Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tenhle článek jsem přelétnul jedním okem, první důvod jsou žvásty mike laidlawa a druhý žvásty toho co tento článek napsal. DA2 měla naprosto trapný a nerealistický příběh, DAO realistický příběh měla, se skutečnými temno středověkými problémy (pomineme-li fantasy faktor) opakování toho, že záchrana světa je neoriginální začiná být už ubohé. Jednalo se hlavně o záchranu fereldenu a řešení problému jednotlivých skupin v něm. Záchrana světa to jen dovršila. DA2 naopak mělo naprosto trapný, malinký příběh co by sám o sobě trval asi 3 hodiny, všechno ostatní byli debiilní side-questy. A intriky? lol člověk co nikdy nic nečetl by tohle intrikami možná nazvat mohl. Pro mne to bylo jen standardní fight dvou frakcí plus nějaké bláto navíc, to že si to říkalo intriky je dost vtipné. DAO je mega fail, nejdřív mě to hodně štvalo, protože jsem miloval origins a chtěl jsem pokračování, to jsem nedostal. Ale už je mi to fuk, na Bioware momentálně hodně kašlu, jsou jiné fantasy hry.

Hm, strašně špatně napsaná slohovka, neměl jsem chuť se kvůli DA2 a divnému článku namáhat.
    • Co to sakra meleš? Zatímco příběh Hawka by se drobnýma úpravami a bez nadpřirozených věcí (kouzla, monstra,...) mohl stát i našem reálném světě, šedý strážce by zapadl jen do pohádek a eposů.
      • On má pravdu.DA1 bylo naprosto REALISTICKÉ.
        Hero of Ferelden = Hero Obama of the World *1*
      • Co to bliješ?
  • Drom
    Velmi dobře napsáno Aleši
  • Bohužel se všem skupinám hráčů zavděčit opravdu nejde, a už vůbec ne "dědkařům" kteří pomalu tvrdí, že třetí rozměr zabil herní průmysl. Mě osobně se DA2 líbilo, příběh byl výborný, dialogy chytře napsané, a vzhledem k tomu, že jsem nikdy nebyl žádný stratég tak mi taktické boje vůbec nechyběly. Jediná věc co mi vadila bylo opakování lokací, ale dokázal jsem se přes to přenést, aniž bych si zkazil zážitek ze hry.
    Když bych měl srovnávat se Zaklínačem (myslím díl první, s druhým jsem zatím neměl tu čest a doufám v PS3 verzi) tak je DA2 podle mého názoru lepší RPG. Pokud někdo tvrdí, že jsou v DA2 souboje pouze o klikání, co potom Zaklínač? Tam je to na zlikvidování myši. Nemluvě o tom že inventář který měl Zaklínač byl tím nejhorším, se kterým jsem se kdy setkal (a že už hraju nějaký pátek). Tím ale nechci říct, že by byl špatnou hrou, zkrátka vše má svá pro a proti.
    Tím se chci dostat k tomu, že Bioware rozhodně neodvedli špatnou práci, akorát udělali trochu jinou hru a je tedy opravdu zbytečné se za něco omlouvat.
    • asi sem "dědkař" :-) ale i zaklinac 1 me bavil vic nez DA2 a to o dost.

Hihi:Prosim? zaklinac1 ze ma podobny soubojovy system s DA2 no to snad ne!
    • Heh tak porovnavat bojovy system DA a Zaklinace je celkem mimo... u jednoho kliknes na cil, panacek k cili dojde a sam ho ubije k smrti... u druheho delas kazdy krok a vedes kazdou ranu mecem... Bojove systemy se opravdu neporovnavaji stylem pocet kliku za sekundu a cim vic tim hur... :-))))
      • On ale myslí první díl a ten má soubojový systém podobný jako DA2.
      • *1* Gratuluju, právě jsi zazdil bojový systém většiny kvalitních rpgéček...
  • nezmohl se na blbější žvásty stejně tak, jak na blbější pokračování, co to je za kecy: zatuhnout v minulosti ..., vždyť DA1 nemá ani konec dodělaný, vezmu-li jaký to byl pěkný příběh, na který každý chtěl navazovat - na hru o nějakých záchranách světa, omleté kilovačky a sbírání sarapetiček vám už dávno kašlu - proč se to ještě drží ? protože se nic jiného nedělá

a mimo jiné - na ten napředělatejnej ksicht zaklínače se prostě dívat nemohu, vypadá jak frajírek z paneláku, co se lakuje na veksláka
  • bioware BYLI moji nejoblibenejsi :-//
  • Mě to příjde něco jako - ano, vlastně ta kritika je oprávněná, ale co naplat, stejně si to budu dělat podle sebe. Tvůrce díla a byznisman dohromady - možná , ale nechápu k čemu pak je dobré s ním diskutovat o změnách v "jeho" díle.
  • Ok, tak je to jen NEKOMPROMISNÍ HRÁČ - stejně je drsnej.
    • for Z
      • Tady je to jeden drsňák vedle druhého.Pozor na ně *3*
  • Někdo se tu pídil po statistikách prodejů. Našel jsem níže uvedené. Ještě jsem měl v ruce jedny, ale ty se mi nedaří dohledat.

http://gamrreview.vgchartz.com/sales/44012/dragon-age-ii/
    http://gamrreview.vgchartz.com/sales/44010/dragon-age-ii/
    • misho8723
      To čo sú za štatistiky preboha? .. tie čísla u iných RPG hier, sú asi len tak z hlavy, čo :D však len po mesiaci predala DA jednotka na PC cez 1,3 mil. kusov a schválne sa pozrite na tej stránke, že koľko tam je :D
    • Aha. Tohle jsou prodeje velmi oblíbeného COD: MW2 http://gamrreview.vgchartz.com/sales/28848/call-of-duty-modern-warfare-2/
      Dramatický pokles oproti prvnímu dni, co? *1*
      Dragon Age 2 na pc se prodalo víc než jedničky http://gamrreview.vgchartz.com/sales/33504/dragon-age-origins/
      • Kdyby se dvojka prodávala tak dobře jako jednička, bylo by těch prodaných kopií několikanásobně víc. Srovnávat to v absolutních číslech samozřejmě jde, ale to jsem na mysli neměl.
  • j kritizovat umi kazdej!! DA2 je jedno z nejlepsich RPG co sem kdy hral, hned po Mass Effectu 2 a to sem prehral vsechny co snad kdy vysli.. BioWare vi jak na to...Nevidim duvod shazovat druhy dil DA mate byt radi ze vubec neco vyslo...btw prvni dil taky nebyl dokonalej a ve 2 jsou nektery veci mnohem lip propracovany...
    • Takze si urcite presiel i Baldurs Gate 1-2, Planescape, Fallout 1-2, Arcanum, KOTOR1-2, Ultima Underworld 1-2, Albion... a stale je DA2 jedno z naj RPG cos kedy hral?
      • Nic moc.Hired Guns nebo Black Crypt byly lepší.
        Zapomněl si na IWD a to by se HRÁČI ZE STARÉ ŠKOLY stávat nemělo.
        • Asi ti usly ty tri tecky z jeho seznamu, vid ? :)
          • .. // -.- / -.. / -.-- / -... / -.-- // - / .- / -- // -... / -.-- / .-.. / -.-- // -.-. / - / -.-- / .-. / .. // - / . / -.-. / -.- / -.-- // - / .- / -.- // - / --- // -. / . / -- / . / -. / .. / .-.-.-. /// .--- / .- / -.- // -... / -.-- // - / --- // .--. / --- / - / --- / -- // ...- / -.-- / .--. / .- / -.. / .- / .-.. / --- / .-.-.-. /// .... / .-. / .- / -.-. / .. // --.. / . // ... / - / .- / .-. / . // ... / -.- / --- / .-.. / -.-- // -- / ..- / ... / .. // ..- / ...- / .- / -.. / . / - // -.- / .- / --.. / -.. / --- / ..- // .--. / . / -.-. / -.- / ..- / .-.-.-. /// -.- / -.. / -.-- / --.. // -.. / --- / -.- / .- / --.. / . // ..- / ...- / . / ... / - // - / .- / -.- / --- / ...- / --- / ..- // .--. / - / .- / -.- / --- / ...- / .. / -. / ..- // .--- / .- / -.- / --- // .- / .-. / -.-. / .- / -. / ..- / -- // -- / ..- / ... / .. // .. // .. / .-- / -.. /
            • Tři tečky znamenají "a tak dále", to už jste mohli ve škole brát, ne přechod do morseovky (u tebe generované skriptem, mimochodem, zřejmě ti v tom copy-pastu zůstaly nějaké Entery).

Chápu, že tu leckomu označení "hráč ze staré školy" leze krkem, ale brát si jako argument pokroku zrovna dementní DA2 není podle mne úplně rozumné. Ale je to vaše věc, jen do nich, "old-school magorů". Za hry barevnější! A jednodušší! A přímočařejší! A za ručičku! A za nožičku! A víc krve! A větší kozy! A víc jich!

BTW nevím, proč by tam nemělo být Arcanum a musel být IWD. Black Crypt, pokud vím, na PC nikdy nevyšel, Hired Guns bych sem moc netahal a k tomu seznamu mám také výhrady (KotoR II fuj, místo Ultimy Underworld bych dal EoB 1 a 2, M&M III-V a samozřejmě oba Dungeon Mastery), o dobrém vkusu ale svědčí. Albion ftw!
      • Ale no tak, co byste chtěli od někoho, kdo napíše, že DA2 a ME2 se řadí k nejlepším RPG. *1*
      • o tých čo si menoval nemá podla mna ani páru a v živote nehral jedinú z nich
    • Dobře, vynechme už ohraný ppřipomínky typu spawnování nepřátel, opakujících se lokací a problematické obtížnosti. Srovnejme to s jedničkou z jiného aspektu, který ti bude podle všeho bližší, a to je vyprávění příběhu. (už to, že si vybral ME2, která má ke klasickým RPG hodně daleko a spíš je akční hrou s příběhem, napovídá preference)
      DA1: Příběh má do originality opravdu daleko, o tom žádná - boj oproti odvěkému zlu, blablabla. V čem ale boduje, je celkový dopad a epičnost příběhu, kdy má člověk opravdu pocit, že se z nicky vypracuje na zachránce celého světa. Rovněž společnící, jejich příběhy/pohnutky, případné romance a dialogy jsou na poměrně vysoké úrovni. Výhodou (aspoň pro mě) je možnost zvolit si vlastního hrdinu a formovat si ho dle obrazu svého.
      DA2: Příběh má lokální dopad. Těžko říct, jak je na tom s originalitou, za celou dobu hraní jsem totiž nebyl schopnej nějakým způsobem zaznamenat nějakou opravdu silnou dějovou linku, která by příběh táhla dopředu. Obecně mi přišlo, že v DA2 je vyprávění příběhu strašně nevyrovnaný. Chvílema bezva a potom najednou útlum a tak pořád dokola. Tuhle nevyrovnanost lze vůbec pozorovat v celé hře. Společnící, dialogy, questy. Část je skvělá a druhá část nestojí za nic. (stejně jako u opakování lokací žiju v tom, že za to může příliš rychlé vydání hry, prostě je to odfláklý). Značnýho zklamání jsem se dočkal v příběhových rozhodnutích a následných dopadech. Když už se hra odehrává na tak omezeném prostoru, tak něco takového mohlo být zpracováno o dost lépe (vezmeme-li v úvahu, že to není zpracováno skoro vůbec).
      Co dodat - ano , DA1 nesrší originalitou, ale staví na klasice a umí ji podat - 8-9/10. DA2 zkusila inovativní přístup, kterej ale není dotaženej a díky odfláknutým principům hra začne časem nudit. 5-6/10.
      Mimochodem, argumentace "buďte rádi, že něco vyšlo", je na palici. Jako někdo, kdo si hru koupil, si nebudu idealizovat její klady.
  • komunite se nezavdecis. jeden rekne, co neni rozbite nezpravuj a druhy: tohle neni zadny druhy dil, ale datadisk, vzdyt to vypada jako prvni. Poslat fanouska do riti taky neni dobry, i kdyby si obcas zaslouzil ji poradne nakopat za to, co vyslovi, ale co. Nic se tim neziska, spis ztrati. S timhle typkem souhlasim, zachoval se jako stramak :)
    • Štramák Ferda z Podolí
      myslel, že se oholí.
      Ušmiknul si přitom hlavu,
      a když přišel na zábavu,
      zdál se lidem komolý.
      (autor Jiří Žáček)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit