Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • me nejvic pobavil tenhle sestrih http://youtu.be/KbWgUO-Rqcw
    • hrozne trapni ti prezentatori
    • It's awesome! With Xbox One I can finally watch TV on my TV!
      Ale teď vážně, kdybych si někdy chtěl koupit konzoli, tak proto abych ji prostě mohl zapnout a hrát. Nic víc. Takže osobně dost nechápu co vedlo MS k tomu aby vyrobili tuto multifunkční, ale v ničem nevynikající krabici.
      • Ale ved to je blbost. Samozrejme ze to tak nie je - vid tie (uz v clanku spominane) statistiky ohladom toho, ze vacsina ludi pouziva X360 na hudbu a video viac ako na hry... Samozrejme, kedze u nas nejde Netflix alebo Pandora, tak si to asi nevieme ani predstavit, ale keby som mohol namiesto kazdodenneho stahovania 2-3 epizod roznych serialov cez torrenty radsej platit 8 dolarov mesacne a pozerat na PS3 Netflix, tak by som to jednoznacne bral.
        • Tvůj argument chápu, ale i zde Xbox opět naráží. Spousta funkcí bude regionálně omezena, jak sám naznačuješ, a neumí navíc nic, co by jiné zařízení nezvládlo lépe.
        • No ale kdyz to vezmes z druhe stranky proc by to mela umet konzole kdyz to umi TV, jednim tlacikem tasknout do woken v xboxu nebo na dalkovym ovladani od TV to vyjde na stejno. A vubec jak je na tom xbox one a mys/klavesnice ? Precejnom kdyz tam teda budou wokna proc se sr*t s ovladanim na gamepadu. Bezdratova mys ftw takhle to praktikuju uz ted na sve TV :)
  • Jedinej přínos vydání nových konzolí je pro mě to, že se snad konečně pohnou kupředu i PC hry...
    • Buďme upřímní, PC hráči se dočkají zas jen portů.
      • Mozna jo, ale konzole budou x86 a s lepsi grafikou, takze i porty se posunou dal.
        • Ale jestli porty vůbec budou dělat. Viz. Red Dead Redemption, konzolové exkluzivity.
  • life28
    Musím sa podeliť aj so svojim komentárom, lebo po MS konferencii som bol mierne sklamaný
    BTW, fanboji Microsoftu, ani to nečítajte, možno vám stúpne krvný tlak
    http://www.centrumher.eu/face2face-preco-si-kupim-ps4-a-nie-xbox-one/
    • oktavius66
      Souhlasím naprosto ve všem. Máš to dobře i sepsané *3* . Jenom jsem trochu mimo z téhle informace: Psal jsi, že se PS4 dočká kompatibility s PS3 hrami. Je to opravdu pravda ? Pokud ANO, tak to bych se asi proběhl nahý tady po aleji *15* . NE vážně ?! Opravdu je to tak ? protože já tady na GAMES našel článek, kde psali že PS4 nebude umět příjmout PS3 disk. viz tento článek:

      http://madassgamers.com/blog/full-comparison-ps4-vs-xbox-720/
      • life28
        Disk prijať nedokáže, to je pravda. Ale ak hru na svojom PlayStation účte máš registrovanú (napr. Uncharted 3) na PS4 by mala byť možnosť si ju zahrať práve cez stream. Alebo, ak budeš mať PS4 a chceš si zahrať PS3 hru, je možné že ju nájdeš na PS Store v kolónke Streamed Games.
        • oktavius66
          Aha děkuji. Tak to opravdu nevím jestli ji mám registrovanou. Abych řekl pravdu ani nevím jak se to dělá... Ale i tak děkuji za odpoveď *3* .
    • calwin
      hovoríš mi z duše... už som v polovici :P
  • Pete.palis
    vidim krabici...rozkliknu článek a...lítá mi v obzoru další krabice s reklamou *16*
    • AdBlock a máš o krabici míň *1*
  • Dag0
    Pořád se nemůžu zbavit pocitu že to vypadá jako stará NES konzole od nintenda :D
    • ZvacA
      Ani ta podoba za to nestojí ke srovnání. S tím systémem byla alespoň sranda - herně čistě, jednoduše, soukromě a od světa odříznutá platforma, která nic nechtěla, držela hubu a kazetky na ni stály kilo, případně půl kila, když to člověk vyobchodoval. Ovšem přišlo se, sedlo se, vrazilo se dovnitř, a když to teda fungovalo, tak hned hrálo, žádný mecheche kolem toho....
  • kotty
    Pár gifů pro zasmání:

    http://www.soulmech.net/images/iBzvb2JSpQNRM.gif

    http://i.minus.com/ijW9KbFN8WmTW.gif

    http://24.media.tumblr.com/404fbc551f9aafd826d4a15d51353aff/tumblr_mn7im30NGL1r26y7to1_400.gif
  • Whoossain
    Výběr reakcí pobavil. Představa, že jako DLC k CoD si budeš moct kupovat psy různejch ras, mě odrovnala. A, bohužel, nebude asi tak moc vzdálená skutečnosti...
  • Rhulad
    Mě spíš překvapilo, že hw xboxu je dosti pod ps4... 8GB DDR3 (5GB pro hry) vs. 8GB DDR5(7 GB pro hry) a horší grafické jádro... xbox bude dost brzda řekl bych .)
    • je to GDDR5. dnes sa este nepouziva ani DDR4 nie to este DDR5. je pravda ze GDDR5 je ovela rychlejsie ako DDR3, to je podstatne.
      • Xcomik
        Rychlá klidně může být jak nové Ferrari do připravované NFS Rivals ale k čemu ti je rychlost když GPU od AMD na bázi Trinity které budou pohánět next gen mají maximální rychlost jen 1866MHZ viz link: http://www.czc.cz/amd-trinity-a10-5800k/115958/produkt?q-category-id=fplcb3ucvuh5286r50bmolmh96&q-c-1-f_137820867=sAMD+Radeon+HD+7660D&q-c-0-producer=sanepss637ce7vbb599bihllcl4

        Na to bohatě stačí DDR3 technologie
        • No jo, tak ještěže PS4 nemá Trinity nebo grafiku, která se běžně dává do APU.
          • Prečo si všetci "odborníci" ako ty a tebe podobní myslia (nie je to myslené urážlivo), že v Microsofte (a zas z druhej strany v Sony) sú takí sprostí ako ste vy chytrí. Neverím, že jedna alebo druhá strana to nemá zrátané tak, aby nevedeli, čo od svojho hardwaru môžu čakať a čo z neho vymáčknuť, eventuálne aké výhody/nevýhody im to prináša. A to aj s ohľadom na konkurenciu.
            Ľudia sa tu veľmi oháňajú gddr5, ddr3, ale čo to v praxi znamená nikto nevie (s výnimkou tých, čo tén hardvér dávali dokopy a pre tých platí, to čo v predchádzajúcom odstavci). Nie sú k dispozícií ani žiadne benchmarky (pre tých, ktorí majú radi čísla), nikto nepovedal, či to bude znamenať niečo rozdielové v hrách alebo inde, ale každý tým veselo argumentuje.
            Naozaj jednými z mála rozumných komentárov, ktoré som v debate o novom Xboxe a PS čítal, sú príspevky Xcomika. Nejde len o to čo píše, ale hlavne o to, že argumentuje rozumnými a reálnymi vecami, kdežto väčšina ostatných ľudí sa tu buď oháňa spomínaným alebo nezmyselne prilieva flame...
            • Hah, ty seš fakt nVidiot, nechtěl jsem to původně říkat. Nikdy jsem neprohlásil, že AMD grafiky jsou výkonější než nVidie. Dokonce jsem je nikde výkonově nepřerovnával. Ale pár faktů: V roce 2009 se začala vyrábět série 5000, tak nevím, proč tam mícháš 3000. A že si ve všech testech vede 600 lépe než 7000? Ale prosímtě... Opravdu hluboko.
              A opět, nikdo nevrdí, že "AMD best". Ani netvrdím, že Kaveri kohokoliv zašlape do země. Ba dokonce ani nejásám. To tady jen nějaký fanboi se špatnými mravy, a samozřejmě s absencí objektivity, cpe někomu ošklivého do úst.
            • Xcomik
              Ayoagi ono je už hloupé tvrdit že AMD/ATI (a to přes fakt že ji v notebooku mám) je výkonější jak Nvidia to totiž může tvrdit fakt člověk co o hardware čte někde na DDworldě :-) Proto jsou ostatně ti lidé občas hloupý a tvůj případ je naprosto běžný nejsi sám (bohužel). Ono se totiž dá snadno interpretovat že když je něco levnější tak to je věztšinou i horší. Počínaje křemíkovími CPU které se snadno přehřívají (osobní zkušenosti u AMD Turionem) končeje faktem že od dob 2006 kdy Nvidia vydala osmičkovou sérii se ATI z toho ještě dodnes pořádně nezapamatovala a neberu v potaz přidané aplikace podpora 3D nebo Physyx ale beru to jako celek (optimalizovanější ovladače) a výkon GPU.

              Kdyby ATI na rychlo nevydala 4 serii aby tak sestřelila Nvida 200 serii tak by se nebylo ani o čem bavit ale jak tak koukám velice snadno Atináci) zapomínají na ty HD 2000 a HD 3000 (r.v: 20007-2009) které nebyly schopné sestřelit v jednoGPU provedení 8800GTX Ultra z konce roku 2006! A pokud vím na všech testech dneska je dáno že si 6 serie Nvidia vede lépe v testech než konkurenční AMD a 7 generace pak tu tvoji AMD zahrabává hluboko pod zem. A dokud "Kaveri" nejsou na trhu není co hodnotit a ten prehype kterým ty tady síříš tomu nijak nepomůže špunte jeden :-)

              Neber to ale špatně jsem rád že tu AMD je konkurence je zdravá věc a jak Intel tak i Nvidia ji určitě potřebují jako sůl jinak by do vývoje tolik peněz nedávali což je potřeba ale tvrdit že je AMD best může fakt jen zasněný tatar co o tom ví asi naprosto kulové. PS: O Nvidia 400 serii se taky říkalo jak AMD zašlape do země a byla jen nepatrně lepší než konkurence proto to tvoje jásání nad Kaveri beru spíše jako vtip :-)
            • Jistě je rozumné porovnávat novou generaci APU od AMD, která je navíc částečně upravená (a jinak segmentovaná), s tou předcházející. A jistě je rozumné tvrdit, že Sony používají pro svojí novou konzoli dražší paměti jen kvůli troše marketingu. A ještě pořád opakovat "AMD není Intel nebo nVidia"... Ach jo.
          • Xcomik
            Paul_cz: Proč platila za Cell který zůstal nevyužit?
            Aoyagi: Buď si hloupý nebo natvrdlý (a nebo obojí). Víš co to je AMD? To není IBM, Nividia nebo Intel ta firma je malá ve srovnání s konkurencí ta si nemůže dovolit rozjet vývoj GPU od píky pro konzole. Už se to ostatně dlouho ví že tam budou GPU na bázi Trinity. Kdyby měli v MS pocit že ty GDDR5 přinesou nějakou výhodu (kromě spotřeby) tak je tam dají také

            Nebo máte oba jako pict že v MS pracují naprostý idioti co o tom ví naprosté kulové a jen vy dva jste mistři světa ohh wait proberte se z toho sna (oba)
            • Ano, už dva roky mám pocit, že v MS pracují (myšleno jako "rozhodují") hlavně a zejména idioti.
              Jestli vím co je AMD? Že by ta firma, která zrovna tenhle rok plánuje vydat jistou věc se jménem "Kaveri", která bude nejspíš nativně podporovat GDDR5? Že by to byla ta firma, která koupila ATI, kteréžto bylo technologicky skoro vždy před nVidií? Vždycky měli jako první podporu DX, OGL a tak dále. To v PS4 je upravené, je to napsané naprosto všude.
              A ano... "na bázi" je tak krásný výraz. Taky jsou na bázi křemíku, stejně jako starý Thunderbird.
        • Paul_cz
          zase jede xboner...

          vážně si myslíš že by Sony platila za GDDR5 kdyby to nepřinášelo výhody?
    • PS4: GDDR5 !
    • U grafiky je to jasny, ale u RAM je otazka zda je vubec ta rychlost potreba. Treba u PC na DDR3 nema OC (a s nim zvyseni rychlosti) vubec zadnej vliv na hry.
      • Rhulad
        to se pleteš a platí to hlavně právě na ty apu čipy ad AMD... tam je frekvence a rychlost ramek důležitá
        • Samozřejmě, protože to jsou - z podstaty - integrované grafiky. Stejně jako sledujeme výrazný nárůst výkonu u Intel grafik s dual-channel zapojením RAM (v desítkách procent).

          Nicméně nesmíte zapomínat na ESRAM, která klidně pomalejší může snadno dorovnat nevýhodu DDR3.

          Nicméně jiný dotaz: DDR3 je v Xbox One potvrzené? Nepamatuji si, že my o tom MS něco říkal (i když je mi jasné, že kdyby tam měli DDR5, hned nám to vpálí do obličeje).
          • Jo, je potvrdene.
            Ten ESRAM v podstate znamena, ze zatialco XBox bude mat rychlejsiu odozvu, PS4 bude mat vacsi bandwitdh. Co z toho je dolezitejsie, nech si preberie kazdy sam...
      • Leč u počítače má grafika paměť vlastní a mnohem rychlejší než RAM.
        • Xcomik
          Jenže integrované AMD Radeony na bázi Trinity neumí pracovat s větší frekvencí jak 1896MHZ a v té třídě je i DDR3. U Sony je to tak akorát reklama jako to bylo s Cellem! Máme tohle ale výkon sám o sobě nahoru nepůjde. Rozdíl bude tak maximálně ve spotřebě.

          Další věc MS systémy umí relokovat paměť takže jsou schpný v případě že si to aplikace žádá se uskromnit a dát aplikaci paměť další čiže klidně budu věřit že se ten systém scvrkne na 1GB RAM jako u sony a povipíná všechny nepotřebné blbosti kolem toho. Nehledě na fakt že aby app uměla využít víc jak 4GB celkové paměti musela by být napsána v 64-bit rozhraní a kolik že to máme enginu psaných v 64-bit rozhraní kolik her ohlášených bude v tomto rozhraní běžet? Odpověď: Nula!

          Vývoj her bude dle mého názoru stejnak primární pro xbox hlavně díky faktu že tam bude Windows platforma tak vývojáři prakticky zabijou dvě mouchy jednou ranou. Je potřeba si uvědomit že Sony nejde jen proti xboxu ale i proti PC do boje a tenhle boj prostě chtě nechtě nemůže vyhrát.

          Prezentace byla tragická s tím se rovněž stotožňuji měli to udělat ve stylu: Harcore konzolíví hráči tady jsou nové funkce které pokud chceš můžeš používat a pokud nechceš klidně je vesele ignoruj a hraj hry stejně jako na PS4 navíc prezentaci těch blbin měli spíše usměrnit že je jejich cílem natáhnout nové lidi k této hračce. Příklad: Pujde tatulda (co pomalu ani neví co to jsou hry) do obchodu pro Blue-ray přehrávač tam mu maník řekne hele máme tu novinku menuje se to Xbox One (no ten název je fakt trapný) umí to přehrávat Blue-ray i řadu jiných formátů navíc to slouží i jako settop box a domácí centrum. K tomu všemu na tom ještě můžete hrát hry s rodinou a dětmi je k tomu pohybový ovladač Kinnect včetně funkce ovládání gesty nebo ovládání hlasem. Pokud ten obchodník navíc bude chytrý tak tomu starému fotrovi řekne posaďte k tomu své děti a můžete si vesele klidně 2 hodiny užívat ničím nerušeného sexu se svoji manželkou üž žádné vyhazování peněz za bordel nakonec ještě ušetříte :-) Už vidím jak toho obchodníka ten fotr pošle někam a veme za 200 dollaru Blue-ray přehrávač :-)

          Pak do toho obchodu přijde typickej konzolovej mainstream hráč si koupit konzoli a ten patriotickej emerikánskej prodavač mu řekne že tu má Xbone a PS4 a k tomu mu řekně že nové xko umí to samé co ta PS4 a navíc ještě s tunou dalších funkcí které pokud chce může využívat a pokud nechce tak to může vesele ignorovat. Už vidím jak se ho ptá ten američan kolik využívá operační systém paměti u obou konzolí :-) Hoši hoši jako byste emerikánce neznali ty se ještě možná vyznaj v tom jak vyměnit žárovku do lampy ale na to ostatní už volaj technika. Je potřeba si v tomto ohledu uvědomit že jde a vždycky šlo převážně o ameriku dokud amerika bude největší masovej kupující do té doby horkotěžko bude MS řešit otázku co chtějí třeba evropané apodobně.
          • Sory, ale ty jsi fakt moula. Uz ponekolikate ctu tu tvoji fám o trinity a pritom apu v ps4 bude zalozeno na kabini/jaguaru.
          • Rhulad
            Ten čip je speciálně vyvinut pro sony a jak píše kolega dole... myslíš si, že by sony dávalo do ps4 gddr5 ,kdyby to nepodporovalo celé apu?
            • Jsi malo informovany, takze jen hadas a varis z vody na zaklade predstav, ze amd neni intel a proto...
            • Xcomik
              opakovat se nebudu fakt že né. Je to AMD ne Intel nebo Nvidia. Ostatně i u aktuální generace konzolí nové GPU nebyly tak si to laskavě narvete do palice. Ty GPU jsou maximálně upravené ale rozhodně né tak jak si tady někdo asi očividně představuje. Notabene s jakou cenou tehdy přišli konzole a s jakou přijdou nově ten vývoj evidentně prostě nemohl stát tolik proto si ostatně obě firmy objednali vývoj u AMD protože by se to nikomu jinému nevyplatilo. Navíc se všechno točí kolem spotřeby nemůže nová konzole mít spotřebu 300W takže pochopitelně ani nečekej že ty GPU budou nějaký zázrak spíš tak na úrovni skoro 7 let starého High endu typu 8800GTX s podporou DX 11.1 v rozmezí 80-90GB/s transféru víc ani ránu. Někdy mám pocit že konzoloví hráči přes ty růžové brýle nevidí ani na špičku nosu!
        • Jo, beru zpet, napsal jsem blbost. Nedoslo mi ze to je i pro grafiku.
  • Největší výdrb je, že prej k používání TV funkcí to budete muset připojit ke komaptibilnímu extérnímu přijímači. Jsem jedinej, kdo si myslí, že to bude jen partička vyvolených a že budou poměrně dost drahý? Takže k novýmu Xboxu novej přijímač, jeden HDMI kabel navíc, a ještě nějaký externí harddisk, aych si měl kam dávat filmy a hudbu! Jsem zvědavej, kde se konečná cena (souhrná) zastaví!
    • a to to jeste nebude ze zacatku fungovat pro nikoho jen pro US
      • Nejen ze zacatku.
  • Paul_cz
    Krásný je, že už se uchytil libozvučný název Xbone. Osobně tomu už nijak jinak následujících let neřeknu. A xboti už jsou přeřazený na xbonery *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit