Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vubec mi nevadi, ze si cod nezahraju, nova windows na stary pocitac kupovat nehodlam a novy pocitac nepotrebuji. Stejne by dx11 mohlo byt i na xp, kdyby microsoft sve ovecky umele netlacil do sveho noveho produktu.
    • Zajimavy ze tohle je umely tlaceni, ale za konzole by ses do krve bil. Jak se investice 6 tisic do kalkulacky strasne vyplati i kdyz by ty hry v pohode jely na kompu. *15*
      • Kdyby ms dal k dispozici dx11 na xp, tak mu na nich spousta hracu zustane a nove windows by se prosazovaly daleko hur. Je to umele vytvorena potreba a ja tuhle hru s microsoftem nehraju.

Me ale hry na konzoli bavi vic nez na kompu, nic me nenuti je hrat na konzoli, je to ma dobrovolna volba, protoze mi konzole poskytuje lepsi herni zazitek.
        • Zajimavy "Je to umele vytvorena potreba a ja tuhle hru s microsoftem nehraju" a kdyz to napise nekdo o konzoli tak fanboyujes ze to neni pravda a ze exkluzivita konzolovych her vubec neni umele vytvorena. *3* Hlavne zes ms nebo sony dal 6 tacu za hw co vytahli ze skladu nepouzitych lednicek.
    • kazdopadne zrovna ty a podobni by si ten COD v zadnem pripade nekoupili takze vyvojarum je uplne jedno ze si ho i nezahrajete *5*
      • To je pravda. Koupil jsem si ten nejopevovanejsi dil na steamu za 5€ a neoslovilo me to.
  • Poslední díl, který jsem dohrál, byl CoD 2. A už ten mě bavil asi tak napůl oproti CoD a UO. Takže mi je upřímně jedno, na jakém systému to nepojede. Hraní takových blbostí nechávám nsa "jiné" osoby.
    • Takže nevíš o CoD sérii nic (cod 2 - je sakra stará záležitost) a potřeboval si nám to sdělit? Nebo co si máme z tvého příspěvku vzít?
      • že je to hejtr a chodí sem jako zbytek tupohlavů špinit hru která je tak hrozně nezajímá že nám to maj potřebu furt cpát *7*
  • A ono pokud se nepletu tak vše co šlape bez problému na konzolích(tedy na dx9-kách)by v pohodě fungovalo i na Xp-čkách jedná se spíše o lenost vývojářů-přitom Xp-čka jsou co vím stále nejrozšířenějším OS...
    • walltar
      Já bych neřekl, že jde o lenost. určitě i MS tlačí na velké vývojáře aby přešli od Xp. A vzhledem k tomu, že prim už dnes drží W7 tak asi dost vývojářů podlehne.

Ale jednu věc sem nikdy nepochopil ... pokud někdo má DX11 kartu proč k ní nemá DX11 OS? Já osobně nevidím v tom mít XP na novém PC žádnou výhodu.
    • Veskoslav
      XP mají v současné době cca 35-37%, Vista něco přes 7% a zbytek má W7. Jedná se ale pouze o osobní pc.
  • Ono her jež už nepodporují windows xp se v poslední době začíná oběvovat (a bude oběvovat) více,vedle třetího battlefieldu či Just cause 2 to byli v poslední době třeba sleeping dogs,a pokud se nemílím tak ani Dishonored už na xpčkách nepoběží(a nepoběží dokonce ani na 32 bitových systémech).
    • Veskoslav
      Jak někdo v jednom příspěvku může naflákat tak dvě otřesné hrubky jako oběvovat (není od slova obědvat, ale objevovat) a nemílím se (učivo 3. stupně ZŠ). Sám mnohdy píšu jak prase a nemám moc rád, když někdo řeší češtinu, ale tohle mě praštilo mezi oči jako středně velké, válečné kladivo.
      • Jak nekdo muze nekoho poucovat o cestine a napsat "milit se"? LOL
        • ZvacA
          Kolego, to chce mozek, než něco začnete hrotit. Proč asi Veskoslav napsal "milit se" ? No, přece ze stejného důvodu jako "oběvovat".
          • Mas pravdu, priznavam chybu a Veskoslavovi se omlouvam.
      • Robotron3
        Vždyť ty tam máš taky chyby ;)
        • Veskoslav
          Kaj?:) Ale ne tak hrozné, ne?:-P

A pokud narážíš na mílit se a oběvovat, tak jsou to příklady chyb kolegy předtím, nikoliv moje;)
  • GlaDOS
    Nedokáží engine pořádně překopat nebo udělat nový, takže takhle uměle šroubují požadavky, aby se neřeklo... Vsadím se, že CoD by klidně mohlo ještě několik let fungovat na XPčkách dál bez problémů s DX9. Naštěstí tohle není hra, která by mě zajímala.
  • Musi se zase ale uznat, ze na rozdil od Infinity ward (nebo jeho zbytku) aspon neco udelali a je tam nastaveni max fps, FOV a dalsi veci spolu s tema serverama, i kdyz je to nakonec prd platny protoze ta hratelnost nic moc...
  • Veskoslav
    Stejně zvláštní. Grafika pořád stejná, hratelnost pořád stejná. Ale "změní" nemožnost XP. Jaký je vlastně důvod nepodpory XP ( a neberu to, že XP je "mrtvé", to umře až 8.4.2014, protože až tehdy mu přestanou chodit aktalizace)
    • Oni aktualizace někdy byly potřeba krom SP 2 ?
      • Veskoslav
        Ty nemáš SP3?:-D
        • K čemu?
          • Kvůli bezpečnosti.
            • lmao
    • Robotron3
      Pravděpodobně technická záležitost. Když postaví nějaké nové efekty na nových knihovnách DirectX 11, tak to samé by museli ještě udělat pro starší DirectX a složitěji. Takže předpokládám jednoduchá práce navíc, kterou když si spočítají se statistikami, kdo má ještě XP, tak se rozhodnou, že se jim to už nevyplatí.
      • Veskoslav
        Mě se to nevyplatí ani s Win7:)
  • Cože? Ono to nepojede pod WinXP? ...... Ještě že o nic nepřijdu... :D
  • ROFLMAO ZE cod engine pouziva DX11. LOLOL

Engine 6 rokov stary (ci kolko) a ze nepojne na XP.

Proste bola uzavreta nova zmluva aby pohnali predaje noveho hW a vypatlanych W8.

Smejem sa moc, nepodporuju linux lebo je to mensila, a nepodporuju XP lebo je to najrozsirenejsi system. Oujé.
    • Na Steamu ma XP 17% lidi, a 86% ma dx10 a dx11 (win7/Vista + dx10/11 grafika)...
      • Veskoslav
        Zdroj?

P.S: Mám XP+ kartu s podpoou Dx 11 a i Win7 s podporou Dx 11. Nebo sis naivně myslel, že ti co mají XP nemají nové a výkonné grafické karty?
        • ? Pisu, zde XP ma cca 17% a ti to nerozjedou, naopak cca 86% ma prave kombinaci 7cek/Visty a grafiky s alespon dx10 (dohromady by to melo teda dat 100 nebo min procet, ale to nema cenu resit).

Proc bych si mel na zaklade tohohle myslet, ze lidi s XP nemaji dobry grafiky? *4*

Zdroj je myslim jasnej: http://store.steampowered.com/hwsurvey
    • Robotron3
      Tyhle konspirační teorie jsou naprostý nesmysl, takhle věci nefungují. Nedostanou ani dolar od Microsoftu, za to, že hra nepoběží na XP. To je čistě rozhodnutí udělat hru primárně pod novější verzi DirectX a s kompatibilitou starší verze už se netrápit. Mohou si to dovolit, když největší prodeje mají stejně z konzolí. Co se týče starého enginu, stále u hráčů převládá naprosto chybná představa, že když nějaký engine pro hru vzniknul před několika lety, a jen se vylepšoval, dnes už musí být zastaralý. Kdyby dělali nový engine od začátku, stejně by ho vytvořili tak, že by byl v základech s tím původním podobný, protože spousta věcí je univerzálních. (Čímž neobhajuju COD, ale z hlediska principu).
    • myslim ze XP uz davno nie je najrozsirenejsi, kazdy normalny hrac v dnesnej dobe, ktory to mysli z hrami aspon trocha vazne uz ma Win 7 alebo aspon Vistu. A k tomu linuxu, nerozumiem ako ho niekto moze pouzivat, skusal som ho na dvoch PC a ani na jednom nesiel ani zdaleka tak ako win 7, zaseky, nechcelo nainstalovat drivery grafiky a pod
      • Veskoslav
        Jo? A kolik těch her ze současných není na XP a skutečně za to stojí, aby si člověk kvůli tomu pořizoval Win 7(mám obojí)? A kupodivu je ještě zvláštnější, že spousta lidí z absolutní hráčské špičky jede na XP? A to, že neumíš rozjet Linux či jinou modifikaci? No ono je to trochu "blbům" vzdorné a člověk se musí i snažit. Není to o tom, že narveš DVD do mechaniky a můžeš si jít dát cigárko.
      • Robotron3
        Linux je zdaleka nejlepší OS pro programátory, nebo na servery. V uživatelské přívětivosti oproti Windows, nebo Mac OS X stále kulhá, i když se díky Ubuntu za poslední roky dostal hodně nahoru.
        • Otazka je, co kdo povazuje za uzivatelskou privetivost. Windows jsou obcas zlata klec. Treba umyslna nepodpora dx11 na xp moc uzivatelsky privetiva neni.
      • Tak práce s linuxem je náročnější, neni tak user-friendly. Ale neznám nikoho, kdo by ho neměl rád, když už ho zkusil. Ty jsi první. Zůstávám u Woken jenom z důvodu hraní her. A vidim to tak, že Win7 mi na disku zůstanou stejně dlouho, jako XP
        • Rády ho mají ty necelá dvě procenta které Linux používají. 98% procent ho rádo mít nechce a nemělo. *4*
        • Já se hlásím jako druhý. Dnes máš blbej den. *4*
    • xp je najrozsirenejsi system? spinkaj dalej
  • Chlapci tohle jsou pravé požadavky : http://call-off-dutyy.blog.cz/0702/call-of-duty-2-hw-pozadavky
    • tak to se prober *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit