Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nějak mi uniká důvod tohohle pozdvižení. Planescape Torment byl unikátní příběhem a ne herními mechanismy. Jakkoliv na něj příběhově navazovat by podle mě byla prasárna, navíc to stejně nemůžou udělat kvůli licenci. Takže proč se to vlastně jmenuje "Torment" (kromě toho, aby se to líp prodávalo) a proč jsou z toho všichni tak na větvi?
    • Black_Hand
      to je jenom kvuli tomu, ze si prectes jenom nazev, popripade jen drobky a z toho si delas zavery. zkus si pustit videa, precist updaty. pak pochopis o co jim jde.
    • Protože stejně kvalitní příběh se dá udělat i bez navazování či stejného settingu? (a ne, nenavazuje a nemá stejný setting) A o tom by ta hra měla být, ne o mechanismech. Na větvi jsou z toho lidi kvůli přítomnosti lidí z původního týmu Planescape: Torment a slíbení podobného zážitku (příběhově).
  • Drakens
    Jdu vykrást banku :-D Jakož to pamětník se na jednu stranu hodně těším na druhou stranu hodně děsím...ale tohle to dopadne buď naprostou senzací nebo naprostým fiaskem..
  • na tom obrázku je vážně levá strana oproti pravé perspektivně špatně. Třeba to bude multipohledová hra jako obrazy od Picassa!!
    • smejki
      ono to vypadá jako kombinace tří obrázků. V celém obrázku je isometrie (ten levý ovál se zdá být nakloněný, proto to neštimuje) a najednou se ti napravo vyloupnou hadry na tyčích respektující perspektivní projekci. Je vidět, že je to z velmi velké části především ruční dílo.
      • No... měřítko (a vlastně i umístění) těch beden, sudů a pytlů vzhledem k postavě z videa je taky podle mě dost zvláštní, samozřejmě je to jen techdemo, skica, do které chtěli nacpat co nejvíc různých prvků.
      • USER47
        Podivná perspektiva už se probírala u screenu z Eternity. Problém je v tom, že jde nejspíš o kus většího prostředí, který je předrenderovaný z perspektivy kamery, jež je umístěná mnohem výš nad scénou, než z jaké pozice se my koukáme na tenhle výsek. Může to tedy působit místy trochu ploše či zdeformovaně.
        • Asi řešíme hlouposti, ale smejki má pravdu, tohle je nějaká ruční práce. Podívej se třeba na to dlouhé schodiště - není tam vůbec žádná perspektiva, je to rovnoběžné promítání (kamera "nekonečně daleko"). Zároveň jsou ale ty hadry (vpravo i vlevo) velké, jako by tam byla silná perspektiva, přičemž jsou od zbytku scény kousek.
  • Smetana.pavel
    Jen pro zajímavost by mě zajímalo, jak by vypadal Torment, kdyby vybrali jen onich 900,000$. Jestli by to nebyla lepší, byť komornější a skromnější verze. Ale zase na druhou stranu mají víc možností, můžou se vracet, předělávat, pilovat. Zároveň mají víc možností něco zmršit. Víc peněz a lidí se nemusí rovnat větší a lepší hra... Ale pořád se těším :-)
    • Za 900.000 by to bolo podstatne kratsie, pribeh, postavy by neboli tak prepracovane, menej prostredi. Za menej peňazí, menej muziky.
      • Ešte by som podotkol, že ani 4 mio nie je nejaká sláva, milión padne len na veciach do špeciálnych edícií, niečo zožerie aj KS, niečo zožerie aj paypal. Veľké AAA hry majú rozpočty 40 mio dolárov a viac, len pre porovnanie.
        • Nojo, ale taky na uplně jinak vypadající hry + reklamu.
    • Vypadal by úplně stejně, ale teď si můžou do kanceláří koupit stolní fotbálky a kulečníky.
  • Viktor_H
    Mitsoda, Avellone... Tohle bude skvost. Až tohle dohraju, tak můžu chcípnout.
    • az toto dohrajem, budem cakat torment trojku *1*
      • Viktor_H
        Ta až pak. *1*
  • smejki
    http://i.imgur.com/NEhT5vx.jpg
  • project ethernity a novej torment ... doufam, že alespoň jedno bude tak dobre jak baldurs gate
  • Mám na to přispět?
    • Tak maj to tam: http://tinypic.com/view.php?pic=245ndap&s=6
    • Prispej tak, ze si tu hru pak koupis. Kickstarter je fakt genialni zpusob, jak z lidi vytahnout prachy :))
      • 13_11
        A kdo tě nutí jim svoje peníze posílat? Hlavně z hráčů nedělejte nesvéprávný idioty, pane Corec.
      • A můžeš mi vysvětlit, v čem spočívá vytahování peněz Kickstarterem; když v konečném důsledku je rozdíl jen ten, že je to levnější, než si kupovat až hotový produkt? :)
        • Plus platis lidi kteri na tom opravdu delaji, ne producenty, prodejce a spoustu dalsich kteri se na tom prizivi a tu cenu brutalne zvednou.
    • + kolik plusek, tolik usd. Deadline zítra do 20:00. Výplata bude až 20. tak ať mi zůstanou nějaky prachy na žrádlo. :)
      • Tam budes mit zitra 1k +
    • Black_Hand
      fanda ve me rika ROZHODNE! ale uprimne, bavi te RPG? a jaky presne? jestli ne nebo maximalne jen diablo, tak ti tohle moc nerekne. a chtelo by to vstupovat do toho pomaloucku polehoucku.
      • Já na to chtěl přispět, jak to začalo, ale nějak sem se k tomu nemohl dokopat. 14 dní zpátky sem dohrál Planetscape, teď hraju Icewind dale, takže asi tak.
        • Black_Hand
          pokud te planescape bavil tak do toho. bude to ale min dungeonovity, nez icewind dale.
          zalezi proste na tom, jak moc te bavil planescape.
    • Nemusíš, stejně si to vydání stáhnem z torrentu*16*
  • boží! jen doufám, že se tam nějak všichni nepoperou a nebude z toho kočkopes... no ale času na to mají dost, aby se sladili ve společný vizi. to bude smažba zas :)
  • Mohl by mi autor vysvětlit, co má znamenat patvar a snad slovo "feedbackovat"? To je něco jako volantovat a kamerovat?
    • Viktor_H
      Každej správnej angličtinář ví, že překlad zní "zpětné nasycení" vy žabaři.
      • smejki
        a správnej angličtinář s technickým vzděláním ví zpětné nasycení je pouze positive feedback, zatímco negative feedback je zpětné nedosycení?
        • Viktor_H
          Ale kdepak, stále jde o nasycení - obsah sám ale za moc nestojí... Takovej hrnec leča. *11*
    • USER47
      Je to sice patvar, ale vzhledem k tomu, že v češtině by se to muselo okecávat frází "poskytovat zpětnou vazbu", je to patvar celkem pochopitelnej:).
      • smejki
        Tak mohli bychom "zpětnovazebničit"... ::píská si a k výtvoru se nehlásí::
      • 13_11
        Za dávných časů, kdy feedback nikdo neznal, jsme pro to měli jiné cizí sloveso, reagovat. A všichni ho měli rádi...
        • USER47
          "Reagovat" ovšem nemá přesně odpovídající význam. Jeho reakce může spočívat třeba v tom, že odejde na pivo, což má k poskytování zpětný vazby dost daleko.
          • 13_11
            :-) Jestli Avellone na směr, jakým se hra bude ubírat, zareaguje tím, že se pořádně ožere, tak je to zpětná vazba takovýho průseru, že větší už snad ani být nemůže.
            • USER47
              Šlo mi o to, že "reagovat" je výrazně obecnější pojem než "poskytovat zpětnou vazbu" a rpzhodně to není synonymum.
        • Ladislav_Loukota
          Feedback doslova není reagovat, stejně jako challenger doslova není vyzyvatel. Každý to feedbackování pochopil, tak nač se rozčilovat? Zrovna od čtenářů Games nečekám, že by je z míry vyvedly rozumně použitá cizí slovíčka.
          • Mno tak "feedbeckovat" mi ale přijde jako už docela extrém.
            Domnívám se, že je to překlad téhle věty: "review and provide feedback on all creative elements of the game, including the story, characters, and gameplay areas".
            *5* Nevidím důvod, proč tahle větička nemohla být přeložena hezkými a "normálními" výrazy.

Teď už to tam není? *15* Nyní to vypadá ještě divněji *15* *2*
          • 13_11
            Mě to nerozčiluje vůbec, to abychom si rozuměli. Jen že je to aktuální trend, tak jsem měl chuť napsat, co nám ke štěstí stačilo kdysi.
    • Smetana.pavel
      mno patvar.. pokud víme co znamená feedback, je to pro nás stručné vystižení faktu. Takže bude dělat něco ve stylu: "Jo, tohle je dobrej nápad." "Hmm, a zvážili jste tohle:?" "Ne, tohle je píčovina, běž domů a zavolej mamince že porodila kreténa.."
      Jinak taky nemám rád komolení češtiny, ale tohle mě rozhodně nadzvedne méně než ono známe "omlékuješ". *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit