Přejít na výpis diskuzí
Nemilosrdně krásný trailer na Legend of Grimrock
27.3.2012 | Aleš Smutný
151 příspěvků
-
Nevíte někdo, jestli tahle nádhera bude na Steamu ?
-
-
na steamu bude.. uz ted kdyz to koupis pres stranky vyvojaru dostanes klic na steam... btw prodavaji to pres huble a prej touhle metodou prijde nejvic penez k nim do kapsy.. takze jasna volba.. kupovat primo pres ne a aktivovat na steamu... ;)
-
Už sem to našel. Je to na Steamu.
-
-
Tak přesně po tomhle jsem toužil! Konečně! Vypadá to hezky, soudobě, ale má to ten úchvatný způsob pohybu po čtverečcích. A jak jsem po objednání uviděl PDF s čtverečkovanou plochou pro mapu tak jsem... och... doufám že konečně bude pro jednou třeba další postup ROZKRESLIT, naplánovat průchod bludištěm s neviditelnými teleporty, ... a navíc je tam pro nás hardcore mode a je bez automapy!
-
Často se tu píše že DUNGEON je i ve Skyrimu. Ano, ale není dungeon jako dungeon.
A) ve Skyrimu hráč může vstoupit do jistého podzemí anglicky dungeon. Takovéto podzemí obsahuje nepřátele a většinou nějakého BOSSe, které je třeba vymydlit. Hráč sem tam nachází klíč k otevření dveří. Občas taky narazí na provázek, který když přetrhne, tak dostane po palici kamenem nebo kládou. Dobrodružství je zde založeno na boji a průzkumu.
B) Dungeon Master měl taky nepřátele a BOSSáky. Taky měl průzkum. Jenže na průzkum byl navázán ještě jeden herní prvek – hádanky. Což byl prvek, který hry Eye of Beholder, Ishar, Brány Skeldalu, atd. měly v omezeném množství. Dungeon Master nebo dokonce Chaos Strike Back na něm byl založen a tvořil nedílnou součást hratelnosti.
Legend of Grimrock se nechal inspirovat právě těmito hádankami. Proto je u mě tak žádaný.
PS: hudba z LoG je ke stažení zde: http://www.grimrock.net/2012/02/03/creating-legendary-music-for-grimrock/ -
Jejdasku :) ale my stari dinosauri chceme presne tohle, zadnou originalitu, grafiku ale nostalgii a klasiku. Od Stonekeepa NIC podobneho nevyslo. Ano spolecnost se stala vice konzumni, komercni a dulezite jsou prodeje her , her pro sirokou masu.... takhle hra neni a odeme uz maj autori na uctu 12 babek a tesim se na 11.4. tohle je presne to co podporuju a za co dam penize. Takovej Skyrim je vysmech.......ti kdo vi o cme mluvim mi daj urcite za pravdu. Mladi fakani at si jdou hrat Call of Duty...... ale jejdasku myslim ze si nezazil dobu Isharu,Lands of Lore atd. nevis o cem je rec .)
-
-
Prosim ťa, čo sa baviš s jejdaškom, ked ho vidi pes, tak stiahne chvost, lebo všetko vie, všade bol, len psovi v ri*i nie...hlavne aby sa to ovladalo gamepadom...čo veta to perla... *1*
-
Mluv za sebe a ne za ostatni, ja chci originalitu, ja chci moderni dungeon. A tvrzeni ze od stonekeepa nic nevyslo ukazuje malou znalost oboru, nedavno treba na eu psn vyslo Wizardry. Hry hraji uz od casu zx spectra. Prechodnou dobu dungeonu jsem zazil, byl jsem u jejich zrodu, vrcholu i padu a vim o cem mluvim. I dungeony se mohou dale vyvijet a dokonce musi, pokud maji v dnesni dobe ekonomicky obstat. Pokud nechces originalitu ani novou grafiku, pak si klidne hrej stare verze v dosboxu, nic klasictejsiho a nostalgictejsiho nenajdes.
-
-
Moderni dungeony mas ve Skyrimu. Obcas je nekdy zajimavy sledovat, co ty vlastne chces jejdasku. Vypada to, ze ses vzdy proti vsemu, at uz je to cokoli.
-
-
Dungeon je mimo jine oznaceni subzanru rpg, ve kterych se chodi po skocich, skyrim s tim nema nic spolecneho. Stejne tak neni dungeon ani ultima underworld. Oproti tomu je dungeon treba ishar, kde chodis ve volne prirode. V tomto vyznamu pojem dungeon pouzivam. Ted uz ti to mozna prijde srozumitelnejsi.
Nejsem vzdy proti vsemu. Za dobre hry jsem oznacil napriklad shogun 2, dark souls nebo zanrove nejblizsi avadon. -
-
Tva definicie "dungeonu" j zajimava :) Hry jako Stone Prophet podle tebe obsahuji vlastne 2 subzanry RPG v jednom baleni a o tom, jestli hraju "dungeon" nebo neco jineho rozhoduju zapnutim/vypnutim pohybu po skocich :)
-
-
-
-
-
No nevim nevim, jestli si to sve kupce najde a zaplati to naklady na vyvoj, tak to ma sve misto na svete. Ale podle me je dnes svet technologicky jinde a takova bohapusta kopie je imho malo. Uvital bych spise rozvinuti tohoto konceptu. Krokovaci dungeony jsou dusledkem omezene technologie te doby. To nevadi, protoze krokovani prinasi zajimavy herni koncept. Ale, kdyz to vykon pocitacu umoznil, tak kroky prestaly byt zmatecne skokove a byly plynule. Tehdy vykon neumoznul plynule otaceni, dnes ano a tak se ptam, proc k* neni implementovano? Skokove otaceni z herniho hlediska nic neprinasi, spise naopak a uz si ho nevynucuje ani omezena technologie. A nebylo by dnes od veci implementovat plynule rozhlizeni.
Dale povazuji za nestastnou akcni stranku veci. Tyhle akcni dungeony jsem vzdy povazoval za menecene, zradlo pro plebs. Dnes bych rekl konzumni zalezitost pro masy. Poradny poctivy dungeon a obecne rpg ma souboje tahove u kterych se musi premyslet a jsou takticke. A jestli v LoG bude implementovano grindovani jako v DM, tak je to uplne o nicem. Vzit si za vzor DM je stejne jako si za 30 let vzit za vzor CoD. Meli si za vzor vzit spise hry jako Wizardry nebo Betrayal at Krondor.
Jestlize uz to bude akcni, doufam ze to pujde ovladat gamepadem (idealni ovladac pro takovou hru) nebo pri nejhorsim budou utoky namapovany na akcni tlacitka a nebude nutno honit kurzor mysi po ikonach.
Obavam se, ze tato hra toho moc noveho neprinasi, nerozviji koncept dungeonu a stavi akorat na nostalgii a na grafice, pripada mi to jako stary primitivni dungeon v nove grafice. A to se mi zda ponekud malo. Chybi mi tam nejaky originalni napad jako treba melo Shadow Lands hru se svetlem nebo tak neco.
Absenci originality me to jako stareho hrace neoslovuje. Pro mlade hrace to muze vypadat originalne, ale nevim zda rozdychaji krokovaci koncept. Verim ze z nostalgie a zvedavosti si to spousta lidi poridi, vcetne me, ale obavam se, ze bavit to bude malokoho, pokud si vyvojari neschovavaji nejake eso v rukavu. -
Ako tak tu to cele citam vela ludi place a vela ludi jasa nad tym, ze vyde toto. Pytam sa tych co placu, preco je toto zle, PRECO je era dungeon crawlerow za namy ?? nechapem, ja som ich vzdy miloval a do teraz milujem hrat, maju jedinecny styl a pocit hrania. Tiez som vyrastal v dobach commodore 64 a podobnych relikvii :), ale uz aj vtedy som stale cakal kedy bude pri hrach lepsia a lepsia grafika, kedy to uz nebude take ake to bolo, cas plynul pokrok sa vinul a sme teraz tu a teraz, vsetky moje modlitby a tuzby sa naplnili, konecne ale FAKT konecne niekto bol schopny spravit a uz aj za chvilku vydat BOZSKU hru, ktorou tato hra urcite bude, autorom hry verim, su to tiez hraci Dungeonov a neverim, a aj podla filmu, ktory to dokazuje, ze tato hra si nenajde oblubu medzi aj mladsimi ludmi, viacerym je grafika svata, tak tu si myslim je sa na co pozerat, a ked sa to naucia aj hrat, mozno sa MOZNO zacne nova revolucia tychto DUNGEONOV (boze daj aby to tak bolo) a potom aj ty, ktorym sa akosi ja neviem nepaci to, ze chcu ozivit tento uz skoro mrtvy zaner (bethesda to tiez nejak nezlepsila skor naopak), zisia ze sa mylili a opet sa mozu vratit k takymto hram.
Ja verim tejto hre a verim tomu, ze svita na lespie casy a konecne budu vychadzat poriadne rpg. Takze ty co sa na toto tesia a predobjednali si to ako ja, tak my sa budeme naramne bavit a ty co im nejak toto vadi a picha do oka, tak ty budu slintat, a nakoniec si to kupia aj oni. A tiez som cital jeden nazor, ze si to kupi nejak hrstka nadsencov, tak ver mi, ze ta hrstka je sakramentsky velka.:) -
Na toto som sa veeelmi dlho tešil a s nostagiou dufal, že čas krokovacich dungeonov neskončil, ale skončil, a žiadny Dungeon Master 3, ani Stonekeep 2, ani ďalši Ishar nevyšiel...
Ja som sa s tymi panačikmi ala Diablo, stary Fallout, nikdy nevedel stotžniť, ale krokovacie dungeony bolo niečo, čo som musel, a o pol noci vracal z prace, lebo doma som si take delo ako 386, 486 dovoliť nemohol *1*
Možno je to navrat starej ery, tiež to vyzeralo že adventurkam odzvonilo a pozrite sa kolko novych vychadza a sučasne technologie z nadhladom obchadzaju, a kto ich hra? Podla mňa ty, čo boli na adventurach odchovany, ja sice nie, ale prajem im to, nech si hrači pridu na svoje.
Ked si hra na seba dokaže zarobiť, ma pravo na pokračovanie, a ja dufam, že nas starych pametnikov bude viac... -
Tohle bude pěkná Cesta do dětství. *3*
-
Hmmm .... Tubra Ubra *3*
-
-
Tož někdo by už tuhle tehdy aprílovou záležitost mohl vydat, ne? :D
-
-
Absolútna NÁDHERA....prosím nech je to aspoň na 10 % tak dobré ako tento trailer..a na celý rok mám čo hrať. *14*