Přejít na výpis diskuzí
Nadržuje se v herním byznysu japonským příběhům?
17.8.2012 | Aleš Smutný
124 příspěvků
-
Japonci mají vždy nejlepší příběh a zápletku. To jejich podání příběhu je prostě nejlepší. A propracovanost bývá také na vysoké úrovni. Myslím že to není jenom chvástání. Oni prostě umí *3*
-
-
Asi preto už cca 5-7 rokov japonské RPG melú s posledného ... *7*
-
-
Pškná blbost co si napsal ale předpokládám, že znáš jen FF serii.
-
Ale nevíš. Poslední dvě Final Fantasy se nevyvedly a JRPG laici vidí konec žánru JRPG. *7*
Svět se netočí jen kolem Final Fantasy. -
-
Mal by si radšej menovať tie JRPG, ktoré sa v tomto období vydarili ...
-
-
Tales of Vesperia
Tales of Graces f
Xenoblade Chronicles
The Last Story
Pandora's Tower
Valkyria Chronicles 1,2,3
Lost Oddysey
(pro některé Atelier Rorona/Meruru)
... atd. najdi si seznam JRPG, co se nejmenují Final Fantasy... možná uber Hyperdimension Neuptunie, na ty lidi celkem nadávaj -
-
No ano a PSX se nevyrovnalo SNESu, který měl takové pecky jako Chrono Trigger, Final Fantasy VI, Live a Live, Terranigma, Secret of Mana atd.
Jo, všecko přece bylo v minulosti lepší. Ale pořád jsou dobrý tituly. -
Už minulú generáciu konzol sa tvrdilo, že JRPG sa nevyrovnali svojich predchodcom s PSX. S tohto pohľadu sa tento tvoj zoznam javí ako tragédia (i keď uynávam, že je tam zopár slušných vecí - paradoxne hlavne na Wii ). Bohužiaľ si nedokážem predstaviť, že by sa na hocijakú z nich spomínalo za 10 rokov ako na Xenogears, Chrono Cross, FFVII-VIII-IX, Vagrant Story....
-
-
-
-
Řekl bych, že tam je problém jinde. Spousta hráčů se o příběh nezajímá (například CoD) a proto japonci aby zaujali i takové hráče musí prostě čím dál víc šoupat příběh do pozadí a co nejvíc zjednodušovat, přece jenom je to hlavně o penězích, proto musí zaujmout co největší okruh hráčů.
-
-
-
Asijský styl ať už grafický či jiný mě od hry vždy spolehlivě odradí... Nechápu tu kulturu, nelíbí se mi ultravyzáblé asiatky s megaňadry bojující s mečem dvakrát přesahujícím jejich výšku. Jestli se to někomu líbí, tak proti gustu...., ale do evropy tento styl prosím pěkně netahejte.
-
U Mass Effectu ty dějové zvraty fungují perfektně, ale taky už je tam s ME3 cítit jisté ochuzení (vis méně dialogových možností narozdíl od ME2)
-
Národ, jehož lidé vytvořili snímky jako Visitor Q, mi nestojí ani za zamyšlení se nad kvalitou jejich jiné tvorby.
-
pane smutný vy jste rom ?
-
-
Ehm, ne, proč...?
-
-
no zase se to tu přebírá rasismus a jediná skupina která to používá jsou naši nepřizbusobyví takže takhle *5*
-
-
výpovědní hodnota: 0
humor:0
smysl:0
ortel: naprosto zbytečný příspěvek. -
-
-//- -//-
-
-
Kristepane...
-
-
Tahá náhodně otázky z klobouku a na dnešek mu vyšla tahle kravina
-
-
-
Asijci dělaj dobrej horor, zbytek mě nezajímá, ale vzhledem k tomu, kolik je v ČR a vůbec v Evropě otaku, tak mám pocit, že chápu, proč se hodnotěj asijský hry jinak než evropský.
-
-
ty vole tak dlouhej post o hovně. Sám na konci řekneš, že se užívá ve slovních spojeních :D.. Vy otaku jste fakt borci, Masa San a Ringwraith San. Hai! Ping pong hentai!
-
-
heh má to bt Masa Kun Ringwraith Kun vole *15*
-
Já věděl že si trotl ale, že si idi*t to sem si fakt nemyslel.
-
-
jasně pane Eurosamuraj-san. Jdi si vymastit nad Pokémon san.
-
-
Já už vim, že si id*ot nemusíš mi to dávat najevo ještě víc.
-
-
Pán objevil Ameriku, samozřejmě že použiju internet. *3*
-
tam nejsou samurajové a prsatý školačky v uniformách, co tam budeš dělat? Je fakt že anime a hentai zkoukneš na netu, takže pohoda.
-
Nejsem otaku a se slušnýma evropanama nemám problém jen s idiotama.
A ne díky já radši Norsko. *3* -
ty jsi otaku, takže už je zbytečný cokoliv dodávat. Snad jen odjeď do Japonska a nech slušný Evropany na pokoji.
-
-
-
-
-
"Otaku (おたく) je japonský výraz pro počítačového nadšence (tj. geek) nebo označující osobu, která je posedlá zálibami jako je anime, manga či elektronické hry. "
" V dnešním japonském slangu otaku popisuje fanouška posedlého specifickým tématem nebo koníčkem, může být použit na cokoliv (hudební otaku, otaku do bojových umění, kulinářský otaku, atd.)."
Zrdoj:Wiki/google/etc
Nejde jen o anime a mangu nebo hry pouze z Japonska. *3* -
-
Otaku (お宅) je zdvořilý způsob jak v japonštině říct "Váš dům".
Nemám osobně rád ten výraz otaku, kterým se někteří anime fandi nazývají. -
-
Jak to chápu já, おたく je nadšenec (až fanatický) psáno v Kaně (Hiragana i Katakana)
A původní výraz psano s kanji お宅 je "váš dům" .
Japonština má spoustu stejně znějících slov které se rozlišují pouze díky použitým Kanji/kana znakům.
Také moc nemusím ten výraz, obzvláště když se použije k označení někoho, kdo mimo jiné sleduje i anime či si sem tam přečte mangu. -
-
No jo no, u nás je každej 12letej Narutard tvrdej otaku.
-
-
Bohužel, málo kdo z nich ví co to vlastně znamená..
-
-
-
-
-
-
Mě se zdá, že pan Hutchinson zaspal dobu. Kdyby něco podobnýho prohlásil před 5 ,10 lety tak budiž, ale dneska se na Japonce v herným průmyslu hazí nejeden bobek.
A se týče toho přístupu západný východný proč nikde není nějakej rozhovor s Japonským vývojářem co mluví o západných RPG? Jo to bych si přečetl. -
-
O tom nevím, ale když se jich ptali, co je jejich oblíbená hra z roku 2011, tak dost řeklo Skyrim.
A Hideki Kamiya řekl "nothing", protože to je Hideki f*cking Kamiya, a když nothing, tak nothing. -
-
Ctený Kamiya si říká své nothing už nekolikerým rokem, ale je to Kamiya takže odpuštěno. *1*
-
-
Taky má anglickej twitter a háže tam někdy solidní hlášky a stěry.
P*del prej byla, když ho tam nějakej blb obvinil, že v Bayonetě jen okopírovat Devil May Cry. -
-
My o vlku. Už hodil tweet na ten rozhovor.
-
-
odkaz plz
-
-
-
-
-
japonský rpg není pro asiaty zajímavý. Na druhou stranu asijský rpg očividně pro některý evropany zajímavý jsou.
-
-
západní rpg není*
-
-
-
Nippon prostě umí
-
Smazat prosím .