Přejít na výpis diskuzí
Nadržuje se v herním byznysu japonským příběhům?
17.8.2012 | Aleš Smutný
124 příspěvků
-
Já nevím jak herní byznys, ale mám pocit, že místní diskutéři někdy japonským hrám spíše poddržují. *3*
-
-
Tiscali PC konzery co chceš.
-
-
No, já si myslím že kvalita japonských příběhů (ale nejen příběhů) je nadhodnocena (tedy krom některých opravdu dobrých her a titulů), a na to i mám právo. Stejně jako má každý ostatní právo tvrdit opak nebo cokoliv jiného. Je to totiž jen na jejich osobním vkusu.
Můj názor je že kvalita se dá najít všude a nevidím důvod proč dávat jako příklad skvělých příběhů ten a ten národ a zrovna to se často děje právě v případě Japonských her. Což je chyba-dle mého. -
asijske hry jsou dobre i spatne, ale hlavne jsou jine...kdyz vas budou cely zivot krmit rizkama a pak vam daji treba rybu, tak to vetsina lidi oceni
Tak nejak si nevybavuju zapadni hru, ktera by byla ,,jina,,. Nejde o to ze by mela mit super ultra originalni pribeh, ale ten pocit ze hry, kdy tak uplne presne nevite co se stane v dalsi kapitole a kam to vsechno smeruje a co z toho nakonec bude.
Zapadni vyvojari se boji rozhovoru, boji se v nich vyjadrit nejakou poetiku a vzbudit emoce a kdyz, tak to vetsinou pusobi dost krecovite a divne. Tezko jim to vycitat, vzhledem ke kulturni a historicke megarozdilnosti.
I prirozene jednani napr. japoncu na nas pusobi zvlastne, co teprve potom jejich hry nebo filmy. No a nekomu se to libi a nekomu ne. No a neco na zamysleni...porovnejte si treba filmy ,,7 samuraju,, a jeho zapadni kopii ,,7 statecnych,, a uvidite rozdil, kdyz vzniknou 2 stejna dila, prakticky podle uplne stejneho scenare, jen jedno natoci japonec a druhy american -
-
Half-Life 2, ten příběh jsem naprosto emocionálně prožíval a dokonce se trochu zakoukal do Alyx. Ještě teď vidím scénu jak nastupuji do výtahu, dveře se zavřou a ona položí ruku na sklo a nesměle řekne ať jsem opatrný.
-
-
Ta hra má i příběh? Já si tedy nevšiml. *3*
-
-
Ano nádherný Orwellovský příběh, kdo četl 1984 ví....
-
-
Četl jsem a nic jako Orwellovský příběh v HL2 nevidím. *3*
Říkáš příběh?
Já němý vědec z prvního dílu se najednou probudím ve vlaku co přijíždí do města s poněkud (dost) drsným režimem, vládne mu chlapík který je bůhvíproč zadobře s emzáky. Ti mu zřejmě postavili hafo robotů a obludně velkou věž z který všemu šéfuje.
Všichni mě znají, jsou ze mě celí paf, ale že se v ulicích města vyskytují dříve nepřátelští mimozemšťani z prvního dílu, podivní zombie, hlavokrabi , obří mravenci a další podivná zmutovaná havěť to vůbec nikoho nezajímá, je to zdá se normálka.
Brzy potkávám starýho kumpána z Black Mesa, ale v ten moment se zřejmě provalí kdo jsem a jdou po mě vojáci. Utíkám, potkávám spřízněnou roštěnku, která mě zavede k mýmu dalšímu spřízněnému vědátorovi, ten mě spojí s velitelem jakéhosi odboje či spíš mého fanklubu, neúspěšně se mě k němu pokusí teleportovat jenže tím na sebe upozorním hlavního diktátora a hon na mě nabírá na obrátkách.
Prostřílím se skrz vojáky spousty mutantů a divných zombií až do ústředí kde se dozvím úplný prd, že mám několikaletej výpadek paměti tu nikoho nezajímá, jen jsem prej ten jejich dlouho očekávaný hrdina a bojovník odboje. Dlouho se neohřeju a vojáci útočí na základnu. A tak zas prchám přes nasraný vojáky a spoustu divný havěti. Později zachraňuju šéfa odboje a účastním se revolučních bojů v ulicích. Nakonec se mi spolu s onou roštěnkou podaří zničit věž hlavního padoucha, v okamžiku smrtícího výbuchu se na místo teleportují mimozemšťani z prvního dílu a jakousi snad magií nás zachrání.
Teda sorry, ale tohle není příběh, jen akční béčková splácanina se spoustou wtf momentů! Kdyby alespoň hlavní hrdina mluvil, takhle z toho mám dojem jako kdybych ovládal němýho Forrest Gumpa, kterýmu každej jen říká co dělat. Srovnávat tuhle diskotéku s 1984 je přinejmenším úlet. *8* -
-
No právě, G-man spadá do těch "co to kur*a je" momentů, probrání z hibernace po X letech jakbysmet, ještě víc mě na tom fascinovalo, že nikdo za celou dobu Freemanovi nevysvětlil situaci. Jinak první díl byl na tom v tomhle ohledu daleko líp, akorát ten zběsile se teleportující G-man (a ten konec samozřejmě) byl dost rušivej element.
Každej příběh se shodit rozhodně nedá, to jen velká část těch herních obsahuje hromadu nesmyslů. A HL2 není vyjímkou, spíš naopak, tady se těch bizarností sešlo dost. *5* -
Ano napsal jsem to špatně. Skvělý příběh inspirovaný Orwellovou knihou 1984. Takto znehodnotit jako ty mohu každý příběh. Nesmíš zapomínat na první díl a mezi ním a druhým dílem asi 20letý skok, také záhadu okolo G-Mana.
-
Uplne, ale uplne presne...
Tahat do tohoto Orwella ?? Takhle bych ho nesnizoval...
-
-
-
-
http://www.errantsignal.com/blog/?p=151
Nejlepší hra všech dob! -
-
Proč bych to měl poslouchat? Pro mě je důležitější můj vlastní zážitek, pocit a názor, že si někdo myslí něco jiného? To mě má deptat?
-
-
Nemá.
-
-
-
-
-
Zásadní rozdíl mezi západníma a Japonskýma hrama:
Zap: Za 20 hodin dohrané( COD za 4h, MOH za 3h)
Jap: Za 20 se teprve dostanete přes uvodní kapitolu a hlavní dějová linie je stále v nedohlednu. -
-
Jenom pár příkladů z mé zkušenosti:
Skyrim - první zahraní cca 130 hodin, zatím dohromady cca 315.
Fallout: New Vegas - první hraní zatím cca 70 hodin a ještě se nechystám zdaleka skončit
Dragon Age: Origins - první zahrání cca 120 hodin
Borderlands - první zahrání cca 50 hodin (na akční hru sakra hodně)
Deus Ex: Human Revolution - první zahrání cca 80 hodin -
-
Zatohle to asi schytám.
Nechci být puntičkář, ale není Deus ex: Human Revolution od Square enix?
Tak jako Final Fantasy, Star ocean, Sleeping dogs nebo Hitman a jiné. -
-
*7*
-
On je rozdíl mezi vydavatelem a vývojářem. DE:HR dělal Eidos Montreal.
-
-
Zajímalo by mě jediné, co jsi v DAO a Deusovi tak dlouho dělal? Nestál jsi tam snad hodiny na ulici? Kamarád, který je do Deusů blázen má nahráno přes 60 hodin a dohrál to minimálně 3x (a věř tomu, že hru projel křížem krážem různými styly hraní). A v DAO (minimálně bez DLC) také nechápu, kde můžeš nabrat tolik hodin...
-
-
DAO: ani vlastně nevím, prolejzal jsem všechno, četl každý textík v kodexu, podrobně prokecával všechny rozhovory, splnil každý quest na který jsem narazil (někdy jsem testoval růžné možnosti plnění questů a změny z toho plynoucí) a tenhle čas mi ukazoval save. Už je to nějaký ten pátek, takže si to tolik nepamatuju. Bylo to včetně asi tří příběhových DLC. Teď nemám možnost to upřesnit.
Deus Ex: beru čas, který jsem ve hře strávil podle počítadla na Steamu po prvním dohrání hry. Hrál jsem na obtížnost Give Me Deus Ex bez používání veškerých nápověd, zvýrazňujících obrysů a zaměřovacího křížku. Zapnutu jsem měl akorát kontextovou nápovědu pro takedowny a pohybu v krytu. Opět jsem prolézal vše co šlo, splnil všechny questy co jsem našel, četl každý email, noviny, knihy atd. Zkoušel jsem si různé postupy při plnění úkolů, různé volby v rozhovorech a samozřejmě jsem se taky něco naumíral. Hrál jsem to s revolverem, pistolí a combat rifle. Plus nějaký ten granát. Nevyužíval jsem žádné aktivní augementace a většinu nepřátel jsem stejně sundal pomocí tichého ukončováku. Na začátku poslední mise jsem měl asi 9 neutracených praxisů.
V každé hře se snažím vytřískat co nejvíc během prvního zahrání, protože málokdy mám tolik času abych si jí mohl zopakovat. A čas na opakování nemám asi taky protože se s každou hrou strašně babrám. Paradox *15*. Jak v ME 1 tak i v ME 2 jsem měl první průchod za cca 50 hodin pro představu. -
-
Taky hraju stylem všechno a pořádně Dragon Age 100h+ Skyrim 372h (ještě jsem nedohrál, přestal mě bavit) Fallout New Vegas 246 (stále hraju) *3*
-
Ten Dragon Age mi nedá spát, i kdyby si četl naprosto vše, tak pokud jsi hodiny někde jen tak nestál, tak to dohraješ za polovinu času...
Hraju hry stejně, ale tohle je už prostě moc, hry dohrávám kompletně, téměř vždy mám hotové a přečtené naprosto vše, co jsem objevil, ale ten Deus mi přijde hodně přestřelený. Jak jsem psal výše, kamarád to dohrál podobně jako Ty, ale 3x za 61,5 hodin... A jediný achievement, který nemá je Pacifist... A to je člověk, který první díl dojel mockrát, dodnes se ho bojím zeptat, kolikrát.
ME2 jsem dohrál za cca 45 hodin a měl jsem splněno naprosto vše a samozřejmě jsem měl i vše vytěženo... Prostě ve hře již nebylo pro mě co dělat. U prvního dílu si bohužel čas nepamatuji, ale také jsem to měl komplet, vše s Makem projeto... A trojka mě už vůbec neláká...
Například jsem rozehrál první Splinter Cell a mám v něm nahráno cca 20 hodin, základní kampaň hotová a jsem v druhé polovině druhé bonusové mise (ze tří)... Vše přečteno, vše prolezeno, každá maličkost ve hře objevena (i například rozhovor, který se hráči naskytne pouze, když odnese jednoho zraněného na ošetřovnu, k čemuž hra hráče nevybízí...). Serious Sam 3 mi trval 17 hodin a ten komplet nemám ani náhodou (secrety jsou secrety...). Saint's Row The Third 42 hodin, hlavní kampaň dohraná, dodělávám challenge, DLC a pár achievementů... Risen 2 jsem dojel komplet za 42 hodin.
Jak jsem psal, sám si hraní užívám a natahuji, ale toho Deuse a DAO nechápu. Děsím se, jak dlouho bys hrál NWN2 s datadisky nebo Baldur's Gate... A to raději ani neřeším některé starší kousky. -
-
ad DAO - chtěl jsem juknout na save, ale nemůžu najít placku s Awakeningem. Asi padla za oběť stěhování, fňuk. Na ofik webu nebo na české fanstránce jeden průchod DAO za 100+ hodin zas tak neobvyklý nebyl.
ad DE:HR - čas ukazoval Steam. Co nadělám *1*. Za ten první průchod jsem měl splněno 75 % achievementů. Ono by to zhruba souhlasilo s tím tvým kamarádem. Já jsem kolikrát prolezl celou "mapu", vyzkoušel různé způsoby řešení a pak hodil celou "mapu" znova a jel jí zvolenou cestou. Takže třeba ty tři zahrání by se z toho možná daly složit *15*.
ad NWN2 nebo Baldur's Gate - toho se děsím taky *8*. A k tomu ještě Kotory a další asi bambilión her co mám na "to do listu". Proto taky tajně doufám v několikaleté herní sucho *1*
-
-
Koukám, že jsem našel svého klona.. Aneb buď to hraj pořádně, nebo se na to vys*r. *1*
-
-
Je to trochu přehnané, DAO jsem dohrál asi za 30h s komplet všema úkolama. Deus Ex taky kolem 20h. U těch ostatních je to dost individuální, ale tam těm časům věřím.
-
-
a co ten zbytek?
-
-
dota 2 zatim 771 hodin *15*
-
U všech her to ze savu nevyčteš a když je nemáš na Steamu, tak nevím, kolik času jsem v nich strávil. Stopkama si čas u her neměřím. A taky si samozřejmě nepamatuju kolik hodin jsem strávil u nějaké hry třeba před 3 roky. Tohle bylo jenom pro příklad, jako reakce na tvé liché závěry. Teď si ještě vybavuju, že u dema Zaklínače jsem strávil podle Steamu asi 20 hodin.
-
A co ten zbytek japonskych her, ktere se v evrope ani nehraji?
-
-
-
To je trochu nefér srovnání, mají snad Japonci ekvivalent CoD a MoH? A některé západní hry mají taky herní dobu klidně přes 20h (většina RPG, to je asi žánr, o kterém se tady bavíme, ne?).
-
-
Délkové ekvivalenty by byly. Třeba Resident Evil 1-3 s herní dobou okolo 4 hodin. B scénář za Leona v RE2 něco okolo 2 a půl.
-
Pravda...ale když už jsem nahodil herní dobu tak tam COD a MOH musel dát jako extrémy *3*
-
-
To se jim šeredně vymstilo ve Final Fantasy XIII. A obecně to nemusí být pravda... vem si Vanquish, Bayonettu atd.
-
Ve Falloutu NV jsem dohromady stávil 350 hodin. *3*
-
-
ale kvoli trochu inym dovodom. aj ked stale uzasnym:)
ja som to nahle ukoncil niekdey po stovke. hral som sa a hral, zazral sa do toho a zrazu pozeram ze som na 90tich hodinach. Tak si hovorim "a ku*va, musim to uz ukoncit" ale stale som anchadzal nieco zaujimave. nakoniec som isiel jak s .. tym co maju kone na ococh:D a nic som nerobil len tie hlavne linie co ma zaujimali najviac. stve ma to, vela veci som nechal neprebadanych a chcel som tam ist.
to bolo este pred DLCckami, takze planujem hrat este raz cele
-
-
-
Pokud se Alexovi Hutchinsonovi nelíbí, že hráči hledají i jiné než na západě "omleté" koncepty a jsou unaveni ze X-tých pokračování zaběhlých značek, musí se pustit "bezpečného a ověřeného zábradlí ohraničující hluboce vyšlapanou cestičku" a zase jednou přijít s něčím novým, nerecyklovaným a nenastavovaným. Ovšem je to risk, nemusí se totiž prodat X milion kusů, ale na druhou stranu to může být i úspěch a protržení "začarovaného kruhu" ve kterém se leadři herního trhu zasekli.
Také, nesmíme zapomenout na to, kdo hodnotí jednotlivé hry. Recenzenti jsou (měli by být) zkušení hráči, kteří jsou na stereotypy a simplifikaci trochu citlivější než průměrný mainstreamový hráč a ani milionová kampaň by je neměla ovlivnit. Proto hodnocení her nemusí odpovídat číslům z prodejů. -
-
Pokud se Alexovi Hutchinsonovi nelíbí, že hráči hledají i jiné než na západě "omleté" koncepty a jsou unaveni ze X-tých pokračování zaběhlých značek.
Hmm.... Co by ti na to řekl pan Mario, Zelda, Final Fantasy a mnoho dalších titulů z východu. -
-
Až nato že vyjmenované serie s každým dílem přijdou s něčim novym *3*
-
-
Ano? Nechám se rád poučit...
-
-
FF serie má díl od dílu diametrálně odlišnej gameplay např. zkus porovna FFX a FF12 .
Navíc sou zasazený v jiných světech .
Zelda no řekl bych, že největší změna je pohybový ovládání .
U maria si nejsem jistej.
Ale předpokládám, že to nemá cenu psát páč lidi jako ty zakládaj svoje teorie na ničem. -
-
Diametrálně odlišnej gameplay a jiný universum není dostatečně velkej rozdíl?Nebo co chceš vědět?
Navíc u mě to nejsou teorie páč já ty hry narozdíl od tebe hrál *3* teda krom maria tam sem hrál jen 64 . -
Ostatně podle toho, že jsi nenapsal žádný velký rozdíl to sedí i na tebe.
-
-
-
-
Dobře, my tu ale řešíme západní trh a ještě k tomu generalizujme, správně?
Máme tu určitou nabídku západních titulů a menší nabídku Japonských titulu, které jsou odlišné od těch západních.
Pokud se tedy hráč přejí, bude to pravděpodobně těch západních, po čem pak sáhne ?
Bud další stereotyp nebo Japonský titul.
Nehledě na to kolik mají tituly pokračování, záleží na tom jak moc jsou ohrané na jednotlivých trzích. Pokud bych byl Japonec pravděpodobně to napíši stejně, ale "z druhé strany bariéry" *3* -
-
V tvém příspěvku, vidím právě to diskutovaná "nadržování". Když měřit, tak přece stejným metrem. Je přece taky spousta západních titulů, které jsou naprosto odlišné a originální, bohužel ty jsi zaslepený a vidíš jen ty nejvíce propírané.
-
-
To není pravda. Mluvím všeobecně a dokonce jsem uvedl, že pokud bych byl Japonec napíši to stejně akorát o Japonském trhu. Čili beru stejný metr.
-
-
-
-
-
Ted sem si zas po letech zahrál Metal Gear Solid a bylo to stejně super jako tehdy. Takovou práci s postavami a zápletkou by prostě západní vývojáři nedokázali udělat, nebo by se k tomu u AAA hry neodvážili.
-
-
MGS se mi libi, ale cetl jsem ho i jako knihu, ktera vysla v pevnosti a v knize se ukazuje, jak je to slaby. Ale to je spis problem her jako media podobne jako u filmu.
-
Myslíš postavy jako Revolver Ocelot ,Sniper Wolf,
Raven, Riden apod. ?? *1* A naprosto originální zápletku o bratrském pošťuchování mezi Hodným hadem a Zlým hadem? No je to úplnej Dostojevskij, jen co je pravda. Za poslední tři roky vyšlo asi tak 5 západních tříačkovejch titulů, vedle kterejch příběh a postavy MGS vypadaj jako přepálenej, nechtěně komickej, dětinskej a překombinovanej guláš (čímž také je). -
-
Hmm a tak si říkám, že tři z těch pěti her mají jméno Mass Effect a dvě Dragon Age, co? *3*
Ty nezklameš, Cahu. -
-
Fallout NV, Alpha Protocol, Deus Ex, Zaklínač...
-
-
Alpha protocol????
-
-
Sorry já myslel že se bavíme o hře jako celku. :)
-
Technicky slabší, příběh by mohl směle konkurovat Jasonovi Bournovi, což ve světě filmu znamená průměr, který neurazí, ale ve světě her to znamená příběhovou špičku. To samé platí i pro postavy... A právě o příběhu a postavách tu byla řeč. Co bere dech je nelineárnost celé hry, rozvětvené je to opravdu mimořádně. U her nevídané je pak také to, že logika děje a postav nedostává těžce po tlamě.
-
jop technicky slabota ale ostatní veci na vyši
-
-
Slušné volby.
-
-
-
Jó, MGS1 asi nejoriginálnější příběh světa v podstatě není, ale postavy a poselství má silné. Jó, Kojima to později zamotal, poselství volil čímdál podivnější atd., ale MGS1 je pro mě pořád špičková hra... no jedna z těch, na který pohlížím zpátky 100% nekriticky. Každej nějaký takový jistě má.
-
-
-
Kdybych se měl na toto téma rozepsat, tak by to byl článek minimálně stejně dlouhý. Proto se zkusím udržet ve stručnosti s jednou z mnoha myšlenek na toto téma. V článku zmíněné Gears of War je dobrým a zároveň špatným příkladem hry, jenž se dá s japonskou tvorbou srovnávat. Osobně mám rád první díl a to hlavně kvůli jeho minimalistickému příběhu, který má jistou, autory pravděpodobně nezamýšlenou mnohovrstevnatost. Je tu jeho hlavní prvoplánová vrstva drsných chlapíků sypajících drsné hlášky a kosících miliardy nepřátel. Ovšem když se pak zamyslíte nad celkem, je tu vrstva eposu, nebo lépe balady o lidstvu, nicotnosti jedince, jakéhosi metaforického nevyhnutelného trestu za lidskou přirozenost. Mluvím pouze o prvním dílu a kdyby celá sága skončila právě prvním dílem, nezůstala by mi v puse pachuť sračky, do které se hra dalšími díly, alespoň po stránce příběhové, transformovala. A přesně to, co uměl první díl GoW dokáží japonské hry. Přestože jsou protkány všemi možnými klišé a některé prvky hraničí až s nesnesitelnou patetičností, celé je to epické natolik, že si uvědomujete, že vy ve hře nejste hrdina, kolem kterého se točí vesmír, ale vy samotní se otáčíte ve vesmíru, jenž dalekosáhle přesahuje vaši postavu. A právě vícevrstevnatost japonských her zaručuje, že hráči mají ze hry mnohem více, než z tuctově prvoplánových GoW 2 či dalších západních mainstreamových her. Nehledě na to, že na západě jsou stále dosti mizerní herní scénáristé, jenž se dopouští mnoha dalších chyb. Viz například opět GoW 2 a množství neuvěřitelných deus ex machina, jenž museli scénáristé zakomponovat, aby naši milí svalnatí hrdinové mohli zachránit svět.
-
Stímto plně souhlasím. Naprosto stejné je to i u asijských filmů viz. hodnocení na čsfd. Ty příběhy jsou často tak absurdní a pomatené, že tam často hledají lidé vyšší smysl než tam skutečně je (samozřejmě že se najde i spousta vyjímek). Je to prostě jiné a některé lidi to hodně láká, protože mainstream už unavuje a raději se podívají na "inovativní ptákovinu" než na průměrný kvalitní film a to se pak projeví ve výsledném hodnocení.
-
-
Skôr by som povedal, že niektorí ľudia nevidia rozdiel medzi kvalitným príbehom s hlbším zmyslom a "ptákovinou" tak dajú automaticky 100% len preto, že je to Ázia. Nehľadal by som v tom nič viac. Je tam veľa jedinečných a kvalitných príbehov.
-
To co říkáš je z 90 procent blábol.
To, že ty nedokážeš ty filmy pochopit je jen tvoje blbost to, že ty v tom nevidíš hlubší smysl protože nevíš nic o folkloru,zvycích atd. danný země je taky jen tvoje blbost. -
-
Opět žádný argumenty .
Člověk vám muže dát dukazy a podložit tak svoje argumenty a vy jen mínuskujete, protože ste ubohý neználci který plivou na něco o čem nic něvěděj . -
Někdo nachází hlubší smysl v zrnkách kávy a poloze kostek ledu ve Whisky.
-
-
Někdo možná, já ne.
-
-
-
-
Současnou japonskou tvorbu nemám moc v marku, protože hodně kálí na to, vydávat hry jako běloch na PC. Znám víceméně jen hry od Square Enix a ty jsou prvotřídní....a co více říci k článku? Aleš má recht.
-
Nemám rád styl anime (ani ve filmech a seriálech), nelíbí se mi japonština (pro moje uši nepříjemná a nelibozvučná), a jejich hry mě taky nebaví. Zároveň upozorňuju všechny cipísky, že jde o můj čistě subjektivní názor a nikomu neberu jeho vlastní a právě opačný. *4*
-
-
Mě se nelíbí čínština. A němčina.
A fakt - co je to ten anime styl? -
-
Aha, jasně. Ano, asi existuje milion druhů technik, které od sebe odborník na tuto problematiku dovede bez problémů rozeznat a pak se smát laikovi, že měl na mysli "blablašišimo", zatímco napsal "blábolototumi". Mně je to jedno. Laik pozná, co mám na mysli, a upřímně přiznám, že studovat to nebudu i za cenu toho, že odborník bude prskat. *4*
-
-
Ne to nemyslím. Jen přijde, že lidi dneska říkají anime styl všemu z Východu, co se jim nelíbí. Ani pořádně neví proč... a je to jasný, anime styl.
Skutečný anime styl má své pevně dané prvky. -
-
Budiž.
-
-
Ono jde asi spíš o to, aby to nebylo jako s některými asia-hate lidmi, co kydají na "anime styl" špínu, ale třeba nevědí, že seriály a filmy jako včelka Mája, Transformers, Želvy Ninja, nebo i těch slavných 7 statečných jsou z asie. Pokud bych chtěl být jo drsnej, tak bych řekl, že celý Hvězdný války jsou vykrádačka asijské kultury. Ale tam je to trochu víc složité.
Proto bych chtěl říct jen to ža ano, nadržuje se japonským příběhům, protože západní kultura se jaksi asijskými příběhy dosti a někdy až okatě "inspiruje".
-
-
-
Na to nepotřebuješ bejt odborník ale mít dobrej zrak .
Technika netechnika anime muže mít kresbu kde budou lidi vypadat realisticky nebo kresbu kde to budou znetvořený chibi zrudičky. -
-
Já ti věřím, protože ověřovat to nebudu.
-
-
EuroSamurai: Tak jo, já ti to teda napíšu příkladama. Takže, nelíbí se mi grafická stylizace filmů/seriálů jako je: Princezna Mononoke, Neon genesis evangelion, Spirited Away nebo třeba Ghost in the Shell. Tak, máš srovnávací materiál a třeba v tom najdeš něco společnýho. Nebo možná ne.
-
Mě jen zajímá co to ten anime styl je, protože mi zatim nikdo a že jich bylo hodně nebyl schopnej odpovědět a když už tak to byly klasický bláboly ala velký oči,zvláštní učesy apod.
-
A proč by to dělali? Oni vědí, co se jim nelíbí, akorát třeba nevědí, že tomu mají říkat nějak jinak, aby se experti nechytali za hlavu.
-
To lidi co, nemají rádi "anime styl" neověřují nikdy. *3*
-
-
Fríkulíne... *15*
Každej se zaměřuje na něco jinýho, někdo na právo, někdo na medicínu a někdo očividně na nějaký druhy kresby anime a všichni jsme spokojení a nemusíme se předvádět, kdo má delší kravatu
-
-
-
-
Ty to schytáš! *15*
-
Co je to ten anime styl?
*8*
-