Přejít na výpis diskuzí
MS a Sony nespěchají, s novými konzolemi si dají načas
30.1.2012 | Petr Poláček
270 příspěvků
-
Memory 512 MB of GDDR3 RAM clocked at 700 MHz - X360..
O čem se tu do háje bavíte? Lidi si dneska dávaj do PC 32GB RAM (a víc) a vy tu řešíte podobný krávoviny.. Na takový "názory" vůbec nereagujte :) -
-
to není post pro vás, vy dva jste očividně úplně v pr*eli a pro mě je škoda času vám dvěma vůbec něco vysvětlovat :)
xxx: podle mě 512 mb ram u konzole je jako 256 GB ram na pc, neboj se nic každej ti to tu sežere :) Ještě 12 let si mastěte ty svý omezený koridorovky, zatímco svět se bude otáčet dál. Je mi z lidí jako jste vy dva vážně stydno. Takhle se dál nehneme nikdy. -
-
Tady si nikdo nikdy nic nevysvetli. Nikdo se nikoho na nic nepta, nikoho nezajima nazor druhych a vsichni jsou rozcileni, ze prave jejich nazor nikoho nezajima. Teda krome trollu, kteri slintaji nad tim, kolik dostali minusek.
Prosim aby se prihlasil clovek, ktery nekdy napsal svuj nazor tady do diskuze a potom na zaklade dalsi diskuze ten puvodni nazor zmenil. -
-
víš že občas jo? Dost často mě tu přesvědčej hlavně jedni a ti samí, kteří mají na rozdíl od ostatních racionální argumenty - dost často se chytim za nos a řeknu si - maj recht sakra. Občas i dávám za pravdu - ale většinou jsou to takový šílenosti viz. ty dva výše, že to prostě není šance.
-
-
Konzolista - tak se s náma nebav když si myslíš, že jsi nejchytřejší, tvá inteligence je patrně ze všech nej a musíš mít pravdu. Slintej si sám nad svým PC s 32GB RAM a pak někam zalez ty šašku...
-
-
-
-
Hmm tak to mi ukaž toho cvoka, kdo si dá do PC 32 GB RAM a myslí si, že je plně využije. I na pracovní použití to jsou vyhozené peníze, o hrách nemá vůbec smysl se v tomto ohledu bavit. A mohl bys vědět, že je propastný rozdíl ve stejné velikosti RAM u konzole a u PC. Konzole pracuje s RAM jinak než PC a zdaleka jí nepotřebuje tolik. A také paměti do konzolí jsou mnohem dražší, než obyčejné DDR RAM šunky do PC. Další dotazy? *13*
-
Nejlepsi hry historie: ufo: enemy unknown, dungeon master, system shock, doom, syndicate, jagged aliance 2, dark souls, steel panthers, monster hunter, zelda, batman: arkham asylum, dark souls, uncharted 2, red dead redemption a dalsi a dalsi - zadna z nich nepotrebuje 32 GB ram. Ne, dobre hry jsou o napadu, peclivosti zpracovani, odladeni hratelnosti - nikoli o vykonu. Chces-li si honit triko vykonem, jsi na spatne adrese, tohle je web o hrach. A dobre hry bezi na kdecem.
-
-
Robotron3 - A to je právě jedině dobře, že je stav současného hardwaru takto dostačující a výkonější není třeba, koho by bavilo každou chvíli kupovat nový hardware do PC. A že konzole brzdí technologický pokrok je hloupost, konzole nic nebrzdí, je to tím, že hry na PC kupuje mnohem méně lidí než na konzole a proto se vývoj na PC nevyplatí. Je tak těžké to pochopit?
-
-
Ale vykonejsi hardware je treba. Podivej se treba na Rage. To je hra, ktera ma nejvyspelejsi mimiku postav, detaily charakteru, 60 fps na konzolich, coz jsou aspekty, ktery jsou dal oproti konkurenci = technologicky pokrok. A podivej se, cim je to vykoupeno. Aby tohle mohlo byt, diky omezene pameti konzoli se textury donahravaji pri kazdem pohybu a v etremnich situacich muze jindy nadherny Rage vypadat jako Quake 2 (na dnesni pomery obludne). A to neni dano nicim jinym nez jiz nedostatecnym hardwarem konzoli, na kterem uz nelze jit kam dal. Vzdyt John Carmack to sam rikal. Konzole rozhodne tahnou technickou uroven her zpet a vyvojari si nemohou dovolit vytvaret uplne jiny engine na konzole a na PC. PC se konzolim podrizuje. To vidi kazdy, kdo hraje moderni hry a aspon tomu trochu rozumi (pokud ma ale minimalne pozorovaciho talentu, tak ani te tvorbe her rozumet nemusi)
-
-
No a proč si vývojáři nemohou dovolit vytvářet odlišnou a lepší verzi na PC? Protože si to prostě tolik lidí na PC nekoupí a vývoj se nezaplatí. S tím nemají konzole nic společného, to je věc PC hráčů...
-
-
Nevim, proc do toho montujes neco, co s tim nema co delat. Konzole po hardwarove strance zpomaluji technickou uroven her, to je fakt. To co rikas je vec nazoru, tveho nazoru, ja treba nemam dostatecny informace, abych neco takoveho tvrdil, ale tak jako tak se to nevylucuje se zastaralosti konzoloveho hardwaru, ktery uz vyvojare omezuje.
-
-
To neni zadny fakt, to je tvuj nazor a ke vsemu zcestny. Ty hrajes na pc a za technickou uroven her na pc konzole nemohou.
Ja osobne nehraju hry kvuli jejich technicke urovni, ta mi je putna, ale kvuli zabave. A k vytvareni zabavnych her je vykon konzoli vic nez dostatecny. -
-
Musím výjmečně souhlasit s Jejdáskem, s Robotronem3 se neshodnu v ničem. Konec.
-
Evidentne tomu nerozumis :-).
-
Koncim, stakovym volem nema cenu diskutovat ani pro tu legraci.
-
Evidentne jsi mamlas, ktery nevi co znamena evidentne a dopousti se chybnych usudku. Nic o zajmu/nezajmu jsem nepsal. Delas to schvalne nebo mas opravdu takovy problem pochopit co pisu?
Jestli ty hrajes hry ne kvuli zabave, ale kvuli jejich tehhnicke urovni (fakt?) pak sis proste vybral spatny nastroj, hrej na pc, nejsi cilova skupina pro konzole. Mimochodem, uz jsi neco naprogramoval? Abychom nahodou nezjistili, ze mam rozsahlejsi programatorskou praxi nez ty. Vzhledem k absenci logickeho uvazovani mam pochyby, ze bys to zvladal. Ale treba delas grafiku nebo neco takoveho. -
Nehraju na PC, ale na PS3. Tebe technicka uroven her nezajima, a evidentne tomu ani nerozumis. Me technicka uroven her zajima a zrovna tak tvorba a programovani her. Takze asi bych o tom mel vedet trochu vic nez ty...
-
-
-
-
-
To ze konzole brzdi technologicky pokrok ve hrach se prece nevylucuje s tim ze hry na konzole kupuje vic lidi. Spis naopak.
-
-
Lopo ty si magor aj ten tvoj pritakávač *1*
-
kokam ze dalsi Xbox uz nevyjde bude to Xball
-
-
:) Na kruh jsem sázel už při 360 ;)
-
-
Výborně, jen tak dál, jen ať to oddálí co nejdéle. Na hraní jsem už dávno přestal používat PC a hraji výhradně na konzoli. Současná generace je naprosto dostačující... *3*
-
-
tys to myslel vážně? A kua tyvole.
-
Dostacujici jeste ted, ale za rok za dva treba nebude. A od oznameni si uvedom, ze si konzoli taky koupis treba az za rok.
-
-
Robotron3 - ale bude dostačující i za 2 roky, současná generace má vše, co je zapotřebí.
-
-
To teda rozhodne nema. Soucasna generace konzoli zvlada hry v 720p vetsinou i o neco min a 30 fps, cest vyjimkam jako Rage. Navic konzole zkratka nemaji diky zastarale GPU a hlavne male RAM. Proto pokud neprijde nova generace do dvou let, tak budou konzole skutecne brzdit technologicky pokrok her a uvidi to uz uplne kazdy.
-
-
Rozliseni 720p u her pro televize dnesnich velikosti staci. Jak uvedene rozliseni tak fps neni omezeno hardwarem konzoli, jsou tu hry i s vetsim rozlisenim a fps, ale designovym rozhodnutim jejich tvurcu. Hardware vzdycky byl a vzdycky bude omezujici, na konzolich i na pc. Tato omezeni nikdy nepredstavovaly prekazku v tvorbe skvelych a zabavnych her. Takove hry jsou zabavne a hratelne dodnes i kdyz byly designovany treba pro pc s procesorem 486 a bez grafickeho akceleratoru. A vykon konzoli je oproti tomu daleko daleko vyssi. Skvele zabavne hry bude mozno pro dnesni konzole mozno vytvaret i za dva roky a je hloupe strasit s tim, ze ne.
-
-
Mno nevim jestli 720p staci... pri vetsich uhloprickach mi taha za oci uz i full hd.
-
-
*7*
-
-
-
-
dobrej pokus o trolling :D
-
-
Konzolista - sám jsi troll... *13*
-
-
-
Data uvedení:
Xbox - Q4 2001
Xbox 360 - Q4 2005
PS2 - Q4 2000
PS3 - Q4 2006
Takže NĚCO by se mohlo letos, nebo příští rok stát. A nebo taky ne. On totiž rozdíl 2012-2006 není tak velký jako 2000-2006. Navíc PC je v druhém období slabší platforma. -
Tenhle rok Nintendo, příští Xbox, a teprve až za dva roky nový PSko. Takhle to bude výhodný pro všechny, protože nikdo nebude krást pozornost ostatním konzolím.
-
Zajimavé komentáře :) Ale... když na tu hru nemáte tak si ji logicky nekoupíte ,ale ukradnete.. tak by mě zajímalo jestli to tak děláte se vším ? Jdete do krámu něco se vám líbí ,ale nemáte na to tak to prostě ukradnete ? Nebo se vám líbí nějaké auto ale opět na něj nemáte tak ho také ukradnete ? Já když prostě jednoduše na to nemám ,tak šetřím abych si to potom mohl dovolit a ne že pujde a hned to ukradnu (pro hnidopichy nejsem žádnej zastánce osy a pod. sra*ek).
-
-
kdyz uz sme zase u tech kradezi jak je to s undubama ?? protoze undub je vzdy jen piratskej a koupit se v te verzi v jake to pirati vydaji neda? viz nektery jrpg pro PS2/3
proste dokud budou pirati nabizet lepsi sluzby nez vydavatele her tak se piratit bude :)) -
Když člověk na hru nemá, tak má několik možností: a) Nekoupit si ji
b) zkusit najít obchod kde je hra levnější
c) Počkat pár týdnů, než zlevní
d) Půjčit si ji od kamaráda (například od kamaráda)
e) stáhnout si ji
f) ukrást ji z výlohy v obchodě
g) ukrást ji někomu jinému
h) jít do práce a vydělat si na ni
i)....... atd.
Všechno jsou to možnosti a je jedno které jsou špatné nebo dobré. Důležité je které jsou výhodné pro tebe. (to si uvědomí každý alespoň trochu smýšlející člověk) -
-
Neni jedno, ktere jsou dobre a ktere spatne. To si uvedomi opravdu smyslejici clovek a odmitne asocialni sebestrednost, kterou propagujes a ktera je na mentalni urovni dvouleteho ditete, ktere se teprve uci socializaci.
-
-
Ty tvé řeči o tom, že každý kdo má jiný názor než ty, je malé dítě, deb*l nebo starý senilní důchodce jsou celkem trapné a styděl bych se, kdybych někdy napsal něco podobného jako ty. A ano, je to jedno, protože to co je zlé a dobré neurčuje ani zákon a ani jiná postava, to si každý určí sám (a to i v tvém sci-fi světě). Podvody, intriky, zločin, vraždy atd. to není zlo, to je realita, na kterou už by sis měl zvyknout. *4*
Buď se nad tím zamyslíš a napíšeš konečně něco přijatelného a nebo nepiš radši vůbec nic. Předem děkuji *2*
-
-
-
Celej problém pirátění softwaru je v tom, že z definice krádeže o krádež nejde. Když kradu, tak někomu něco vezmu a jemu to pak chybí. Ale když si najdu na warezech odkaz a nějaký software si stáhnu, nikomu nechybí a já bych si ten sw stejně nekoupil, protože na to prostě nemam peníze. Vlastně nekradeš ani duševní vlastnictví, protože krádež duševního vlastnictví vyžaduje, aby ten komu si to ukradl již nepřinášelo to jeho vlastnictví užitek zatímco ty z něj vyděláváš. To bych musel sw stáhnout a pak ho někomu prodávat. Takže, nemorální to určitě je, jenže nikdo, ani já, ani ty nedokážeme říct o co vlastně jde. Krádež to prostě není a srovnávat to s krádeží auta prostě nedává smysl. Nejdřív by se tedy hráčská komunita měla dohodnout o co jde, zajít za legislativci a vysvětlit jim, že se to má tak a tak a že stáhnutí nelegálního sw by mělo být trestáno tak a onak. Jinak se nehneme z místa...
-
-
Kradez to je a ta tva definice je detinsky naivni. Podle tve logiky neni kradez ani cerny odber elektriny nebo vody (obecne neopravnene vyuzivani jakekoli sluzby) ani kdyz te zamestnavatel vyhodi a nevyplati ti mzdu na kterou mas narok (obecne upreni odmeny za praci). Jenze ja se vsadim, ze kdybys nekde poctive makal cely mesic a pak ti za to nikdo nezaplatil, tak by ses citil okradeny. A presne to se deje, kdyz hrajes piratske hry. Vyuzivas cizi prace a upiras dotycnemu odmenu, na kterou ma narok. A ta odmena mu chybi. A vubec neni podstatne, jestli bys tu hru koupil nebo ne. Nebo tebe by snad uspokojila odpoved tveho zamestnavatele, ze kdyby ti musel zaplatit, tak by te nezamestnal, takze ti vlastne nic nechybi? Pochybuji. Tim ze hrajes hru vznika jejim majitelum vuci tobe narok na odmenu za jejich praci, vzdycky.
-
Hracska komunita? To myslis ty lidi, co se bavi treba na zdejsim foru? :) Maji zajit, kamze? A nekomu tam vysvetlovat, co si predstavuji pod pojmem kradez a dusevni vlastnictvi? :)
-
-
omlouvám se, hráčskou komunitou jsem myslel celou komunitu okolo her a softwaru, tedy jak zákazníky, tak i vydavatele a samozřejmě tvůrce, kteří by podle mého měli mít hlavní slovo
-
-
-
tohle už snad ne.... Na novinky.cz, šupem
-
Hry si kupuji bud lide, co se warezem nechteji zabyvat a ani o tom moc nevedi a nebo z morlanich duvodu. Ostatni si hru stahnou, protoze se jim za to nic nestane, i kdyz vedi, ze se to nema. To je cely.
-
-
No ale pak se nemůžou divit že ty firmy krachujou,nebo dávají přednost jiným platformám kde ten warez neni tak vysoký v pirátství vede pc na plné čáře,za ním je xbox a pak ps3. Pak spousta lidí brečí že jim ta hra nevyjde na PC atp. ikdyž vedomě vedí že by si jistejně nikdy nekoupili, to pak prostě jednoduše nechápu na co nadávají , nadávat by měli spíš jenom na sebe
-
-
A kdo by se tem lidem divil? Pokud by mel clovek zarucene, ze po kradezi auta se mu taky nic nestane, nedostane pokutu, nepujde dovezeni, ani se nedostane pred soud, proste nic, jen blazen by si to auto kupoval :) Proto je potreba mit prisnejsi zakony ohledne dusevniho vlastnictvi.
-
-
Mas zrudne mysleni. Tvrdis ze cestny clovek je blazen. Ne blazen, ale cestny clovek by si sel to auto koupit.
Zakony nic neresi, zlodeji se neboji zakonu, ale represe. Takze cim vic lidi bude uvazovat zrudne jako ty, tim vetsi represe a dohled nad lidmi bude nutny. Za takoveho stavu pak nemuze fungovat svobodna spolecnost. A je pak trapne, ze ti sami jedinci, kteri nerespektuji cizi prava se dovolavaji presumoce neviny, ochrany soukromi a dalsich svych prav.
-
-
-
-
-
To je zase diskuze tady...za prvé ten váš slavnej Battlefiled 3 není nic primárně pro PC ( http://www.computerandvideogames.com/324517/battlefield-3-lead-platform-switched-to-consoles-mid-development/ ) Za druhé kdo viděl hry jako Red Dead Redemption ví že stav ve které se grafika momentálně nachází bohatě stačí. Za třetí nechápu proč by se menšině (PC) měla přispůsobovat většina (konzole) protože (je naprosto jedno proč) je fakt že se na PC hry prodávají výrazně míň než na konzole takže podle mě není důvod aby se vývojáři podřizovali platformě na které vidělají míň peněz. A že grafika od roku 2005 nikam nepostoupila? Ale no táák...podívejte se na Oblivion a pak na Crysis 2, Rage nebo Red Dead Redemption...a že nejde z konzolí už nic vymáčknout..? To samý se říkalo v roce 2003 o PS2 taky a hle co se vývojářům povedlo za kouzla...
-
Do konzole (PS3) jsem šel víceméně z dobrého rozmaru, drtivou většinu nákupů her a jejich bujaré konzumace odbývám na PC a jsem víceméně rád, že se tento rok nic nezmění.