Přejít na výpis diskuzí
MS a Sony nespěchají, s novými konzolemi si dají načas
30.1.2012 | Petr Poláček
270 příspěvků
-
Tenhle rok Nintendo, příští Xbox, a teprve až za dva roky nový PSko. Takhle to bude výhodný pro všechny, protože nikdo nebude krást pozornost ostatním konzolím.
-
PCčkaři se z toho asi ****, ale já jako multiplatformista se současou generací ještě 2 - 3 roky klidně vydržím. Aspoň nemusím upgradovat PC či šetřit na novou domácí konzoli - stačí že horko těžko sháním peníze na Vitu.
-
-
Já s tebou souhlasím. Taky nemám náladu a peněženku na nějaké větší investice. A grafika mi ve hrách přijde zatím skvělá.
-
-
Tak myslím, že jednou za 4 roky dokáže člověk ušetřit 10-14 000 na slušný počítač. Když si každý měsíc necháš bokem 300, tak nemáš co řešit;)
-
-
Nevím jak dlouho se pohybuješ kolem hraní her, já jsem začínal někdy před 14 lety a už tehdy vývojáři slibovali, že s příští generací přijde "skvělá AI, fyzika, dynamika prostředí" a bůhvíco ještě. Výsledek? Vesměs kulové, jen se honí polygony a rozlišení textur, ale víceméně se to pořád hraje stejně. Představa, že když tomu dodáš silnější HW tak budou kvalitnější hry je IMHO naivní.
-
-
predstav si svet bez konzoli (nic proti nim), pripadne svet, kde by se konzole kazdy rok upgradovali a zvysoval by se jejich vykon adekvatne s rustem PC vykonu (ktery je samozrejme mnohem rychlejsi nez se prezentuje dnes) ... vyvoj her by probihal uplne na jinych principech, ano stale by slo o prachy, ale soutezilo by se i technologickem pokroku (ostatne tak to bylo kdysi) ... vyvojari/vydavatele by byli tlaceni vyrobci HW, inovovalo by se jak po sw tak po hw strance .. dokad by se nedoslo k mrtvemu bodu .. diky konceptu konzoli tak jak je ted doslo k mrtvemu bodu mnohem driv a zustal uz jen boj o prachy, ve kterem jsou vyvojari otroci velkych vydavatelu ... spis o tom ze by nechteli je to proste o tom, ze nemuzou ... myslis, ze IW typci jsou uneseni z toho ze musi delat dalsi stejny COD ?
-
-
to co jsi napsal neni v rozporu s tim co jsem napsal ja ..
-
Nepochopil jsem, jak v Tvem svete souvisi nutnost vyvojaru podridit se vydavatelum s existenci konzoli. V mem svete je to tim, ze mame natolik vykonny HW, ze hry stoji vytvorit desitky milionu dolaru a takovou sumu asi jen tak nejaky vyvojar nevytahne z vlastni kapsy. A vetsina investoru chce svoji investici alespon ziskat zpatky, tak proste reknou "Udelejte dalsi dil tady te serie, ktera se dobre prodavala" nebo neco podobneho. Ano, porad existuji vyvojari, kteri v par lidech delaji tu svoji hru, tak jak si ji sami vymysleli a ziji mesice nebo roky z uspor z predchoziho zamestnani ... ale vetsina takovych her bezi i na mobilnim telefonu a snad vsechny by bezely na tech 6 let starych konzolich.
-
-
-
-
-
Všichni ne,představ si že existují i PCčkáři kteří nehejtujou. *1*
-
Takže Tobě nevadí, že vývoj stagnuje a plácáme se v grafice z roku 2006 u více jak poloviny her a většiny her, co jsou na konzole?
-
-
Vyvoj nestagnuje, vychazi skvele hry.
-
To že vývoj stagnuje je chyba vývojářů, nikoli HW. A de facto i chyba uživatelů, když si ty každoroční patvary (CoD) v milionech kupují. Vývojáři pak mají nulovou motivaci se snažit urobit "něco víc".
-
-
Chyba vyvojářů? A co mají proboha dělat, když by to konzole neutáhly?:-D Crysis Engine 3 n plný kotel neustojí ani jedna z konzolí, tak proč se snažit vytvářet něco, z čeho nemůžou mít zisk? Obzvlášť u studií, co se soustředí na konzole.
-
-
Když se chce, všechno de. Když si to napsali tak, že jim to neutáhne, budiž. Navíc engine ještě nedělá dobrou hru - to že tam navalí více polygonů a vyšší rozlišení nemusí znamenat, že se to bude hrát jinak než Far Cry 1. Kdyby chtěli, tak uberou na polygonech a přidají na Fyzice nebo AI. Ale když lidem jde hlavně o ty počty polygonů, pak nemají důvod.
-
-
Proboha. Kdo Ti zaplatí vývoj nečeho, u čeho nebudeš mít záruku, že to pojede na daném stroji? V tomto případě nové generaci konzolí. Je naprsto zbytečné u konzolových studií, aby dělala něco nového, protože se může stát, že třeba 300 000 dolarů vyhodí z okna, protoža hra, co vytvořili, nepojede na nové konzoli. Už to chápeš? To je ten problém. Pc z roku 2006 je v dnešní době zastaralé? Ale konzole z roku 2006 ne? Je a brzdí vývoj nových her.
-
-
-
-
Kdyby 2006. Xbox je uz 2005 a obe konzole v sobe tak nejak maji cipy, co uz rok-dva predtim musely byt na svete, aby na nich mohli stavet. Takze ano, jsme 100 let za opicema. S DX9 na vecne casy a nikdy jinak. Taky to ma desne malo pameti a ani ty tri jadra a Cell uz nejsou zadna hitparada. Ale jeste aspon rok, dva, tri... pry se jim to porad prodava. :)
-
-
"Xbox je uz 2005 a obe konzole v sobe tak nejak maji cipy, co uz rok-dva predtim musely byt na svete."
Na svete asi byly, ale ne ve forme komercne prodavanych produktu. U vyvoje konzoli jsem nebyl, ale podle wiki je ATI Xenos v Xboxu nejpodobnejsi cipu R520, ktery byl v serii karet Radeon X1000. A prvni karty z teto serie se zacaly prodavat jen o mesic driv nez Xbox. Proto se mi nechce verit, ze by do jeste neoznamych konzoli davali cipy z dnesnich low-endovych karet. -
Njn. Generace graf.karet s podporou Direct 11 je prostě na srandu, když u většiny her mi stačí Direct 9.
-
-
-
-
kokam ze dalsi Xbox uz nevyjde bude to Xball
-
-
:) Na kruh jsem sázel už při 360 ;)
-
-
Nevim proc vsichni tvrdi ze konzole omezujou hry na PC :D, kdyby vyvojari chteli tak je delaj prece jenom na PC ale tam jsou zase pirati to stahuji nelegalni kopie a to se vyvojarum prece nemuze libit, proto to vypada ze konzole omezujou ale pritom tahnou herni svet, nebyt jich tak si zahrajete na PC jen nejakou indie hru co vam vydrzi na 2-3 hodiny....
Navic kam spechat kdyz co jede na nejlepsich PC jede i na starych konzoli :-P -
-
Bohuzel, indie titul posledni dobou vydrzi dyl nez AAA port...
-
-
To je paradoxni jen zdanlive. U indie titulu jsou daleko nizsi naroky na audiovizualni zpracovani a naklady na nej jsou limitujici pro rozsah titulu. Treba profesionalni dabing znamena vysoke naklady za kazdy dialog. Tohle treba tvurci avadonu, ktery ma dialogy textove, vubec nemusi trapit a mohou udelat dialogy a jejich vetveni daleko rozsahlejsi.
-
-
Pane Vy jste rozumbrada. Pirátí se na konzolích, na PC, na handheldech. Na xboxu pirátím, když jsem měl svého času PSP tak hádej co, taky jsem si ty hry nekupoval. Na Pc to samé. Kdybych mohl jailbreaknout SW na analogových hodinkách, tak to udělám! To že konzole táhnou herní svět není pravda. Kdyby tomu tak bylo, tak dnes nemáme technologie DX11 a jiné srandy, které zajisté v další generaci konzolí neodmyslitelně budou zastoupeny. Navíc má většina hráčů, kteří jako snad první konzoli viděli PSX, krátkou pamět a zapomínají, že konzole zde byly již pradávno (NES,SNES,Amiga,Genesis...) a jaká platoforma je postupem 90. let vytlacila do pozadí?
-
-
Na kazde platcorme se ale pirati ruznou merou. Na pc je to dle torentovych statistik 80 %, na xboxu 10 %. Takove PSP piratstvi prakticky zabilo, ted zabiji pc platformu. To ze mas mysleni a chovani nasi neprizpusobive mensiny je smutne, prevladla v tobe chamtivost a bezohlednost, jsi zly.
-
-
A ty jsi zkurwený rasista *8*
-
"To ze mas mysleni a chovani nasi neprizpusobive mensiny je smutne, prevladla v tobe chamtivost a bezohlednost, jsi zly." *15*
Haló, chlapečku, myslím že budeš asi opakovat základní školu, kdepak, žádné dobro x zlo. Už musíš vyrůst. Nic není černobílé, jestli dnešní svět rozlišuješ na 2 strany (zlo, dobro), tak buď nejsi dospělý nebo jsi trošku mentálně postižený... *4* Takže svět vnímáš úplně jinak než máš. Ale to si vysoce inteligentní osoba jako nemůže nikdy připustit že? *15* -
-
Dobro a zlo existuje, jsou to zakladni eticke principy. Jestli ti nekdo nakukal ze ne, tak ti osklive ublizil. Stejne tak existuji dobri a zli jedinci. Delenim sveta na dve strany je tvuj napad o tom jsem nic nepsal, vychazi zrejme z tveho omezeneho chapani skutecnosti. Takze dekuji ti za nazor, ale obavam se, ze jsi popsal predevsim svuj problem a verim, ze az dospejes a trochu zmoudris, tak ti dojde, jak hloupejsi byl arogantni :-).
-
-
-
-
Nj, na co Mercedesy kdyz muj Trabant jezdi stejne rychle *7*
-
-
To neni dobre srovnani, mercedes je komfortnejsi, to se o pc neda rict. PC je spis jako formule, drahe a ohromne vykonne, technologicky na spici. Ale svete div se, vetsina ridicu i pres to da prednost radsi nejakemu pohodlnemu osobaku (konzoli). Ani to ale neni moc dobre srovnani, protoze nezohlednuje, ze pc je univerzalni nastroj vhodny pro praci.
-
-
Hra na PC je tak komfortni jak si ji clovek udela. Sedi se mi dobre na kvalitni zidli, stejne jako na gauci. Pokud si pred konzoli sednu na kybl, tak to bude stejne nah*vno jako u PC na dreveny zidli
-
-
Komfort neni jen o tom na cem clovek sedi i kdyz i to je dulezite. A bezdratovy gamepad oproti klavesnici s mysi definuji zakladni uzivatelske schema, ktere dela z hrani na konzoli a z hrani na pc odlisny zazitek. S klavesnici si jen tak nekam nesednes nebo nelehnes, jako s gamepadem.
Kazde zarizeni ma take sve tradice, ktere z konzoli dela spolecenstejsi zazitek (bezna podpora vice hracu hrajici spolu na jednom zarizeni) oproti pc, ktere je spis individualisticke. Ty zarizeni jsou holt kazde jinak zamerene a tomu je prizpusobena rada veci, treba uzivatelske rozhrani, velikost titulku a tak dale. -
-
Vzdycky me pobavi, kdyz hlupak neco nepochopi a jeste se tomu smeje. Ano, muzes si koupit gamepad k pc, ale jen jako doplnek, nikoli jako zakladni ovladac. Ukaz mi, kde ti prodaji pc s gamepadem a bez klavesnice a mysi? Neni to bezna soucast pc. Ke konzoli si take muzea koupit klavesnici s mysi, ale rovnez jako doplnek. A v obou pripadech je pouziti techto doplnku omezene. Potrebujes to vysvetlit jeste vic, nebo to uz chapes?
-
BTW. hrajes to jeste? Pripadne pod jakou prezdivkou se tam vyskytujes?
-
jj :-)
-
A jeste si na PC muzes spustit nejaky pekny mod jako MWLL.
-
ty si k nám asi naozaj prišiel z Marsu .... bezdrôtový gamepad je dnes u PC úplným štandartom ... navyše k PC pripojíš prakticky akékoľvek dostupné herné zariadenia na trhu ktoré narozdiel od konzol aj v hrách rozbehneš.
-
-
a nebo na kupe howiinek
-
-
-
No právě, ale ten vzhled, ten vzhled...
-
-
-
No ako sa dalo cakat PC sa zase vrati na vyslnie.... A uz to moze byt tento rok. Vdaka hram ako Diablo a druha cast SC2 a GoW 2....
Konzole brzdia a vzdy budu brzdit vykon pretoze sa vyrabaju pre zabrzdenych... Az na par svetlych vynimiek sa na konzole robia same odpadky....
Kde su tie casy ze hra mala super dej a hlavne ste museli pri nej pouzivat aj rozum... :(
Cim dlhsie budu na trhu tieto strare zeleza tym lepsie pre nas PCkarov...
DICE, BioWare, Bllizard a verim ze aj coskoro Valve budu vsetko smerovat v prvom rade na PC. -
-
Ty sis tenkrát asi moc nezahrál, co. Když se v hrách musel používat rozum.
-
-
Dobře Dodo :)
-
-
Výborně, odborník ze Slovenska nám to všem vysvětlil. Děkujeme mnohokrát. Urážíš tu miliony lidí který si nikdy neviděl tak si to uvědom ty imbecile...
-
-
Wau vazne sa to dotklo pana konzolistu....
Mrzi ma to ze som zasiahol Vase uzasne konzolove ego.... :D
Konzole su vazne trapne.... To ze ju niekto kupi je na nom ale nie vdaka konzolam sme dnes tam kde sme... Ale to si Vy nikdy nepriznate... -
-
Kdybys nebyl bambula, vedel bys, ze dnes herni prumysl financuji predevsim konzole a vitr z plachet jim berou tablety a mobily. Zkus si nejprve zjistit fakta, nez se pustis do diskuse. PC platforma je na ustupu. Vykon proste neni vsechno, jak vsem ukazalo nintendo, pochop to.
-
-
Klidne at si ten herni prumysl co financujou konzole krachne. Vystacim si s tim co bude vychazet ciste na PC, at uz to bude cokoliv.
-
-
Aha, takže sebevětší píč*vinu co vyjde PC only se zahraješ s ještě si budeš pochvalovat, jaké je to dobré... Připomíná mi to určitou skupinu lidí (ne, teď opravdu nemyslím jenom důchodce), kteří si nakoupí v Lidlu ve slevě ty největší blafy ale pak si pochvalujou, jak je to super, protože je to přece v akci za 5.90 *11*
-
-
-
Stejně jako ty nepřiznáš že díky konzolím máš dnes ještě na PC co hrát.
-
-
wow že by konečně někdo pochopil? Maner +1? Nebo se mi to jen zdá?
-
Na pc bude vzdy co hrat, skrze jejich univerzalnost. Minimalne stare hry, ktere hraji stejne casto jako ty nove a indie hram se na pc rovnez dobre dari. Take emulatory udelaji svoje.
-
-
Ja spis hraju ufo, system shock, jagged aliance, fallout tactics nebo syndicate. To jsou dodnes vyborne hry. Ale hraju i na konzolich, na kterych jsou taky vyborne hry. Pc nebo konzole, to je jen nastroj, mne jde hlavne o zabavu.
-
: ) Tak samo sám patřím ke starým ročníkům Mame c64 a Amize zdar. Ne takhle jsem to nemyslel já sám hraji starší hry mj. quake live, settlers atd. jde o nové tituly které se nevyplatí na pc kolikrát ani předělávat a když předělají je z toho bohužel cítit ta konzole a to mi moc vadí.Ale neznamená to že kvůli tomu budu na konzole nadávat protože kámen úrazu není na její straně.Peníze hejbou světem
-
-
-
-
-
-
Data uvedení:
Xbox - Q4 2001
Xbox 360 - Q4 2005
PS2 - Q4 2000
PS3 - Q4 2006
Takže NĚCO by se mohlo letos, nebo příští rok stát. A nebo taky ne. On totiž rozdíl 2012-2006 není tak velký jako 2000-2006. Navíc PC je v druhém období slabší platforma. -
Do konzole (PS3) jsem šel víceméně z dobrého rozmaru, drtivou většinu nákupů her a jejich bujaré konzumace odbývám na PC a jsem víceméně rád, že se tento rok nic nezmění.
-
Neuškodí, když se ještě rok či dva budou vývojáři předhánět v gameplayi a prezentaci, než aby zas začal vodopád "nejkrásnějších her historie".
-
-
Ty asi žiješ v realite...
...alebo si skôr cieľová skupina tých konzolových gameplayových skvostov. -
-
To bezpochyby jsem. Hraju hry.
-
-
-
Memory 512 MB of GDDR3 RAM clocked at 700 MHz - X360..
O čem se tu do háje bavíte? Lidi si dneska dávaj do PC 32GB RAM (a víc) a vy tu řešíte podobný krávoviny.. Na takový "názory" vůbec nereagujte :) -
-
to není post pro vás, vy dva jste očividně úplně v pr*eli a pro mě je škoda času vám dvěma vůbec něco vysvětlovat :)
xxx: podle mě 512 mb ram u konzole je jako 256 GB ram na pc, neboj se nic každej ti to tu sežere :) Ještě 12 let si mastěte ty svý omezený koridorovky, zatímco svět se bude otáčet dál. Je mi z lidí jako jste vy dva vážně stydno. Takhle se dál nehneme nikdy. -
-
Tady si nikdo nikdy nic nevysvetli. Nikdo se nikoho na nic nepta, nikoho nezajima nazor druhych a vsichni jsou rozcileni, ze prave jejich nazor nikoho nezajima. Teda krome trollu, kteri slintaji nad tim, kolik dostali minusek.
Prosim aby se prihlasil clovek, ktery nekdy napsal svuj nazor tady do diskuze a potom na zaklade dalsi diskuze ten puvodni nazor zmenil. -
-
víš že občas jo? Dost často mě tu přesvědčej hlavně jedni a ti samí, kteří mají na rozdíl od ostatních racionální argumenty - dost často se chytim za nos a řeknu si - maj recht sakra. Občas i dávám za pravdu - ale většinou jsou to takový šílenosti viz. ty dva výše, že to prostě není šance.
-
-
Konzolista - tak se s náma nebav když si myslíš, že jsi nejchytřejší, tvá inteligence je patrně ze všech nej a musíš mít pravdu. Slintej si sám nad svým PC s 32GB RAM a pak někam zalez ty šašku...
-
-
-
-
Hmm tak to mi ukaž toho cvoka, kdo si dá do PC 32 GB RAM a myslí si, že je plně využije. I na pracovní použití to jsou vyhozené peníze, o hrách nemá vůbec smysl se v tomto ohledu bavit. A mohl bys vědět, že je propastný rozdíl ve stejné velikosti RAM u konzole a u PC. Konzole pracuje s RAM jinak než PC a zdaleka jí nepotřebuje tolik. A také paměti do konzolí jsou mnohem dražší, než obyčejné DDR RAM šunky do PC. Další dotazy? *13*
-
Nejlepsi hry historie: ufo: enemy unknown, dungeon master, system shock, doom, syndicate, jagged aliance 2, dark souls, steel panthers, monster hunter, zelda, batman: arkham asylum, dark souls, uncharted 2, red dead redemption a dalsi a dalsi - zadna z nich nepotrebuje 32 GB ram. Ne, dobre hry jsou o napadu, peclivosti zpracovani, odladeni hratelnosti - nikoli o vykonu. Chces-li si honit triko vykonem, jsi na spatne adrese, tohle je web o hrach. A dobre hry bezi na kdecem.
-
-
To je zase diskuze tady...za prvé ten váš slavnej Battlefiled 3 není nic primárně pro PC ( http://www.computerandvideogames.com/324517/battlefield-3-lead-platform-switched-to-consoles-mid-development/ ) Za druhé kdo viděl hry jako Red Dead Redemption ví že stav ve které se grafika momentálně nachází bohatě stačí. Za třetí nechápu proč by se menšině (PC) měla přispůsobovat většina (konzole) protože (je naprosto jedno proč) je fakt že se na PC hry prodávají výrazně míň než na konzole takže podle mě není důvod aby se vývojáři podřizovali platformě na které vidělají míň peněz. A že grafika od roku 2005 nikam nepostoupila? Ale no táák...podívejte se na Oblivion a pak na Crysis 2, Rage nebo Red Dead Redemption...a že nejde z konzolí už nic vymáčknout..? To samý se říkalo v roce 2003 o PS2 taky a hle co se vývojářům povedlo za kouzla...