Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cahir
    Ve Falloutu NV jsem dohromady stávil 350 hodin. *3*
  • Cahir
    Fallout NV, Alpha Protocol, Deus Ex, Zaklínač...
  • Ale nevíš. Poslední dvě Final Fantasy se nevyvedly a JRPG laici vidí konec žánru JRPG. *7*

Svět se netočí jen kolem Final Fantasy.
  • Masa-san
    Pokud se Alexovi Hutchinsonovi nelíbí, že hráči hledají i jiné než na západě "omleté" koncepty a jsou unaveni ze X-tých pokračování zaběhlých značek, musí se pustit "bezpečného a ověřeného zábradlí ohraničující hluboce vyšlapanou cestičku" a zase jednou přijít s něčím novým, nerecyklovaným a nenastavovaným. Ovšem je to risk, nemusí se totiž prodat X milion kusů, ale na druhou stranu to může být i úspěch a protržení "začarovaného kruhu" ve kterém se leadři herního trhu zasekli.

Také, nesmíme zapomenout na to, kdo hodnotí jednotlivé hry. Recenzenti jsou (měli by být) zkušení hráči, kteří jsou na stereotypy a simplifikaci trochu citlivější než průměrný mainstreamový hráč a ani milionová kampaň by je neměla ovlivnit. Proto hodnocení her nemusí odpovídat číslům z prodejů.
  • Hmm a tak si říkám, že tři z těch pěti her mají jméno Mass Effect a dvě Dragon Age, co? *3*

Ty nezklameš, Cahu.
  • miker17
    Zásadní rozdíl mezi západníma a Japonskýma hrama:
    Zap: Za 20 hodin dohrané( COD za 4h, MOH za 3h)
    Jap: Za 20 se teprve dostanete přes uvodní kapitolu a hlavní dějová linie je stále v nedohlednu.
  • Já nevím jak herní byznys, ale mám pocit, že místní diskutéři někdy japonským hrám spíše poddržují. *3*
  • Jó, MGS1 asi nejoriginálnější příběh světa v podstatě není, ale postavy a poselství má silné. Jó, Kojima to později zamotal, poselství volil čímdál podivnější atd., ale MGS1 je pro mě pořád špičková hra... no jedna z těch, na který pohlížím zpátky 100% nekriticky. Každej nějaký takový jistě má.
  • -//- -//-
  • No, já si myslím že kvalita japonských příběhů (ale nejen příběhů) je nadhodnocena (tedy krom některých opravdu dobrých her a titulů), a na to i mám právo. Stejně jako má každý ostatní právo tvrdit opak nebo cokoliv jiného. Je to totiž jen na jejich osobním vkusu.

Můj názor je že kvalita se dá najít všude a nevidím důvod proč dávat jako příklad skvělých příběhů ten a ten národ a zrovna to se často děje právě v případě Japonských her. Což je chyba-dle mého.
  • Cahir
    Myslíš postavy jako Revolver Ocelot ,Sniper Wolf,
    Raven, Riden apod. ?? *1* A naprosto originální zápletku o bratrském pošťuchování mezi Hodným hadem a Zlým hadem? No je to úplnej Dostojevskij, jen co je pravda. Za poslední tři roky vyšlo asi tak 5 západních tříačkovejch titulů, vedle kterejch příběh a postavy MGS vypadaj jako přepálenej, nechtěně komickej, dětinskej a překombinovanej guláš (čímž také je).
  • Řekl bych, že tam je problém jinde. Spousta hráčů se o příběh nezajímá (například CoD) a proto japonci aby zaujali i takové hráče musí prostě čím dál víc šoupat příběh do pozadí a co nejvíc zjednodušovat, přece jenom je to hlavně o penězích, proto musí zaujmout co největší okruh hráčů.
  • Cahir
    výpovědní hodnota: 0
    humor:0
    smysl:0
    ortel: naprosto zbytečný příspěvek.
  • Asi preto už cca 5-7 rokov japonské RPG melú s posledného ... *7*
  • ales.smutny
    Kristepane...
  • no zase se to tu přebírá rasismus a jediná skupina která to používá jsou naši nepřizbusobyví takže takhle *5*
  • Japonci mají vždy nejlepší příběh a zápletku. To jejich podání příběhu je prostě nejlepší. A propracovanost bývá také na vysoké úrovni. Myslím že to není jenom chvástání. Oni prostě umí *3*
  • Tahá náhodně otázky z klobouku a na dnešek mu vyšla tahle kravina
  • Ted sem si zas po letech zahrál Metal Gear Solid a bylo to stejně super jako tehdy. Takovou práci s postavami a zápletkou by prostě západní vývojáři nedokázali udělat, nebo by se k tomu u AAA hry neodvážili.
  • Asijci dělaj dobrej horor, zbytek mě nezajímá, ale vzhledem k tomu, kolik je v ČR a vůbec v Evropě otaku, tak mám pocit, že chápu, proč se hodnotěj asijský hry jinak než evropský.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit