Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • to je presne o tom slove, ktere jiz dnes z her temer vymizelo, ale ktere se kdysi pouzivalo velice casto, tzv. zakys. Pri spravnem budovani party a vyberu skillu jsou souboje prumerne obtizne (krome nekterych, ktere si clovek treba 20x zopakuje) obtiznost je jinde ;]...samozrejme k tomu castecne prispiva i graficka stranka hry, ktera ji cini v tom smeru trosku (vice) neprehlednou, ale v tom je taky to kouzlo.
  • Ano, a dnes je to bohužel naopak. Hlavní je dnes grafika a na ostatní bohužel pak není čas.
  • Typoval bych tě na věk okolo 15 let. Říct například o Wizardry VII, Ufu Enemy Unkown, Syndicate nebo Transport Tycoon tohle tak to nemáš všech pět pohromadě. Tyto hry jsou legendami ve svých žánrech a většina je dodnes nepřekonaná. Hry nejsou pouze o grafice, ta může pouze podpořit herní zážitek. Dobré hry musí obsahovat skvělý příběh, atmosféru, hratelnost ostatní je vedlejší.
  • ales.smutny
    Podle mě je. Hodně v sedmičce i závisí na tom, jak hráč vandruje, protože tu není level scaling, takže si to rámcově udělá tak těžké, jak chce. Myslím, že pokud člověk hodně prozkoumává, tak ta hlavní linie není z hlediska soubojů tak drsná, ale jsou tam občas labyrinty a úkoly, které jsou pekelně náročné :)
  • maros.goc
    o čom to ty prosím ťa melieš? jediné, čo sa dá považovať za archaické v týchto hrách je grafické spracovanie ...ale inak, RPG hry prvej triedy
  • maros.goc
    čím je 8čka menej náročná? :) ten súbojový systém tam bol tak dokonalý, že prakticky veľké problémy hráčovi robil len záverečný súboj, ktorý mohol byť nakoniec tak či tak banálny podľa hráčovho rozhodnutia..nie je to prvok dokonalej hry? :) :D
  • škoda, že to je pre každého, čo to nehral vtedy, už nehrateľné...žiaľ hry ako médium, zastarávajú najrýchlejšie, nakoľko vyžadujú od hráča aktívnu účasť na prežitom zážitku....a ak ta účasť znamená dnes už archaické mechanizmy, ako lúštenie pol dňa, čo je čo v menu....nie neprosím....radšej si pustím druhý raz Skyrim
  • ber to treba jako rozdil mezi falloutem2 a 3
  • Aha! Proto včera Petr hřímal, ať jedeme hrát Wizardry :D. Jednoho dne si zajdu do GOG cukrárny a budu si jen vybírat hry mého mládí :).
  • ales.smutny
    Sedmička je rozsáhlejší, náročnější a taková stylově čistá, takový ten typ RPG, které nemusí mít složitý a propracovaný příběh a stejně člověka vtáhne i jednoduchou grafikou a skvělým systémem. Čímž ale nechci hanět osmičku, hrál jsem jí několikrát a mám ji rád :)
  • MrSanta
    Je to smutné, ale úroveň samotného překladu je kolísavá a mnohdy jsou tam hlouposti. A děje se to, bohužel, nejen u her, ale i u filmů či seriálů.
    I když ANJ neučím a mám z ní pouze základní státnici, tak v překladech skoro vždy najdu nějakou chybu. A to ten překlad dělají profesionálové za těžké peníze.
    Dabing nemám rád všeobecně. Zastávám názor, že k danému hercovi patří i jeho hlas. Hlavně u filmů v kině mi to štve. Kdybych měl tu moc, tak bych ho zakázal, společně s 3D *1*
    Kdyby veškeré překlady byly v kvalitě třeba Zeměplochy, to by byla jiná.
  • lipkozzi
    http://www.gog.com/gamecard/wizardry_6_7
  • maros.goc
    chcel by som sa opýtať autora článku, prečo považuje 7. diel lepší ako 8. :) ja som siedmy nehral, preto sa pytam :)
  • Hry nestárnou?! Voe dyť je to brak jenom podle toho jednoho scrínšotu. Grafika, animace, herní mechaniky, rozhraní, ovládání dávnop zastaralé. Du blejt velbnosti!
  • fizola
    Ja sa nedivím, vea ludí malo v škole nemčinu a AJ velmi nevedia, to je v poriadku a je fajn že su preklady hier. Čo ma ale štve je že keď si pustim titulky a počujem že hovoria niečo uplne ine ako je napisane, som strašne nahnevaný, lebo proste viem že tí čo sa spoliehajú na titulky majú polovičný alebo nesprávny zážitok, dojem atď. to isté pri filmoch a seriáloch. Ved český dabing zničil u nás povesť south parku, kde je dabinu samá *urva a pritom v originale su take krasne jazykove hračky a nie dvoj ale rovno trojzmysly. takže tak *3*
  • Přesně tohle pro mě udělaly první dva fallouty:) Sice ze mě není učitel, ale zase jsem vyhrál 2. místo na celorepublikové soutěži na střední a mluvím plynně. I kvůli tomu se kolikrát divím lidem, co nejsou schopni hrát bez čerských titulků nebo dokonce dabingu.
  • nj, pred zkouskou doporucuju nastudovat zpusob lvlovani postav a zmeny povolani a taky pocitat s tim, ze pokud to clovek hraje bez navodu tak to nejspis nedohraje
  • ales.smutny
    Jojo, už jsme dostali tiskovou zprávu od GOG.
  • ono už je to oficiální, že dnes Wizardry vyjdou? pokud vím, tak všichni jen spekulujou a nikdo z GOG to ještě oficiálně neoznámil... (když nepočítám ten obrázek na FB)

nu což, za hodinu a půl bude jasno :)
  • fizola
    Ja sa stratím aj v kúpelni, takže kartografia isto nie *1* Skôr nejaké RPG z ekonomického prostredia, nakoľko teraz začínam v Prahe zarezávať v jednej firme čo sa tomu venuje *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit