Přejít na výpis diskuzí
Mobilní systémy a hry pod lupou - Windows Phone 7
17.4.2011 | Dan Vávra
50 příspěvků
-
Soukromý pohled uživatele WP7. Měl jsem Symbian, Android, chvíli i iOS a teď tohle. Nechci říct, že je to to nejlepší, Symbian mi dlouho dobře sloužil a co se týká kalendáře, hodlám napsat MS pár tipů, co by mohli implementovat, aby byl opravdu skvěle použitelný (v tomhle mi přijde Symbian nejdál). Android je pěkná hračka, se kterou se dá pořád blbnout, je barevný apod., ale co se týká větší práce, tak je to jen hračka. Apple nekomentuju, chápu, že je oblíbený, protože podle mě (a pro mě) je to telefon pro jednoduché používání. WP7 mají řadu nedostatků (ale až tak nebolí, zatím), ale jsou fakt dobře promakané, rychlé a originální. Nedovedu si představit přechod zpět na Symbian (měl jsem ho 7 let), Android mi přijde v tomhle směšně dětinský. Je to jen můj názor, prostě mě ten systém nadchl...
-
To je pěkná kravina. O něco dražší verze i s klávesnicí, která je ještě větší, těžší a baterku žere pořád stejně... Bezva řešení *3* Jenom mě co napadá možnejch vylepšení... V první řadě bych uvítal něco, jako má Toshiba ten červenej puntík alá myš zasazená v klávesnici. To by bylo ovládání hned o něčem jiným. Další věc je, že jemnost rozlišení je dnes už pěkně pozadu. Změna rozlišení by se taky hodila, pro lidi s horším a lepším zrakem - ty náhražky v podobě zoomovacích aplikací nefungují všude a nejsou dokonalý. Já bych zkousl jemný rozlišení, někdo by mohl ocenit naopak hrubší. Tenoučkej podlouhlej dotykovej panel naboku telefonu pro plynulej scrolling, přiblížení, hlasitost a dlaší fce podle toho, v jaký situaci se člověk nachází - žádná šmatlání přímo po display. Tomuhle by nevadilo ušpinění a předvším bych si tím nezakrýval výhled na display. Micro HDMI konektor. Herní telefon by zasloužil analogový páčky. Tlačítka na display, to není ono a naklánění telefonu s gyroskopem... No, možná na nějakou hříčku s kuličkou a bludištěm, ale hrál jsem takhle mobilní Shift a můžu říct, že to je výsměch.
Já bych toho uvítal, a představi si, že nic z toho nezahrnuje dotykovej display. Konkrétně myška posazená v klávesnici by byla naprosto super, nejen na internet, ale i na hry. Pokud vidíš jedinou evoluci klasickýho telefonu na telefon dotykovej, tak jsi buď opravdu hodně omezenej, nebo jsi se ani na chvíli nezamyslel *7* -
Ano na dotykáč,a kdo chce,tak si přilatí za o něco dražší verzi která má i klávesnici.
-
A ty myslíš, že jedinej možnej pokrok současnejch smartphonů je přechod na dotykáč? *4*
-
A k tomu PR - půlka článku je kritika nepochopitelných nedostatků WP7. Nevím co na tom vypadá jako PR. A ano, pokud jsi dospěl k názoru, že se mi WP7 líbí nejvíc ze všech mobilních platforem, tak jsi to pochopil zcela správně. Líbí se mi, připadá mi jako velice dobrý a promyšlený systém a těším se, až to MS vychytá, opraví chyby a doplní chybějící funkce, protože pak to minimálně pro mě bude naprosto vyynikající OS.
-
No, asi takhle. Microsoft mi přijde v současnosti mnohem méně nebezpečný než Google. Zatím například nevím nic o tom, že by podnikal něco proti těm milionům lidí co mají pirátské Windows a MS to o nich VÍ, včetně IP adress a dalších údajů. Za druhé, je sice hezké, že jsi na facebooku pojmenovaný třeba jako Okurka, ale stačí, když si tě někdo jako já přidá z Facebooku do telefonního seznamu v androidu a tam si doplní tvoje jméno, email a telefonní číslo a následně si to rozkopíruje do LIVE, GMAILU a deseti dalších služeb. Stejně jsi v hajzlu, akorát je to míň pohodlný :) To co děláš trackuje miliarda webovek, služeb a zařízení, tvojí IP mají spojenou s informacemi, které vydolují z tvého browsení a spojit to s Okurkou pak není až zas takový problém. I v ČR je celá řada firem, které mají databáze o několika milionech lidí. Zatím to používají hlavně na SPAM, reklamy a nějaké studie, ale až se k veslu dostane novej Áda, bude mít třídění přátel a nepřátel podstatně jednodušší. Mě jako člověku, který vyjadřuje svoje názory stejně veřejně pod svým jménem je to v zásadě jedno.
-
A co nějakej pokrok? :) Jasně Favorit je supr auto, který se opravý za pakatel, taky tě doveze z bodu A, do bodu B, ale ptám se, kde je sakra pokrok a vývoj? :) Sme mohli zůstat v jeskyních s dlátem v ruce...
-
hehe :)
-
To, že je paranoidní, ještě neznamená, že jej nikdo nesleduje. *5*
-
Jses paranoidni, ne?
-
Ses paraneoidni, ne?
-
No já teda dobrovolně o sobě nedávám žádné info,všude mám jen přezdívku,nikdy nepíšu jméno,adresu,nedávám svoje fotky a pod.Na Faceboku např jsem Emocuc Kosmik.Osobní údaje jakékoli o sobě zveřejní jen magor a úplně jedno o co se jedná.Když kouknu na Facebok a vidím lidi jak tam vystavují svoje soukromí tak jen kroutím hlavou.
-
dve veci: zajimalo by me, kolik vam MS zaplatil, protoze mi clanek pripadl jako PR. zadruhe - proc je autor tak paf z toho, ze dobrovolne da microsoftu pristup na linkedin, twitter, facebook a dalsi soc. site? vyhoda mnoha aplikaci pro tyto sluzby je ta, ze nedam nikomu vsechny udaje zaraz (ne, nejsem paranoidni)
-
Já jsem s dotykáčem spokojený. Mám HTC TP2 a naprostá spokojenost. Vždy je to jen o tom, jestli máš přístroj, který jsi schopen využít anebo chceš jen novinku a machrovat.
Osobně ho využívám komplet od hudby, videí, pdf-ka, powerpointu (přehrávám z něj občas i presentace) ručně psaných poznámek, diktafonu, programu kompatibilního s Photoshopem.... atd. Navíc výsuvná klávesnice a polohovatelný display je lahůdka.
WM7 mi nesedí. Má to hloupé ovládání stejně nepříjemné jako třeba Mediacenter ve Win7. No, možná ne hloupé, ale "jiné" které mi nesedí. Zlaté WM6x Ale to jen můj osobní názor. -
kdyz se neco pos***, tak je to vetsinou rukama a ne hardwarem :D
-
odezva bezproblémů, na baterce vydrží 4 dny. Jako více z telefonů s 1GHZ procesorem nevyrazíte. Zmiňované Desire vydrží max 3 dny.
-
Pokud je na té stránce vyrobené pomocí HTML5 tagu "video", tak by mělo. Viz. třeba mobilní youtube stránka (myslím stránka v Safari, ne youtube app).
-
Bez nejake upravy? To nevim, ale Safari na iPadu mi webovske video neprehraje...
-
Jen drobné upřesnění:
"No a v neposlední řadě si zatím v prohlížeči nepustíte nic ve flashi ani HTML5. Těchto funkcí bychom se ale měli dočkat ve druhé půlce roku a v tuto chvíli to s výjimkou Androidu neumožňuje ani konkurence."
Safari v iPhonu umí html5 dobře. Videa spol nejsou problém. -
Absolutne súhlasim, uz treti rok vlastnim nokiu E51 ked bola novinka bol som z nej mimoriadne nadseny. Uz asi pol roka sa obzeram po nejakom mobilnom telefone za ktory by som ju vymenil a je to bez sance. Symbian uplne upadol , kupovat si iny symbianovy telefon nema absolutne zmysel , lebo sa v praxi nebude nicim lisit od mojej E51 maximalne lepsi fotak , ale ten v mobile fakt vyuzivam minimalne. Dotykovy display pre mna absolutne neprichádza v úvahu , mam dost velké prsty , a uz som drzal v ruke niekolko dotykovych telefonov , a ovladat to pre mna bola absolutna katastrofa , a to uz vobec nevravim o pisani sms. Tak som sa zacal obzerat ze co trh ponuka , a jediny kompromis je ze sa mozem poobzerat po nejakom androide ktory ma naviac hardwarovu klavesnicu , ale ta klavesnica sluzi len na pisanie sms , popripade textu do web browseru , telefon sa tym vobec neda ovladat. Na mobile vyuzivam take veci ako Skype , Jokuispot , Operu , hlavne teda ten jokuispot , je to pre mna neoddelitelna sucast co musi mat telefon , a bohuzial toto mi ziadny hlupy telefon neponukne, a chytri telefon z dotykom ? dakujem nemam na to nervy a v neposlednej rade ani peniaze.