Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Řeknu to asi takhle. Já jsem jeden z těch zazobanejch only-PC hrářů ( *15* ) a konzoli jsem nikdy nevlastnil, protože bych ji stejně moc nevyužil (hrát na TV je strašně rušivé a jak je člověk daleko od té obrazovky, tak se ani tolik nevžije do té hry). Všichni mí PC bratři tu nadávají, že konzole brzdí vývoj her atd. Sakra, to jste nějací bohatí ne? Když by jste chtěli každý rok utrácet tisíce za nové a nové komponenty? Na grafiku her (na PC) si není co stěžovat, protože je naprosto normální a vypadá většinou hezky. Už tak šel vývoj her příliš moc rychle dopředu (příliš rychle začaly narůstat investice do vývoje). Asi jste moc rozmazlení...

Ale hlavně že kostičkovanej minecraft hrajete co?? *1*
    • pravdu mas, akorat tu unika fakt, ze technologicka stagnace je proti koncepcni regresi uplne zanedbatelna :) aneb, k cemu je mi hra, ktera vypada lip nez realita, kdyz po ostatnich strankach je to kaleni do tureckych zachodku ....
      • *4* To mi neuniklo, já bych toho tu chtěl napsat mnohem více, ale už jsem tak ospalý a unavený, že ani nevímm co píšu... Ale máš pravdu, když si vzpomenu na starý textový adventury... kde tam byla nějaká grafika? *4* ... A jak se to pěkně hrálo... *4* Náplň (hratelnost, atmosféra, příběh, herní prvky atd.) her je to co dokáže vyzvednout z průměru. Grafika je jen taková třešnička na dortu. *4*
    • Veskoslav
      Tísíce a tisíce? Jednou za 4 roky měním pc v ceně od 10 000 do 14 000. Mobil měním, co dva roky. Ale konzole budeme měnit co 8-9 let? Nepřijde ti to na hlavu? Nebo ty máš doma něco z elektroniky, co je tak staré?
      • "Tísíce a tisíce? Jednou za 4 roky měním pc v ceně od 10 000 do 14 000."

To jsem myslel tak, že ty tisíce a tisíce by se za to platily, kdyby konzole "nebrzdily" vývoj her nebo vůbec neexistovaly. Jinak už mám PC taky staré 3 roky (kromě grafiky).

"Nebo ty máš doma něco z elektroniky, co je tak staré?"
        Jo, jo, starej zlatech obří PC monitor *15* sice je to těžká, hnusná stará bedna, ale i po 10 letech pořád skvěle (bez jediné opravy) funguje, namísto těch strašně cool plochých obrazovek co se rozbijou za rok tím že do nich moc ťukneš... *4*
        • Mam lcd acer uz 6,5 roka bez zavady...
        • Najvtipnejšie je na tom to, že ani dnes lcd ani z ďaleka nedosiahli kvalitu crt monitorov spred desiatich rokov. Je to tak preto, lebo ľudia radšej budú klamať sami seba akoby si pripustili, že sa pozerajú na totálny črep.

Rovnako je to aj s konzolami.
          • Mechwarrior_bw
            lacné crt v minulosti boli rovnaké vraky ako dnešné lacné LCD panely. Mal som x CRT monitorov, aj z oblasti profi za vtedy nehorázne peniaze... dnes mám zkalibrovaný poloprofi panel a nemenil by som za žiadny CRT z minulosti.
            • Tohle sem uz slysel spoustakrat ze CRT maj furt lepsi obraz nez plochy obrazovky ale nak mi to neprijde. Vzhledem k tomu ze otec je ajtak (i on tvrdi ze CRT je lepsi jak LCD) tak sem mel doma od malicka velice nadprumernou techniku i monitory a s prechodem na LCD sem zadnej vyraznej pokles kvality nepoznal. Mame dokonce doma 8 let starou metrovou CRT telku a novou plochou a tam taky zadnou prevahu CRT nevidim.
            • Mechwarrior_bw
              ale o tej by si mal hovoriť :) a daj sem príklad lacného CRT panelu zpred 10 rokov ktorý by sa vyrovnal dnešným priemerným LCD monitorom.
            • Hlúposť, aj lacný crt bol oveľa lepší ako dnešné mainstream lcdčka. A to ani nehovorím o tej 60hz obnovovacej prekvencii.
    • God-of-War
      Máš recht a moje plus *5*
  • Juhů, nechť bitva PC vs. Konzole započne. Pak vývojáři Spočítaj zisky z PC, zisky z konzolí a zaříděj se podle toho. Ale jen ať tu flejmy zuří dál, aspoň pěkně ukáží, kolik vlastně my češi máme volnýho času k promrhání nad milionkrát omletou diskuzí.

Asiati dobře vědí, proč z nás bílejch maj p*del
    • Veskoslav
      A ty si z nich srandu neděláš? Mně je osobně milejší se hádat v tématu konzole vs pc a přínos či omezení pro herní trh a jeho důsledky než se hádat o politice. Obojí samozřejmě spěje k "ničemu", ale dle mého názoru to naše "hádání" je 100krát lepší;)
      • jo dělám, hlavně z evropanů, co ty jejich kulturní výplody baštěj (Ayoagaii nebo jak má ten nick). To ovšem neznamená, že nás za pár let pěkně nesejmou .-)
        • Proto uz mam davno zarizeny mistecko v Brazilii.
        • Veskoslav
          Číňané nás umlátí čepicemi:-D
          • no Ameriku už by teď mohli umlátit směnkama :)
            • post-komunistická kántry, co chceš? Ale hele, lidi si volej koho chtěj, takže je to na nich de facto. Každopádně to už zabředáváme někam dost mimo rámec a nerad bych dopadl jak Trol.Ubreceny abych tu probíral střední školu, politiku, ceny citronu na vánočních trzích.
            • Veskoslav
              Tak uvidíme:) U nás je spíše sociální kapitalismus 19. století:(
            • nevidím důvod, pokud budou jednou z mála prosperujících ekonomik světa>budou si moct dovolit zvednout ceny výrobků (+víc pracovních míst ve více odvětvích=menší konkurence na trhu práce)>hoděj podíly svejm zaměstnancům>job done. Komunismus s nelidskou tváří se najednou změní v něco jako tu máme my (kapitalismus v pozvolném vývinu) a jsou doma.
            • Veskoslav
              Zase na druhou stranu, až budou chtít dělníci stejá práva jako v Evropě, Čína zkrachuje.
    • Asijsky fora zejou prazdnotou a vsichni tam radsi delaj neco poradnyho a tak to ma byt!
      • tak jejich produktivita práce svědčí o ledasčem, o tom se asi nemusíme bavit:) Stejně jako o potenciální kupní síle asijskýho trhu X ČR (žeano). To, jestli ten trh někdo umí využít, je věc jiná.

No spíš bych očekával, že tu konzolisté (moje poslední konzole byla Nintendo NES :D) tak nějak zhodnotí, jak se na nové konzole a hry těší, co říkají na možný výkon, situaci kolem WiiU atd atd. Tyhle flamy jsou pánové starý jak metuzalém a ještě starší. Vás to vážně ještě po letech pořád baví? Neodpovídejte, asi vim :D
        • Produktivita svedci o tom ze asiati neflamujou na forech? Tak ted uz to chapu. Diky
          • v klidu .-)
  • Veskoslav
    Nemají důvod vydávat nové konzole. Prachy ze starých se jim sypou, vyvojářům se stejně nechce "vytvářet" nové věci, tak proč představovat nové konzole?
    • Protoze, uz i konzolisti pomalu zacinaj nadavat :)
  • CrocoRay
    Mám z toho takové rozporuplné pocity. Na jednu stranu ušetřím za nový hardware, na druhou už bych rád viděl nějaký technologický pokrok.

No rozhodně bych se jednou rád dožil toho, až na mě v nějaké hororové hře vyskočí ve 3D tak pěkně a zároveň hrozivě vymodelovaná nestvůra, že budu mít problém usnout....ale o tom si můžu zatím nechat zdát i při příchodu další generace *4*
    • Konecne nejaky rozumny nazor akceptovatelny obema stranama barikady *4*
      Mam jak herni PC (mainstream,nic extremniho) tak Xbox360 ale stejne nejvice vzpominam na ZX Spectrum 48Kb a taky me mrzi,ze mi ve sve dobe unikla Amiga (holt nebyly penize).

Jedine co mi na konzolich vadi je,ze ovlivnujou i PC hry. Z ekonomickeho hlediska to chapu,z hracskeho me to stve.
  • Jako člověk co odešel už před 10lety od konzolí na PC můžu říc, že jsem udělal dobře.
    Ano je několik opravdu kvalitních her, které jsou výsadou konzolí ALE na PC je kvantum her co my to vynahradí a co je hlavní Konzole ztratili kouzlo jednoduchosti. Už je tam taky registrace kopírování da disk a další hlouposti. A nové konzole na tom budou ještě hůř. A technický vývoj je bídný pro všechny platformy.
    • Lepsi je pouzivat oboji a moci si zahrat jak hry red dead redemption, dark souls, metal gear solid, heavy rain tak treba shogun 2, terraria, wow a podobne. Proc se o to ochuzovat?
      • Na druhou stranu proč ne. Když člověk prostě nemá na to vydržovat si více jak jednu krabici, nebo prostě nechce... Já znám oba druhy lidí. Můj kamarád hraje jen na Xboxu a k další konzoli, nebo PC se přemluvit nenechal, ač má peněz dost. Já krom PC konzoli mám, ale zrovna MGS, HR, nebo Dark Souls mě na zadek neposadily. RDR to je jiná, ale další díl už bude doufám na PC, tak jako je LA Noire (lepší zážitek). Naštěstí má PS3 dost vlastních her na to, aby oslovilo široký okruh hráčů.
  • Proč by taky pospíchali když jim tyhle topinkovače furt nesou :)
  • No jo to vaše "brzdění" her... jste směšní vážně... Takovou sérii jako je například Metal Gear Solid z PS2 si zahraju mnohem, mnohem radši než nějaký přenádherný, skvělý Battlefield 3. Ano uznávám MGS sice nevypadá kdoví jak hezky, ale je to o DOST lepší hra než Bfko... Je sice dobré že se hry někam posunují, ale zatím to vypadá že jenom v grafice. Skvělým směrem směřovalo studio Bungie s titulem Halo... Tady z téhle diskuze jde poznat kdo opravdu čumí jen na technickou stránku hry.
    • Veskoslav
      Proč proboha aspoň nesrovnáváš stejný typ her?
      • Co je na pc srovnatelneho s mgs?
        • Muzu ti rict co neni s MGS srovnatelneho napr. BF3...
          • Na to jsem se ale neptal.
    • Z tejto diskusie sa dá hlavne zistiť, kto si nemôže dovoliť kúpiť normálny počítač a uspokojí sa so sračkoidnou grafikou z roku 2005/6.
      • Sračkoidni grafika... hm když myslíš že takový Uncharted 3 je sračkoidní tak nevím...
    • Tak tohle je o preferencich. BF3 je podle me povedenej. MGS byla pecka. Jenze my mluvime o brzdeni ted, dnes. V dobe kdy vyslo MGS byl PS2 o kus lepsi nez muj komp a jeste par let po tom trvalo nez bych mel komp co by MGS rozjel. Jenze dneska to tak neni, zivotnost PS3 a X360 se umele prodluzuje a proste to zaostava.
      • To mu ani nehovor, že v dobe keď tie konzoly vyšly, tak mali fakticky highend grafiky (x1900xt a gt79xx) - a do new gen konzol pôjdu total lowendy typu 6670 apod.

Takže tí, čo nakúpili i5ky a gtx560ky a podobné mašiny sa môžu radovať.
  • Výborně, jen tak dál, jen ať to oddálí co nejdéle. Na hraní jsem už dávno přestal používat PC a hraji výhradně na konzoli. Současná generace je naprosto dostačující... *3*
    • tys to myslel vážně? A kua tyvole.
    • Dostacujici jeste ted, ale za rok za dva treba nebude. A od oznameni si uvedom, ze si konzoli taky koupis treba az za rok.
      • Robotron3 - ale bude dostačující i za 2 roky, současná generace má vše, co je zapotřebí.
        • To teda rozhodne nema. Soucasna generace konzoli zvlada hry v 720p vetsinou i o neco min a 30 fps, cest vyjimkam jako Rage. Navic konzole zkratka nemaji diky zastarale GPU a hlavne male RAM. Proto pokud neprijde nova generace do dvou let, tak budou konzole skutecne brzdit technologicky pokrok her a uvidi to uz uplne kazdy.
          • Rozliseni 720p u her pro televize dnesnich velikosti staci. Jak uvedene rozliseni tak fps neni omezeno hardwarem konzoli, jsou tu hry i s vetsim rozlisenim a fps, ale designovym rozhodnutim jejich tvurcu. Hardware vzdycky byl a vzdycky bude omezujici, na konzolich i na pc. Tato omezeni nikdy nepredstavovaly prekazku v tvorbe skvelych a zabavnych her. Takove hry jsou zabavne a hratelne dodnes i kdyz byly designovany treba pro pc s procesorem 486 a bez grafickeho akceleratoru. A vykon konzoli je oproti tomu daleko daleko vyssi. Skvele zabavne hry bude mozno pro dnesni konzole mozno vytvaret i za dva roky a je hloupe strasit s tim, ze ne.
            • Mno nevim jestli 720p staci... pri vetsich uhloprickach mi taha za oci uz i full hd.
          • *7*
    • dobrej pokus o trolling :D
      • Konzolista - sám jsi troll... *13*
  • Podle me se letos nedockame oznameni ze strany MS,ani ze strany Sony.
    Financni castky na vyvoj a nasledne dotace samotneho HW pri prodeji se s kazdou generaci zvysuje(soucasna generace je toho zdarnym prikladem) a na cetnych prohlasenich obou rivalu je znat,ze chteji ze soucasne generace vytezit maximum.
    Dale umele snahy o prodlouzeni zivotnosti pomoci kinectu a move.
    A do noveho kolotoce ztratovosti hernich divizi se ani jedna spolecnost ocividne nehrne.
    Takze podle me se letos oznameni jeste nedockame.
    A pokud prece,tak bych to tipoval spise na MS.
    Na druhou stranu Sony podle me nebude chtit zopakovat stejnou chybu,jakou udelalo s pozdejsim vydanim PS3.
    Mno bude to zajimave *1* .
  • hra neni o grafice,ale o kvalitě a hratelnosti...raději ať to má horší grafiku a nápad než ať je to mega realisticky a stojí to za prd...
    • Toto sú reči chudákov, čo hrajú na 1200x800 (alebo v prípade konzol ešte menej) a nemajú prachy na poriadny pc. Klameš sám seba. No čo, o takých 5-6 rokov si možno aj ty zahráš hru v podobnej grafickej kvalite (a možno aj 3d, ale to asi nie, stavím sa, že ťa z toho "bolí hlava") akú má dnes napríklad Zaklínač 2. Nepochybujem ale o tom, že o tých 5-6 rokov budeš pindať na nové technológie, ktoré si nebudeš môcť dovoliť.

Nie, hry nie sú len o grafike, ale grafika rozhoduje o tom ako hru človek vníma (teda keď nevidíš v nulách a jednotkách ako neo).
      • Psychotic
        To jsou řeči chudáků, co si nezahrajou žádnou pořádnou novou hru, protože i když mají mega-dělo za padesát hadrů, tak jim ji na něj nikdo nevydá.

Rozlišení a počet polygonů neznamená nic. Fyzika, animace, celkový feeling ano. A to lze udělat i na konzolích.
        • Na to viež, že sa to dá urobiť - na konzole z roku 2005 - v 1000x600 rozlíšení a s 30fps. *1* *1* *1*
          • Takže tak - "konzoly sú super, lebo na nič lepšie nemám."

End of story.
            • Psychotic
              Správně. End of story. Necháme to tak. Přeju hodně štěstí.
          • Psychotic
            Ano, přesně tak *3*
            Jak jsem řekl, vysoké rozlišení má smysl, ale rozhodně není důležitější než animace. A mimo střílečky ovládané myší je 30 FPS dostatečné.
            • Kdyby to nebyl ciste jenom bussiness na delani penez, tak by vedle sebe mohly fungovat klidne 3 generace konzoli podle ceny a hry by jely na ruzny detaily na vsech 3. Jenze to by te pak nikdo nenutil do upgradu. Takze i pres to, ze si myslim ze je potreba konzole novy, tak uznavam ze nutit nekoho do upgradu je komercni hnus.
            • Psychotic
              Pokud bych se dostal u přístroje s nativním rozlišením 800x480 k více špičkovým hrám, než u současných konzolí nebo PC, pak stačilo.
              A máš pravdu, na herní PC "prachy" nemám. Můj 4 roky starý počítač za 18k i dnes rozjede všechny nové strategie a družinová RPG a na vše ostatní mám konzoli. Nevím, proč bych měl své peníze vyhazovat za nové PC. Zvlášť, když brzy vyjde nová generace "topinkovačů", která mi účet vyprázdní dostatečně.

Ehm... nevím, proč se s tebou vlastně bavím. Buď jsi zaslepený teenager nebo prostě a jednoduše troll. Tak či tak racionální argumenty nezberou. Končím.
            • Nepochybuje, že pre teba by bolo "dostatočné" aj 800x480 a 24fps. Tak si tipnem, ty asi nemáš prachy na herné pc preto, lebo míňaš všetko za očného, však?
    • Hej, lebo odkedy tu máme konzole, kvalita hier brutálne narastá *1*
      • Konzoly tu boli skor ako hry na PCcka... takze defacto mas pravdu *7*
      • Heh, zásah. *1*
    • Bohuzel az na vyjimky nemaj dneska hry ani jedno *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit