Přejít na výpis diskuzí
Need for Speed: The Run běží ve 30fps a trvá jen 2 hodiny?
15.11.2011 | levis
115 příspěvků
-
Stačí kouknout sem dal to za 3:49min
http://www.gameanyone.com/PC/Need_for_Speed_The_Run.html -
ta hra je celá zpomalená ... dokud nejedu aspoň 300 km / hod přijde mi že jedu jako šnek .. zkoušel sem i snížit detaily a je to uplně stejný jako na střední detaily tak na ultra.....
jinak hlavní závody jsem dojel za 2h 14min ... ale určo se da i za ty 2 hoďky.... uvidíme chci dohrát ještě jednou na extreme obtížnost :) -
-
Ja to mam taky za 2:13minut, to je asi tim ze ti to nepocita opakovane pokusy ale jen ten cas, ktery si odjel jakoby napoprvy. (po restartu se cas vraci zpet) Tzn ze vsichni ho budou mit podobny kolem 2 hodin. Jinak jsem to hral asi 4hod 30min.
-
-
Dobre. Zkusim to jinak (a ze mi neda si nerejpnout :D ). Z tech co se tu ozyvaji a ti kteri potrebuji min. 50 fps. Dokaze tu nekdo s klidem rict, ze Rage. LA Noire, nebo i uvedene NFS bylo diky spatnemu frameratu nehratelne, pripadne to bylo nejak poradne poznat? *2*
-
-
Rage na PC má lock na 60 snímcích, L.A. Noire je prej tak špatnej port, že to nehratelný de facto je:)
-
-
poznal bys to v okamžiku, kdy bys začal hrát multiplayer a hráč s vyššíma fps by tě rozjezdil/rozsekal na maděru
-
-
výmluva pro nedostatek skillu? :D jakou má souvislost počet snímků vyrenderovanej graf. kartou (zvlášť pokud převyšuje obnovovací frekvenci monitoru) s tim jak je někdo schopnej tě rozsekat? bavíme se samozřejmě nad hranicí nějakýho minimálního plynulýho frameratu. Jakou bude mít výhodu hráč s 45fps proti hráči se 30fps? myslíš že i ho všimneš o těch jedenáct dlouhejch milisekund dřív?
-
-
Kolikrat ti mam napsat, ze se bavim o normalnim hraci, ze se nebavim o progamingu, atd...??!! si pripadam jak v kocourkove *1*
-
-
Hraničních je zhruba 50 FPS. Pod touto hranicí čím nižší FPS, tím pomalejší máš reflexy (ztrácíš přesnost).. toť fakt. A je jedno zda-li progaming nebo singl. Hra celá ztrácí na plynulosti. Call of duty bylo v multiplayeru hratelné pouze se 125FPS. Při 333FPS šli ještě navíc dělat vyšší skoky.
-
WTF ?
- zapojil si sa do debaty ktorá bola o progamingu a fps
- písal si k progamingu
- a teraz mi napíšeš že sa nebavíš o pragamingu ?
sorry ale ty si nepripadáš ako v Kocourkove, ty SI z Kocourkova.
-
-
Hráls někdy ligu? Pročpak sme to asi jezdili v 640x480 se všim na low:)? Samozřejmě, že to s tím souvisí, o tom byl dřív progaming:)
"Jakou má souvislost počet snímků vyrenderovanej graf. kartou (zvlášť pokud převyšuje obnovovací frekvenci monitoru) s tim jak je někdo schopnej tě rozsekat?" - si o tom něco přečti, google je sdílná věc. -
-
nick: u progamingu je vysoké fps úplným základom, mimimum je okolo 45, optimum 60 a viac (ak to zvládne monitor). Na 25-30 fps ti žiaden profík hrať nebude. Profi hráči v CS používajú 100/120 hz monitory a samotná hra beží na 101 fps (to je tuším limit pre daný engine).
-
to samozřejmě taky, ale umělý zvyšování fps bylo na denním pořádku. Kolega kvejkař, jo:)) Evropská?
-
Ano. Hral jsem Quake3. Presto to dnes jiz nepotrebuji. Navic se bavim o hracich. Mimochodem se to na low nejzdi kvuli fps, ale kvuli tomu, abys lepe rozeznal charaktery - v detailnich texturach a variabilnejsim prostredi zanikaji. Zas bych takhle neargumentoval... Progaming opravdu nebyl o fps *2*
-
progaming=výbava, skill/reflexy, schopnost hrát v týmu/ bleskově se přizpůsobit situaci, silná vůle vítězit.
Pokud jsi se právě přiznal, že o tom moc nevíš, tak se není o čem moc bavit. Přeji pěkný večer. -
nehrál... mam život:D
taky pravda, že jsem nikdy neměl problémy s fps jinak jsem hrával jen prostě nezávazně po netu... nikdy jsem si nestál špatně.
Jinak si budu stát za tim, že progaming je o skillu:D (samozřejmě pořád se bavíme v úrovni plynulýho hraní)
-
-
-
-
-
NIKDO nepíše, že hra s 30 fps lock je nehratelná... Ale poznať je to na prvý pohľad.
-
-
dost důležitá věc, kterou většina hráčů opomíjí... je fatální rozdíl jestli bude těch 30 snímků za vteřinu pravidelně odstupňovanejch, nebo se jich 90% vyrenderuje v první půl vteřině a ten zbytek se tak nějak docuká v druhý půl vteřině...takže teoreticky nejde o tak vysoký číslo jako o jejich pravidelnost
-
-
áno s týmto majú problém niektoré staršie hry, hra síce beží i na 60 fps ale obraz je trhaný, vykreslovanie obrazu je nepravidelné a často nepomáha ani vynútená synchronizácia snímkovania.
Ale s týmto som sa už nejakú dobu nestretol a bezproblémov užívam 50-60 fps u hier ktorých to môj stroj zvládne. Radšej aj znížim rozlíšenie a detaily ako by som mal hrať pri 25-30 fps. -
hho dostávam mínusy, komu vadí pravda? :D
-
-
Chlape opravdu chceš řešit pravidelnost?!
-
-
no zvlášť při nižšim framecountu je to dost podsttatný
-
-
-
-
Kdo jednou zkuknul nejaky film "double frame rate" pres avisynth, uz se pak tezko vraci k cukanym 25fps. Pokud nekdo nevidi rozdil mezi 30 a 60fps at uz u filmu nebo u her, tak ma neco s ocima. Avatar 2, nebo Hobbit v planovanych 48 - 60fps snad otevre oci vsem co si mysli ze je u filmu 24fps dostacujicich.
-
Tak já hlavně ani tak nevidím rozdíl, spíš mi příde že při 60 fps se hraje mnohem líp než při 30.
-
-
samozřejmě že jo, to je úplně jiná dynamika, navíc lidi si často pletou obnovovací frekvenci a počet fps enginu, což jsou taky dvě úplně rozdílný hodnoty a nikdy nepochopim, jak si to někdo kdo není úplně blbej může plést..
Srovnávat s filmem je nesmysl a nevim, proč to vůbec někdo zkoušíte.. -
-
Že si to lidí pletou ani tak nevadí, protože pokud monitor má max. jen 30Hz tak ti je cokoliv nad 30 snímků/sek. na velký nic a i obráceně (60Hz a 30snímků/sek.) Stejná závislost jako u obou složek elektromagnetizmu.
-
-
Pro WTF (anonym) NE
-
-
NE jako nesouhlasím. Jak lidské ucho je schopno rozeznat zvuk 20Hz až 20KHz a to při určité intenzitě tak Oko je schopno rozeznat světlo při určité vlnové délce a to 380 až 750 nanometrů při určité frekvencí a intenzitě paprsku. Pokud nerozeznáte 30 od 60FPS tak máte zakrnělí mozek.
-
-
No vida..
-
-
už sem se začínal bát..
-
-
60Hz pri 30 fps je na nič ?
-
-
oj tím myslím že 60Hz monitor ti je k ničemu když nemáš něco co jede 60 snímků/sek. Samozřejmě musíme brát úskalí nižších frekvencí monitorů (šumění...prostě technické limitace)
-
-
Čili ty také tvrdíš, že není prakticky rozdíl, zda-li hra jede při obnovovací frekvenci (!!) 30hz 30fps nebo 480fps? Jen, abychom si to ujasnili..
-
áno jasné, trochu som sa stratil v debate.
-
-
-
-
-
-
vy 30fpskari, to naozaj tomu verite, ze 30fps staci? ked nevidite rozdiel medzi 30 a 60 fps, tak mate problem s ocami. chodte k doktorovi, lebo normalny clovek v tom vidi VYRAZNY rozdiel. a porovnavat filmy a hry, to moze naozaj len clovek, co tomu vobec nerozumie. majte vlastnu hlavu a nehltajte tie stupidity z EA a pod.
-
-
Ty chod na slovensky server, nikdo te tu nechce.
-
-
Hlavně ty vaše kecy jak oku stačí 30 FPS, z toho mi je k pláči.
Jak můžete porovnávat HRU a FILM/TV ?!
HRA renderuje čistý snímky v realným čase, kdežto u FILMU jsou ty snímky "rozmazaný" a díky tomu stačí i 24 FPS, abyste to viděli plynule... Pusťte si HRU na 24 FPS a chci vás vidět, jak se vám to bude líbit... *6* -
-
wtf to co je za nazor?
Cloveku staci 30 FPS bohate, rozdil jako takovej mezi 60 a 30 je minimalni. Ne kdyz ale o takove mnozstvi snimku za sekundu klesne framerate nebo to clovek porovnava vedle sebe/chvili po sobe- pak je jasny, ze vam to o 30 fps kleslo. Nicmene jako takovy vam to bohate staci.
Dead Space 1 i CnC hry maj 30 fps lock. tobe to neprijde plynuly O.o? wait a second.. -
-
no...ono se dá i autem jet 30 Kmh a nebo taky 120 Kmh....co je lepší záleží právě na situaci tak jko tomu je u rozdílu mezi 30 a 60 FPS u her.....střílečka je aspoň pro mě nehratelná pokuď běží na 30ti....ale u budovatelské stratehgie klidně....
60 FPS je rpostě mnohem plynulejší a dinamičtější pohyb než 30 FPS...stejně vlastně jako s těma autama .)
-
-
Proto se u her, ktere bezi na 30fps, zacal pouzivat Motion Blur. Vetsina dnesnich AAckovych her na XBOX/PS3 bezi 30fps a VSync ON. Nejakou si nastartuje a reknete, jestli je to hratelne.
-
-
30 fps je naprosto dostacujici pro 99% her, zvlaste pokud hrajete s VSync ON. Cimz nerikam, ze bychom meli vsechny hry omezit ci delat jen na 30fps, naopak cokoliv nad 30fps je plus, ale ne kazda hra to vyuzije. Je dulezite si totiz uvedomit, ze hra ma vicero frekvenci. Napr. muzete mit hru, ktera bezi na 60fps, ale fyzika te hry bezi na 30Hz. Nebo naopak.
Problemem muze byt i implementace samotneho render enginu. Nektere render enginy predpocitavaji snimky dopredu, vetsinou 3. Pokud vam hra bezi 30fps, tak 3 snimky jsou 0.1ms. Takova hra se nekomu muze zdat, ze ma krapet odezvu, kdyz neco udelate, protoze vase akce bude vyrenderovana az za 0.12ms, coz uz je reakcni doba nekterych hracu.
Pak je tu take problem dlouheho horizontalniho ci vertikalniho scrollingu bez VSyncu. Klasicky pripad strategii. V tomto pripade je to problem nastaveni.
30fps ve hre je naprosto dostacujici na plynulej pohyb. A prosim, neplezt si obnovovaci frekvenci monitoru s fps ... to vazne ne. *1* -
-
framerate musí byť dostatočujúci pre ľudí nie pre hry :) ale to len tak na okraj.... Ono sa vpodstate dá hrať aj s 20fps, to že je to na h*vno je zase druhá vec. Ja s 30 fps nemám problém ale iba v tom prípade ak môj stroj nemá na viac ... ale ak je hra je locknutá na 30 fps a môj stroj by bol schopný hru rozbehnút v podstatne vyššom a neporovnatelne prijemnejšom framerate 50-60 fps tak niečo take musí každý normálny človek odmietnuť. Už ma naozaj trochu štve ako sa vďaka jednoduchším hráčom neustále degradujú hry v mnohých aspektov, preboha veď je skoro rok 2012 a ľudia na konzolách hrajú hry v rozlíšení 1280x720 a framerate často okolo 25 fps, veď toto bolo na PC zastaralé už pred 10 rokmi !
-
-
Tady nejde o to jestli vas stroj je dostatecne silny na to, aby hra delala vice jak 30 fps, to uprimne nikoho nezajima. Zase pletete nekolik veci dohromady. Takze polopate. Jak uz jsem rikal hra ma hned nekolik ruznych timeru, ktere bezi klidne i s jinou frekvenci. Na co vam bude ve hre 60fps, pokud jeji fyzika bezi na 30Hz? Sam si odpovidm ... naprd. :)
Smysl vetsich FPS byl drive predevsim proto, ze diky vetsim FPS se dalo v nekterych hrach cheatovat ci delat neco nestandardniho viz. cela serie Quake/CS. Bohuzel tahle obsceni manie poctem FPS, drive navic zivena vyrobci HW karet, tu na PC stale je. Kdybych pred vas dal dve PC, nastavil na jednom ve hre 30fps a druhem 60fps (VSync ON), tak nemate sanci poznat rozdil. Rozdil poznate az v momente, kdy fps klesne pod ~24fps nebo kdyz vypnete VSync a fps vam bude silene kolisat mezi 30 a 60, coz je pripad vetsiny dnesnich PC her.
Co se tyce konzoli a rozliseni. Konzolove hry automaticky upscejluji do Full HD rozliseni , pokud vase hra nebezi nativne ve Full HD. Vetsina konzolovek nebezi nativne ani na tech 720p, ktere zminujete. Na konzolich se totiz predpoklada TV a tam staci upscejlovat. Je taky velka rada her na PS3 a XBOX, ktera bezi nativne na Full HD a zadnej upscejling nepouzivaji. To jen tak na okraj. -
-
tak ty si tomu dal :)
1) nikoho nezaujíma či jeho stroj zvládne viac ako 30 fps ? žartuješ alebo to myslíš vážne ? A ak ti beží fyzika na 30 fps, pričom framerate je na 60 fps tak ti je 60 fps k ničomu ? smiem sa nesmelo opýtať - si normálny ? to, že budú napríklad stromy v Crysis padať pri 30 fps je síce vopruz ale že samotný framerate OBRAZU je 60 fps je jednoznačne obrovská výhoda a obrovský rozdiel oproti 30 fps.
2) citujem: "Kdybych pred vas dal dve PC, nastavil na jednom ve hre 30fps a druhem 60fps (VSync ON), tak nemate sanci poznat rozdil. " - znovu sa musím opýtať: si normálny ? ak nepoznáš rozdiel medzi 30 a 60 fps tak nehnevaj sa ale chyba skutočne nie je vo mne ale v tebe - ten rozdiel je zásadný !
A to o tých nestandartných veciach čo si mohol robiť pri 60 fps je pomerne dobrý vtip, to sa musí uznať.
3) ano upscaling :) to že sa vám roztiahne obraz nijak nenahradí vyššie rozlíšenie a velmi rád by som videl tie zástupy FHD hier (novšieho dáta) ktoré bežia aspoň pri 30 fps... -
-
ad 1) Ano, pokud ti fyzika ve hre pobezi 30Hz a render 60fps, tak bude kazdy druhy snimek pohybujiciho se predmetu stejny a rozdil mezi 30fps a 60fps nepoznas. Logicky. :)
ad 2) Zalezi na typu hry a jak je udelana. 30fps na render bohate staci, 60fps je luxus. A ano v Quakovi slo diky tomu, jak byl udelany, diky vetsimu poctu snimku treba prolezt oknem, kde to na nizsim poctu fps neslo. Proto se standardne na soutezich capovalo fps na nejakou maximalni hodnotu (vetsinou 100 ci 120).
ad 3) Na PS3ce tusim treba nektere GoW, nektere NBA ci Virtual Tenis. XBOX tech nativnich full HD ma mene. Presny seznam najdes na netu. -
-
ty znovu splietaš hrušky s jablkami, to v akom tempe prebieha game loop je tu irelevantné keďže väčšinou je to okolo 60/s, to že u konkrétneho objektu pri fyzikálnom výpočte je nastavený refresh daného objektu na nižší framerate neovplyvňuje vykreslovanie celého obrazu ktorý môže mať plynulých 60 fps aj keby bola celá scéna / všetky objekty v hre úplne statické !
-
Oki, zkusim to jeste jedno a naposledy, tentokrat bez cislovky 30, ktera vas vylozene drazdi.
U vetsiny AAckovych her bezi herni smicka na 60Hz (vcetne fyziky atp.). Render smycka je samozrejme samostatna a bezi klidne pod 60Hz i nad 60Hz.
Co se stane kdyz render smycka bezi pod 60Hz? Vidite mene nez se ve skutecnosti ve hre deje.
Co se stane kdyz render smycka bezi nad 60Hz? Vidite ve skutecnosti nekolik stejnych framu po sobe.
Ve skutecnosti tedy hlavne zalezi na tom, na kolik Hz je nastavena herni smycka. Je to ted jasne? :) -
1) ako môžeš splietať framerate u nejakého objektu ktorý prechádza nejakým fyzikálne korektným výpočtom s framerate obrazu ??? tak ako som písal, ak bude v nejakej osekanej hre padať strom pri 30 fps ale samotný obraz bude pri 60 fps tak mi môže byť nejaký strom počas pár sekúnd pádu ukradnutý keďže všetko ostatné - celý obraz má 60 fps.
2) možno pre teba je to luxus. A o niečom takom ako prechádzanie oknom pri vyššom framerate som skutočne nepočul a ak to aj je pravda tak ako to súvisý s debatou ? to je chyba enginu nie vysokého framerate.
3) čiže naprosté minimum.
-
-
-
-
-
-
jsem psal ze je to druhy undercover-aspon uz neni nejhorsi