Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hm tak nevim mam 6,5ku tusim, a je to co se tyka odezvy celkem tragedie, vydrz taky zadna slava :-)
  • 3310 cihla pravda nebyla, ona stále je. Obtěžkej si jí :) Měl jsem z trojek modely 31 - 34, i oblíbenou 51 a právě až 3410 byla první, která nevážila tunu. 3310 byla menší, to už 32, ale pořád to byl důvod nosit u volnějších kalhot pásek *1*

Že je net na menším displayi nepohodlnej není tak úplně pravda, protože inteligentní Opery text zalomují přesně na šířku obrazovky, takže s tím problém není. Plynulej posun D-padem, rychlej page up a page down plus přizpůsobení stránky šířce displaye pro náhled a nejrychlejší pohyb. Pravda, od tý doby, co zrušili Skyfire podporu pro čR nejde flash. Pouze youtube a nejslavnější podobný portály. Tím nechci říct, že by to na dotykáči nebylo lepší nebo pohodlnější, jsem realista a několik jsem jich zkoušel. Jen říkám, že to z klasiky nejde nejhůř a prostě nemám radost, že buď obyč Java telefon, nebo dotykáč s OS. To byla celá pointa :)
  • mám hd2ku a pomalý rozhodně není. je pravda, že windows mobile 6.5 je starý zabitý systém, ale android na něm jede krásně svižně a windows phone 7 taky. Všechno to je jenom o tom, najít si kvalitní systém a radio rom a vše funguje jak po másle. V současné době mám upravenou verzi WM 6.5 pro rychlost a výdrž baterie a je to lahoda.
  • Hmmm zajimave... mam HTC HD2 s Win mobile a je to slusne receno pomaly a strasny kram... Kolega ho minuly tyden vymenil za HTC Desire HD a je z Andriodu nadseny, ale me se prechazet nechtelo, tak jsem to zatim odsunul na neurcito... ted vidim ze je zajimavejsí alternativa WIN 7... moc mobilni systemy nesleduju a necekal jsem, ze je to oproti win mobile az takovy rozdil... dobre vedet. Diky za zajimavy a podnetny clanek... Pockam do podzimu a bud nahraju novou romku, nebo poridim nejaky novy HTC...
    PS. Dan Vavra cte elektronicke komiksy? Necekane... :-)
  • Ja mam iPhone4 a sem spokojenej. Nepotrebuju se v SW hrabat a uzivat si toho, ze si tam nahraju milion hovadin, od toho mam PC :-) Dulezity je, ze vsechno funguje naprosto bez nejakych problemu (zatim ani jeden restart, kdyz nepocitam upgrade firmware). Jedine co me stve je podelanej iTunes.
  • Drom
    3310 nebyla zadna cihla :)

problem je, ze pro webovy browser a graficky podobne aplikace se hodi vetsi display a pokud je velky display ,tak se tam uz nevejde klavenice. V budoucnu se bude brat internet v mobilu za naprostou samozrejmost a volani/sms pres GSM budou pouze doplnek. Osobne mam na mobilu stale zapnuty skype a gmail, plus facebook a twitter a nejak me uz GSM moc nezajima. Vetsina mych kontaktu je na internet pripojena vetsinu dne, takze nemam problem takto komunikovat. Osobni hovory (za penize) vyuzivam jen zridka.
  • Ja jsem WM měl ale do droida bych nešel ;)
  • To se nechápem. Rozhodně bych pod sérií článků o hraní na chytrejch telefonech nepsal, jak je nějaká hloupá cihla 3310 výborná. Navíc mi jako senzační ani nepřijde. Mně šlo spíš o to, že nedotykový smartphony jsou silně na ústupu a poslední velká bašta právě padla (Nokia podepsala smlouvu s Redmondem). Mám rok a něco E71, na net ji používám (teď píšu z Opery Mobile 11), sluchátka mám zrovna teď taky na uších, občas naviguju a co se týče focení, tak tohle je pouze nouzovka na text. Mám v telefonu tunu dokumentů, i pdfka a když nechci tahat těžkej noťas, tak mi jako náhrada plně vystačí, maily pohoda. Z her tu mám pouze Dooma, Jazze, Duka3D plus jedny karty a to mi stačí. Telefon používám, tahat noťas jsem čím dál línější a přesto na jedno nabití vydrží několik dní. Velký dotykáče se v tomhle směru nechytaj. Jo, on se ten display na něco hodí, ale měla by bejt zachována volba výběru podle toho, co je pro uživatele přednější. A to s příchodem spojenectví WP7 a Nokie skoro padá. Pak už je tu jen Blackberry a její RIM, kterým úplně nadšenej nejsem... :( Prostě se mi nelíbí současnej trend smartphone = dotykáč a doufám, že to opojení šmatláním si po displayi časem opadne. Toť vše :)
  • Drom
    Prave. Taky se tomu spis da rikat PDA nez mobilni telefon. Ten je pouze jednou ze soucasti. Internet, amtersky fotak/kamera, mobil, video/audio prehravac, herni platforma, GPS a spousta dalsich aplikaci dela ze smartphonu naprosto univerzalni zarizeni.

Pokud chce clovek pouze mobit, tak samozrejme staci stara dobra nokia 3310
  • Tak tak.. Pre ľudí, čo mali kedysi WM, je jasná voľba Android, a rýchlosť CM7 či MIUI romiek sa dá kľudne porovnávať s WP7 a iOS, aplikácií je tiež už dosť.
  • Erien
    Reaguji jenom na tu první část :). Někdo opravdu potřebuje mobil jen na volání. Stejně ale myslím, že je velmi dobrá věc, když u sebe nemusím, nosit MP3 přehrávač, fotoaparát, GPS, nebo se kdykoliv můžu připojit na internet a překontrolovat třeba e-mail. Určitě to šetří místo a čas, i cenově to výjde levněji, než kupovat každý přístroj zvlášť. Samozřejmě je jasné, že s fotoaparátem v mobilu nedokážu takové fotky jako s "profesionálním" foťákem. Ale myslím, že pro běžné "amatérské" focení, to bohatě postačí.
  • bizi
    Mam DesireZ a nemuzu si absolutne stezovat. Ano, vydrz by mohla byt tyden... ale tohle nevyresi urcite ani WP7. Po zkusenostech se Symbianem bych naopak za pruser oznacil ten (tak poslednich par let stagnace).
    Zalezi na zkusenostech, pozadavcich a schopnostech uzivatele, co mu jak sedne, staci a vyhovuje. WM5-6.5 mi sice vyhovovaly, ale pokud je srovnam s Androidem, uz bych se k nim nevracel. Android se stal opravdu OS pro ma(mla)sy i pro lidi, co radi flashuji, patchuji, rootuji. To u WM neplatilo, lama se v tom ztratila, samotny zakladni OS byl nepouzitelny. WP7 je prozatim zase jen pro lidi, co si nic nechteji upravit po svem a jejich potreby jsou zatim znacne omezene. A poznamka o linuxu? Lidi co od kamarada slyseli, jak je linux blbej, by se k nemu nemeli radeji vyjadrovat.
    Napr. vsechny nove televize od Samsungu, Panasonicu, LG atd bezi na tom blbem linuxu. O sitovych prvcich a serverech ani nemluvim. Spotrebni a domaci elektronika (robo vysavace, lednice, klimatizace), vsude najdes blbej linux. Ano i win se najdou ve starsich bankomatech a pokladnach, ale na skutecne masove rozsireni bych to nevidel.
  • Risefromfallen
    Budeš Dane psát i o hrách na iPadu nebo iPhonu (iOS) ?
  • Móda dotykáčů, no jo. Moc se těším, až to lidi zase přejde. Proč si dávat něco na plochu? No abych to měl poruce připravený k rychlýmu použití. A proč mít klávesnici? Abych v první řadě nemusel plochu používat jako skladiště, nazakryl si tapetu a nastavil si spouštění frekventovanejch aplikací na klávesový zkratky (v praxi nejrychlejší). Proč mít velkej display? Aby se na tom dobře surfovalo, prohlížely fotky, videa a abych po něm mohl pohodlně telpat. Proč mít radši malej nedotykovej display? Protože s telefonem potřebuju i volat, a to jde těžko, když ta velká šajnící bestie sežrala půlku baterky. S velkým displayem, tunou zbytečný grafiky a různejch serepetiček přichází nutnost osadit zařízení silným hw. To sežere tu druhou půlku baterku.

Je to o prioritách, někdo požaduje nekompromisní multimédia a mobil v jednom, nemám mu to za zlý, ale já radši variantu vícero zařízení.

----------(Dál jen pro ty, co maj náladu číst trochu OT :) -----------
    A byla to Nokia, která přesně takový telefony vyráběla (E-series s nedotykovým Symbianem) - dokud nepřišel říďa z Microsoftu. Takže teď mám já a podobně smýšlící lidi (tady jich pravda asi moc nebude *4* ) útrum a jsem na Microsoft patřičně naštvanej. Ještě víc ale na samotnou Nokii, která se v posledních letech často chovala naprosto šíleně, zhovadile a nepochopitelně. Symbian nebyl trhák, bylo to o věrnejch zákaznících, co se s ním naučili pracovat a oblíbili si ho pro jeho střízlivost a všestrannost. Kolem roku 2006 si finové poprvé zbláznili a přišli s Plattform security. Chvíli na to se zbláznili podruhý a na celou původní myšlenku s udělováním certifikátů "nižší prověrky" jedincům se vykašlali (čest Číňanům). Potřetí se zbláznili, když systém prakticky vůbec neinovovali a nechávali vše vyhnít, kromě nezbytnýho demand pagingu, kterej zčásti zachránil katastrofu s názvem "mobilní počítač" N95 (ty hlášky s RAMkou u telefonu za 20k byly fakt ffff-tipný). Rok na to přeanimovali ikonky a tím to končilo. Dotykovej Symbian je horkou jehlou ušitá nadstavba klasickýho Symbianu a podle toho to taky vypadalo. Dnes už je to lepší, ale pošramocenou pověst nedoženou a konkurence pádí dál dopředu. Nacpali prachy do Maema, pak Meega a teď to vypadá, že z toho nakonec taky nic extra nebude (jestli vůbec), protože se upsali Microsoftu. A teď vážně. Kdo nechal řídit šílence takovou monstr společnost *7* Co tam sakra za ty poslední roky dělali? A když už se jim něco povedlo, tak to stupidně zahodili. N900, senzační stroj. Díky politice Nokie absolutně neperspektivní.

To fakt nikdo jinej nechce telefon s OS, qwerty či alfa-numerickou kávesnici, co vydrží 3 dny "běžnýho" užívání? (2 hoďky wifi, 2 hoďky hudba, volání, sms, hoďka hraní plus nějaká ta údržba a průzkum potenciálních vylepšení)
  • zx_spektrum
    Nooo... Windows Mobile je možná skomírající, ale s tou zastaralostí bych brzdil. Pořád dokáže řadu věcí které "moderní smartphone OS" neumí, a mnohdy ani nebudou umět, protože Windows Mobile je koncipován jako plnohodnotný OS kdežto iOS či WP7 jsou moderní ořezky zaměřené na masy... Ano, bohužel, v masách je síla, proto skomírá, zcela nezaslouženě.
  • Android se dle mího názoru ze začátku prosadil díky tomu že to byla levněnější alternativa iPhonu
  • "Měl jsem HTC Desire a Desire Z a je to děs a hrůza, povedený HW sráží k zemi naprosto nepovedený OS. Ale co chtít, vždyť je to jen linux."
    Čo konkrétne je "děs a hrúza"? Rýchlosť, aplikácie, alebo čo? Zrovnať Android môžem len s iOs a Symbianom, ale oproti nim je inde (aj keď je to možno tým, že s telefónom si rád hrám a na xda som každý deň:))
  • Možná kacířské, ale pravdivé a přesné ;-)
  • Nedělá,ale asi si ho Asus dost upravil,nebo lépe řečeno si na něj vytvořil hodně povedenou nástavbu.
  • 1. Windows Phone není Windows Mobile
    2. Windows Mobile nedělá Asus

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit