Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Podle mě si to Bioware pokazil s přílišným slibováním a vypouštěním velkého množství informací o hře. Já jsem se všem článkům o ME3 vyhýbal jak čert kříži a s koncem hry jsem maximálně spokojený. Navíc s počtem konců to může být zavádějící nebo nejasně přeložený/vymyšlený anglický text. Protože Mass Effect má více než 3 konce. Jsou zde vlastně ukončeny všechny příběhy důležitých postav a událostí ve světě ME. To že tyto "konce" nejsou pouze v závěru hr, ale v celém jejím průběhu, lidem nedochází. Namátkově: jeden z konců ukončení ganophage - buď všechny Krogany vyléčíš, nebo nadobro zničíš šanci na jejich léčbu. Uzavírá to příběhy Wrexe, Grunta a Soluse. A takových konců je tam víc, Gethové vs. Quariani, Jack vs. zbytek světa, ... . Navíc konec Shepardova příběhu (3 konce) potřebuje trochu zamyšlení a představivosti, většina konce je totiž vysvětlena textovou formou před závěrečnou animací. Nechává to na představivosti každého, jak vlastně vše bude pokračovat - udává pouze směr. Jinak Shepard = v překladu pastýř = ukázal ostatním cestu a to je podle mě přesně ten konce Mass Effectu, který měl být.
    • Dovolím si tak úplně nesouhlasit. Volba ohledně léčby genofágu ukončí pouze tuhle příběhovou linku. Ovšem otevírá se úplně nová linka - vzestup kroganů. Během svých posledních návštěv na Citadele jsem ve zprávách poslouchal, že Krogani chtějí zpět na Citadelu. Sám Wrex mluvil o opětovné expanzi (kolonizaci světů). Nemluvě o lince kdy salariánský ambasador jasně vypichoval právě nebezpečí této expanze a nového povstání. Nemluvě, že už na Tuchance došlo k ideové rozepři mezi Wrexem a jeho pokrevním bratrem. Můžu si domyslet jestli Eva udržela muže a jejich emoce na uzdě, jestli se krogani stali rovnocenými členy galaktického společenství, ale já bych to raději slyšel od BioWare.
      • Ano, máš z části pravdu. Uzavřel jsi jeden příběh a otevíráš tím nový. Ale vždycky když nějaký příběh končí, jiný tím začíná. Tak je to i v běžném životě. Když to hodně zjednoduším a uvedu do reálu: (máš příběh o tom jak hledáš práci. Dopadne dobře a práci najdeš. Tím ale začíná příběh o tom jak se ti v práci daří a jak tě povyšují :)

Osobně se těším na další díly hry, komiksy a možná i knihy ze světa Mass Effectu, které budou pojednávat o tom, co bylo dál. osobně tipuju že navážou na konec Control, protože ten nejméně změní vzhled vesmíru (např. přežije citadela a všechny zůčasněné rasy, ať už organické, nebo syntetické.)
    • napsal jsi to správně... konec hry je vlastně celý třetí díl.. na druhou stranu zasloužíme si vědět co se s universem a našimi přáteli díky nám stalo
      • Věřím že Mass Effect 3 není poslední hra z tohodle universa (tak to bylo i nedávno řečeno ze strany bioware). Pouze uzavírá příběh o Shepardovi. Bylo by trestuhodné nevyužít potenciál, kdy je potřeba spoustu věcí vysvětlit . A DLC na to podle mě stačit nebude. Už se těším na Mass Effect 4 nebo jak se to bude jmenovat...
  • Asi takto hra je to pekna ale za prve muzika neni v citena jako bylo ve druhem a prvnim dile jinej skladatel 1 velke minus za druhe kdyz to mel bejt zaver triologie melo se objasnit spousta ras a zahad z jednicky i ze dvojiky.
    Tim chci rici ze se dalo malo prostoru desitky rasam ktere jsme potkaly ve druhem i prvnim dile.
    Za 3 k cemu je zbirani podpory kdyz filmove sekvence jsou pokazde stejne priklad nekdo najde sngajskou flotilu bude na ni zaber spesl a to same kdyz ji nenajde tak ji tam mit nebude tecka.
    za 4 co je to za odflaknuty konec nejen ze to nesedi ale hlavne tech chyb co tam maj je sileny priklad.
    Vsechny rasy spojene skoro zadne viditelne jednotky pri dobivani za dalsi je tam spousta prezivsich z 1 i 2 dle vasich rozhodnuti ktere bylo jako ve dvojice tady bouzel nemelo zadny vliv proste prostrilej se.
    za dalsi me tu vadi finalni beh k paprsku co to je za blbost aby hammer skupina bezela dolu a kde byla tvoje posadka zvidea? trapny beh.
    Po scenaristicke strance konec -100.
    Strucne receno urcite bude dlc ale za konec nebudu platit zadne dlc to po me nemuze chctit ja si koupil zberosku za 17 kil takze chci to taky sevsim vsudy!!!!!!
    Sor za gramatiku psal jsem to rychle bez diktatury:) ( Jen takove shrnuti celkove:)
    • MarekTV
      Eh...Hele, jako máš v podstatě pravdu, těch chyb měl třetí díl Mass Effectu dost. Ale místo několikanásobného dohrání by ses fakt měl vrátit do školy a přihlásit se na doučování. Po šesté dohrát hru...ne, nic už ti to nedá. A jsem rád, že jsi psal bez diktatury. Hoď si to do googlu.
    • Jeste jsme zapomel na konci kdyz bezi te k paprsku ma bezet i tym ale ejhle nebezi ale na konci ve finalnim videu jak joker utika opred paprskem stroskota na pevnine nake planety a ejhle z lodi vyleza tym ktery mely bezet k paprsku:)
      A to nemluvim o tom jak se do lodi dostaly kdfyz lod hned sla pomoct na obeznou drahu flotilam:)
    • Jinak dohrano 5x:) po 6 to jedu
      • Teeeda, toho volnyho casu... zavidim :)
  • Hele jak dle vás by měly vypadat zásahy hráčů do her? *7*
    • Hráči by do hry zasahovat neměli. Ale to na druhou stranu nedává právo na klamavou reklamu a sprosté lži. Pokud prodávaný produkt nemá parametry dané výrobcem, je zcela v pořádku pokud se zákazník dožaduje opravy nebo výměny.
  • Dejv
    http://www.nerfnow.com/comic/image/715
  • Mně se konec líbil hodně. *5*

Klidně dodělejte v příštím DLC dovysvětlující video pro ty, co potřebují mít všechno na podnose, pro ty co nejsou schopni použít vlastní rozum a fantazii, pro ty pro které musí všechno skončit happyendem, pro ty co si několik desítek hodin při hraní sci-fi hry nalhávají, že je všechno strašně reálné a pak jim v posledních 3 minutách strašně vadí, že na sebe vzal Catalyst podobu kluka ze Shepardova snu. Jen udělejte podrobný seznam, všech různých průběhů jednotlivých momentů ve hře, které mohli být ovlivněny jednotlivými volbami hráče a nakonec přidejte černobílou verzi závěrečné scény pro ty, co se soustředí na barvičky, místo aby byli schopni se zamyslet nad rozdílností jednotlivých konců. A nechte si za to pořádně zaplatit, za blbost se totiž platí…

A nebo se na to vykašlete, protože se vám evidentně podařilo vytvořit skvělou hru, která pohltila spoustu lidí až tak, že se snaží za svou vizi Mass Effektu bojovat a zapoměli na to, že tahle hra byla vaše vize.

Mně se konec líbil. *2*
    • Tobě se konec líbil, jo?
      Já jsem třeba neobdivoval dezerci Normandie uprostřed války, přestože to byla jedna z nejlepších lodí, přinejmenším z aliance. Taky jsem nebojoval za to, aby se ti, kteří mi pomůžou, odsoudili k vyhnanství na cizí planetě nebo co hůř, aby je a všechny ostatní lidi požrali krogani, protože na válkou zdevastované Zemi nebude dost zdrojů a bez Mass Rellays ostatní nebudou moci odletět domů. To, že v DLC Arrival výbuch MR zničil celou soustavu a tady ne, opominu, protože řekněme, že se tady mohlo jednat o úplně jiný typ exploze...
      Ale to je ten konec, se kterým si spokojen?
      • Jsi prvni koho jsem tu nasel a zminuje problem s Mass relay. To je podle me asi nejvetsi chyba konce, protoze to jde prirovnat k tomu kdyby nekdo lusknutim prstu sebral nasi civilizaci elektrinu. Rozpad civilizace, rozpad komunikace, smrt pro miliardy obyvatel na planetach, ktery nejsou sobestacny a neni na nich jidlo nebo treba suroviny pro vyrobu energie.

Ja jsem tam tak koukal na ty tri cesticky a rikal si: Je to v haji, celej Mass Effect hraju s cilem napachat co nejmensi skody a na konci si musim vybrat mezi 3 moznostma kde kazda zabije miliardy ... no tak to bude holt synteza, protoze pak budou mit vsichni nejvetsi nadeji na preziti. Treba se jim diky spojeni organicky a anorganickyho zivota povede v extra kratky dobe prijit na reseni, ktery nenecha chcipnout 1/3 galaxie hlady a zimou (navic jsem vazne hodne moc nechtel zabit Gethy a EDI - pratelskej umelej zivot poskytuje tak neuveritelny moznosti).

Z konce jsem byl docela nemile prekvapen, ale myslim si, ze by se nemel menit. BioWare by si mel vybrat jednu z variant jak hlavni a ramcove pribeh dovypravet. Jestli to bude DLC, kniha, komiks nebo za 3 roky dalsi hra je mi jedno.
      • Neboj, nikoho nesežerou, 20-30let a jsou zpátky doma, mají přece FLT motory (hodnoty nebrat doslovně ;) ) a když neodletí tak si alespoň příští hru z Mass Effect vesmíru zahrajeme za krogana.

Tu Normandii si ale mohli odpustit, s tím souhlasím, evidentně je to jen oslí můstek k nějakému DLC (neznámá, planeta nová rasa atd.), bez Mass Rellaye by se asi blbě vysvětlovalo, že objevují novou neprozkoumanou planetu, ale to je jen můj odhad, hrál jsem hru Bioware a jejich scénáristů a tak je to nutné i brát, spoustu věcí si dokážu představit taky jinak, ale to bych pak nemohl číst žádnou knihu, dívat se na film a hrát hry, kdybych chtěl, ať je všechno po mém...;)
    • MarekTV
      Mno, konec se mi rozhodně nelíbil. Příběhových děr tam bylo hodně, ale abych kvůli tomu žádal EA a Bioware, aby vydali DLC, to zas ne. Co podělali, podělali, a nějaké další povyky k tomu nejsou třeba.

Konec by měl přinést nějakou katarzi. Že brečíme, protože to neskončilo happyendem? Klidně ať tam všichni zhebnou a ať si třeba Země vybuchne, hlavně to ale musí dávat smysl. Že jsi asi přeskakoval rozhovor s děckem, které si protiřečilo až výsostně, to už je tvůj problém.
      • No nevím jak ty, ale já prožíval každý quest v příběhové linii, závěr je pro mně pak emocemi přímo nabitý (poslední rozhovory s členy posádky, závěrečný steč, smrt Andersona a pak polomrtvý Shepard ničící reapery ...). Žádného protiřečení jsem si nevšiml, samozřejmě, že jeho řešení problému umělý x přirozený život nebylo ideální, ale to sám i přiznal, holt i Catalyst je omylný. ;) Uvidíme, jak moudrý bude Shepard jako nový Catalyst (modrý konec).
  • anubys.us
    Nemusi bejt porad dobrej konec proboha :D Shepik se obetoval pro zachranu galaxie omg, to je jako spatne ci co ? Sheprd umre no a co ma bejt hlavne ze galaxie porad existuje ne.
    • O tom se tu nikdo nehada. Sheprd at klidne skape. Ja nepotrebuju podelanej hapyend. Ale rad bych videl po desitkach hodin hrani (ME1+ME2+ME3) a bezpoctu rozhodovani nejakou reakci deje. A ne jen rozdil 3 barev finalni exploze.
      Kdyz sem po dohrani koukal na youtube jak vypadaji ostatni konce tak sem vypadal nejak takhle. *8* *8* *8*
      • Bych chtěl vidět jak by ses cítil, kdyby jsi kvůli tvému jednomu rozhodnutí třeba v ME1 nemohl porazi reapery, nebo nedejbože hru dohrál s koncem který by se ti nelíbil.
        • Masa-san
          Myslím, že tak jako my ostatní, mluví o tom, že je jen jeden konec a ten nemá snad absolutně žádnou návaznost na jakoukoliv volbu z ME trilogie založené na volbách a jejich následcích.
          Proto měli ukázat jak Geth a quariani společně staví baráčky, jak se lidé hrabou z trosek a opravují si svoje baráčky. měla být možnost zachránit relays i je zničit. Měli odpověd na otázky ne je tvořit, když je to konec.

Samozřejmě je nesmysl jít do opačného extrému a lpět na absurdních detailech kde nepodstatné rozhodnutí z ME1 opět zbortí význam celé serie.
          • Presne tak. Nema nekdo tucha jakej melo smysl zabit/nechat zit RACHNI??? Save sem tahal z ME1 do ME2 a pote z ME2 do ME3 a nakonec nic. *1* A tak by se dalo pokracovat.
            • no přece ten, že když je necháš žít tak ti příjde JEDEN mail o tom jak je divné s nimi pracovat na cruciblu ... taky jsem čekal neco hlubsiho (btw. kvuli tomu a spouste jiných veci jsem tu hru 3x otocil..... pořad tam hledam neco co tam ocividne neni) .... jinak hra je to dobrá ale svi*sky nedotažená, chlapíkum bych přál aby v jejich pekarně nedopékaáy rohlíky ... alespon by zjistili jaky pocit je koupit si neco co zvenku vypada super a ve vnitr to neni hotove + v moment nakupu nabídnout sul popř. knín jako DLC
            • Masa-san
              jo smysl v tom nechat žít rachni byl v tom, že no, ... a zbytek si prý máš domyslet, .... *1*
        • Omg nejde o to jestli by se me libil nebo nelibil. Hlavne aby reakce odpovidali mim akcim.
    • Proste nejlepsi konec ME3 je Synthesis.
      • Jasne, az se jednou rano probudis a budes mit misto kuze tistaky, protoze nekdo na druhem konci galaxie rozhodl, ze je to desne prima, tak budes skakat radosti. Aneb co se sakra Picardovi nelibilo na tom byt Locutus, prece reseni problemu s Borgy je nechat se asimilovat, ze?
  • no kazdopadne zaver je inaksi nez by clovek cakal a nez som videl v inych hrach. v podstate mi ani nevadi ten koniec a to vysvetlenie kto su reaperi a preco nicia vsetko co im stoji v ceste. jedine 2 veci co mi neje jasne su:

1. ako sa dostala moja posadka na normandy a ako stihla dojst ku relay a jumpnut prec
    2. v DLC Arrival v ME2jke asteroid narazil do relay a to vybuchlo a znicilo cely solarny system. v kazdom konci ME3 vybuchnu desiatky relay a nic sa nestane v podstate nestane?

Myslim ze tieto dve veci su dost nejasne a hlavne ta 2jka. To ako sa dostali na normandy to si viem este nejako domysliet a predstavit ale preco relay po explozii neznicila vsetky solarne systemy, ked v ME2jke sa to riesilo mi neje jasne.
  • Na krabici, to jak si nekdo pousti pusu na spacir na internetu aniz by mel cokoliv hotoveho a navic je za takove reci placeny snad nechces brat jako nedotknutelne dogma, ze ne?

PS: Ta hlaska je skvela, ale kdyz si jeden uvedomi, jak byla dotycnemu uzitecna, tak uz tak uderna neni ;)
  • Ringwraith
    Bioware to mají skvěle vymyšlený. Teď vydají DLC trochu míň hrozných konců a jejjich věrní biodroni je zase budou oslavovat jako nejlepší firmu všech dob a rádi jim nacpou své prachy.
    • Ale prosím tě... 1) Dá se to říct jinak 2) Léčíš si svoje rány utržené v diskuzi o Teře *1* ?
      • Ringwraith
        1. Ano
        2. Ne
        • Nevěřím ti ani slovo... Choval jsi se tam dosti ublíženě :-)
      • Co má Mass Effect 3 a jeho konec společné s Terou ?
        • Hairy_Ass
          No, chtělo by to trochu víc objektivity. Na diskusi k Teře se strhl téměř hysterický výstup o tom, jak nikdo z kritiků tu hru a její design nechápe, a tady jsou zase těm samým lidem pro smích biodroni. *5*
    • Sami říkali, že konce upravovat nebudou. Spíš DLC, které naváže na konec.
  • Plně s tím článkem souhlasím. Kritika ze strany hráčů je důležitá, ale tak je třeba aby dodržovala nějaká pravidla. Ono řict že to stojí ho*no je jednoduché ale říct přesně co hráče štve, popsat veškeré problemy a "kameny úrazu" je poměrně težké .... teda pro vetsinu hráčů. Pokud komunita poskytne konstruktivní kritiku a nebude se chovat jako banda primitivů ( těch je díkybohu menšina), tak si myslím, že si vývojáři rádi poslechnou co se komunitě nelíbilo a budou se snažit ve vetsi ci mensi mire snažit přizpůsobit nárokum komunity
    • Cetl jsi fora BSN? Tam je naprosto slusna a konstruktivni kritika s presne vypsanymi body, co je spatne. Problem ale je, ze i kdyz tam je SPOUSTA threadu, ten hlavni uz ma skoto 2400 stranek, tak Bioware porad dela mrtveho brouka a kdyz uz neco vypusti, tak to, ze poslouchaji a nebo p*covinu typu artistic integrity. Proto se pak neni cemu divit, ze nekdo uz tu ignoraci nevydrzi a tak se objevi i sprostejsi posty. Ale za to si Bioware muzou jen a jen sami.
      • Četl ale jen jsem zdůraznit jak důležitý je právě takový přístup tzn. konstruktivní, odborný a slušný .... jinak to že poslouchájí je maximum co mohou (chtějí) udělat ... diskuze by byla sice milá ale nic by neřešila .... důležité je to s čím příjdou. Třeba ja x- roku (radsi to ticho uz nepocitam) čekám na info o Half-life a sprosty post bych nenapsal .... až to bude tak to bude

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit