Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    Ale jo. Budu rád, když se mnohé věci vysvětlí, protože Těch otázek je příliš. A bohužel to, že jsem hrál za "svini" všechny tři díly (až na záchranu Rady, Wrexe a Rachni, nezabil jsem Samaru, když jsem mohl, neudělal z posádky Normandy SR2 kečup a přežili mi všichni sebevražednou misi) se nikterak neprojevilo do konce. Chtěl byc poněkud konec, kde by všechna má rozhodnutí měla větší smysl.

P.S: Teď hraji ME3 podruhé a můžu říct, že když to člověk hraje pořádně a snaží se dojet všechno a splnit všechny věci, tak děj 3 se odehrává v mnohých situacích zcela jinak než když to "proletěl".
    P.S2: Doporučuji pořádně číst poštu a hlášení Spectra. Více než důležité pro některé momenty a pro Vaše staré známe z ME1 a ME2.
    • Hanzales
      Já si taky říkal, že několik věcí co se týče budoucnosti po poražení reaperů je tak nějak nastíněno v některých dialozích během hry. Konec mohl být samozřejmě propracovanější. Trošku jde vidět, že ho malinko uspěchali a pár detailů do něj zakomponovat ještě mohli. Ale myslím si, že pitvání nějakých detailů je celkem irelevantních v měříku celé poenty a konce jako takového. Shodnu se určitě na tom, že měly být třeba jen 3-4 konce, ale skutečně více odrážející klíčová rozhodnutí z předchozích dvou dílů a ty rozdíly měly být natolik veliké, aby mně motivovalo dohrát oba předchozí díly co možná nejlépe a aby třeba právě to, že jsem v druhém díle uchránil od smrti všechny co jen šlo, se nějak reflektovalo alespoň v závěru hry. Teď tak přemýšlím, že nutnost hrát MP, abych ovlivnil změnu konce mně vlastně ani nes*re právě proto, že se ty konce i závěr hry liší jen minimálně.
      Ideální by byly zásadnější změny, byť jen v posledním "levelu" hry a méně, zato rozdílnějších konců. Jestli posádka zakalila a Tali pak letěla domů na koloběžce je mi šumák :)
  • ME 1 super, ME 2 horsi, ME 3 jeste horsi.
    DA 1 super, DA 2 odpad.
  • No ten koniec nasral asi vsetkych. V Japonsku ak ste chceli uputat pozornost a povedat ludom ze idete nespravnym smerom, tak niekto spachal riualnu samovrazdu. ASI si EA Bioeare vzali z toho ponaucenie. Ved predsa len na HAPPY END sa zabuda, ale na takyto podraz nie.
  • http://meta.filesmelt.com/downloader.php?file=Big_list_of_copy.jpg
    • Cahir
      A co jako? To se dělá úplně běžně, to jen hateři z toho zase dělají aféru.. Koukni třeba sem (Fallout: New Vegas) http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20091110222956/fallout/images/c/c0/Sovietun3.jpg
  • Pokud se hoši v Bioware cítili překvapení, kvůli špatnému ohlasu ze strany hráčů, tak buď lžou, nebo už jsou opravdu zaslepení. Už jednou jsem psal, že nejsem schopný pochopit, že celá série, kterou jsem měl opravdu rád, se dá totálně zlikvidovat během posledních deseti minut hraní. Paragon, Renegade, rozhodování v průběhu trilogie, sbíraní vojenské síly, všechno k ničemu. Konec bude stejný, pokud pominu barevné provedení, no matter what. Když si vzpomenu na konec dvojky, kde se celá vaše připrava na finální střet zůročí, nebo ne, tak tohle je opravdu k smíchu. A to není všechno, konec je navíc ještě těžce nelogický. A teď možná príjde DLC (doufám nezpoplatněné), které nabídne opravdový konec...
    Možná se z toho stane obchodní taktika. V budoucnu si koupíte hru, s tím že za měsíc k ní výjde epilog za pouhých 299,- Kč *1*
  • Fajn, donutili jste mě něco napsat. Ano, konec má spoustu chyb, jak stzlových tak dějových. Já osobně je tak vážně neberu a přijal jsem konec jak byl. Ale chápu že spoustě lidí to vadí, sám bych uvítal něco trochu jiného.
    Co ale nechápu je kampaň za lepší konec. Právo na konec co chcete? Opravdu? Právo? Mě se nelíbili Transformers 2, čekal jsem něco uplně jiného. Mám tedy právo na lepší film? Musí Micheal Bay vzdat novou verzi podle mých představ?
    Nebo LOST. Konec seriálu rozladil spoustu lidí. Kdybych jich bylo dost, musel by J.J. Abrams natočit nový poslední díl podle přání fanoušků?

Je v pořádku být nespokojen, je v pořádku zuřit, ale požadovat nový konec protože "Máme na něj právo!" nedává smysl. A co kdyby se "New ending DLC" také nelíbilo? Udělali by ještě jedno? Konec se vám nelíbil, tak přísahejte, že si od Bioware už nic nekoupíte, nadávejte na fórech, ale nemyslete si, že kvůli vám autoři přepíší konec svého příběhu.
    • Dožadujou se oprávněně jiného konce. Stačí se přečíst jejich sliby za poslední rok, podvedli celou komunitu a dělaji že se vlastně nic nastalo.

Interview with Mike Gamble (Associate Producer)
      “There are many different endings. We wouldn’t do it any other way. How
      could you go through all three campaigns playing as your Shepard and
      then be forced into a bespoke ending that everyone gets? But I can’t
      say any more than that…”

Tohle hovoří za vše.
      • Cypri
        Z tohohle pořád vycházím. Já bych se s těma koncema snad i nějak smířil, ale oni mi slíbili něco jinýho. Nevnímám to ani jako odfláklou práci, ale jako podvod na mě a na komunitě co jim dala za dílo peníze.
    • Nevim co na tom nechapes. Lide se ozvali ze se jim konec nelibi a pokud neprijde naprava tak od nich penize uz neuvidi. Jak s tim Bio./EA nalozi uz je jenom na nich.
    • Neříkám že máme právo, ale Bioware by snad mělo naslouchat většině svých (platících) fandů.....podívej se třeba na Fallout 3, kde Bethesda ten konec taky změnila
      • MrSanta
        Až na to, že si neštěžuje většina, ale menšina. Sice hlasitá, ale pořád jenom menšina.
        • Neuvedomujes si, nebo nechces, ze spousta hracu muze byt nespokojena,ale jen to nedava vedet.
          Osobne si myslim, ze na zmenu toho nepodareneho konce uz je pozde,nicmene posiluje to moje presvedceni, ze Bioware jdou s kvalitou dolu. Uz Dragon Age 2 byl velmi nepodareny a bohuzel ani ME3 neni ve vsem lepsi, nez jeho predchudci.
          • MrSanta
            Spousta hráčů může být spokojena, jen to nedává najevo. Vždycky jsou víc slyšet ti nespokojení, než ti spokojení.
            Ad ME3 a DA2 - pro mě jsou to obě kvalitní hry. ME3 možná o krapet větší, ale to je jenom momentální nálada. Až budu hrát DA2, tak se to může přehodit. Obě hry mě baví, ale zatím jsem nikde nehlasoval, ani do diskuze u každého článku, který se týká BioWare nepíšu, jak je DA2 dobrá hra.
        • To není tak úplně pravda, stačí se podívat na oficiální forum. Podle ankety na foru je 90% hráčů nespokojena s koncem ME3. Odkaz je v příspěvku trolo@tiscali.cz
          • MrSanta
            Však z jeho příspěvku vycházím. Těch 90 % je z počtu hlasů v daném hlasování a je to celkem 58.763 hráčů. Jsem si jistý, že hry se prodalo přes milión kopií. Necelých 60k mi nepřijde jako většina.
            • MrSanta
              @Jakub: Do mého hlasování jsem přispěl já a Vrook. Oba jsme s koncem spokojeni. Takže 100 % hráčů je s koncem spokojeno.
            • Jasne a kdyz se v CR dela nejaka anketa tak se taky vzdy ptaj 100% obyvatel...
  • Dohrál jsem to a popravdě se mi to libilo. Konec kupodivu taky. Jediné co mne udivuje je, že nase predchozí rozhodnutí konec vůbec, krom bodování, neovlivnili. Pak mě mrzelo že tam byli pokaždé stejné animačky s detailníma změnama. To mne zamrzelo že to nepropracovali. Jinak dobre. :) ukamenujte mne xD
  • Mně osobně se nejvíc líbí tahle teorie: http://www.youtube.com/watch?v=ythY_GkEBck
    Dalo by se podle toho vysvětlit opravdu hodně a smysl to dává. Drobně mi to dojem z konce vylepšilo a v podstatě to otevírá spoustu možností na pokračování děje přes DLC...
    Podle téhle teorie totiž děj skončil okamžikem snahy přesunout se k paprsku... od té doby se vše odehrávalo v Sheppardově hlavě a i proto na konci (v případě přežití) leží v troskách Londýna... mrkněte na video ;-)
    • Masa-san
      Podle mě Bioware prostě udělali ten "photoshoped ending" aby mohli rýžovat prachy na dlc za vylepšený konec , ale nečekali, ze se lidi ozvou zpátky.
      A tak teď prostě na netu posbírají teorie, které lidi z nouze vymysleli a které se líbí masám a přivlastní si je a trochu je upraví, aby se neřeklo a tím zabijí 2 mouchy jednou ranou.
      Mají konec který se líbí masám, mají na čem dál rýžovat *2*
    • rodneymckay
      díky za odkaz, to video je super. Stojí za to se nad tím zamyslet.
  • Popravde ten mohutne hate vuci zakonceni ME3 tak trochu nechapu.
    Me osobne se zakonceni myslenkove celkem libi ,nicmene jeho provedeni uz pokulhava.
    Co me asi rozladilo nejvic,bylo zjisteni,ze vsechny 3 zaverecne animacky jsou temer totozne,jen s par drobnymi rozdily.
    Na to,jak je ME3 Ackovou hrou,to pusobi lacinym a odflaklym dojmem,zejmena ve srovnanim se zbytkem hry.
    Dale me mrzi,ze na zakonceni hry v podstate nema zadny vliv to,jakym zpusobem clovek predchozi hry hral.Na druhou stranu ,kdyz se na to clovek podiva z opacne strany a to,ze hrac byl seznamen s novymi skutecnostmi na zaklade ,kterych se rozhodl,tak se to da pochopit.Presto tam nejaka navaznost na predchozi rozhodnuti byt mela.
    Mno a pak tu jsou nektere nejasnosti jako napriklad,proc normandy letela pryc a jak se posadka dostala ze Zeme na palubu.
    A posledni vec,co me zamrzela byl fakt,ze se clovek temer nedozvedel,co se vlastne stalo s hlavnimi postavami.Nejsem sice jeden z tech,kteri potrebuji zakonceni polopaticky vysvetlit,ale nektere veci mohly byt trochu vice rozvedene.
    Kazdopadne ta vlvna nevole od nekterych hracu ve me zanechava dojem,ze pokud hraci nedostanou konec ala "happily ever after",tak nebudou spokojeni.
    Ano,konec pusobi odflaklym dojmem a jsou tam urcite nelogicnosti,ale presto verim,ze ze tvurci maji pravo ukoncit jejich hru,jakozto formu umeni,tak,jak oni uznaji za vhodne.
    Je mi jasne,ze me tady uminuskujete,ale presto si dovolim sem napsat trochu jiny pohled,nez ma zde vetsina diskutujicich *1* *1* .
    • Já s tvým názorem docela souhlasím. Nevím proč mínuskovat. Osobně si ale myslím, že stejně tam měla být možnost happy endu. Slovy Kirka: "I dont belive in no-win scenario." Klidně ať většina konců je temná ale hráč by měl mít možnost vyhrát. Osobně jsem třeba 3x projel ME2 jenom proto abych ten ultimate paragon konec získal. :)
  • Fanousci,pozadujici novy konec, vybrali penize na charitu, ne na jeho zaplaceni....
    V tom je celkem rozdil.
    • Protože hru už zaplatili, není důvod platit znovu za něco jako pořádný konec.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit