Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • janchor
    BoB si to právě hodil.
    • BoB.2
      *16*
    • Grandhalf
      *15* *15* *15*
    • Jeste nesjizdis The Next Day? :) Nebudes zklamanej.
  • x_ander
    Tak tohle by byla naprostá pecka! A svým způsobem by to bylo dost hardcore... dětičky podobný přístup asi nevydýchají, ale ja jsem pro podobnou originalitu všema deseti.
  • Prvni sci-fi kde vsichni nemluvi automaticky stejnou reci? Konecne! A trikrat HURA!
    • Kdyz to trochu rozvedu, tak tam logicky musi byt jeden obecny jazyk. Dneska je to anglictina a par dalsich. Ale umim si predstavit, ze kdyz ve hre vyrazime do nejaky, rikejme tomu "cinska ctvrt", do ktery uplne nezapadame a spustime na ne 'obec-ctinou', tak se osloveni odvrati a zacnou se domlouvat svym rodnym jazykem, ze ktereho, paklize budeme mit patricny prekladatelsky implantat, ziskame lepsi prehled o situaci, pripadne zaslechneme informace, ktere by nam bez prekladu unikly. A to se mi pozdava :)
    • SWG jako MMO mělo něco podobného, např hráč Wookie mluvil svou huhlaninou a pokud si neuměl ten jazyk tak si ani hráči v chatu nerozuměl, musel si najít hráče co umí Tvůj jazyk a Wookie jazyk aby Tě to naučil :)
      • Viktor_H
        To není to samé. Tam to byl skill pro postavu, pročež přispíval k role-playi, zde půjde primárně o zaměření na HRÁČE. Tzn. já jako hráč jsem zvýhodňován, protože umím německy a je úplně jedno, jestli hraju za Lojzu, nebo za Frantu. To mě ta hra fakt chce penalizovat za to, že si doma nelouskám cizí jazyk?? V RPG hře?! Jak vysvětlím, že Lojza umí německy (hráč umí), přestože nechci, aby uměl, přičemž ale nemá implantát? To si mám zacpat uši? Jak vysvětlím, že Franta nerozumí německy (hráč nerozumí), přestože chci, aby uměl, ale musím kvůli tomu mít implantát? To si mám k Frantovi přimyslet, že trpí mozkovou dysfunkcí, a proto není schopen studia? A proč mám kvůli tomu plýtvat dovednostními body? Blbost. V týhle fázi je to celý nedomyšlenej dort od pejska a kočičky. A jestli je to takhle myšleno schválně, tak je to záměrně nefér, a proto je to totálně perverzní. Nebo CDProjekt plánuje tuhle hru i jako pomocný a motivační prostředek do škol??... Příspěvkům o genialitě se směju.
        • janchor
          Kdo říká penalizovat? Čekám, že to bude především stylotvornej prvek. Příklad? Blade Runner, úvod. Deckard si objednává nudle, stánkař na něj mele po svým, Gaff na něj mele maglajzem maďarštiny a bůhvíčeho ještě. Cejtíš se penalizovanej? Ne.
          • Viktor_H
            Stylotvornej prvek je to v případě, když funguje stejně jako hudba v pozadí, rádio, televize apod., ne, když ti v maďarštině zadávaj questy/když ti znalost maďarštiny otvírá další možnosti v řešení questu... Jak můžeš srovnávat signifikantní fičuru ovlivňující gameplay RPG hry a nepodstatný žvatlaní v pozadí u filmu? Proč se cítím penalizovanej jsem už napsal - ničí to role-play, protože to necílí na mojí postavu, ale na mě jako hráče/nutí mě to kupovat, resp. činí zbytečným kupovat určité implantáty/investovat body do skillů a to zase s přihlédnutím ke mně jako k hráči, ne postavě. Budu snad ve hře při střelbě těžit z toho, že mám doma poloautomatickou pušku?
            • Viktor_H
              Když budu spekulovat jen na základě toho, co bylo řečeno, tak bych řekl, že celkem zásadní, jelikož chtěj a) dělat voice-over b) implementovat do hry implantáty/skilly, který se k tomu budu vztahovat. Tak nějak v a) a b) nevidím smysl, půjde-li o všehovšudy 5 postav, u kterých posléze vyjde najevo, že se baví o včerejší pedikúře...

Dobře Lukáši, to beru, ale problém je, když do toho role-playingu nechceš promítat sebe, ale nějakou naprosto odlišnou postavu - postava, která má schopnosti, které ty jako hráč nemáš, přičemž hra ale cílí na tebe jako na hráče... Bejt to adventuře, určitě to vtáhne jak sviňa, to jsem s tebou zajedno, ale v tom RPG žánru je to celé takové bojaké nešťastné/komplikované...
            • janchor
              To už je otázka míry, jak moc se bude něco takovýho promítat do úkolů a rozhovorů.

Asi chápu, co ti vadí, ale přiznám se, že to mám přesně obráceně a tenhle přesah mě do role spíš vtáhne, než naopak.
      • janchor
        Jo, to bylo zlatý. Bohužel pak ale každej druhej veterán učil na potkání všechny jazyky.
        • Veskoslav
          Já za prachy, já za prachy:-D
      • Spades
        To by chtělo ve wowku :D
        • zdeeneek
          Ve wowku neco takovyho je. Treba gnom umi mluvit gnomsky a obecnou reci a muze si mezi tim prepinat. Pokud promluvi gnomsky na cloveka (rasa human) tak mu clovek nerozumi. Akorat tam chybi moznost se ty cizi jazyky ucit - je pevne dany pro kazdou rasu, kterym jazykem/jazyky umi mluvit.
    • Veskoslav
      U SW ToR ti nemluví jednou řečí:) Ale máš k tomu anglické titulky no.
  • Leonidasss
    Doufám, že naši sousedi nezapomenou na své sousedy !
    • odkdy polsko sousedi s cechama *7*
      • Magister_Peditum
        To musí být trolling, to není možný, aby někdo byl až tak blbej. *1*
      • Inquisitor
        :D
      • Veskoslav
        A kdy jsi propadl v Zeměpise?
    • Taky mě to napadlo, jestli tam bude nějakej Čech. Přecijen, je známý, že nás maj Pšonci rádi :D
  • Grandhalf
    Nene , tak to zní brutálně dobře !!! To chci *3*
  • Genialni a originalni napad. Vsechno ale zalezi na tom, jak to implementuji do hry.
    Taky se z toho muzes stat otrava a peklo *15*
  • Amylee.Anderson
    To jsou kucí šikový ušatý! Hodně dobrý nápad :) Uplně si dokážu si předtavit, jak mě to bude ve hře štvát *1*
  • hah to by mohla byť prča..kúpim si implantát na slovenčinu *1*
  • Uvítal bych kdyby ve hře jsem měl možnost si postavu kompletně vytvořit. Když si sám navrhnu avatara a není mi vnucen vývojáři tak se s postavou snáze sžiju
  • A to ještě nevíte, že celá hra vyjde v mandarínštině, a za srozumitelné jazyky bude muset platit formou mitrotransakcí *1*
    • Magister_Peditum
      Nejlepší by bylo, kdyby to vydali v esperantu. Tím mluví na světě jenom pár set tisíc lidí, takže by pomalu nikdo nebyl ve výhodě. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit