Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • smejki
    "nehledě na to je to windows 7 upravenej běží to i na stejným jadře jako w7 Micrososft nás chce akorád na*rat"
    To je objev, že se další verze softwaru obvykle nepíšou opět od podlahy nýbrž se staví na předchozích verzích. Windows zná historicky jen tři jádra - DOS (do Win 98 včetně), NT (do WinXP včetně) a "Vista" (prozatím do Win8 včetně). Navíc Vista jádro je tak trochu kombinací toho nejlepšího z předchozích systémů.
  • victor
    Microsoft už zažíval světlejší chvilky ... :/
  • Pokud je to linux, proc by se nedal nazvat linuxem a proc ho srovnavas s androidem, ktery je nekde uplne jinde? Siris tak dezinformace, ktere po tobe mohou opakovat lide, jenz do toho nevidi. Ubuntu je uplne normalni a standardni linuxova distribuce. Tecka.
  • No nijak hrozna sprava, i kdyby MS skutecne potlacil desktopy ve win, tak tim akorat udela misto na trhu nekomu jinemu. Protoze kazdy kdo PC pouziva i jinak nez na hry, si nekoupi neco, co ma ovladani jak tablet.
  • Robotron3
    Taky jsem netvrdil, že Ubuntu neni linux, ale psal jsem "snad už ani nedá nazývat linuxem", což je taky řečnický obrat. A nereaguj na mě prosím. Příště už na tebe reagovat nebudu, tak je zbytečené reagovat na mě.
  • OK, tak mi pověz, kde si mohu ty staré hry zakoupit. Stahování her již nejedu.
  • Já jsem pořád na XP a měnit nehodlám, dokud nebudu mít nový PC.
  • Robotron má asi na mysli že kdyby z Win 8 zmizel Desktop, tak v samotném Metru nemáš jak spravovat soubory, nemáš správce přes kterého bys to dělal. Je to prostě uzavřenej systém. Já taky jedu na Win 8 už nějakej měsíc ale kdyby to bylo bez Desktopu (plochy) tak je to uplně k ničemu a hodí se to leda pro dotykové PC nebo tablety.
  • Omezuje a dost tezce. Nepodepsane binarky spustis, jen pokud se zanoris hluboko do nastaveni, abys to povolil a vzdal se tak zaruk. Vyhledove se pocita, ze i tato volba zmizi, takze vyvijiet budou jen registrovani vyvojari.
  • Jo "naskyta se otazka ... zfa to neni krok od linuxu" to ma hodne daleko od tvrzeni, ze ubuntu uz neni linux. Navic ciste logicky z ni samotne vyplyva, ze Ubuntu je linux, kdyby nebyl, nemohl by od nej delat hypoteticky krok. Otazka je navic recnicka, ale kdyby se mela zodpovidat, tak potom odpoved je, samozrejme ze ne. Tady je videt, jak to dopada, kdyz o linuxu neco tvrdi nekdo, kdo ho videl z rychliku na zaklade nepochopeni clanku, ktery prezentuje soukromy nazor nejakeho druhoradeho pisalka. Srovnavat Ubuntu s Androidem a tvrdit, ze Ubuntu neni linux, to je fakt neco.
  • toto je kyberneticky fasizmus...
  • s tímhle souhlasím, používal jsem ubuntu 9.10 a 10.10 a byl jsem plně spokojený, potom jsem zkoušel nějakou už novější verzi s Unity, které jelo oproti gnome pomalu a navíc překopalo systém ovládání z lehkého s panely, na který je zvyklý každý uživatel Windows na něco specifického, co jsem neměl potřebu se učit, protože mi to přišlo jen jako zbytečné efektní udělátko
    momentálně běžím na Lubuntu, které se mi zdá snad i uživatelsky přátelštější k linuxovým ignorantům jako já, navíc zabírá nějakých 100 mb ram paměti po spuštění... kam se hrabou ubuntu nebo windowsy se svými gigabajty
    nebýt her, windowsy by šly mimo mě
  • xixixao
    Reakce na poslední větu: není! 1) není důvod mít tak drahý programy na MS Store. 2) Instalace na MS Store je nejjednodušší instalací "na světě", jednoduší než na App nebo Apple Storu - jedno kliknutí a program se stahuje, instaluje. Desktopový aplikace obecně na MS Storu moc nepofrčej, lidi si tam nebudou kupovat 3DS Max, Photoshop, ani Call of Duty 17. Desktop v budoucnu nezmizí, Microsoft je firma zaměřená na business uživatele a proto bych se nedivil, kdyby šel vývoj naopak opačným směrem (a MS vydal s příští verzí desktop-only Windows).
  • *byť
  • Toto je strasny blud. Jedine co rozlicnost distribucii ovplyvni je pokial by chceli vyuzivat balickovy system, pripadne pri pouziti dynamickych kniznic. Ked sa im to ale nechce upravovat na viacej distier, tak kludne mozu pouzit staticke kniznice, narvu si to kam chcu trebars aj do lokalneho adresara a bude to vsade pekne fungovat. Ktomu stymi distrami to tak strasne nie je. V podstate takmer vsetky distra su zalozene na balickovom system deb, rpm, pacman, alebo oldschool tgz. Co nie je az taka strasna robota.
  • Robotron3
    Naskýtá se tak otázka, zda Quantal Quetzal není dalším krokem Ubuntu směrem od Linuxu. Z hlediska marketingové strategie rozhodně ano. Ostatně jiná cesta k dalším uživatelům zřejmě nevede. Miguel de Icaza hovořil o fragmentaci Linuxu, a tak Canonical Ltd. vyrazil cestou vlastního operačního systému mimo Linux.

Konec
  • Ten odkaz jen potvrzuje co jsem uvedl, ubuntu je normalni linux, ostatne i nadpis hovori o vyhledu do budoucnosti linuxu. Priste nepis hlouposti a nebo zkus dohledat nejake verohodne tvrzeni, ze ubuntu uz neni linux.
  • Manhunt je myslím Pegi 3+ ne?
  • Mít linux přibližně stejnou podporu her widows už dávno nepoužívám... teda aspoň myslim že nejenom já :D každopádně naistaloval jsem si to v práci a testuju to už 2mesice a je to voprus biď strašně chci si zvyknout na metro ale prostě to nejde... nehledě na to je to windows 7 upravenej běží to i na stejným jadře jako w7 Micrososft nás chce akorád na*rat... Navíc jak chce MS nutit používání Metra ok ok tak jak je možný když od MS pustím office a puští se v desktopu... ultra demence xD No nic W9 bude bez metra xD
  • Robotron3
    Viz závěr: http://www.root.cz/clanky/ubuntu-12-10-vyhled-do-budoucnosti-linuxu/

Já věděl, že nemám reagovat, už tu chybu neudělám.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit