Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Joha
    Prosim nech tuto politiku neaplikuju na Mass Effect 3... prosim, moc prosim!
    • Jenže oni ji už aplikovai *3* Udělali ME1, pak provedli změny v ME2 a teď chtějí vzít to nejlepší z obou - ME3 bude konglomerát předešlých dílů.

No a tohle přesně Laidlaw říkal ohledně DA... Ať si každej blekotá jak chce, byly totiž aspekty, ve ktrerých bylo DA2 mnohem lepší než DA:O
      • Ano mas pravdu. Nektere dilci veci byly lepsi nez v prvnim dile. Ale k cemu to je,kdyz celek vyzni hooodne spatne?
        • Souhlasil bych s tím, že je to špatné RPG na poměry Bioware. Obecně vzato to ale tak špatná hra není. Dlouho jsem se bál to koupit, ale klienti se pochlapili, zaplatili faktury a tudíž jsem se pochlapil i já. *4* A hra mě bavila. O poznání méně než jednička a pořád jsem si přistihoval při přemýšlení, jak snadno to mohla být lepší hra, kdyby na ni vývojáři měli víc času, ale bavil jsem se a to je u mě základní kritérium hodnocení. 0/10 nebo 1/10 jsou hysterická hodnocení, která odrážejí míru naštvání z dvojky ve srovnání s jedničkou. Já hodnotím 6/10. DA:0 8/10 (nejvýše u mě stojí PT s 9,5).
          • Vyborne, jeden z mala rozumnych a nehysterickych nazoru, palec nahoru
        • Kvalita DA2 je v tomhle případě bezpředmětná - mimo mísu. Já se jen snažil poukázat, že to, co si člověk nade mnou nepřeje u ME, se už dávno stalo. A podle mě je to takhle v pořádku. Inovace musí bejt, jakmile se něco zastaví, začne to zahnívat...
          • Joha
            Az na to, ze ked porovnam rozdiel medzi povodnym ME a ME2 tak ME2 mi rpijde ako ovela lepsi, sice osekany, nastupca ako je DA2 k DA:O. Ci uz kvalitou pribehu alebo dialogmi, alebo lokaciami. Predsa len, lokacie ME2 boli aspon trocha rozmanitejsie ako tie u DA2.

Co som sovjim povodnym prispevkom myslel (ti asi len citas a nezamyslis sa) aby BioWare nespravilo z ME3 to co spravilo z DA2... tj. mono lokacie, stupidne dialogy, ziadna moznost upravovat si partakov, minimalny dopad na herny svet podla rozhodnuti v ME2 (lebo ja osobne povazujem "nasledky" v DA2 za dost pochabe), nesympaticka grafika, prilisna krvavost, atd. Mam pokracovat?

Mir s vami. *3*
  • 2O.o-tak to jsi si ale spletl hru. Pockej si ...vlastne ani nevim na co,protoze od dob Gothica 1 si nevzpominam na jedinou RPG hru kde by se nedalo hrat i bez svetla....
  • No podle mě má Cajk docela pravdu. Ne v každé recenzi autor záměrně vychvaluje svou oblíbenou hru na úkor jiné která mu prostě nesedla. Cato taky pořád dokola říkal, že Kartágo musí být zničeno až k tomu nakonec došlo. Takže stačí zřejmě dostatečně dlouho všude vykládat že DA2 je geniální nadčasová záležitost a např. zmiňovaný Zaklínač2 je hruza kterou někdo tak erudovaný jako autor píšící o hrách, přece musel odhalit lépe než my prostí hráči. No a jehňátka co se ještě nechají lehce ovlivnit budou mít za chvilku jasno. Ale možná trochu přeháním je mi jasné, že nemají všichni v hlavách nasráno tak jak třeba rádoby-fotbaloví fans co dou na zápas uplně cizích týmů dát někomu přes tlamu. Jen říkám, že arecenzent by měl být nestraný.. *5*
    • Cajk
      To neříkám, recenzent naopak nestrannej bejt nikdy nemůže (za samotný povahy lit. žánru), jediný co říkám je, že na všechno je čas a místo. A v tomhle článku, kterej má pojednávat o viz NADPIS srovnávání dejme tomu konkurenční hry a DA2 místo nemá. Toť vše, nechci tu rozproudit nějakou debatu, jen jestli by si to Aleš (a nejen on) neměl občas uvědomit.
      • Ok přiznávám, že v tomhle budeš mít nejspíš pravdu....je to prostě tak, že svoje názory by měl dávat na papír tam kde to má svoje opodstatnění a ne všude dokola rozkřikovat při každé naskytnuvší se příležitosti. *4*
    • Seš mimoň. Autor nikde nehaní Zaklínače. Autor nikde nepropaguje DA2, pouze komentuje argumenty zúčastněných stran.

Pokud někde napíše, že má rád DA2, tak je to konspirační propagace za účelem vymytí mozků?? Aha...komunismus už skončil kloučku.

Děláte z komára velblouda vy hysterky. Táhněte si na idnes, kde vám bude dobře mezi ostatními hysterkami, co srovnávali Fukušimu s Černobylem.

Tady je to dneska samá přeháňka...
      • Nevim jestli je to haneni ale pise tam nesmysly o akcnim pojeti Zaklinace 2 vuci prvnimu dilu. Pritom oapk je pravdou.

Doufam ze velmi brzy vyjde DA3 a bude to povedene RPG,ktere da lidem na druhy dil zapomenout,protoze me ty diskuze o kvalitach/nekvalitach DA2 zacinaji unavovovat.
        Jenze to je jen zbozne prani. Oni si urcite jeste nenechaji ujit datadisk.....nebo dva...
        • Napsal jedinou věc a to, že bojový systém Zaklínače se mu zdá oproti jedničce jednodušší. Toť vše. A soudruh Hauzy z toho udělal antickou tragédii...
      • Cajk
        jedinej kdo tu dělá bouřku jsi zatím ty tak se hodně zaklidni mladíku.
        • Můžeš tu laskavě přestat pořád brečet. Už je mi z toho tvého rádoby intelektuálního průjmu tady všude okolo špatně. Autor nám tu jen přelouskal vyjádření designéra z Bioware. Jestli sem patří postřeh, že četná zjednodušení (a to nejen soubojové systému) z Witchera 2 nikomu nevadí, to netuším, ale je to myslím trefná poznámka k našemu zamyšlení a hlavně nechápu proč to tu řešíš.
          Tohle není zpravodajská relace CNN ale jen herní web.
          Tak tu laskavě přestaň dělat chytráka a přeborníka na literární žánry.
          Tyhle veřejný onanisty vážně miluju.....
          • Thumbs Up
        • Na to jak ostrým tónem jsi tu dosud psal, je to trochu zvláštní tvrzení.
        • *4*
  • Me se nahodou DA2 libilo. Jenom me tam stvalo opakujici se lokace a nelokalizace cestiny *1*
  • Cahir: Intelktuální? Na tomhle článku je nějakej sraz buranů nebo co. Když člověk vyjádří nelibost k tomu jak byl článek podanej a co se lidem snaží násilně vsugerovat, tak má jit na wiki? Grow up.
    • Ta sugesce byla tak násilná, až mi z toho vyrašil monokl...

Intelektuální nikoliv, pouze rádobyintelektuální s čímž je spojené tvoje pruzení ohledně nesmyslů.
      • Když nedokážeš říct něco aspoň trochu rozumného, tak raději mlč :) jen se ztrapňuješ...
        • Já bych tobě napsal to samý *3*
          • Ty jsi tu jeste porad? Od sameho zacatku jsou tu tve prispevky. To uz je nejaka zavislost,ne? Kdo cist umi,uz tvuj nazor zna. Netreba se opakovat.
  • O AAA hře která nemá ani na české titulky se nemá cenu vůbec nějak konkrétně bavit.
    • Možná bych ještě doplnil, že samozřejmě vzhledem k okolnostem a morálnímu stavu společnosti chápu u někoho tu potřebu negace české identity a klanění se u každé kliky, jen mi z toho prostě nevychází kdo se tu pak vlastně k jakému národu hlásí. Jelikož podle internetové diskuze v téhle zemi žijou převážně lidé kteří umí fantasticky anglicky, rozumí dokonale IT, sportu, opravám aut, kutilství a pivu, nesnáší američany, rusy a čechy. Pravda jeden z uchazečů o zaměstnání v mojí firmě si do svého CV zapsal anglický jazyk "rodilý mluvčí".... je pravda, že se slovníkem jsem začínal u Isharu, EOB, LoL, Areny, pár her jsem dokonce přeložil, ale pořád nějak oproti Vám nemám ten skvělý pocit, že bych jsem rád když u nás vychází velké hry bez lokalizace a nemám touhu dělat z mínusů plusy.
      • To jsi se za těch 20 let daleko s angličtinou nedostal, když se dodnes neobejdeš bez lokalizace.
        Každopadně pravda, je lepší stěžovat si na absenci lokalizace popřípadě platit více za lokalizované hry, než se naučit cizí jazyk.
        • Rád si o tom s Vámi za dalších 15let popovídám u čínské televize, nebo indické hry. *1*
          • No já si bez českého manuálu s televizí poradím i za těch 15 let.U tebe/vás to bude evidentně trošku horší.
            • To je pravda čínsky ani indicky se už učit nehodlám.
    • Já shrnu tu odpověď na všechny příspěvky do jedné souvislé odpovědi/neodpovědi. Mě se vlastně líbí ten hrdinský postoj, který zastáváte...kdo neumí perfektně anglicky je méněcenný tvor. Do kina jedině filmy v původním znění bez titulků. Já všechno umím a ostatní jsou mi ukradený. Až mě na ulici někdo nakope do zadku tak mu ještě poděkuju a budu si myslet, že mi to patřilo když ještě neumím Krav Magu. Čínský manuál k televizi za 20tisíc mě nemůže rozházet, začnu se totiž učit! Kravaťáci rozhodují o lokalizaci her u všech prodejních zemí světa. Je úplně normální zaplatit 1000Kč za AAA hit, počkat si půl roku na výrobcem doporučený a odladěný fan překlad, který v žádném případě neporušuje EULA *4*
      • Az na to ze te nikdo nenuti kupovat si hru bez CZ lokalizace. Nebo mas snad pistoli u hlavy? Nebo se snazis jen ztrapnit?
        A ten zbytek je blabol. Anglicky se uci uz od zakladni skoly a anglictina ve hrach neni vetsinou nejak tezka. Neustale se opakujici fraze ve vsech RPG.. A jestli fan preklad odporuje EULA? To nevim,zeptej se cz distributora. Dost o tom ale pochybuji,kdyz to sam doporucuje. Navic koho to trapi? Jeste jsem necetl o jakemkoliv trestu pro cloveka,co pouzil neoficialni lokalizaci nejake hry.
        • Taky jsem ji kvůli tomu nekoupil a koupit nehodlám, tak jako nejspíš pár dalších lidí. To, že není u takhle rozsáhlých RPG jiná angličtina než pro pokročilé je skutečně blábol. EULA je to poslední co mě osobně u her zajímá, ale trapné považuji především to, že se u takové hry amatérským překladem někdo dokonce ohání jako něčím samozřejmým a úctyhodným. Přitom za amatérský překlad si zaslouží úctu jedině ta parta úžasných lidí, kteří na tom strávili stovky hodin volného času, aby odsuplovali to o co výrobce/distributor obral své letité zákazníky. Nakonec u původního článku byla výzva, abychom v diskuzi reagovali na to co si o DA2 myslíme, tak jsem učinil, čili nechápu důvod proč bych s negativním názorem nesměl do diskuze.
          • Názor je jedna věc, konstatování rádoby faktu je věc jiná, zvlášť pokud je důvodem celého výplodu nevzdělanost nebo nesmyslný patriotizmus.
            • @Farflame: Nikdy jsem netvrdil, že všechny překlady obsahují faktické nebo jiné chyby. Záměrně jsem použil slovo "často", abych se podobným připomínkám vyhnul. A samozřejmě i anglické texty mohou být chybné, ale je to mnohem nepravděpodobnější, než u češtiny.
            • Aoyagi: stejně tak je padlé na hlavu tvrdit, že překlady mění význam nebo pointu, když všechny překlady neznáš. I některé anglické hry jsou pouhými překlady z jiného jazyka a tvrdí různými neduhy, kterými - světe div se - nemusí trpět česká lokalizace té samé hry, protože je, v ideálním případě, dělaná daleko lépe. Jen poznámka na okraj.
            • @Kosmodisk: Reagovat na "NO U" posty mě opravdu nebaví, tak krátce: Kdyby původní příspěvek nebyl formulován jako fakt, ale jako názor a nebo kdyby u něj aspoň byl nějaký důvod (který jsem mimochodem neobjevil ani nikde jinde), tak by možná reakce nebyly takové, jaké jsou. A protiargument je jedno slovo.

@Pierre: Pokud je to pravda, tak pravděpodobně máš jakýsi odpor k angličtině, nebo něco podobného. Osobně anglicky perfektně neumím, ale překlady, často měnící význam, pointu nebo prostě vyznění věty/sdělení, to opravdu nemám rád. Poslední dobré překlady, co si pamatuji, byly v od Levelu. Fallout, Haegemonia... Proto mi přijde padlé na hlavu, že anglicky mluvící lidé z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu zavrhují nepřeložené hry, kterým by beztak rozuměli.
            • Tak ja napriklad umim anglicky opravdu slusne - 0,5 roku v USA, 5 let prace pro mezinarodni firmu- dokumentace v ang., profesni zkousky v ang. a posledni 3 roky implentace core banking systemu - denni spoluprace s lidmi - veskera dokumentace v ang., filmy v puvodnim zneni, max titulky. Ale kdyz hraji vecer hru, tak mam ang. plne kecky a jsem rad, ze tam titulky jsou. At se jdou s DAem vycpat *10*, kdyz to slo v zaklinaci, tak jenom chamtivost zapricinila, ze to nejde v DAu.
            • To skutečně bolí od někoho kdo v rovnoprávné diskuzi používá proti argumenty ad hominem. *7*
    • Kosmodisku místo toho brečení tady v diskuzi se máš učit anglicky a žádný český titulky nebudeš potřebovat.
    • To né no. V EA si američtí kravaťáci vždycky před vydáním hry říkají: "Hlavně ať má hra české titulky - nezklamme ten obrovský a mocný národ!"
      • Bohuzel nerikaji, ale prachy by od nas chteli, to jim nevadi ze je tu cizi mena *10*
        • Tak nekupuj. V cem je problem? Tyhle narky o CZ titulcich jsou v dnesni dobe o nicem. Pokud jsi se dosud nenaucil anglicky(v dnesni dobe nepochopitelne),tak titulku se VZDY!!!! dockas nejmene od amaterskych prekladatelu. Chvili to trva,ale cz titulky jsou na temer kazdou hru co kdyz vysla. Tak proste cekej.

Ja jsem hraval Fallout 1,2 se slovnikem v ruce,bez pristupu na internet a bez znalosti jazyka vubec(pro neznale- ve skole se ucila rustina). Dneska je pristup ke vsemu a stejne porad placete.
  • Preed
    Imho DA2 je pokus o zcasualnenie DAO ako to pred tym urobili s ME,akurat,ze to urobili na picu +odflaknutie vsetkeho co sa len dalo,prostredie,boje,obtiaznost atd... jedine,co sa mi ako tak pacilo bol boj z mojej strany,proste sa na tie postavy lepsie pozeralo,pripadne aj rozdelovanie bodov do skillov mi prislo lepsie ako v DAO,kedze som nemusel brat vsetko a hlavne roguny a warrovia to mali trosku rozmanitejsie ako pred tym,resp. tych schopnosti bolo menej ale dali sa lepsie vyuzit,nabuduce si rozmyslim ci dam Biowaru svoje peniaze,no a to,ze pan z bioware povie,ze to po*rali som ani necakal...
  • heslem "nespravuj co neni rozbite" se ridi predevsim vyvojarsky tym bioware (osobni zkusenost z nwn). takze obvinit z tohoto zameru publikum je vic nez explozivne komicke. ten pan laidlaw zrejme dodnes netusi za co dostal vyprask a zrejme tomu ani porozumet nehodla. chce mit svou hlavu. asi ho k tomu nuti tlak zamestnavatele i spolecenskych kruhu, ve kterych se pohybuje. coz jen znaci, ze dalsi prusvihy jsou jiz na ceste. ceho si asi neracil vubec vsimnout je, ze se snazi spojit dve komunity hracu, pc a konzole, a obema diktovat svuj styl a razit globalni standard. za uplynulou dekadu se firmy nezprizusobovaly hracum. hraci se prizpusobuji firmam za pouziti marketingovaho znasilneni spoustou nadsenych reklam o tvorbe neceho noveho, lepsiho, epictejsiho. slibem neurazis..
  • Kori
    Kdo tu mluví o příběhu.. ale co ten gameplay a žalostný konzolový level design (ikdyž přiznávám, třeba ME má design celkem obstojný, byť je také znát, že konzolový).
    • A to teď mluvíš o Zaklínači nebo Dragon Age? *1*
      • Kori
        O tvojí mámě
        • Když se ti nelíbí level design mé matky, proč jsi zjišťoval gameplay? *1*
          • *1* *1*
      • Dobré *1*
  • "Poněkud přehnaná míra kritiky směrem k Dragon Age II..." Proboha hral jste to? Co je na te kritice prehnaneho? Ta "hra" je totalni odpad. Bral bych to od nejakeho zacinajiciho studia, ne od Bioware. A to, ze hlavni designer otevrene prizna, ze nakopirovali dungeony, aby to meli rychle za sebou, za to ho snad mame chvalit? Proberte se. Dragon Age II je fail nejvetsich rozmeru. A jestli se Bioware nevzmuze s ME3, v coz uprimne nedoufam, protoze jim evidentne porad nedochazi, ze tudy cesta nevede, postihen toto studio osud Westwoodu a dalsich, co se zaprodali EA.
    • Dragon age 2 nedosahuje kvality ostatních bioware her, ale přesto je to dobrá hra (7-8/10). Ty lidi co to na Metacritics hodnotí nula podle mě nemají tušení co to hra s hodnocením nula je.
      • Jasne, zatimco vsichni ti recenzenti co tomu dali 9/10 a vic urcite vedi, do to je hra s devitkovym hodnocenim. A ne, DA2 opravdu neni dobra hra.
        • Co je to 9/10 je poměrně subjektivní, 0/10 na druhou stranu je poměrně objektivní. Nula je prostě nefunkční hra, která nejde bez cheatů dohrát. Je to hra bez hratelnosti, prostě jenom simulátor odčítání hitpointů. Zkus si zahrát alespoň Shadow Harvest (3/10) ať máš nějaký referenční bod.
          • No teda uprime zrovna ten simulator odecitani hitpointu sedi na DA2 ja vysity. Navic okoreneny neprateli rozprskavajimi se v gejzirech krve po zasahu jednim sipem a dvourucnimi meci evidentne vytvorenymi z kovu lehciho nez vzduch.
            • Tak to se nedá nic dělat. Vypadá to že si ztracený případ. *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit