Přejít na výpis diskuzí
Nejlepší hrou roku podle Metacritic je Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
23.12.2015 | Adam Homola
254 příspěvků
-
Wolfenstein: The old blood a SOMA...
-
lol, deti se hadaji jaka z p i c ovin je lepsi - Zaklinac nebo Bloodborn.
Oboji je strasna s r a c k a. -
-
No to se dá říct na všechno
-
-
Letos Zaklínač pak dlouho nic a potom jednoznačně Cristiano Ronaldo
-
za mě Witcher 3, MGS V a Legacy of the Void
-
-
Zaklínač 3 byla dilinkovina pro pěkný dilinčáky
-
-
No vidíš podle mě byl Zaklínač pecka a Dark Souls hloupost, to je na tom světě krásné co člověk to názor *4*
-
-
a Já mám rád Zaklínače aji Dark Sousl, to jsem divnej, co? Jinak trojka je pro jednoznačně nejslabší Zaklínač, trošičku zešla ta hra z cesty Zaklínače...
-
-
Ani ne, jak říkám, každému se líbí něco jiného a já to respektuji, ačkoliv na Babovřesky 2 bych s tebou do kina asi nešel, neodsuzuji lidi kterym se líbí filmy od Trošky nebo hry od Form software
-
-
http://slapstickcz.blogspot.cz/2015/04/pribeh-pribehove-pozadi-bloodborne.html
Výraz příběhové "pozadí" sedí dobře. -
jj, Geraltovi změnili oči, tragédie
a že jsem DS nehrál? Mršinu cejtim na kilometry -
myslím, že jsem dost jasně napsal, co mi vadí. Ještě tedy jednou, vadí mi ohýbání předlohy. Tedy pokud aspoň trošičku chápeš psaný text. Dark Souls bych tebou být vůbec neřešil, jasně z tvého textu plyne, že jsi to nehrál. Jinak Zaklínače i přes chyby jsem si užil všechny, ale ani jeden díl nepovažuji za skvost. Jednička je mi nejblíže, protože skoro neohýbá předlohu, škoda že to CDP nevydrželo a podlehli komerci. Sami to přiznali, že chtějí co největší komerční úspěch Cyberpunku, jasně ukazuje kam ta firma v posledních letech směřuje.
-
zjevně jsou pro nás u her důležité jiné věci, mě třeba změněný vzhled Geralta vůbec netrápí, asi se neshodneme, já ti přeji aby ses dobře bavil u her co máš rád, já si zase užiju hraní Zaklínače
-
vizuálně jinak? protože příběhově a co se týká lore my ty díly docela sedí. vadí ti, že jsou v každé hře jiné baráčky, nebo že lineární hra nevypadá stejně jako open world? *1* zejvně ti více vyhovuje stagnující série typu Dark Souls kde nové díly přináší minimum novinek, mě naopak vúbec nevadí, když díly série vypadají odlišně, uvítám svěží změnu a snahu posunout to zas o kus dopředu
-
reaguješ naprosto mimo mísu! Předpokládám, že špatně chápeš psaný text. Nikde jsem nepsal, že Geralt je Conan, jasně jsem napsal, že Zaklínač sága je žánrem nejblíže low fantasy, i když samozřejmě využívá prvky high fantasy. Příběhová konzistence? Gameplayová konzistence? Kde se o tom bavím? Bavíme se o přenesení Sapkowskiho světa do hry a pokaždé ten svět Zaklínače vypadá naprosto jinak a rozhodně to není způsobené tím, že se Geralt pohybuje v rozdílném prostředí viz Bělosad trojka a okolí Wyzimy první kapitola jedničky.
Tvůrčí schizofrenie CDP se projevuje i u samotného Geralta. V jedničce klasicky zpracovaná postava z knih, čili absolutní albín s kočičíma očima, trojka pak daleko více postavu polidštila, dali mu pigment, dali mu méně dravčí oči. Detaily. Detaily. Detaily. Tohle CDP prostě uniká, proto trilogie působí dosti uměle. -
tak zaprvé, nemluv prosím o strouhance, smažených věcí jsem za poslední dny opravdu přežraný
za druhé, Geralt neni Conan, srsly
a že ty hry nejsou konzistentní? příběhově konzistentní jsou, co se týká gameplay mechanik, je zřejmé že v době kdy dělali jedničku a dvojku neměli prachy a technologii na to aby udělali open world hru, ve trojce do toho šli, ale je to tak trochu past, protože jakmile se rozhodneš že uděláš open world, sváže tě to do určitých mantinelů, v podstatě všechny open world hry co jsem hrál sdílely stejné problémy (GTA V o trochu méně, těm se to fakt povedlo) ale myslím si, že CD Projekt se s tím vypořádal se ctí -
ne, nepovedlo se to CDP vystihnout. Každý díl je jiný, nedrží si jednotnou atmosféru světa, čili si nejsou jisti svým výtvorem.Tyhle kontrasty o kterých se bavíš si samozřejmě jen vymýšlíš, abys okecal to, že CDP trojkou míří na větší masy a tyhle barvičky ala wowko apod tomu vždy dopomůžou. Zaklínač je psán v podstatě trochu jako low fantasy trošičku jako Conan, tady to ohýbá CDP. Zaklínač rozhodně není od ságy žádná zvrácená pohádka, ale klasická fantasy, že využívá nějaké podklady ze slovanských mýtů z toho nedělá pohádku. Povídky jsou pak povídky, tam můžeme naleznout motivy i humoristické. Takzvaně tady to ohýbáš ty.
"Dark souls je oproti tomu prvoplánově temné, temnota bez světla nemá žádnou hloubku, ta prvoplánovost má právě podle mě ke kýči blíž"
Stačilo by se ti podívat na intro k prvnímu DS a nikdy bys takový nesmysl nenapsal. Takzvaně píšeš nesmysly a hezky si je balíš do strouhanky... -
Dark souls je oproti tomu prvoplánově temné, temnota bez světla nemá žádnou hloubku, ta prvoplánovost má právě podle mě ke kýči blíž
-
obě hry jsou nějaká stylizace, Witcher univerzum je taková místy dost zvrácená pohádka, bere si motivy z klasických pohádek s pověstí (polednice např.) ale zároveň s nimi dál pracuje a míchá je se špinavými věcmi z reálného světa, vraždy, rasismus, k*revník Marigold, znásilňování, genocida, Rudý Baron ve hře a na vše pohlíží vždy neutrální cynik Geralt v roli vypravěče, no a ta hra je taky taková, jedeš krásnou slunečnou krajinou, najednou se podíváš nad sebe a vidíš, že se tam houpe oběšenec, pak si přečteš že ho pověsili protože ukradl chleba, právě ten kontrast mezi krásnou leč povrchní pohádkovou idilou a velmi nepohádkovými věci, co se dějí pod ní, vytváří tu zvláštní atmosféru která k tomu podle mě patří. Je to jako když v knížce šel Geralt na ples čarodějů do honosného sídla a Vilgefortz mu ukázal, že to je vlastně ruina a honosný vzhled udržují jen magií, nebo když je ta čarodějka nechala pít víno které neexistovala co vytvořila jen kouzlem, zkrátka iluze, kterou se někteří rádi nechají zmást. CD Projektu se podle mě tohle povedlo docela dobře vystihnout.
-
Tak to rozveď proč W3 není kýč a DS je kýč ty Picasso. Jestli umíš použít mozek na argumenty...
-
Kýč neni o barvách, nebo si snad myslíš, že Picasso byl kýčař, protože maloval barevné obrazy? *4*
-
Haha, přiběh, mozek, ty jsi dnes místo vánočky snīdal vtipnou kaši *1*
-
Haha, přiběh, mozek, ty jsi dnes místo vánočky snīdal vtipnou kaši *1*
-
PS. Jsi fanda přesaturovaného Zaklínače 3 a Dark Souls říkáš kýč. Hmm. Nevím, kam až chceš klesnout...
-
Píšu pod různými nicky, protože použivám různá zařízení (pc, notebook, tablet, mobil) tak beru co je zrovna nastavené, ne proto abych mátl tvou tėžce zkoušenou mysl *4*
-
Můžeš psát klidně pod x nicky, ale změna nicku nepomůže k tomu, aby zakryla fakt, že jsi hloupý troll, který chce od her snadnou zábavu, v tom případě je pro tebe Zaklínač 3 ideální volba, ale já osobně jsem rád, že existují hry, kde musím použít mozek, abych pochytil příběh.
-
Filmy od Lynche považuji za silně přeceňované a nadhodnocené žrádlo pro pseudo intelektuální hipstery, které baví 4 hodiny diskutovat nad významem stínu na zácloně, do kterých musí vkládat nějaké mysteriózní motanice i když se tam nehodí jen proto aby lidem mátl hlavy, DS je navíc ještě dost kýč, ale jinak tvé srovnání celkem sedlo, jen fandové DL většinou nebývaj desetileté děti co neumí kontrolovat vztek a emoce
-
Tak tady mi stačil první odstavec *1* *1* *1* Jako domýšlet si příběh trochu divné, to si můžu rovnou vymyslet celou hru ve svoji hlavě *1* -
Dark Souls/ Bloodborne můžeme přirovnat k tvorbě Davida Lynche, teď je otázka, jestli tě tohle bere, ale teď děláš strašně špatnou reklamu všem fandům Zaklínače s tím Troškou.
http://www.kotaku.co.uk/2015/04/09/whats-really-going-on-in-bloodborne
Doporučuji spíše ten anglický článek.
-
-
-
-
-
Tak dle tvého vyjadřování a názoru mně bylo hned jasné, že budeš fanda Zaklínače *3*
-
-
jsem především fanda dobrých a kvalitních her, takže ano, libil se mi i Zaklínač *1*
-
-
tak trochu oxymóron jsi tu teď vypotil, ale proti gustu...
-
-
dělá ti hodně velký problém respektovat cizí názor, co? napsal jsem, jaké hry se mi letos líbily, nikomu to nevnucuji, netvrdím že jsou nejlepší, jen má osobní preference a naběhne sem nějaký Soul kid a hned se začne navážet, zcela bezdůvodně, srovnej si to v hlavě chlapče..
-
-
že tys dostal pod stromeček Slovník cizích slov *1*
-
Nefabuluj mi tu tady! Takhle se sebe ponižovat! Máš to vůbec zapotřebí?
-
navážet? jen jsem se zeptal, co je v Bloodborne za novinky oproti předchozím dílům, to byla zcela legitimní otázka, tato souls děcka jsou vskutku neuvěřitelná v čem všem nevidóte agresi nebo provokaci, fanynky Justina Biebera herního průmyslu, skoro mám pocit, jestli vám hraní těchto her trochu neleze na mozek *1*
-
hochu klid, víš se si trošičku kálíš do pusinky? Já nevím kdo první se začal navážet do Bloodborne. Tak se odpálit *15*
-
-
-
-
-
-
Pro mě osobně je GOTY již třetím rokem přes všechny své chyby a nedodělky titul War Thunder.
Proč? protože musím smutně konstatovat, že ho už 3 roky alespoň 3 x týdně hraju :-D jiné hry nikoli.
To je pro mě subjektivně, jako pro hráče - jednotlivce hlavní kriterium titulu GOTY.
MGS to přeju! z objektivního hlediska má minimálně nárok na nominaci. "Západ" se letos moc nepředvedl. Všechny AAA tituly trpí syndromem 10x ohřáté omáčky - což ocení mladší obecenstvo, který má tu omáčku ohřátou teprv po druhý *5*. Starším to zákonitě ale chutná už míň -
Memu roku panuje pestry indie a Bloodborne—protoze povedena originalni a sveze nova inkarnace principu Souls her po 2012. To se o citujicich, hloupnoucich a recyklujicich pokracovanich rict neda.
Zaklinac se mi odklonil od zabavy knizne strukturovaneho uceleneho pribehu kapitol do obriho a do ubijejicich mechanik a jalovyho hlavniho deje obalenyho sveta. Divokej hon mi nejvic funguje jako strasak a kletba co visi ve vzduchu nez ze fakticky terorizuje vesnice rampouchama. Stejne tak vyusteni Ciriina dejovyho oblouku je mi nejhur fungujici pribehovou casti a to uz v knihach. Byt spis provedenim nez samotnou ideou.
Na MGS me historicky bavi jenom koncept arty. Hral jsem jen Ground Zeros a to nezarezonovalo, takze prozatim zustavam u ilustraci. Ale napr. UI me bavilo hodne—jak mechanismem tak vizualem zakotvenym a perfektne patricim do sveta.
No a GTA se dari uz roky bez moji pritomnosti, coz je stav kterej nemam nejmensi chut menit ☻ -
-
tj Bloodborne přinesl oproti předchozím dílům tak obrovskou hromadu novinek, že je ani nelze spočítat, třeba nová monstra, nové prostředí, nové zbraně, nové oblečky *1*
-
-
Tak samotný žánr souls(Prozatím není lepší název) her je obrovská novinka. Kdys naposled viděl smíšení žánrů, které by tak dobře fungovalo? Inovativní bojový systém, který ukázal akčním RPG novou cestu. Většina RPG s akčním bojovým systémem, na kterých se začalo dělat po vydání Demon's Souls, se přímo inspirovalo v souls, to ale není žádné tajemství, většinou se tím chlubí, protože ten bojový systém je dost geniální a přitom naprosto jednoduchý na pochopení. Už jen o statu "výdrž" v souls hrách by se daly psát eseje. Bloodborne odebírá štít, čímž se přibližuje survival hororu(Více v tom vidíte Resident Evil než třeba Gothic), protože hráč se už nemá kam schovat. Navíc přidává systém doplňování zdraví, který trestá hloupé hráče. Když tě trefí tak si můžeš doplnit ztracené zdraví okamžitými útoky, což ale často vede k tomu že hloupý hráč schytá další rány a zemře. Navíc Bloodborne přidává systém proměny zbraně, jedna zbraň se proměňuje do více podob.
Vyprávění příběhu je podobné hrám jako Journey nebo Shadow of Colossus. To se špatně vysvětluje, tak ti to řeknu takhle, když se podíváš na obrázek z Bloodborne, tak už z toho jak na tebe ten obrázek zapůsobí ti o příběhu hry něco řekne. Jako třeba když se podíváš na "profilový" obrázek Morteho z Planescape Torment a porovnáš ho se zbytkem světa, tak ti o Mortem řekne více než všechny dialogy.
Roleplaying prvky/systém voleb/vyprávění lore si souls hry berou z japonské obdoby Dungeons and Dragons a knih Fighting Fantasy, které vývojář četl v dětství s omezenou znalostí angličtiny. Tohle spjatí s deskovkama Bloodborne prohlubuje pomocí statu "vhled"(šílenství), který převzal z Lovecraftovských deskovek. Čím víc vhledu tím víc tajemství se ti odhalí, stručně řečeno.
Z těch "méně zajímavých" inovací v Bloodborne můžeme určitě dodat lepší UI, rozdíl kotoul/úskok, runy, lámání končetin bossů, ividtelné fáze bossů(fáze tam byly vždycky, ale většinou se jenom změnilo AI), lepší net code, mluvení nepřátel, větší mapy, atd.
Ale v mnoha věcech je Bloodborne slabší než ostatní souls hry, postavy jsou slabší, dlouhé loadingy, rozkouskování světa a menší znovuhratelnost.
Když Bloodborne srovnáme třeba s MGSV, které je nedokončené, otevřený svět je nudný(80% času jenom jedete z místa A do B) a které má naprosto podivné designové rozhodnutí(Proč musím na helikoptéru čekat i když nejsem hledaný?) a nefunkční vyprávění příběhu. Zaklínač 3 si titul "hra roku" zaslouží možná více, z šíleně průměrné dvojky vývojáři vykřesali asi nejlepší hru s otevřeným světem. Navíc ten bojový systém je hodně boží(Až na to že doteď nevím proč bych měl blokovat když můžu uhnout). Každopádně nejvíc si to zaslouží Undertale. -
-
"Jako třeba když se podíváš na "profilový" obrázek Morteho z Planescape Torment a porovnáš ho se zbytkem světa, tak ti o Mortem řekne více než všechny dialogy."
,který si očividně nečetl, protože jinak by si z úst nevypustil takový zblitek... *7* Je přece nad slunce jasné, že i kdyby v PT nebyly žádné dialogy, tak s kvalitními portréty by hra dosáhla stejných kvalit. Hmm. Tohle už je na nějakou léčbu. *15* Ono vůbec dávat do souvislosti hardcore RPG a primárně akční hru chce hodně dávky diletantismu. Každopádně musím uznat, že vy DS / BB fanatici umíte krásně pohádkařit. Vy byste dokázali vyfabulovat RPG snad i z Pac Mana. Vžitý do uvězněného zřouta kuliček, které představují duše padlých, se musím s těžkým srdcem rozhodnout v jakém pořadí je vysvobodím, což následně mojí postavu vykoupí z toho nekonečného bludiště stínů. RPG jak řemen. -
-
Já vím, že tvůj fanboyovský mozek to nechápe, ale právě mi tu tvrdíš, že Planescape je špatná hra. A taky je mi jasné, že o vyprávění příběhu, víš naprostý prd. Víš uvedl jsem konkrétní příklad, ale můžeš se taky klidně podívat na to jak svět samotný v Planescape vypadá, nebo třeba na hudbu a na dalších mnoho věcí a řekne ti to více než mnohdy zbytečný text, ve kterém se Planescape dopouští idiotických chyb(Ukáže ti něco jasně v cut-scéně a pak ti to tu věc začne popisovat textem, který je naprosto zbytečný). Je mi jasné, že když je člověk hloupý, tak nedokáže pochopit úplně jasnou vizuální symboliku. A ano je úplně mimo srovnávat RPG s RPG, to víš že jo. Nehledě na to, že nesrovnávám hry samotné, ale pouze vyprávění příběhu, ale je mi jasné že ten pojem ti nic neříká. Příště mi tu budeš tvrdit, že Metal Gear má nejlepší expozici na světě, protože tam je strašně mocinky moc textu, a když to čteš tak si připadáš chytře.
Nejlepší je to že tvá fanaticky fanboyovská reakce, je tak šílená, že jsi zapomněl jak psát a chybí ti tam první věta, hlupáčku. No jo jako vždy, tvůj komentář je úplně mimo, a tvé úvahy naprosto nesmyslné, vážně ti doporučuji hry začít hrát, možná si nich něco přečíst, ale především ti doporučuji první stupeň základní školy a dobrého psychiatra, protože tohle je už vážně strašidelné popírání reality.
-
-
"Proč musím na helikoptéru čekat i když nejsem hledaný?" Jak to myslíš?
"a nefunkční vyprávění příběhu" Myslíš jako vyprávění příběhu, které se odehrává během toho co jsi na bojišti a děj si pak vyslechneš pomocí kazet. Osobně mně to fungovalo, spíše by to chtělo napsat příklad.
"Zaklínač 3 si titul "hra roku" zaslouží možná více, z šíleně průměrné dvojky vývojáři vykřesali asi nejlepší hru s otevřeným světem. Navíc ten bojový systém je hodně boží" Absolutně nesouhlasím se vším, dvojka je ucelenější hra s lepším příběhem, lépe zpracovanými questy které se neopakují, s gradaci děje, není tam otravná herní mechanika hledaní stop, vlastně tam je, když hledáš Cedrika, což taky považuji za nejhorší quest ze dvojky. Trojka má jen ten otevřený svět. Ten combat bych nazval "clunky". Osobně jsem to neměl ani za 60 hodin moc v ruce a Geralt dělá občas psí kusy + kamera tomu taky nepomáhá.
Jinak postavy v Bloodborne odpovídají situaci ve městě, takže ano, všechny jsou absolutně šílené :) -
-
Tím čekáním jsem myslel to že se hráč zbytečně tak minutu nudí než přiletí helikoptéra. Téměř celý příběh MGSV by se dal naprosto zničit slovem "Proč?". Sotva se Skull Face představí hned zemře, ale mezitím tam ještě je ta hrozná scéna s džípem. Proč sbírám "hrdinství" když hraju za zaporáka? Proč zachraňuju malé děti před medvědy když hraju za záporaka? To jsem pominul ten hrozný druhý akt. Navíc vysřižený konec, který stejně byl nic moc. Když se podíváš na pár trailerů tak uvdiíš skoro všechno z příběhu. Bossové jsou hrozní a antiklimatičtí. Příběhová linka s tím tankem od Hueyho nikam nevede. "Hlavní záporák"(který je tak ve dvou misích) nemá žádnou motivaci a je naprosto nudný. Jinak kazety jsou dobrým vyprávěním lore(Ale zase se to dá rozbít otázkou: " Jak to nahráli?"), jako vyprávění příběhu stojí za houby.
Dvojka není Zaklínačem ale hraje si na hru o trůny, a je ještě horší, a to už je co říct. V celé hře je asi tak jeden zaklínačský úkol. Bojový systém je úplně hrozný. Sází na přípravu, ale lektvary mají strašně nízkou dobu trvání, takže než najdete boj tak vám vyprchají. Navíc ten debilní 200% bonus za útok zezadu, takže boje s velkými skupinami příšer jsou rozhodnuté v prvních pár sekundách. Geralt chce dokázat že krále nezabil a mezitím páchá ještě horší zločiny. QTE bossové. Hnusné Ui, které je někde mezi konzolemi a PC.
Postavy v Bloodborne nejsou ani zdaleka tak propracované a hodně z nich se nikam neposouvá, dostanou s do bezpečí a tím končí jejich příběh. -
-
Tak to bys jako chtěl, aby se ti ta helikoptéra spawnovala přímo nad tebou? Blbost a casualita. Navíc pokud splníš vedlejší misi, můžeš zmáčknout Return to ACC a nemusíš čekat. Sahelanthropus nikam nevede? Tak minimálně vede jako výchozí build k Metal Gear Rexovi, vede k zabití Strangelove, vede k odhalení Hueyho jako naprostého a vypočítavého parchanta.
Nevím, kde jsi vzal, že Venom je v PP záporák. To je naprostý nesmysl. Maximálně má nějaké vnitřní boje mezi vzpomínkami BB a Medica, "Paz" pak ukazuje, že ho mrzí každá ztráta z jeho přátel. Když už, tak záporák je John :) I kdyby jsme hráli za BB, tak si myslím, že jsi vedle jak ta jedle, on by ti děti klidně obětoval, kdy by mohl naplnit vůli The Boss, ale v situaci jako byl Venom, tak by je taky jednoznačně zachránil. Takový typ záporáka on rozhodně není. On je samozřejmě naplněn nihilismem, ale děti by zachránil. Máš v tom trošku bordel...
Skull Face - http://www.gamezone.com/originals/metal-gear-solid-v-the-phantom-pain-s-story-is-better-than-you-think-jwoz/5
S tím Zaklínačem jsi úplně mimo. Jako vyčítat dvě QTE? *3* Lektvary tam jsou aspoň dle lore a mají nějaký smysl v meditačním rituálu, ve trojce si to piješ za pochodu, navíc to ani pit nepotřebuješ, protože postupem času to není zrovna dvakrát výzva. Safra, jaký je vlastně rozdíl mezi dvojkou a trojkou v combatu. Dyť je to copy and paste + úskoky. Příběhově to minimálně někam graduje a questy okolo dávají smysl, celý Witcher 3 nedává moc smysl a celá linie je naprosto o ničem. Celý to mělo být postaveno úplně jinak, měla to být znovu epizodická hra s logickým příběhem až po dohráti hry by následovalo odemčení vedlejšího obsahu, takhle dělají sandbox a příběhovou hru dohromady a dle mého to nefunguje. CDP prostě vše ohýbá, jak potřebuje a to jak lore, tak chování postav. Jako dobrý příklad uvedu Dragon Age:I, tam funguje základní logika příběhu, děj posouváš politikou a čištěním oblastí, i když je to příběhově taky naprosto o ničem.
Tu hru o Trůny vidím jak ve dvojce, tak ve trojce, což je logické, když tam dobíhají linie z dvojky. Možná je tam méně Hry o trůny, jelikož se to celé posunulo do oblasti High fantasy, jestli tohle považuje za klad, tak budiž. U mně to tak tedy není. Jednička i dvojka si udržuje komornost, což více svědčí celému universu a není to tak rozmáchlé.
-
-
-
-
Pribeh vystavenej na Lovecraftovi, lykantropii, upirstvi, medicinstvi, vrstvam vedomi, sneni, vyznamech nocnich mur aniz by se z toho vyklubal gulas trapnosti, ba naopak—jsou chytre zkombinovany v dile ktery je dustojny a chytry.
To cely ve viktorianskou architekturou vystavenych mestskych ctvrtich a jim prilehlemu okoli. Plus dynamika a mechanismy daleko akcnejsiho soubojovyho systemu, byt vychazejiciho z her predchozich. Zkratka vybocujici vetev z kmenu SOULS stromu—podstatna je ale jeji kosatost a unikatnost.
Jinak ten, komu je cilem hry porazit bose a vubec ho nezajima pribeh jehoz je ten bos nositelem, tomu to skutecne krome jinych grafickych asetu mnoho noveho neda. Herni vesmir ale urcite ma i neco pro hrace tvyho kalibru, none? ☻ -
-
Ok takto řečeno to dává smysl děkujj
-
-
Myslím, že by stačilo, že to přineslo úplně novou hratelnost ale když chceš podrobnosti, tak to přineslo náhodně generované dungeony, systém run, systém magických předmětů, několik režimu zbraní, nový systém parry přes střelné zbraně, bossové mají několik fází, hráč může regulovat obtížnost ve hře přes "vhled" a další a další věci. Hochu přestaň se ztrapňovat, když o hře víš kulový.
-
-
novou hratelnost? to jako že tam teď děláš něco jinýho než že běháš sekáš do monster? wow, to se na to asi budu muset mrknout *1* *1*
-
-
och, síla Zaklínače je v tobě silná dítě *3*
-
vícefázové bossy měly už přechozí hry od Form software, hrál jsi je vůbec? *1*
-
-
""Udělám kotoul" nebo "zvednu štīt" fakt taktika neni". Někteří lidi jsou fakt na palici *7* mají potřebu komentovat hru o které ví prd...
-
"Udělám kotoul" nebo "zvednu štīt" fakt taktika neni *1* *1*
-
Jen tak mimochodem, teď si nějak nemůžu vybavit ty vícefázové bosse z Dark Souls, neříkám, že tam nejsou, ale třeba Kalameet? Co měl jako další fázi? Artorias má větší dmg pokud mu to dovolíš, jinak taky nemá nic dalšího, možná prokletá dvojice z Anon Londo, jinak mně nic nenapasá, asi mám nějaké okno.
-
dekuji, že jsme se zase shodli i přes google. "Vojenská taktika (respektive bojová taktika) je soubor konkrétních metod používaných válčícími stranami za účelem napadení a zničení nepřítele v bitvě"
Děkuji, že jsi mi poradil google a tak jsi potvrdil moje názory *3* -
vygoogli si, co je taktika, pak se vrať plz *1*
-
Takže poslouchej, pokud má Boss(Blood-starved Beast) jako konečnou fázi, že se mu změní rychlost a je kompletně toxický a začne tě svými výpotky trávit, které tě pomalu zabíjí, tak hráč musí změnit na tuhle fázi taktiku a nejen čumět pod bossem. Stíháš? Ano, to jsem rád, takže jsme došli k závěru, že hry od From Software mají taktický prvek ve své hry. Jsem rád, že jsme se shodli.
-
tak ono kde nic neni, ani smrt nebere, taktické možnosti rozhodně neni zrovna silná stránka tohoto typu her, "hm hm, udělám kotoul nebo uskočím, seknu nebo dám kryt, sakra tak už vím jak se asi cítil ten Alexandr Veliký nebo Napoleon" *1*
-
rozhodně ne takové, že se změnila úplně taktika boje *3* "experte"
-
-
-
-
radši do mě místo mínusů sypte ty nový kocepty co se tam objevily ať se taky něco přiučim ne? *1*
-
-
-
MG je skvělá hra když si tam člověk vypne všechny kravinky co mu to mají usnadňovat
-
-
třeba internet?
-
-
MGS je jen pro konzole tak že těžko soudit zda je to nej hra roku.Sice PS4 mám ale převážně hraj jen na PC.Pro mne letos jasně vede Zaklínač3 *14*
-
-
MGS je i na pc....
-
-
to je dobře že už je i na pc.ale to z něj pořád nedělá hru roku *3*
-
-
MGS je in a pc....
-
-
je to třeba udělat taky do CZ jazyka a ne jen pro vybrané !!!
to pak umí hodnit každý dobře :-D -
-
Vyvolený = dokončené základní vzdělání?
-
Cestina ti taky moc nejde co
-
A kdo mají být ti vybraní?
-
-
Bloodborne pánove jedině Bloodborne. Z té hry mně vždy tluče srdce jako zvon, zrychlený tep a nervy v kýblu a to nejen z obtížnosti, ale i z hororové, depresivní atmosféry, pěkně se sluchátkami je to vskutku děsivé, navíc je to tak šíleně adrenalinové a nezapomínejme na příběh a mytologii světa, který je složen z milion dílku a každý do sebe zapadá. Jinak letos vyšel i výborný MGS, hodně slušný W3, ale nikde mi tak netluče srdce jako při Bloodborne *4*