Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Xcomik
    V roce 2012 kdy má jak Amerika tak i Rusko/Čína bezpilotní stealth letouny navíc v kosmu několik družic které disponují vysokým rozlišením a hodně kvalitními čočkami je slovo špionáž ve spojitosti někoho něco fotit, tak trošku mimo mísu.

    Nicméně to co mě opravdu pobavilo je strach řeků z války proti Turkům. Teda já nevím kam choděj ty řekové ale měli by opravdu všichni (minimálně ve státní zprávě) navštěvovat aspoň dvakrát do týdne psychyatra pač to očividně nemají v hlavě v pořádku.

    Už vidím jak se Turkové rozhodnou vstoupit do války proti řecku čímž definitivně vyřadí možnost vstupu do EU to nemluvím o tom že by se do nich pustilo NATO a proč jako? Kuli defakto zkrachovalému státu? Vždyť když budou chtít tak si ho můžou koupit ve veřejné dražbě.

    Co je však pro mne (jako pro čecha) urážkou je zatčení dvou českých turistů a posuzování to jako těžký zločin špionáže. Já myslel že v EU jsme jedna velká rodina, když po nás ty nefachačenka chtějí pomoc v podobě dotace to najednou ví, kam se mají obrátit a že jsme členy EU, ale jak si naši kluci něco začnou fotit to jim už předkládaj v lágru paragrafy ze špionáže.

    Perla na závěr je taková že na Limnosu nemaj řekové žádné vojenské objekty pač ty objekty které se na Limnosu nachází jsou majetkem NATO a pokud to řekové neví tak by jim těm trubkám někdo laskavě měl vysvětlit že Česká Republika je členským státem Nato a navíc se podívílí na více missí než ty řekové kteří samozřejmě na to už delší dobu nemaj!
    • trolo
      peniaze uz dostali schvalene tak si mozu vyskakovat. ked budu z tych 2000€ dochodkov zase na nule tak pojdu zase prosinkat do eu o zachranu. demen71 to su. cely euroval je somarina a nasa vlada je totalne retardovana.
      • Na tebe všude čekají ty rozumbrado. A nenapadlo tě, že i když Čech, tak může sondovat pro jinou zemi? Ono není vše černobílé jako v šestákové detektivce. Mimochodem z daleka ne každý země má satelity jako USA a Čína. Turecko nemá, takže těm se hodí každá fotka ze země.

        // reakce na původní post
    • Turkovia maju velmi silnu armadu. Keby chceli tak Grecko lahne popolom. Upozornujem, ze Turecky stat treba brat velmi vazne. Nie je to len tym, ze Turecko ma skoro 100 mil. obyvatelov a ich pocet krasne rastie. Je to aj inymi vecami ktore sa nedozvies. Turecko sa nemusi usilovat o clenstvo v EU. Skor EU velmi potrebuje Turecko. Vermi zasol by si. GRECI SA PRAVOM VELMI BOJA:
    • jde o princip.. když je zakaz tak je zakaz... špionáž je ale moc uhozene obvineni...
    • Aj Maoista Barosso ťa miluje.
      • Ještě nutno dodat, že Turecko je od r. 52 členem Nato. Takže pochybuji, že by Nato vtrhlo na Turecko.

        //reakce na původní příspěvek
        • reakce na původní post
          1. USA a spol. nadále využívají tzv. terénní špionáž, ty teleskopy nepoužívají ke 100% případů a i tak je mnohdy potřeba experta v terénu, aby asistoval. Navíc, špionáže provádí i méně vyspělé státy.
          2. Válka je vždycky možnost se kterou se musí počítat, a tedy se jí i obávat.
          3. To, že zadržení jsou češi, neznamená, že se nemohli dopustit špionáže pro jiný stát. Existují například odhady, že až 20% čínských "špionů" jsou občané tzv. západního světa (NATO, EU), tedy teoreticky i ČR.
        • Měl by sis doplnit vzdělání, protože je úplně jedno kdo je nebo není v NATO. Obě země jsou v NATO od nějakého 52 roku a ještě v 72+- spolu vedli ozbrojený konflikt o Kypr. Toliko k těm "spojencům" ;) Turecko je v NATO jen kvůli základnám USA, ti z toho těží, jinak nikdo.
  • Zajimave, jak je tady kazdy chytry a vsechno vi, pritom se vubec nevi co se fotografovalo...o tom nikdo nemluvi. Pripomina to nedavnou situaci par cechu, kteri si nekde v africe vyfotili pamatnik na kterem bylo vystavene (nefunkcni) letadlo ceske vyroby, tusimze ze L-29 a dostali se do uplne stejneho maleru. Nemyslim si, ze recko je v situaci, kdy si muze takhle vyskakovat.

    Samozrejme prohlaseni o dovolene je hodne naivni...jasne jezdim tam 2 roky fotit podklady a co kdybych nechal manzelku doma, vzal kolegu z prace a jeli bysme tam treba na dovolenou *1*
    • Ale ono vubec nejde o to co kdo fotil ale o zákony té dané země. Klidně at si fotí zapadajicí slunce...pokud to v té zemi bude postavené mimo zákon mají problém.....Ono hlavně v česku se timto ohaní že cikani nedodržují naše zakony a nebo vietnamci to se nam to najednou hodí....

      Zkoušel se na to někdo podivat z druhé strany?? špionaž je velice zavažná...a určitě nešlo jen o civilní cesty...co by z toho ti dva měli?? Fotit si cesty?:)
      • Vzhledem k tomu, ze BIS dela valecne simulatory pro armady snad uz 9-10 let (usa, uk, australie atd.) Tak si nemyslim, ze jsou tak hloupi a neznaji zakony zeme do ktere jedou...to je naproste vyloucene. Je treba vedet, ze se Recko proti umisteni tohoto ostrovu do ARMY 3 ohradilo jiz hned po oznameni a evidentne BIS to nezajimalo, takze si rekove vymysleli takovou mensi "odplatu" nebo mozna budou chtit vydirat...to se my nedozvime.

        Kazdopadne myslet si, ze tam frajeri prestrihali drat na vojenskem uzemi a sli fotit umisteni protiletecke obrany je stejne naivni jako dva kolegove na dovolene "v praci".

        Jedna se o odplatu - vydirani, nic jineho.
      • Fotit si cesty protože přestože na tom ostrově již několikrát byly, tak jim na jejich hře záleží tolik, že tam chtěj mít detaily, včetně detailů těch cest a prostě je pořizují během své dovolené na ostrově, který si během těch několika návštěv tolik zamilovali? Na oficiálním blogu je vidět i fotografie, jak pořízují fotky kdejaké tamní květiny.
        • Hra ma vyjit za dva měsice co tak asi na ni ještě mohou dodělavat?? Znova se hrou to nemá vubec nic společného :)
          • Kde jsi vzal dva měsíce? Ani se pořádně neví kdy má vyjít Beta (předpoklad je konec podzimu, či během zimy). Vydání hry se předpokládá na polovinu 2013 či ještě později.
      • ano, zkousel jsem se na to podivat z druhe strany, armady a vojaci napachali na tomhle svete uz tolik skody, ze by se meli pristich 500 let vsem civilistum donekonecka jen omlouvat, za vsechny znicene statky, za vsechny syny co se uz nikdy nevrati domu, natoz mit tu drzost nekomu neco zakazovat fotit
        • smejki
          lolwut?
        • musim se smat de videt zesi nebyl na vojne a v praci z tebe musej mit vedouci radost co ? but rad dostal bys max padaka ale jako vajok za neuposlechnuti roskazu sou veci hrozby. sorry za cz. tomas to same zakon je zakon kazda zem ma jine treba dam priklad v chitne te policaj z pytlem marianky a neudela ti nic protoze muzes mit usebe az 5 gramu nic ti neudela ale treba v cine byte zavrely az bys zcernal.kdyz jedu nekam do zahranici je treba aspon neco vedet o zakonech dam priklad nedavno sme byli ze skolou v rime jak tam je ten papes nebo co vystoupyli sme z autobusu a malem sme dostali pokutu ze prej nesmime mit kratasi nasobe ani holky jeste zeto ucitelka nak vysvetlila
          • Příště prosím raději nic nepiš!
        • Vojaci samotní o ničem nerozhodují. Oni plní rozkaž vlády(panovníka) vládu (panovníka) volí občene te dané země...tedy když to vezmeš od zakladu tak za to co napachali vojáci naší republiky v Afganistanu jsi zodpovědný ty :) A tomuto se říká demokracie :)
          • A v absolutistické monarchii/ diktatuře/ juntě atd. je to s tou demokracií pojmuto jak?
            • Dle toho co psal Kravickin, nemyslím, že měl na mysli vojáky české republiky, ani řecka, ale vojáky obecně. Tj. včetně vojáků z dob minulých, včetně vojáků z zemí nedemokratických.
            • A o jakém statě tedy mluviš?:) Řecko a ani Česko to nejsou :)
  • Teď aspoň vím, že nepojedu na dovolenou v maskacich fotit vojenský objekty s ntb plným satelitních snímků a vojenské techniky:)...asi se radši pudu procházet s kalachem do ruských lesů.
  • No, kdyz uz trvaj spionazi, tak at maj aspon kvuli cemu brecet, je cas vsechny informace co tam posbirali poslat Turkum :D
  • Bože! Řecko může být rádo, že ho zatím EU nesmazala z mapy a nerozpustila do okolních zemí. Vořeši!
    • Aha, takže si tam může teď kdokoli přijet a dělat si, co chce jo? *1*

      No beru to, že sem chodí i lidi úplně bez rozhledu a nebo extrémisti, což je vlastně to samé. *3*
    • blahorodie
      Presne tak, a my este podporujeme miliardami tych lenivych ciganov.
      N A S R A T Vam vy Grecky cigansky psi *11* *11* *11*
      • Jseš primitiv.
        • A jak se ma tvoje mati? Vcera mi psala ze nema krami! A co ted ?
          Bude kotit male štenatka ?
          *12*
      • Paulcz
        pláčeš na špatným hrobě, to Brusel nechce pustit Řecko z EU a ne obráceně
  • eb42
    Je zajímavé, jak většina lidí ví naprosto přesně, že tam fotili něco co se fotit nesmí. Zároveň by mne zajímalo, co tam Řekové mají, že si to tak hlídají. Klukům držím palce.

    PS: Hlavně, že jsme v EU a nemůžeme svítit 40W žárovkou. Holt řešit blbosti a vymýšlet kraviny je jednodušší než řešit zásadní věci.
    • MoravaGeorge
      Chápu tvou kolegialitu, nadruhou stranu předpokládám, že je je buď chytili při činu, nebo měli na záznamovém zařízení corpus delicti. Pokud totiž něco fotili, tak to bude na záznamovém zařízení.
  • MoravaGeorge
    Samozřejmně oboum uličníkům nepřeju nic špatného a rozhodně z toho nemám škodolibou radost a přeju jim aby se co nejdříve vrátili. Nadruhou stranu, pokud učinili to co učinili, je to v pořádku?

    Kdyby si cizinci u nás fotili strategické armádní oběkty, bylo by to ok? Je docela jednoduché pušálně mávnout rukou a říct: "jéžiši, tak fotili, no a co?". Pokud má jakýkoliv suvéréní stát výsostné uzemí, kde má zapovězeno něco dokumentovat, je to potřeba respektovat. Nejen lidé, ale i stát má nějaká práva.
    • Pokud má stát zapovězeno na tom místě mít vojenskou techniku, je třeba to dodržovat, ne mávnout rukou a říct "No tak tam maj techniku, a co?" Prostě zavřeme bandu kluků, co fotili a všichni se z toho posadí.
      Nemáš sebemenší ponětí, co vyfotili, ale nechal bys je tam hnít jako teroristy.
      • MoravaGeorge
        1) Kde prosím tě, ty rozumbrado píšu, že bych je nechal "hnít jako teroristy", přečti si první odstavec
        2) Nepíšu, že u nich fotil armádní objekty, ale uvádímn jako příklad čr.
        3) strategický objekt, až armádní či civilní nemusí být vojenské/bojobé povahy. (např. zásobárna paliv)

        Nevkládej mi prosím slova do úst.
        • Je mi jedno, co píšeš, bylo řečeno, že fotili vojenský objekty.
          Jako příklad ČR je blbost, nic fotit tu zakázáno není a to ani za podmínky, že to je zakázáno cedulí. Zakázaný to může být jedině přímo v objektu, kde platí vnitřní předpis. Pokud tu bude běhat banda Rusáků a fotit si vstupy do kasáren a vojáky, pořád to budou jen turisti. Ostatně zavírat tu někoho za to, co si zjistíš minutou googlování...
          Holt je to tím, že jsme demokratická a stabilní země. *4*
          • lol tak to je totální kravina. Zákazů focení je tu spousta. Byl si někdy u vojenského újezda? Co takhle na letišti? lol

            Mimochodem, co si psal víše je taky totální blbost a ukázka tvé neschopnosti číst něčí text a pak na něj patřičně reagovat. Podle mě fail jak hrom... *7*
            • Ne, není, je to podle zákona a do vojenskýho újezdu je i zákaz vstupu, natož focení ty chytrolíne, to s tím nemá nic společnýho. A na letišti už platí vnitřní směrnice, jak jsem podotknul, myslím, že naučit se číst je problém někoho jinýho. *3*
              A jen tak mezi náma, na letištích není zakázáno fotit, rozhodně ne u nás. *11*
      • A pokud teda fotili "přísně tajný cesty na letiště", tak by je měli použít jako odstrašující příklad a pověsit je na hák. A možná ještě hák přidělat na vor a ten poslat zpátky do Turecka. *7* Tohle je blbost, za to si nikdo kriminál nezaslouží.
        • MoravaGeorge
          Eh?! Psal jsem snad něco takového, tohle už je vážně překrucování
          • A říkám snad, žes to psal ty? Poukazuju na absurditu celé věci, nebuď vztahovačnej.
            • Reaguju s tím na sebe. *7*
            • MoravaGeorge
              Tak proč to teda nepíšeš jako nové vlákono a reaguješ na mně. Pokud reaguješ na někoho, tak je to reakce na někoho... jednoduché... jenom reaguji na tvou prapodivnou absurditu
    • Jenže Limnos je podle dohody o demilitarizaci ostrovů v Egejském moři demilitarizovaná zóna - tzn. že ty F14ky, helikoptéry a vojenská vozidla tam nemají co dělat.
      • MoravaGeorge
        Může být, ale to už by byl jiný případ... ten strategický oběkt nemusí být bojové povahy, třeba v čr je strategická nádrž paliv pro případ, že by bychom byli odříznuti od dodávek (jrn příklad).

        Navíc, jedna věc je porušení mezinárodní smlouvy a jiné narušováno suveranity. Hájit trestný čin porušováním mezinýrodních smluv není to pravé ořechové. Jo je to argument do diskuze, ale není to moc dobrá obahajoba. HODNĚ NADNESNÝ PŘÍKLAD: "ano, zabil jsem, ale stjěn to byl špatný člověk"
  • Cahir
    Docela slušnej Kocourkov...
    • .. no to teda. Řeci si potřebují evidentně poléčit ego, když už si z nich dělá zbytech světa legraci kvůli jejich 16 platům ročně a podobným legráckám. Hlavně že jsou v EU, ale to evidentně nestačí k tomu, aby si mysleli, že jim nějací dva čecháčci ukradnou supertajnýhafohustěkrutý informace...
      • vlastik.plaminek
        Kdyby jenom 16 platů ročně. Kdyby se tam odstěhoval některý z lidí, kteří věčně prskají jak mají naši úředníci a politici přestřelené platy a odměny, tak jim pukne pytel. Odstupné ve výši několikaletého platu, doživotní renty a podobné srandy. Peníze, které si musí naši politici nakrást, dostávají Řekové naprosto legálně.
  • JAsne no , v dobe kdy se pomoci druzice podivas co ma soused k snidani je uplne nejlepsi poslat spiony pod zaminkou vyvoje hry fotit reckou zakladnu :D Akorat z EU tahaji prachy a ted nam jeste budou zavirat turisty za to ze delaji fotky do hry omfg ... Navic kdo by chtel spehovat krachujici zem ?... az budou priste skemrat o dalsi prachy nechal bych je tak , a jeste bych jim udelal kompletni exekuci jejich majetku na pokryti skod ktere uz svou nedbalosti zpusobili ! presne tak jak by to bylo v pripade dluhu kohokoli z nas..
    • Jasně no. Zrovna ty jim určitě liješ prachy horem dolem. Mazej si uklidit pokojíček.
      • Zdravím, kolego!
  • ALIENVIK
    Ale mě vadí ten přístup naší vlády. dva kluci jedou na dovolenou udělaja pár fotek, a ty líný hovadaa tahající křivku evropský ekonomiky dolů, je zavřou za špijonáž? Pochopil bych, před dvaceti lety, ale kdyt jak Čechy, tak líný hovadaa jsou v eu a v nato. A reakce našeho ministra zahraničí je šišliššišlišliššlšišišlšil. Stát se tohle Americkému občanovi tak tam hned druhej den maj rangers(nadsázka). Tím chci říc kluci hodně sil a srátt na ně.
    • Ty budeš asi velkej drsňák viď. Ti na Nově a na iDnesu řekli, že Řekové nepracujou a jen berou od ostatních, tak to tu teď do omdlení budeš papouškovat, co? Trapáku :)
      • Já tam byl ne nepracujou
      • Řecko vyhlásilo bankrot celkem otevřeně. Si blbej nebo to jen hraješ?
        • Jakej bankrot? Zřejmě ti to máma špatně přečetla, nic takového nikdo samozřejmě nevyhlásil. Nebo si jen pleteš dojmy a pojmy. Nevadí. Blbce ze sebe v životě uděláš ještě hodněkrát.
          • no proti tobě to bude v pohodě, ty jsi totiž blbec už teď a velkej.
    • Kdyby se to stalo u nás, také by je zatkli. Snad úplně každý normálně myslící člověk ví, že se nemají fotit strategické objekty.

      Mimochodem, vůbec neměli dělat novou Armu na tomhle ostrově. Co jsem někde četl, dotazovaní činitelům z daného ostrova přímo vadilo, že někdo dělá vojenskou hru odehrávající se na jejich ostrově.
    • MoravaGeorge
      To jako, že když jsou zadlužený, tak nemají právo na suverenitu? *7*
      • Tobě my měli to slovo suverenita zakázat, zdá se mi, že ho cpeš uplně všude.
        Asi si dám suverenní oběd a ten suverenně zapiju. A pak si suverenně sednu k televizi.
      • myslím, že mají nárok na to držet hubu a krok, dokud je ostatní státy musejí dotovat ze svého, včetně těch dvou kluků, který je ze svého platu živí taky. Klidně bych je nechal chcípnout s takovou.
        • MoravaGeorge
          Já bych nechal kluky z BI na živu... ehm

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit