Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No nevim jak vy ale ja bych si tezko zvikal na ovladac zda se my hnusny proste mys a klavesnice je podle me nejlepsi. celkem pochybuju ze pouzivate WASD jednim prstem a mys drzite jako byste se ji stitili jen 1 prstem. Osobne nechapu ovladace kdyz jsem zkusil duke nukem na mobilu tak jsem silel jedno tlacitko na pohyb a kousek nad nim na otaceni kamery a na druhe strane tlacitka pro strelbu a neco. Celkem by me zajimalo jetli by nejaky progamer dokazal ustat souboj se slabsim hratem kdyby progamer mel ovladac a slabsi hrac mys a klavesnici vzdyz na tom ovladaci se musi blbe mirit a nastaveni citlivosti podle me tam nebude (aspon ne na konzolich).
    • Co se tyce joypadu, tak jde opravdu jen o zvyk, pokud je to kvalitni typ ovladace. Neznam jedinej pripad PC hrace, kterej nemel problem, kdyz zkousel anebo presel na konzole. Sice to tak nevypada, ale hrat na joypadu vyzaduje vetsi um, nez ''litat'' s kurzorem po PC monitoru. Souhlasim tedy s Tvym nazorem, ze prumernej hrac by porazil progamera, kterej by drzel joypad v ruce poprve.

U nekterych her jde nastavit i ta citlivost, ale na citlivost mysi to samozrejme nema. Osobne ty bleskovy reflexy, ktery jde pouzivat pri hrani s mysi moc nemusim. To uz i ten joypad pusobi realistictejsim dojmem, protoze je pomalejsi a i ta synchronizace pohybu analogovych pacek neni dvakrat snadna.

Navic, hrani na PC je hodne nepohodlny. Vzdy me boly ruka, zada a nohy. Zalezi na tom, jak si to kdo vyresi po ergonomicky strance a co pouziva za hardware, ale prijde mi, ze PC hrani je proti mymu zdravi a pohodli, bez ohledu na to, jak a co pouzivam lol.
      • Mechwarrior_bw
        aj jazdiť na kolobežke rukami nadol chce väčší um ako sedieť v aute ale to ešte neznamená, že je to lepšie riešenie :) samozrejme joypad má svoje miesto a nemal by chýbať u žiadneho pc hráča (osobne ho používam na arkádovejšie závodné hry alebo rôzne "hopsačky") ale na akčné hry jednoducho na kombináciu myš + klávesnica nemá a mať nikdy nebude.

A o tej ergonómii, ak máš dobré kreslo, operadlá rúk subežne so stolom a ty máš ruky pohodlne položené na myši a klávesnici tak neviem čo by si viac chcel ? a pokial nemáš svoj priestor uspôsobený na pohodlné hranie na PC tak to už je iba tvoj problém...
        • Na jezdeni v aute potrebujes vetsi skill a na pouzivani gamepadu rovnez. Jestli jsou akcni hry batman, darksiders nebo dark souls, tak nemas pravdu, na ty je gamepad lepsi. Gamepad umoznuje komplexnejsi akcni ovladani a velmi dulezitou vlastnost jso vibrace, at pro navozeni dojmu, tak i jako zpetna vazba. Je lepsi do hrani zapojit tri smysly (zrak, sluch, hmat), nez jen dva. Ja si na to docela zvykl a kdyz ted hraju na pc neco, na co jsem zvykly z konzole (treba borderlands), tak to citelne postradam, asi jako ty, kdybys hral bez zvuku. Ostatne pamatuji casy, kdy se hralo na pc bez zvukovek.
    • mirekdusinojc
      Njn, zvik je zvik.
      • cestina je čeština
        • Ironie je Ironie, na to právě poukazoval Einsteine
  • sankuri
    V tom zjednodusovani a prehnanymi napovedami ma pravdu, hned jsem si vzpomel na toto video:
    http://www.youtube.com/watch?v=W1ZtBCpo0eU
  • mirekdusinojc
    Hmm, mě už taky ta za*aná kola k smrti nudí. Nechápu, proč celá rodina ráno nevystoupí a nechytne hezky každej auto za jeden roh, namísto toho, aby nudně seděli na sedačkách a nechali si vozit p**ele!
  • Už mě ten zas*aný Molyneux nudí.
  • Malleth
    Fakt že na takouvou on-rail zblblost ovladač potřeba není.
  • to je fakt srandovni clovicek. clovek co vyzdvihoval, ze ve fable se co nejvic veci bude ovladat jednim tlacitkem :D viz tato prednaska http://www.youtube.com/watch?v=5UFer-nS844
  • Já si u her chci odpočinout, to znamená, že když chci, aby moje postavička vyskočila, zmáčknu JEDNO tlačítko( jestli ctrl nebo nějakej jinej čudlík to je fuk), a nebudu skákat u PC nebo TV jako trotl jenom proto, že je to realističtější či zajímavější. On ten kinect by byl parádní, kdyby mi jenom pomáhal hrát moje hry pohodlněji, takhle se hodí jenom na občasné blbnutí s kamarády před televizí, když jsme ještě moc střízlivý na to jít blbnout před barák.
  • Koukam ze zas*ana cenzura funguje i pri vkladani clanku :D
  • bohužel má pravdu, konzole zabrzdily vývoj her ( grafika ) a náročnost ovládání šla krokem zpět. viz teď mačkej čtvereček a bude animace jak jsi mu vypíchnul oko apod. Délka výdrže her šla také dolu. Díky konzolím z 3D stříleček ( až na pár vyjímek ) vymizelo vyklánění a místo toho je autoaim :). Jo je pár her který jsou náročný na ovládání na gamepadu, ale drtivá většina her šla zpět v náročnosti. PS: jako bejvalej majitel PS2 a člověk co už začínal v roce 89 na didaktiku, tento příspěvek nemyslím jako flame...
    • Za to nemohou ani tak konzole, jako spíš trh. Ten se prostě rozrůstá, nabírá stále pohodlnější lidi a hry se tomu přizpůsobují.

A že konzole brzdí vývoj, to je také dvousečné vyjádření. Bez konzolí (jednoduché, vhodné i pro technické analfabety) by byl trh sakra hodně menší (nehledě na to, že konzole herní byznys rozjely) a nějaký pokrok by těch pár nadšenců neutáhlo.

Já bych řekl, že situace je docela vyrovnaná. PC na rozdíl od konzolí nabízí větší FoV, rozlišení, framerate i textury, což je plus. Že jsou vývojáři někdy patlalové a nechápou rozdíl mezi televizí a monitorem (hlavně kvůli FoV), to je věc jiná.
      • je jedno jak se to nazve, kvalita her šla s příchodem next gen konzolí dolu, to je holý fakt. Bez konzolí by trh byl samozřejmě menší než je teď, ale co se týče čistě PC her, tak by byl zase větší. Dělání her na PC je i dnes obrovský kšeft, jenom se to musí umět ( Blizzard ). Ta lenivost z konzolí ( i co se týče vývoje ) se přesunula bohužel i na PC. Ale zase o to víc lidi dokážou ocenit opravdu kvalitní hru a koupí si jí a jsou vydavatelé co toho využívají a prezentují svoje hry jako poctivé PC dílo. Jinak stejně jak u Appelu, tak i u Sony je vidět co dokáže marketing. Konzole tu byly vždy a i kolikrát se stejnou né li lepší grafikou než PC té doby ( viz Atari Jaguar ). Jenom Sony lidem vnutilo jak je pohodlné hrát z gauče ( což šlo do té doby hrát už dobrých 10 let, pár opravdu kvalitních her a zázrak je na světě. Ale jinak se nejednalo o nic převratného...
        • Zajimave hry, ktere me posledni dobou zaujaly jsou casto z konzoli, dark souls a demon's souls, red dead redemption, heavy rain, patapon. Kvalita her jde dolu nikoli s konzolemi, ale s naklady na vyvoj her. Ano, nova generace konzoli umoznila delat technologicky narocnejsi a tedy jeste drazsi hry. Neustale rostouci naklady na hry muzes resit bud zdrazenim her, nebo vyssimi prodeji her. Zdrazeni neprichazi v uvahu a jak asi zvysis odbyt, hadej. Lide kvalitu ocenit neumi, zaklinace 2 kradli uplne stejn jako ostatni hry, prestoze jeho vydavatel je ke hracum maximalne vstricny a lze mu vytykat jen maloco. Za zhorsujici se kvalitu her moho stale vetsi pozadavky na audiovizualni podobu her.
          • To sice mas pravdu, ze je vyvoj her opravdu drazsi, ale neni to az tak zhave jak to vydavatele casto podsunuji. To co vydavatel celkove utrati na hru tvori ze 2/3 naklady na reklamu a zbytek se natriska nejak na ten vyvoj. Uvedl jsi hezky pripad zaklinace. Ten na reklame tolik neutracel a i kdyz prodaval ciste pc titul, tak ho neprodal malo a zaplatil se vpohode. Jinak za to jake hry dneska hrajeme muze samozrejme trh. Pokud staci nejaka prumerna hra, co se jen postavi na lepsim enginu s peknou grafikou a jen s minimalni hratelnosti, co se bude dat triskat sequely jak na bezicim pasu a lidi to budou kupovat. Tak proc by nekdo proboha neco zlepsoval nebo nedej boze menil ?
        • Ale plosimtebe...
          • to je nějaký argument ?
  • jj, neni nad klavesnici a mys. to rikam uz od dob PlayStation 1 :-) kdyz jsem kdysi videl quake 3 na ovladaci tak jsem myslel ze puknu smichy *1* konzole je pro me dodnes o trochu lepsi nez stare "Rambo hry" - http://elder-geek.com/wp-content/uploads/2011/08/rambo_tv_game_system_2.jpg *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit