Přejít na výpis diskuzí
Nezávislí vývojáři se bojí nového systému vracení her na Steamu
3.6.2015 | Aleš Smutný
84 příspěvků
-
"Stačí, když někdo programově nesnáší jistou značku nebo firmu, a zfanatizovaný dav hře nakliká 0/10 - čistě z hlediska ideologie, bez ohledu na skutečné kvality hry."
A kolik "profi" redaktorů dává hrám 9/10 a 10/10 hrám které s sebou táhnou lživou reklamní kampaň, nesplněné sliby, bugy, glitche a problémy?
Já jenom že ten "zfanatizovaný dav" bývá docela často protireakcí právě na takové manýry. -
jen ať se bojí...donutí je to dělat kvalitnější hry a eliminuje se tím počet srač*k...že by se blýskalo na lepší časy?
-
Obavy tvůrců jsou podle mě zbytečné. Měli by si uvědomit, že kupování her je a vždycky byla dobrovolná záležitost. Když lidi nebudou chtít platit, tak platit prostě nebudou a obstarají si to jinak. Existuje ale nemalá skupina, která ocení skvělou hru, oblíbenou sérii nebo známého autora a zaplatí. Tihle lidé jistě nebudou nový reklamační systém zneužívat. A těm ostatním jsou nějaké benevolentnější reklamace u zadku, protože by pro ně bylo zneužívání podobného systému jen zbytečnou komplikací.
Možné nájezdy na Metacritic jsou už jen detail. K nim stejně dochází i v současnosti a tohle drobné riziko za další férovou ochranu poctivého zákazníka v podobě rozšířené reklamace určitě stojí. -
To je moc dobře, bude méně sra*ek.
-
-
Chudacikovia nasi nezavysli, uz nebudu moct splacat z predrobenych assetov survival sra*ku na Unity engine a zarabat peniazky. Uz bude treba robit aj nieco hodnotne a funkcne. Za mna dobre.
-
-
Vrácení peněz je dobrý nápad.Jinak nechápu nářky,že hru dohraji a pak vrátím.Co mi brání si ji zpirátit?Když budu chtít vývojáře podpořit,tak podpořím.Když ji budu chtít stáhnou z torrentu,tak ji stáhnu.Záleží na povaze člověka.
-
no však uz taky bylo na case aby se neceho zacli bat, pac sra*cek je na steamu tuny
-
myslim, ze resej uplny blbosti, pokud nekdo koupi hru za 5 euro a dohraje ji za hodinu a 59 minut a bude ho bavit, penize zcela jiste nebude chtit vratit - proc by ji kupoval, kdyz ji o kliknuti vedle mohl ukrast? pokud ale koupi hru, kterou dohraje za stejnej cas a jeste k tomu ho nebude bavit, nevidim jedinej duvod, proc by tu hru nemohl chtit vratit
podle me se ozyvaji jen takovy, ktery vytvareji bomby jako Day One : Garry's Incident, a boji se, ze kazdej kdo to omylem na zaklade traileru koupi, bude chtit penize zpatky a to je jen a jen dobre, takovy je totiz potreba vymytit -
-
vidim to stejne jako ty, jenze my nejsme ten fanaticky dav :D
-
-
Jen ať se bojí. Já to říkám furt, že odfláknout hru a říct si za ní přes 400 Kč je drzost.
-
Myslim si, ze jedinej vetsi dusledek, kterej to bude mit je, ze se konecne upravi ceny indie her na stupen, kde je skutecne jejich misto. Uz zadny Nidhoggy za 20 euro a zadny skladani pokemonu za 15.
-
Jasne, oni ti "nezavisli" vyvojari maj rit v loji z toho, ze kdyz si nekdo calne ten jejich smejd, kterej ani nespusti, ze bude chtit prachy zpet ... lol
Kolik jen za posledni rok probehlo prave na steamu podobnych aferek ... takze to neni rozhodne ani tak dobra vule steamu, jako spic bic na podobny zlodeje.