Přejít na výpis diskuzí
Mobilní systémy a hry pod lupou - Windows Phone 7
17.4.2011 | Dan Vávra
50 příspěvků
-
Hmmm zajimave... mam HTC HD2 s Win mobile a je to slusne receno pomaly a strasny kram... Kolega ho minuly tyden vymenil za HTC Desire HD a je z Andriodu nadseny, ale me se prechazet nechtelo, tak jsem to zatim odsunul na neurcito... ted vidim ze je zajimavejsí alternativa WIN 7... moc mobilni systemy nesleduju a necekal jsem, ze je to oproti win mobile az takovy rozdil... dobre vedet. Diky za zajimavy a podnetny clanek... Pockam do podzimu a bud nahraju novou romku, nebo poridim nejaky novy HTC...
PS. Dan Vavra cte elektronicke komiksy? Necekane... :-) -
-
mám hd2ku a pomalý rozhodně není. je pravda, že windows mobile 6.5 je starý zabitý systém, ale android na něm jede krásně svižně a windows phone 7 taky. Všechno to je jenom o tom, najít si kvalitní systém a radio rom a vše funguje jak po másle. V současné době mám upravenou verzi WM 6.5 pro rychlost a výdrž baterie a je to lahoda.
-
-
Hm tak nevim mam 6,5ku tusim, a je to co se tyka odezvy celkem tragedie, vydrz taky zadna slava :-)
-
-
odezva bezproblémů, na baterce vydrží 4 dny. Jako více z telefonů s 1GHZ procesorem nevyrazíte. Zmiňované Desire vydrží max 3 dny.
-
-
-
-
Jen drobné upřesnění:
"No a v neposlední řadě si zatím v prohlížeči nepustíte nic ve flashi ani HTML5. Těchto funkcí bychom se ale měli dočkat ve druhé půlce roku a v tuto chvíli to s výjimkou Androidu neumožňuje ani konkurence."
Safari v iPhonu umí html5 dobře. Videa spol nejsou problém. -
-
Bez nejake upravy? To nevim, ale Safari na iPadu mi webovske video neprehraje...
-
-
Pokud je na té stránce vyrobené pomocí HTML5 tagu "video", tak by mělo. Viz. třeba mobilní youtube stránka (myslím stránka v Safari, ne youtube app).
-
-
-
kdyz se neco pos***, tak je to vetsinou rukama a ne hardwarem :D
-
Jses paranoidni, ne?
-
Já jsem s dotykáčem spokojený. Mám HTC TP2 a naprostá spokojenost. Vždy je to jen o tom, jestli máš přístroj, který jsi schopen využít anebo chceš jen novinku a machrovat.
Osobně ho využívám komplet od hudby, videí, pdf-ka, powerpointu (přehrávám z něj občas i presentace) ručně psaných poznámek, diktafonu, programu kompatibilního s Photoshopem.... atd. Navíc výsuvná klávesnice a polohovatelný display je lahůdka.
WM7 mi nesedí. Má to hloupé ovládání stejně nepříjemné jako třeba Mediacenter ve Win7. No, možná ne hloupé, ale "jiné" které mi nesedí. Zlaté WM6x Ale to jen můj osobní názor. -
Nechápu jak se někomu může líbit windows phone 7 a vubec kdo si muze zarizeni s timto operacnim systemem koupit vypadato jako vystrihovanka z casopisu meda pusik to je des ruce pryc od toho a stejne to i funguje !! Windows phone 7 NIKDY !!!
-
-
Tys ho měl v ruce?Já mám Garmina-Asuse M10 s polední verzí WM 6.5.3 Profesional,tedy poslední verze před WM7 a smusím říct,že pohoda.Jsem spokojený.Vše integrováno v telefonu,originál navigace Garmin spolupracující s Google maps,facebok,počasí se aktualizuje podle vaší polohy[GPS], atd. a menu jak na iphone.Nevím jestli to má na svědomí Asus,ale na první pohled se to nejeví jako WM.
-
Je vidět, že jsi Windows Phone viděl tak maximálně na obrázku a to kdo ví jestli. Netvrdím, že Windows Phone je dnes dokonalý, to ne, ale to co umí, nemá konkurenci. Mobilní Windows používám od první verze, tedy nějakých 10 let, mám zkušenosti samozřejmě i s iOS, androidem, Symbianem a Badou a musím říct, že Windows Phone je z nich nejlepší. Původně jsem si říkal (podle obrázků a informací), že to bude propadák, jenže pak se objevila ROM pro HD2, já ji zkusil a za týden jsem si jel pro HTC 7 Trophy a nakonec jsem HD2 prodal. Co se týče ostatních mobilních OS, tak nejlepší je podle mě (hned po Windows Phone a Windows Mobile) iOS následovaný Symbianem a na chvostu se krčí nepovedený, roztříštěný a nepoužitelný android a Bada. Nechápu, proč se android stal tak oblíbeným. Měl jsem HTC Desire a Desire Z a je to děs a hrůza, povedený HW sráží k zemi naprosto nepovedený OS. Ale co chtít, vždyť je to jen linux.
-
-
Mam DesireZ a nemuzu si absolutne stezovat. Ano, vydrz by mohla byt tyden... ale tohle nevyresi urcite ani WP7. Po zkusenostech se Symbianem bych naopak za pruser oznacil ten (tak poslednich par let stagnace).
Zalezi na zkusenostech, pozadavcich a schopnostech uzivatele, co mu jak sedne, staci a vyhovuje. WM5-6.5 mi sice vyhovovaly, ale pokud je srovnam s Androidem, uz bych se k nim nevracel. Android se stal opravdu OS pro ma(mla)sy i pro lidi, co radi flashuji, patchuji, rootuji. To u WM neplatilo, lama se v tom ztratila, samotny zakladni OS byl nepouzitelny. WP7 je prozatim zase jen pro lidi, co si nic nechteji upravit po svem a jejich potreby jsou zatim znacne omezene. A poznamka o linuxu? Lidi co od kamarada slyseli, jak je linux blbej, by se k nemu nemeli radeji vyjadrovat.
Napr. vsechny nove televize od Samsungu, Panasonicu, LG atd bezi na tom blbem linuxu. O sitovych prvcich a serverech ani nemluvim. Spotrebni a domaci elektronika (robo vysavace, lednice, klimatizace), vsude najdes blbej linux. Ano i win se najdou ve starsich bankomatech a pokladnach, ale na skutecne masove rozsireni bych to nevidel. -
-
Tak tak.. Pre ľudí, čo mali kedysi WM, je jasná voľba Android, a rýchlosť CM7 či MIUI romiek sa dá kľudne porovnávať s WP7 a iOS, aplikácií je tiež už dosť.
-
-
Ja jsem WM měl ale do droida bych nešel ;)
-
-
-
Android se dle mího názoru ze začátku prosadil díky tomu že to byla levněnější alternativa iPhonu
-
"Měl jsem HTC Desire a Desire Z a je to děs a hrůza, povedený HW sráží k zemi naprosto nepovedený OS. Ale co chtít, vždyť je to jen linux."
Čo konkrétne je "děs a hrúza"? Rýchlosť, aplikácie, alebo čo? Zrovnať Android môžem len s iOs a Symbianom, ale oproti nim je inde (aj keď je to možno tým, že s telefónom si rád hrám a na xda som každý deň:)) -
kacirske nazory
-
-
Možná kacířské, ale pravdivé a přesné ;-)
-
-
-
-
Pouzivam uz prilis mnoho produktu googlu, takze pro me byl android jasna volba :) Win7 ale nevypada vubec spatne. Pro lidi, co pouzivaji xbox live je to dobry dopnek