Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • O jej, už je to tady zas :-). PC vs. konzole. Každý ať si hraje na čem chce, ne? Pro určitou skupinu je to PC, pro jinou konzole. Někdo hraje na obojím. Oboje má svoje výhody i nevýhody, tak proč takový hate :-)?
  • X one... Achjo.... Vse je ok, zaujalo mne to atd atd... Ale, mam doma xbox slim dva roky, hodne ackovejch titulu vydanych relativne nedavno za x penez... A microsoft tu na me vybali ze si sve hry na nove generaci nezahraju. ???? Prosim?! Ve 21 stoleti jsou neschopni navrhnout konzoli tak aby byla schopna prehrat v uvozovkach (v uvozovkach jelikoz grafika je uz tak na dost dobre urovni) stare hry?? Tak to at si ty sve super moderni vychytavky ala kinect a ovladani hlasem strci s prominutim do pr.... Kdyz zakladni vec nedokazou technicky zvladnout, at radci nic noveho nedelaj
    • a co ti brani to pustit na te stare konzoli kdyz uz ji mas ? moznost hrat stary hry podle me ma smyls jen tehdy kdy starou konzoli nevlastnis a premyslis o nakupu nove, tak bys dostal 2 v jednom ale takhle to je tak maximalne QQ
  • Já osobně novému xboxu fandím. Když to totiž tak vezmu, tak pro mě jako PC hráče je to prostě lepší volba. PS4 je podle toho co zatím víme herní konzole, tedy kromě exluzivních titulů nepřináší nic nového, všechno co dovede a mnohem víc už mám na PC. Na druhou stranu tu mám nový xbox jako multimediální konzoli. Nic jako kinect v PC nemám a proto mi umožňuje hrát spoustu ptákovin s návštěvami, kamarády apod. Navíc když si koupím xbox, nemusím řešit dalších milion krabic pod TV, všechno je to v jedné bedně, která přejímá jednu podstatnou vlastnost konzolí - blbuvzdornost. Nemusím se o nic starat a velice jednoduše a intuitivně můžu zaráz sledovat seriál, skypovat s lidma a ještě se dívat na počasí. To vše v pohodlí křesla v obýváku.
    PS4 se nikam neposunuje, je to prostě "jen" další konzole, která konkuruje PCčku a jiným herním zařízením. xbox to posunuje dál, přidává hodnotu, nezaměřuje se na HC hráče protože ti mají stejně většinou PC, zaměřuje se na casual hráče kteří se chtějí bavit - a ne nutně u her, proto má za mě plus. Vlastně xbox šikovně vyfoukl rybník teoretickému Steamboxu, který chtěl cílit přesně sem.
    Jo, jako herní konzole bude PS4 pravděpodobně lepší. Jako konzole obecně, si myslím, že bude úspěšnější xbox.
  • cyberpunk21
    Ok davam si patentovat pojem "Syndrom 5%" - co bude vyhovorka na to preco sa niekomu nieco nechce spravit ....najprv s tym zacalo Codemasters pri GRIDE s cockpit pohladom a teraz MS s hranim starych hier....... fakt zacinam mat pocit ze si tieto ich preskumi len cucaju z prsta....
  • kotty
    Pár gifů pro zasmání:

    http://www.soulmech.net/images/iBzvb2JSpQNRM.gif

    http://i.minus.com/ijW9KbFN8WmTW.gif

    http://24.media.tumblr.com/404fbc551f9aafd826d4a15d51353aff/tumblr_mn7im30NGL1r26y7to1_400.gif
  • Mě by zajímalo, jestli někoho v MS napadlo, že si budou lidi muset koupit novou obyvákovou stěnu.
  • Zase hromada PC fanatiků, kteří se snaží obhájit svůj pohled na svět že jediné co člověk, který má rád hry musí hrát na PC. V dnešní době snad neni problém mít jak PC, tak konzoli ne? Já mam doma 2 roky starý pecko na kterym hry běhaj zatim bez problému a byť je grafika u mnoha titulů na PC jasně lepší, tak přesto si rád sednu ke konzoli, v mym případě Xko a hraju tam. Nevím jak se bude herní trh ubírat do budoucna, ale je klidně možné že další PC už kupovat nebude, takže žádný upgrade a na hraní bude konzole. Ať už od Sony nebo MS a nechť lepší zvítězí :)
    • Mas pravdu. Necht si hraje kdo chce na cem chce. To ze muzu mit oboje je fakt. Ale pak se ptam: Na co mi bude novej PS4, nebo Xbone, kdyz mam dobry PC ktery rozjede vicemene vsechno na medium/high. K tv ho pripojit umim a jde to (coz nekteri konzolisti vubec nechapou) a xbox controller si taky pripojit muzu. A PC budu mit vzdycky, pouzivam ho na veci co konzole neumi a umet nikdy nebude (prace atd). Tzn me konzole vicemene nezajima a jestli ma stat 10-12 tisic tak je imho aj dost draha, herni komp dnes vyjde cca na 16 a nebal bych se ze by nejak zaostaval. A nebojim se ani ze by prestaly vychazet hry na PC.
      • Tak to že můžeš připojit PC k telce je pravda, ovladač si můžeš koupit taky, ale otázka je jak se bude dál vyvíjet trh s PC hrama. Na konzolích ( jak PSko tak Xko ) je spousta zajímavejch exkluzivit, který si člověk na PC prostě nezahraje proto si myslim že bude hodně záležet na co obě konzole nalákají hráče, pravda je že třeba na Xku je poslední roky situace okolo exkluzivit dost špatná, ale jestli bude exkluzivit dostatek a budou stát za to tak je to pádnej argument, nehledě na to že když je to multiplatforma, tak všichni přece známe jak některý porty vypadaj a co si některý studia dovolej dneska vydat ( kolísavej framerate, zprasený ovládání atd. ) + obecnej trend odklonu od PC jako primární herní platformy pro ačkový tituly ( indie scénu, různý hříčky nepočítam, beru spíš vysokorozpočtový tituly ) a nemá cenu si říkat že takovej trend neni, ve státech se hraje hlavně na konzolích a západní evropa to samý, takže je to spíš střední a východní evropa, kde je PC stále stěžejní platforma, ale i to se začíná měnit a lidi tu začínaj hrát na konzolích stále víc a to nemluvíme o casual hraní na tabletech a smartphonech, kde hraje spousta lidí co hry nikdy nehrála a to je dost velká skupina zákazníků. Další faktor - pirátství na PC, kde s rozvojem rychlostí přípojek do internetu je stažení her na PC rychlejší a dostupnější než kdy dřív a stáhnout dneska release z torrent trackeru s crackem zvládně pomalu desetiletý děcko. Tím netvrdim že pirátství na jinejch platformach neexistuje, ale na PC je to suveréně nejjednodušší. Nemusí se nám to všem líbit, sám hraju aktivně od roku 95, takže jsem si prošel ty "zlatý časy" kdy přišla poprvé 3d akcelerace a spousta skvělejch legendárních her, ale trh je prostě někde jinde. Netvrdím že PC zanikne, netvrdím že nerad hraju spoustu skvělejch her na PC, ale doby, kdy byla PC hlavní platforma jsou prostě pryč a spíš to vidim, tak že nový konzole tenhle trend ještě urychlej a prohlouběj. Další faktor.. jednoduchost hraní na konzoli.. rychlý, jednoduchý, žádný technický problémy, támhle ovladač, támhle padání protože tohle apod. strčíš placku a jedeš a to je fajn, živim se v IT a doby, kdy mně bavilo tunit špatně optimalizovaný hry, hledat na netu apod. jsou dávno pryč. Nemám na to čas a ani tomu čas věnovat nechci, když mám čas hrát, tak jdu hrát. Uvidíme, třeba nový konzole nepřesvědčej, ale taky možná jo a posílej dominanci konzolí ještě víc.
        • Tak jestli dobre pamatuju, Winy me nezradily od doby co mam W7 a nevim jestli je to rukama nebo nahoda ale problemu vylozene s hrama jsem mel hodne malo. Instalace atd me taky nijak nevadi a ovladac obcas stahnu. Chapu ze nektery lidi to nebavi, ale kompenzace za par minut nastavovani je oproti soucasne generaci konzoli vic nez dobra (fullhd, 60+ fps, modovani).
          Ty exkluzivity jsou trochu vetsi problem. Hlavni pointa je ze ja uz davno mam hw co by je rozjel. Proc bych teda mel platit za hw navic, x let starej a co nepotrebuju. Navic me nijak neoslovily, ale je pravda ze 99% z nich neznam. Nejvic jsem narazil asi na diskuze kolem Gears of War a protoze jsem hrac spis rpg, strategii a trochu jinych zanru tak absolutne nechapu co na tom nekdo vidi.
          Tyhle generace konzoli me moc nerikaji taky kvuli hw co maji a kvuli tomu ze nejaky hry uz ukazali a jde tam videt akorat docela nic moc grafika a blur blur odlesky buhvicojeste a na konec blur. Takovy hry me neberou uz vubec, kdyz jsem srovnal tu Forzu a Icenhancer na GTAIV tak nebe a dudy. Ice vypada 10x realneji. A neni to diky vykonu PC, ale hlavne kvuli stylu. A Drive Club to samy.
          Takze jestli skonci PC hrani, tak dle me hlavne diky tomu ze vsechno se ztabletuje, zappluje a zclouduje, protoze do toho geek nemuze vrtat, to se proste velkymu bratrovi nelibi. A hlavne to nebude hned.
  • Já si ten Xbox One koupím. Hlavně kvůli Kinectu.
    1) Asi nejsem dost paranoidní, abych se bál toho, že se na mě Bill bude koukat.
    2) Že to musí být 1 denně připojené k internetu je mi ukradené, protože to bude připojené pořád a na chatu to rozhodně nehodlám tahat (jenom de*il se vezme do přírody herní konzoli)
    3) Nebudu moci prodávat ani kupovat bazarovky? A co? Komu tohle vadí? On to opravdu někdo dělá? Pokud ano, jeho problém, mě to vůbec nezajímá.
    • ty jsi asi ješte nehral v prirode, to je nej
  • Největší výdrb je, že prej k používání TV funkcí to budete muset připojit ke komaptibilnímu extérnímu přijímači. Jsem jedinej, kdo si myslí, že to bude jen partička vyvolených a že budou poměrně dost drahý? Takže k novýmu Xboxu novej přijímač, jeden HDMI kabel navíc, a ještě nějaký externí harddisk, aych si měl kam dávat filmy a hudbu! Jsem zvědavej, kde se konečná cena (souhrná) zastaví!
    • a to to jeste nebude ze zacatku fungovat pro nikoho jen pro US
      • Nejen ze zacatku.
  • "cílí mimo hardcorovou herní komunitu a cílí na zákazníky, kteří prostě neexistují"

    To je právě nesmysl. Potencionální zákazníci tady jsou a je jich tady plno. Casual hráčů je násobně víc jak hardcore hráčů. Je tady početná generace lidí kterým je 20-30, pamatujou jak v mládi hráli hry, nyní mají vlastní bydlení, přítelkyně, nedejbože děti,...
    Mladých rodin je tady hrozně moc a to jsou super zákazníci pro novej Xbox, kterej se stane multimediálním centrem v obýváku.
    To je přesně to zařízení, který by mohlo nabídnou VŠE, co člověk v obýváku potřebuje. Filmy, hudbu, hry pro dlouhý chvíle, hru pro děti, Kinect hry pro společenskou zábavu, komunikaci přes Skype, dovedu si představit že tam člověk koukne na internet na zprávy, maily,... to vše s pomocí pohodlnýho Kinect ovládání. Může to prostě nabízet hrozně moc.

    Já si myslím že je Xbox One dobrej tah, je to prostě sázka na to, udělat z Xboxu něco víc, ne jen čistě herní konzoli pro pár "hardcore" hráčů.
    Nehledě na to, že pro tyhle hardcore hráče to bude použitelný stejně dobře.
    • calwin
      je to ale zbytočná strata zákazníckeho jadra... to je ako keby si ferrari zrazu vydalo ferrari auto pre strednú triedu ktoré by vyzeralo ako obyčajná kia,toyota,fiat atď... je pravda že to možno bude všetko v jednom ale značka tým nehorázne utrpela... múdrejšie by bolo teda potiahnuť dve divízie a vytvoriť novú značku zároveň s Xboxom ktorá by jasne signalizovala že sa snaží o inú cestu a nie o oklamanie zákazníka ako to robili na prezentačke v rámci Xboxu... prehnané kecy, nič nového ale hlavne že je všetko "like never before" a do toho čapkajúci američania... to všetko stačí naivnému zákazníkovi... a veľa hráčov už má podľa mňa jasno ak budú chcieť kúpiť konzolu... a to sú nie tisíce ale stovky tisíc hráčov ktorý sa takto rozhodnú... ohromné straty pre microsoft...
      • Řekni mi jedinej důvod, proč by tímhle měl Xbox ztratit jádro hráčů? Xbox One bude pro hardcore hráče stejně dobře použitelnej jako PS4, nebo starší verze, v tomhle ohledu se vůbec nic nemění, jenom to prostě nabídne mnohem víc možností i pro ostatní lidí.
    • No nevim je to zajimavej pohled na problem, ale ja mam PC spojeny s TV a v podstate to co nabizi Xbox ONE uz mam takze mi je tak trochu k nicemu. V podstate jakmile si nekdo propoji PC s TV tak uz konzole ztraci smysl jedinej duvod ji mit je ten ze tam vychazi nejaky hry ktery se na PC neobjevi treba prave FORZA a za PS Gran Turismo (mam rad zavody ;) )
    • Souhlas. Navíc design je konzervativní, zbytečně nekřičí a zapadne v podstatě kamkoliv (uznávám, pro děti je to málo "cool"). Je to něco, co nemusíte mít zavřené ve skříni.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit