-
A víte co s.ru na vás du domů!
-
no fuj hnus *11* *11* *11*
-
-
Buzno XD
-
je tam i Geralt od pasu nahoru *3*
-
-
btw...profil Klodi Monsoon na DeviantArt: http://klodi.deviantart.com/
-
jako živá....xd *1* *1*
-
Jedním slovem: krása. Zaklínač 2 + Deus Ex 3 u mě bezesporu nejočekávanější hry.
-
A kde se dá stáhnout kompletní galerie ? *5* Nejlépe i ta ruská *1* *1* *1*
-
Nádhera, jdu si vyhonit.
-
Proč je oholená, to je unreal *1*
-
Marigold v originale? vtf? bud to spatne chapu nebo autor necetl zaklinace, ale merigold neni Triss *1*
-
-
Ve skutečnosti to tak je, českej překlad je špatne. V originále je Triss opravdu merigold. :)
-
-
Janovi asi akorát moc nejde abeceda / čtení. Tak ještě jednou, pro všechny, jasně a srozumitelně.
Jména v pořadí originál, anglická verze, česká verze.
Jaskier - Dandelion - Marigold
Triss Merigold - Triss Merigold - Triss Ranuncul
Překladatel se prostě rozhodl některé jména upravit, proč, to se ptejte jeho. -
-
No jo, Sapkowski to proste musel zamotat :D
-
-
Sapkowski nic nezamotal, to je práce překladatelů.
-
-
Jaskier (polsky pryskyřník - kytka) se objevil v prvních povídkách a překladatel mu dal jméno Marigold (anglicky zase jiná kytka). Proč? To nevím. Pak se v druhých povídkách jen jako jméno objevila Triss Merigold a překladatel asi nechtěl takovou podobnost a tak jí dal jméno Ranuncul (Ranunculus je anglicky pryskyřník - ta první kytka). Pak se z Triss v sáze (? - šestý pád slova sága) stala důležitějsí postava. A překlad zaklínače je skvělý (alepsoň podle mého názoru).
-
jo mas pravdu, spatne jsem to precetl :) potom ale nechapu mozkove pochody prekladatele. Od toho bych teda nic cist nechtel. Prohazovat si jmena jak se mu zlibi. *7*
-
-
-
-
-
-
Tak Triss mne vždycky zajímala více než ta blbka Yennefer (sága)... Tady jí doopravdy nádherná, ale že bych s toho byl vedle... Hlavní je pořád příběh a soubojový systém... Mám takové neblahé tušení, že jedna s těchhle věcí dopadne špatně.... Atmosféra asi bude vynikající.
Vždycky jsem miloval v jedničce pohled na pozdně středověkou Wyzimu a do ta atmosféra moru a bídy. Prostě reálné středověké problémy... Ne jako ty americký bláboly (DAOII), kde je vidět jak Amíci (nic proti nim) mají k evropskému středověku fakt daleko a spíše je to uměle (více) vytvořené fantasy. -
-
Mám takový pocit, že někdo tu zase věští ze záchodu:-)
-
-
Příběh:Zaklínač ve službách Krále Foltesta? ehm
Soubojový systém: Když Geralt kouzlí vypadá to jak kdyby dorazil Harry Potter.. S pár znamení se to dostalo těžkotonážní kouzla
-
-