Přejít na výpis diskuzí
Mobilní systémy a hry pod lupou - Windows Phone 7
17.4.2011 | Dan Vávra
50 příspěvků
-
Nooo... Windows Mobile je možná skomírající, ale s tou zastaralostí bych brzdil. Pořád dokáže řadu věcí které "moderní smartphone OS" neumí, a mnohdy ani nebudou umět, protože Windows Mobile je koncipován jako plnohodnotný OS kdežto iOS či WP7 jsou moderní ořezky zaměřené na masy... Ano, bohužel, v masách je síla, proto skomírá, zcela nezaslouženě.
-
WP7 používám už cca 6 měsíců a je super, design je něco novýho, originálního a proto se většině lidí nelíbí. Na podzim má vyjít Mango update kterej vypadá úžasně a řeší spoustu nedostatků, navíc Mango bude hodně zaměřený na vývojáře kteří k updatu a vyvojařskejm nástrojům budou mít přístup už v květnu a budou mít možnost lépe využít GPS, foťák, gyroskop atd.... takže začnou vznikat ještě lepší.(pokud vás to zajímá doporučuju zhlédnout záznam z konference MIX 2011) Navíc 25.5 mají vyjít Angry Birds takže už skoro nic tomuto OS nebude chybět.
-
Tys ho měl v ruce?Já mám Garmina-Asuse M10 s poslední verzí WM 6.5.3 Profesional,tedy poslední verze před WM7 a musím říct,že pohoda.Jsem spokojený.Vše integrováno v telefonu,originál navigace Garmin spolupracující s Google maps,facebok,počasí se aktualizuje podle vaší polohy[GPS], atd. a menu jak na iphone.Nevím jestli to má na svědomí Asus,ale na první pohled se to nejeví jako WM.
-
-
1. Windows Phone není Windows Mobile
2. Windows Mobile nedělá Asus -
-
Nedělá,ale asi si ho Asus dost upravil,nebo lépe řečeno si na něj vytvořil hodně povedenou nástavbu.
-
-
-
nemuzu si pomoct ale pro me to propojeni s xbox je priklad proc se produktum od ms vyhybam.
udelaly dobry xbox, me se zalibi a pak jej pouzivaji paku abych si od nich koupil dalsi produkty, samozrejme apple dela to same, chci si produkty vybirat podle toho ktery je nejlepsi, ne podle toho pro ktery je nejvic exkluzivit, idealni z jejich strany by bylo abych si od vseho koupil kus
v tomhle je google jediny kdo to tak nedela, google mapy vydava i pro iphone, android aplikace pujde spoustet i na blackberry, aplikace z chrome os pojedou v kazdem webovem prohlizeci z jakeho OS budete chtit ... myslim ze i to je duvod jeho uspechu -
-
presne tak,google je jedina solidni firma, co vsechno necenzuruje a nedela same exkluzivity
-
-
Pouzivam uz prilis mnoho produktu googlu, takze pro me byl android jasna volba :) Win7 ale nevypada vubec spatne. Pro lidi, co pouzivaji xbox live je to dobry dopnek
-
Souhlasím s Danem, tenhle systém je tak odlišný jak jen může být a jeho rychlost je závratna. Jako na každém OS i na něm člověk najde chyby. Ale ani iPhone ani Android nejsou dokonalé skvosty a tak je velice dobře, že můžeme volit z dalšího systému.
-
Nechápu jak se někomu může líbit windows phone 7 a vubec kdo si muze zarizeni s timto operacnim systemem koupit vypadato jako vystrihovanka z casopisu meda pusik to je des ruce pryc od toho a stejne to i funguje !! Windows phone 7 NIKDY !!!
-
-
Tys ho měl v ruce?Já mám Garmina-Asuse M10 s polední verzí WM 6.5.3 Profesional,tedy poslední verze před WM7 a smusím říct,že pohoda.Jsem spokojený.Vše integrováno v telefonu,originál navigace Garmin spolupracující s Google maps,facebok,počasí se aktualizuje podle vaší polohy[GPS], atd. a menu jak na iphone.Nevím jestli to má na svědomí Asus,ale na první pohled se to nejeví jako WM.
-
Je vidět, že jsi Windows Phone viděl tak maximálně na obrázku a to kdo ví jestli. Netvrdím, že Windows Phone je dnes dokonalý, to ne, ale to co umí, nemá konkurenci. Mobilní Windows používám od první verze, tedy nějakých 10 let, mám zkušenosti samozřejmě i s iOS, androidem, Symbianem a Badou a musím říct, že Windows Phone je z nich nejlepší. Původně jsem si říkal (podle obrázků a informací), že to bude propadák, jenže pak se objevila ROM pro HD2, já ji zkusil a za týden jsem si jel pro HTC 7 Trophy a nakonec jsem HD2 prodal. Co se týče ostatních mobilních OS, tak nejlepší je podle mě (hned po Windows Phone a Windows Mobile) iOS následovaný Symbianem a na chvostu se krčí nepovedený, roztříštěný a nepoužitelný android a Bada. Nechápu, proč se android stal tak oblíbeným. Měl jsem HTC Desire a Desire Z a je to děs a hrůza, povedený HW sráží k zemi naprosto nepovedený OS. Ale co chtít, vždyť je to jen linux.
-
-
Mam DesireZ a nemuzu si absolutne stezovat. Ano, vydrz by mohla byt tyden... ale tohle nevyresi urcite ani WP7. Po zkusenostech se Symbianem bych naopak za pruser oznacil ten (tak poslednich par let stagnace).
Zalezi na zkusenostech, pozadavcich a schopnostech uzivatele, co mu jak sedne, staci a vyhovuje. WM5-6.5 mi sice vyhovovaly, ale pokud je srovnam s Androidem, uz bych se k nim nevracel. Android se stal opravdu OS pro ma(mla)sy i pro lidi, co radi flashuji, patchuji, rootuji. To u WM neplatilo, lama se v tom ztratila, samotny zakladni OS byl nepouzitelny. WP7 je prozatim zase jen pro lidi, co si nic nechteji upravit po svem a jejich potreby jsou zatim znacne omezene. A poznamka o linuxu? Lidi co od kamarada slyseli, jak je linux blbej, by se k nemu nemeli radeji vyjadrovat.
Napr. vsechny nove televize od Samsungu, Panasonicu, LG atd bezi na tom blbem linuxu. O sitovych prvcich a serverech ani nemluvim. Spotrebni a domaci elektronika (robo vysavace, lednice, klimatizace), vsude najdes blbej linux. Ano i win se najdou ve starsich bankomatech a pokladnach, ale na skutecne masove rozsireni bych to nevidel. -
-
Tak tak.. Pre ľudí, čo mali kedysi WM, je jasná voľba Android, a rýchlosť CM7 či MIUI romiek sa dá kľudne porovnávať s WP7 a iOS, aplikácií je tiež už dosť.
-
-
Ja jsem WM měl ale do droida bych nešel ;)
-
-
-
Android se dle mího názoru ze začátku prosadil díky tomu že to byla levněnější alternativa iPhonu
-
"Měl jsem HTC Desire a Desire Z a je to děs a hrůza, povedený HW sráží k zemi naprosto nepovedený OS. Ale co chtít, vždyť je to jen linux."
Čo konkrétne je "děs a hrúza"? Rýchlosť, aplikácie, alebo čo? Zrovnať Android môžem len s iOs a Symbianom, ale oproti nim je inde (aj keď je to možno tým, že s telefónom si rád hrám a na xda som každý deň:)) -
kacirske nazory
-
-
Možná kacířské, ale pravdivé a přesné ;-)
-
-
-