Nastal čas přestat oddělovat dílo od autora? Jak mi ruská invaze vzala Atomic Heart
-
Se všema argumentama souhlasím, ale zahraju si to, chci vidět kolik propagandy tam nacpou, zajímá mě používání narativů ve hrách pro "změnu úhlu pohledu". Autorům zaplatím po válce. Když bude komu.
-
Díky, Šárko, se obsáhlé sepsání argumentů. Vidím to úplně stejně, ale je super, když tomu někdo dá hlavu a patu a poskytne související informace. Ruskou válečnou mašinérii v žádném případě financovat nehodlám.
Raději si lidi kupte Stalkera 2 za plnou cenu, až vyjde (snad)...
-
Jakožto dětský pamětník rusáckého vojenského ksindlu v naších ulicích mám jasno odjakživa. Rusáci jsou pro nás smrtelným nebezpečím a těch 30 let po pádu SSSR bylo jen ticho před bouří. Nezbývá než doufat, že ty hrůzy k nám nedorazí a aktivně proti nim bojovat jak se v současné situaci dá.
V takové situaci si hrát na SSSR mě osobně přijde jako chucpe.
-
Stále se na hru těšim.
-
Amen
-
Díky, z mých wishlistů už hra také zmizela.
-
Díky za tenhle článek. Cítím to úplně stejně a nemyslím si, že by tuhle konkrétní hru s narativem, který chce představit, s kampaní, která ji provází, měla média vnímat prostě jako hru - v takovém světě už nežijeme, pravděpodobně dlouho žít nebudeme. Peníze a politika jdou vždy ruku v ruce a ruská politika je v tuto chvíli vraždění civilistů, útoky na kritickou infrastrukturu a válečné zločiny. Věřím a doufám, že alespoň podobně to vnímá i zbytek redakce.