Přejít na výpis diskuzí
Návštěva Lion’s Arch, kosmopolitního města z Guild Wars 2
12.5.2011 | Aleš Smutný
55 příspěvků
-
1)tvůrci lineage na tom opravdu nedělají, je to práce arenanet a ty vydaly pouze GW + datadisky, NC soft je pouze publisher
2)nejlepší ekonomiku má a vždy měla EVE Online -
Nevim ,ale strasne mi to pripomina Aion ,kde take vsechno na prvni pohled bylo prekrasne ,ale po ponoreni do hry zjistite ze Aino je jen totalni grindovacka o hov*e, GoW jsem sice nehral a nevim zda tohle ma smysl vubec zkouset
-
no podle mě u tohoto přirovnání nelze použít ten průběh. vychází to již z konstrukce té věty: "Je jen jedno místo v Tyrii, které slouží jako tavící kotel různých kultur..."
to místo "slouží jako", neznamená to, že se tam taví neustále, ale jde o přirovnání k něčemu (konkrétně k tavicímu kotli). nejde to tedy brát ani na "tuto chvíli". je to charakteristika daného místa...
dovolím si vykopírovat část popisu z ÚJČ:
"Podoby čisticí, měřicí, řídicí, ovládací, zvedací, psací jsou přídavná jména účelová. Vyjadřují, k čemu věc slouží: měřicí (zvedací, psací) zařízení je zařízení určené k měření (ke zvedání, k psaní), řídicí (ovládací) panel je pojmenován podle toho, že slouží k řízení (ovládání).
Přídavná jména kropící, řídící, měřící, kterým odpovídají podoby ovládající, zvedající, píšící, se nazývají dějová. Jimi se vyjadřuje děj (činnost) právě probíhající: např. kropící vůz je vůz, který právě kropí. Pro tato přídavná jména je obvyklé, že stojí většinou až za podstatným jménem a že bývají rozvitá – přístroj měřící vlhkost vzduchu, jeřáb zvedající panel.
Jsme-li na pochybách, zda užít podoby řídící, nebo řídicí, kropicí, nebo kropící, školicí, nebo školící, je dobré si do daného spojení dosadit jeden člen z dvojic typu: vzdělávací – vzdělávající, dorozumívací – dorozumívající. Je-li vzdělávací středisko, mělo by být i školicí středisko, podobně dorozumívací (a tedy také řídicí) signál, je-li útvar provádějící činnost, pak je i útvar řídící činnost."
neber to negativně, ani osobně, máš velmi dobrou češtinu, řeším jen to slovo :)
přikláním se ke krátké variantě (protože když něco slouží jako, průběh v tom žádný nevidím). "Je jen jedno místo v Tyrii, které slouží jako vzdělávací středisko různých kultur...", "Je jen jedno místo v Tyrii, které slouží jako vzdělávající středisko různých kultur...". řekl bych, že vzdělávací... -
Tak to já zase toto považuji za správnou stylizaci města, které dříve bývalo přístavním a hlavním městem Kryty. Nástupem chcete-li cataclysmu, kdy se probudili draci, se zvedla obrovská přílivová vlna a město zaplavila. Časem se tam usazovali osadníci a vyvrhelové a byl to především pirátský přístav nebo brloh, proto ty lodě. Časem klesla voda a přišly i ostatní rasy, které přiložily ruku k dílu, každá svou architekturou. Pokud vím, tak z toho výčtu to byli jen lidé a ostatní, žádní elfové, orkové nebo trpaslíci. Prostě a jednoduše, město u vody, všudypřítomní piráti a celosvětový neutrální přístav, snad tam nečekáte hrad nebo nějakou reálnou stavbu. Je to Fantasy a dělá to ArenaNet, od nich snad ani nečekám žádnou stavbu, kterou bych v reálu potkal. Morrowind jest taky skvělá záležitost, taky skvělé nápady, ale další výtvarný směr z jiných hlav. Buďme rádi za všechny, kteří mají takovou fantazii *3*
-
Jestli si chceš zahrát MMO s "realistickou" grafikou, doporučuji Age of Conan. Z jeho grafiky přímo dýchá, že ji dělali výtvarníci, kteří něco věděli o historii a dávnověkých civilizacích. Samozřejmě, i Age of Conan má místy silnou fantasy nadsázku, ale pocit přenesení se do barbarského starověku nemá tak věrný žádná jiná hra, kterou jsem kdy hrál. A navíc je to zábavná hra.
-
ale je to strašlivá slátanina. Proč někdy nemůže vypadat fantasy město normálně? Vždycky je to buď příšerně originální nelogický spletenec, nebo dětinská...
Protože je mnohem jednodušší vyrábět herní prostředí a postavy a všechno kolem naprosto smyšlené a nesmyslné. Zato je mnohem těžší vytvořit krafikua prostředí a postavy tak aby to vypadalo reálné. Kvůli tomu jsem skoro přestal hrát hry, protože chybí vztah s realitou. -
to je runescape? :-D
-
Jo neberiem ti to ze morrowind poznas dokonale ale GW 2 nepoznas a co sa tyka tohoto mesta je tiez vysvetlene preco je take ake je a tak len to si treba precitat clanky od vyvojarov alebo aspon knihy o GW, hovorim to len koli tomu ze kedze si zacal porovnavat s morowindom co je trosku nespravne, kedze morowind je RPG nie MMORPG a tim padom ma aj inych koncovych zakaznikov iny marketing zamerany na to aby to hraci hrali dlhu dobu. Ponatie fantasy Bethesdy nemusi kazdemu sediet tak ako ponatie Blizzardu alebo Arenanetu. A takisto to mas aj v knihach kazdy autor fantasy svoj svet vykresluje inac a podla jeho predstav to je prave na fantasy to co ho robi tim cim je :)
-
nejlepší ekonomiku ma dofus hands down
-
Tak myslím že žánr fantasy znám a pobírám celkem slušně, a fantazii mám docela velkou. Třeba při pohledu na město na uvedeném videu mi moje fantazie vytváří pohled na lidi/elfy/jinou havěť, stavící s obrovským úsilím ty megalomanské mosty a věže, ze kterých se to město skládá, aby tam nakonec plácli pár domečků. Naopak ve výše uvedeném Morrowindu byly taky fantastická města, třeba města složená z obřích dutých hub, budovy z krunýřů vyhynulého krabů či čeho, nebo piramidy v moři, nad kterými se vznášel kus skály, ve kterém bylo místní ministerstvo spravedlnosti, ovšem v rámci světa bylo vše zdůvodněno a vysvětleno, mělo to hlavu a patu a určitou konzistenci.
-
Splieta sa tu o tom ako by MALO vyzerat fantasy mmorpg ? Ako sorry ale to je dost obmedzeny pristup kedze fantazii sa medze nekladu. Su desiatky mmo hier a kazdy si moze vybrat taku, ktora padne najviac jeho vkusu. Guild Wars 2 ma korene z prveho dielu. Ten svet ma bohatu historiu a velku hracsku komunitu, A budte si isti, ze ti hraci su 2. dielom ocareni a uz teraz sa tesia hoci aj na beta test. A prave o to tvorcom GW 2 ide: 1. Udrzat si komunitu, 2. este ju zvacsit, tym ze spravia hru viac zaujimavu sirsej spolocnosti
-
Co třeba Warhammer? Pokud chceš MMO, tak Warhammer Online: Age or Reckoning.
-
ty trochu nepobíráš žánr fantasy xD Myslim že to slovo je od slova fantasie a tu má každej jinou a každej jí věří... z toho co píšeš ty bych řekl že moc fantasie nemáš xD když to je žánr fantasy tak by to mělo bejt fantastický a neuvěřitelný, o tom to je ;)
-
A nie kazde mesto vyzera takto napr su tam aj mesta viac "kovove" (http://www.youtube.com/watch?v=peQtUhyi1R8) ale tiez to nie je asi podla tvojej predstavy, a nieje to len o stredoveku a vyvojari nechcu navodit atmosferu ze je to stredovek, ale ze je to vlastny svet s vlastnou historiou a pokrokom. Zaklinacova wizima je super ale hodi sa to do uplne inej hry ako je GW 2 napr. Age Of Conan.
-
Od Fantasy Game asi jenom tezko muzes cekat nejaky realny nebo logicky stredovek nemyslis ?.No a take nechapu proc sem tahas US jak to s ni v tehle hre souvisi *5*
-
BTW. nerobi to korejsky team ale team z Ameriky (Arenanet)
-
1)Protože to dělá NC soft... což jsou tušim lidi s Korei a ti jsou známi svou extravagancí....
2) Souhlasím taky mám rád Wyzimu
3) Drakensang má pěkná města, ale to už je hra spíše renesančního rázu -
Dobře, místo "reálně" dosaď "uvěřitelně". Nevěřím, že by někdy nějaká rasa (lidí, elfů, orků, trpaslíků nebo jiných skoro-lidí) stavěla takhle vypadající město. Je to ale jenom můj názor, nikomu ho nenutím! Jinak třeba dunmerská architektura v Morrowindu se mi líbila (a to včetně houbovitých věží rodu Telvani!), ale sorry, tohle ne.
-
A teď budu oponovat. Zrovna u tavící se domnívám, že jde použít obě varianty, přestože se liší (a protože se liší stopově). Tavicí je charakterizace účelu, tavící je průběh, ja uvádíte příklad s kropicí/ kropící. Jenže tavící neznamená, že se kotel taví, to by muselo být "tavící se kotel", ale kotel v němž se stále, v tuto chvíli, taví :)
To s tou loučí je dobré ;)
edit: Ha, tady bylo editováno, zrada!:) Odpovídám na něco, co už tu není! :) -
"A tady je vidět", ze je to kazdymu u hrbu.
Uz je to s tebou myslim davno za fazi "Ocenujeme tvoji peci, ale...".
Co je to ale platny... Spis bys uz sam mohl nad zdejsimi negramoty zlomit hul, ne?
Budu ti vdecnej.