemohu, vypadá jak frajírek z paneláku, co se lakuje na veksláka -
Imho DA2 je pokus o zcasualnenie DAO ako to pred tym urobili s ME,akurat,ze to urobili na picu +odflaknutie vsetkeho co sa len dalo,prostredie,boje,obtiaznost atd... jedine,co sa mi ako tak pacilo bol boj z mojej strany,proste sa na tie postavy lepsie pozeralo,pripadne aj rozdelovanie bodov do skillov mi prislo lepsie ako v DAO,kedze som nemusel brat vsetko a hlavne roguny a warrovia to mali trosku rozmanitejsie ako pred tym,resp. tych schopnosti bolo menej ale dali sa lepsie vyuzit,nabuduce si rozmyslim ci dam Biowaru svoje peniaze,no a to,ze pan z bioware povie,ze to po*rali som ani necakal...
-
Dragon Age 2 byla první hra po dlooouhé době která mne omrzela už v demu. Velký kozy, spousta krve, divný systém... Jen jsem si řekl : "O bohové, co to je ?" a mazalo to z disku. A to jsem prosím jedničku dohrál asi 2x za sebou !
Zaklínač 2 je zase po dlouhé době nejtěžší hra jakou jsem hrál. Bossáci vám dají zabrat, a toho posledního ne a ne dát, potvoráka hnusnýho a to hraju na nejlehčí obtížnost. Ano, v Zaklínači 2 jsou kolové souboje a zabít bosse znamená asi tak dvacetiminutový boj, přičemž MEGApotvora vám (až na jednu vyjímku) ukazuje kdo je tady "šéf". -
-
Dosud ti ve hrách velké kozy a spousta krve nevadila? O jakém divném systému tu sakra mluvíš?! DA2 má furt klasiku.
V Zaklínači 2 jsou kolové souboje? Jak to myslíš? Na tahy nejsou ani náhodou. -
Wow tak to seš NEKOMPROMISNÍ (protože jsi tak rychle smazal DA2 z disku, dobře ty - s ničím se nepářeš, bojim se tě) ULTRA-HARDCORE HRÁČ (protože hraješ tak strašně těžký rpgéčka jako je Zaklínač, bojim se tě ještě víc).
-
-
On je taky RPG HRÁČ ZE STARÉ ŠKOLY.
Ale s tím ULTRA HARDCORE si nejsem jistý vzhledem k tomu, že na easy zabíjí bosse 20 minut. -
Mam pro dotaz? K cemu je demo,kdyz ne prave k tomu a by clovek poznal klady/zapory hry? Jestli ho to bude bavit ci ne?
Ani nemusis odpovidat.... -
-
Někdy holt vývojáři zvolí do dema nešťastné pasáže, čímž většinou trpí hry s pomalejším rozjezdem. V případě DA1 podle mě demo nemá příliš velkou výpovědní hodnotu.
-
Velké kozy a spousta krve jsou ve fantasy RPG klady nebo zápory ? *4*
-
-
Pro mě osobně spíš zápor, je-li to puberťácky vyhrocené, ale hlavně je to něco, co absolutně nemá vliv na hru samotnou, rozuměj, je to naprosto podružný prvek, který bych vedle těch podstatných věcí ani moc neřešil. Ale to víš, hardcore hráči to vidí jinak *3*
-
-
Mám tu dát screeny poprsí ze starších her? I těch které lidi považují za těžce "nekomerční". :)
-
-
-
-
-
posledneho? to si si asi musel dat nejake zle skilly ked s nim mas problem alebo co.
ja som to hral na normale, ked som sa s nim stretol prvykrat tak to bolo utrpenie, ale ked na konci tak to bolo dost lahke.
ale inak, po dlhej dobe hra co bola nejaka vyzva. Na zaciatku som dostaval dost na hubu, aj ked nebolo to take hrozne ako som cakal podla reakcii niektorych ludi. Ale boli fighty ktore som musel opakovat niekolko krat.
-