Přejít na výpis diskuzí
Návrat do Morrowindu skrze engine Skyrimu ukazuje první misi
7.3.2014 | Adam Homola
105 příspěvků
-
Při pohledu na rozcestník se jmény jako je Seyda Neen, Balmora, nebo Vivec se mi normálně začly drát do očí slzy dojetí... tolik krásných vzpomínek! *14*
-
-
Přesně tak. Hlavně ta hudba. Jakmile to slyšim, vrátim se tak o sedm let zpátky, kdy bylo moře času na hraní a skoro žádný starosti a hlavně - pařil jsem Morrowind. Asi žádná jiná hra mě tak nepohltila jako tato. Nejspíš jsem to tu psal už tisíckrát, ale člověk si nemůže pomoct:)
-
-
Jo, to byly časy :), Morrowind i s datáčema jsem koupil v tescu za 3 stovky aniž bych věděl, co za klenot jsem přitáh domů, a pak následovaly desítky až stovky hodin. Ale, přestože to je super rpg, tak pro mě zůstává favoritem Gothic 2
-
-
Ty hry byly brány jako soupeři, ale proč vlastně, obě patří k tomu nejlepšímu a znamenají podle mě pro RPG žánr to, co znamená Half-Life pro FPS - shrnu to jedním slovem - NEZAPOMENUTELNÉ *4*
-
-
když už zmiňuješ Half-life 2, tak i ten měl své soupeře, živě si pamatuju rok 2004, kdy vyšel HL2, a proti němu Far cry a Doom 3, to byla paráda :D
-
-
Tak D3 byl zklamání, na to jak vyhypovaný titul to byl, pak v tichosti vyšel Prey a upadl v zapomnění přitom, všichni kdo to hráli, tak říkali, že takhle měl vypadat už D3...
-
a zároveň každá hra obstála a nebyla to jen pouhá kopírka, HL2 - prostředí východní evropy pod totalitní vládou a odboj, FC zase volnost na tropickém ostrově a D3 zombie horor na Marsu, zlatý časy, kdy každá hra nebyla o střílení teroristů na středním východě
-
-
-
-
-
-
mozno to vyzera skvelo, ale herne mechaniky Skyrimu su otrasne(skyrim sa da hrat ako open arkada, ako RPG v ziadnom pripade..a to som 3x tomu daval sancu ),
tj dakujem neprosim -
-
Já nechápu, že Skyrim furt lidi berou jako RPG a očekávaj od toho nějakej kvalitní RPG zážitek. Je to zajímavej sandbox, kterej se dá docela povedeně užít díky moderům, který za vývojáře hru dodělali. Ale když budu mít chuť si zahrát RPG, tak Skyrim mi přijde na mysl mezi posledníma. Ovšem jako první mi přijde na mysl, když si budu chtít zahrát hru, kde koně lezou po střechách a občas se splašej a začnou zabíjet půlku mapy... taky výhra. *7*
-
-
Stacilo si nainstalovat plugin better horses a v tu ranu jsou kone zcela pouzitelni a funkcni.
-
Muzu se zeptat proc s konem lezes po strechach? Ono když si hrac vymysli nejakou kravinu tak to je chyba hry? Ja teda nevim, Skyrim jsem hral několik set hodin a tohle me nikdy nenapadlo.
A ze kun bojuje, no bojuje, bylo by lepsi kdyby stal a za tech 2000 zlatejch co jsi za nej dal se nechal zabit? A pulku mapy vybit opravdu nedokaze, sice jsou to statne severske odrudy koni, ale na tohle fakt nemaj:) -
-
Kůň má v případě boje prostě utcét a následně se na zavolání vrátit, jak to řeší jeden z módů. Aby se kůň zapojoval do boje je naprostý nesmysl a totální fail bethesdy. No ale u těch koní se jim toho nepovedlo více - asi všechno. Koně vypadají divně, jsou strašně pomalí, mají hrozné animace, nelze přepnout do pohledu z vlastních očí atd.
A v mé hře stojí kůň 1000 septimů. -
Tak jsem ten thread pročetl a do poslední chvíle se mi už už v hlavě hromadily kdejaký argumenty, ale pak jsem si přečetl tvojí obhajobu chování koně a pochopil jsem, že to nemá cenu.
Každopádně jsem rád, že si Skyrim užíváš se všim všudy. *15* -
-
tak ja ani nepocital s tim ze bys ocenil moje rozpoznavani kvality...
Ono třeba az si za takových 10 let Skyrim pustis mozna ti dojde co jsem dneska myslel..ale whatewer -
-
Já jsem Skyrim hrál. Nedohrál, ale hrál jsem ho dost na to, abych pochopil, co je zač. Ale v pohodě... však pokud tě baví (pseudo)RPGčka s lineárníma nascriptovanejma questama (nelze vyvrátit ani tvrzením "kdybys to opravdu hral"), s příběhem, kterej je pro lepší zážitek ze hry lepší ignorovat, s arzenálem zbraní, mezi kterejma je zábavnej jenom a pouze luk a s obtížností tak nízkou, že jsem si musel shánět mody, abych po pár levelech nedával nepřátele jednou ranou do hlavy, tak fajn... proti gustu.. *15*
Jen je mi trochu smutno z toho, že dnes označuje každej trouba za RPG každou hru, která má na začátku character customization. *7*
-
-
Jo uzil, stejne jako Gothic, nebo jakykoliv jiny dobry RPG, holt nemam ve zvyku se nimrat v kravinách kolem blbosti jako je kun a umim hru ohodnotit jako celek a poznat jestli to je dobře nebo ne.:)
-
-
No, vzhledem k tvýmu fanatickýmu obhajování i těch největších stupidit ve hře, o který jsem jako o celku navíc vlastně nic špatnýho neřekl, bych pochybovsl o tvých schopnostech rozpoznávání kvality, ale whatever. :DDD
-
V dobré hře by neměla žádná herní mechanika hráče obtěžovat do zbláznění a to se v Skyrimu děje. Naštěstí jsou tu modifikace, které nesmyslnosti a faily bethesdy opravují.
-
-
-
-
Nezaměňuj pojem "sandbox" za "open world" pls... Skyrim ani jinej TES neni sandbox ani nahodou
-
-
"sandbox" je tak vágný pojem, že sa do neho Skyrim bezproblémov vmestí.
-
No imho každej ví, co tim myslim. Navíc pokud nebudeš sledovat lineární questliny do nascriptovanejch podzemních děr a zase si podpoříš gameplay těma správnejma módama, tak by se nedalo říct, že Skyrim neni sandbox "ani náhodou".
Ale whatever, já nejsem puntičkář a hýřim slovama jako sandbox nejen v souvislosti s hrama, co tě vyplivnou na mapu a nechaj tě si hrát, bohužel. *15* -
-
A další příspěvek plnej nesmyslu. V TES obecne a ve Skyrimu taky, muzes prakticky kazdej úkol resit několika zpusoby, to ze jsi sel podle sipky na mape a tupe udelal to co se nabízelo, za to nikdo nemůže. TES miva skripty jako kazda hra, ale anvic pouziva dost velky faktor nahodnosti, takze když jdes, jak rikas do podzemni diry, a jde tam ve svoji hre i někdo jiny, vase zážitky se budou vyrazne lisit..ale skoda mluvit, poradne jsi to nehral, a nevis o tom skoro nic, jen prudis.
-
-
odhadem jich bude urcite přes 100, ukolu s vicero resenimi. Navíc nechapu proc se tak hrozne baziruje na tom aby úkol mel vic reseni, když je úkol dobře vymyslen a ma dobrej scenar vicero reseni nepotrebuje.Tohle je pozůstatek z doby kdy se valna část herni doby u RPG skladala z toho ze clovek cetl tuny textu, protože to tenkrat jinak vyjadrit neslo, tak tam autori nacpali deset reseni k jednomu ukolu, vse se resilo textovou formou s obcasnym soubojem a nakonec to dopadlo tak ze většina hracu stejne udelala tu nejvyhodnejsi moznost a ty ostatní ani nezkusila..k cemu to je..
-
Jasně, ale mám pocit že takovejch questů tam bylo minimum.
-
Vic jak polovina ukolu ve Skyrimu ma dve nebo vice reseni, a opravdu to není o tom ze nekoho zabiju mecem nebo kouzlem, jenze to vyžaduje od hrace trochu vic pozornosti a hlavne chut tu hru hrat, pokud někdo leze s konem na strechy domu, tak chápu ze to resit nebude.
kratky priklad: jdu lesem kde najdu mrtvolu, ma dopis a nahrdelnik, muzu nahrdelnik vrátit jeho zene, nebo se domluvit s vrahem ze uplatu ze budu mlcet. jenze tohle vyžaduje jit do inventare a precist si ten papir, coz když clovek stoji s konem na strese dela blbe:) -
No tak to teda vysvětli jak si to myslel.
-
ne nemyslim, nejsem pako jako ty:)
-
Tím řešit několika způsoby myslíš "zabiju ho kouzlem nebo mečem?"
-
-
-
-
-
Jenom pro připomenutí, nejedná se o Skyrim.
-
-
Takováhle práce si zaslouží výplatu a né jen uznání. Všechna čest.
Jak to dokončí tak to určitě zkusím. -
Morrowind je vrchol celé série - nic proti Oblivionu nebo Skyrimu.
-
-
Souhlasím a rozhodně se těším až bude tento výtvor venku :)
-
-
"Aktuální video se zaměřilo na oblasti, které se týkaly prvního questu, tedy cesty z Balmory do Seyda Neen."
nooo, vlastně, hrát začínal v Seyda Neen a šel do Balmory :) -
Ještě že existuje herní komunita, co bychom jinak hráli, tohle vypadá opravdu úžasně, fakt se těším ...
p.s. A můžou si celé TESO strčit do zádele :-) -
-
tj přesně neříkám nic, šoupu nohama ať už to mám doma..dobrej nápad to zremakovat a vypadá to, že se i povedl.
-
tak proto tomu samotni vyvojari rikaji ESO a ne TESO coz o ledascem vypovida, ale fandove si porad myslim, ze to je dalsi TES nebo ja uz nevim.. ale tak je to vec kazdeho jedince jestli pochopi nebo ne...
-
-
Už se nemůžu dočkat až to bude hotové. *4*
-
Zrovna vcera jsem zabil Dagoth Ura a jdu na datace :D Ta hra proste nikdy neomrzi! Muze byt super si to vyzkouset ve skyrim looku, ale ty herni mechaniky a hratelnost co ma morrowind to proste predcit nemuze...
-
-
No nevim. Morrowind byl vyborny,ale zase z toho nedelej modlu. Nudne dungeony stale dokola,v nich nepratele co po par levelech zabijete na jednu ranu,klasicky Bethesdacky plytky svet,....a me osobne ani pribeh neoslnil
-
-
Jop, ono by jiste bylo lepsi, kdyby v tom svet leveloval jako v Oblivionu => prebehnout mapu, na lv jedna zapichnout koncovyho zlouna ... a mame dohrano.
-
Dan Vávra? *2*
-
Nedelam z toho modlu, ale je to jednoznacne nejlepsi dil serie, co se tyce RPG prvku.
-
-
Nejlepší vývoj postavy byl jednoznačně ve Skyrimu. Nejlepší texty a hloubka questů byla nejlepší v Morrowindu. Oblivion je takový střed.
Co si ale budeme povídat, bojový systém v Morrowindu byl utrpením a naopak nejlepší je ve Skyrimu, i když ani tady to není žádný zázrak (opravují modifikace).
-
-
-
já nevím, když klečím po kolena v housence a nemůžu ji s mečem trefit z pár centimetrů...
-
-
Holt nizky skill :D
-
Jo, tohle byla šílenost.
-
A proc si klekas do housenky? ja fakt nevim, jeden tady leze s konem na strechy druhej si kleka do housenky...kdepak tohle nejsou hry pro vas:)
-
-
Přesně tak... nejsme masochističtí bugofilové. Po tvojí obhajobě chování koně ve Skyrimu jsi mnohem snáz identifikovatelnej.
Btw přestaň prosimtě hlásat s*čky - já s koněm na střechu vážně nikdy nelezl. Kůň ve Skyrimu leze na střechy naprosto z vlastní vůle. Jednou mi tam vylezl v nějaky osadě, páč nemohl najít cestu ven a nesčetněkrát mi vylezl na střechu aby začal kopýtkama mlátit do nepřátelskejch lučistníků. A prosimtě, nesnaž se to už obhajovat slovy "to bys za 2000 zlatejch chtel aby jen stal na miste", jako na minulý stránce. Nyní očekávám nějakou další perlu... už se těšim. *3* -
-
Aha...z vlastní vule, sam od sebe..ze me se to nikdy nestalo, ani si nejak nedokazu představit jak by to slo, a to jsem na koni jezdil dost.
Ale jak jsme uz rikal, resis uplny kraviny který s celkovou kvalitou hry nemaji co delat. kun není pro nic zasadni, když ho nepouzijes/nekoupíš nikdy, nic se nestane..a tobe bych to doporucoval, když ti leze po strechach:)
A uz stacilo, podobny rozpravy zazivam u kazdyho dilu TES, je to furt dokola, vyjde TES lidi remcaj na blbosti a za par let ten samej clovek nekde vypisuje jak ten Morrowind byla bozi hra...
PS: mozna napisu povídku,bude se jmenovat: S konem na strese a po kolena v housenkách, hehe -
-
TES je ovsem s kazdym dalsim dolem horsi a horsi ... ke starym znamym bugum prida jen dalsi nove ... od Oblivionu pak nasadili doslova expresni tempo prave v pridavani tech novinek ... Takze misto kone je tam kamzik, kostra nekolikatunovyho draka vazi zjevne par gramu ... a zcela bezny je, ze vlezes do chatrce a objevis se v hale o nekolika hektarech ...
-
*1*
-
Hele já jsem koně zmínil jen tako mimochodem, to ty ses toho chytnul a začal lhát o tom, že sem s nim lezl po střechách já, jako kdybys mi seděl za zádama, když sem to hrál. To hlavní, co jsem psal, bylo, že Skyrim neni RPG, načež jsi nevim proč zaargumentoval tim, že můžeš quest vyřešit dvěma způsoby, což nemá absolutně co dočinění s RPG. Pak jsem zmiňoval nudnej soubojovej systém, kterej je nejdřív o náhodě a pak o náhodě jestli dáš nepřítele na jednu nebo dvě rány. A aby člověk neumřel nudou, tak musí používat luk. Dál jsem zmínil naprosto odfláklej příběh, kterej museli nechat napsat uklizečky v kanclech, nebo nevim.... To ty jsi si vybral toho koně jako pilíř svojí protiargumentace. A je to setsakra slabej pilíř...
-
-
-
Protože když jsem se dostal na vzdálenost (v rámci hry) kdy jsem měl tím mečem zapíchnout housenku, nic se nedělo, tak jsem zkusil jít jak nejblíž to šlo, ale nepomohlo to. Kůň lezoucí do skály je čistě logistická záležitost v dopravě. Tady jde o přežití!
-
-
-
-
Morrowind - v te době to pro me bylo zjeveni...něco jako offline single mmorpg *1*
-
Marasně krásné! Ti modeři snad jedou jen na Redbullu nebo co. Všeobecně nebývám nějak ultra netrpělivý, ale tohle do finální verze ještě potrvá a já se netrpělivostí zblázním :) Myslím že neodolám a přes weekend se proběhnu a pokochám, ale na finální verzi se fakt těším krutě moc. Morrowind mně vlastně přitáhnul do RPG her a až pak jsem zahrál nějaké starší, možná proto u mně nostalgia útočí na mé smysly s takovou razantností :)