Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vynikající článek, bravo. S podobným technickým géniem jsem pracoval a byla to paráda i peklo zároveň. Hodně mě naučil, ale stejně jsem si vedle něho pořád připadal jako blbec... *1*
  • Skvělý článek! Díky
  • risa2000
    Díky za článek, jeho bráchu si pamatuji v souvislosti s Ondrou a články v AR, ale že podnikali i v téhle "sféře" jsem netušil :).

Jinak k těm opravám, tehdy nebyla taková integrace, existovalo pár procesorů, většinou tam byl jeden (Z-80), a zbytek byly diskrétní součástky nebo nějaká standardní hradla.

Pokud člověk používal zdravý rozum a prostě jen zkoušel jednu součástku za druhou, tak většinou narazil na nějakou která nefunguje. Ať proto že byla špatná, nebo byla špatně přidělaná. A bylo jedno, jestli to byly polovodiče nebo kondenzátory. Tím nechci říct, že to bylo snadné, ale dalo se to a pro někoho, kdo nebyl od fochu to mohlo vypadat jako magie. A druhá věc je, že pokud se tím člověk živil, tak se u toho hodně naučil, protože součástky byly standardní a to co odlišovalo dobré a kvalitní zařízení od nekvalitního bylo zapojení nebo provedení.

Dnes při vysoké integraci už se takto naivně postupovat nedá a i software/firmware je daleko složitější. Člověk potřebuje osciloskop, logický analyzátor a o dost víc znalostí, aby s mohl šťourat v iPhonu a rozuměl přitom tomu, co se tam děje.
  • pekný člának
  • Velký dík za hezké čtení ^_^.
  • Je mi teprve 33, takže když tohle bylo aktuální, byl jsem ještě malý šušeň. Tyhle články mě ale stejně berou za srdce :) Díky moc
  • Na PCtuningu je zrovna úvaha od Rybky o šťourání se v iPhonech a o retro věcech, náhoda? :) (snad nebude bráno jako reklama na "konkurenční" web)
  • Skvelej clanek!
  • Jen bych opravil, že Eduard Smutný první světelné pero držel v Japonsku. Přinejmenším ho držel v MSMT u Háši, kde ho někdo dělal, teď už si nevzpomenu kdo. Pokud si dobře vzpomínám, tak jsem ho v Basicu taky oprogramovával, pozice se zjišťovala půlením světlých a tmavých ploch :-).
  • fajný článek, zažil jsem a s nostalgií zavzpomínal *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit