Přejít na výpis diskuzí
Nezávislí vývojáři se bojí nového systému vracení her na Steamu
3.6.2015 | Aleš Smutný
84 příspěvků
-
Pokud hru hráč za 2 hodiny (ehm, to musí být "hra" za pár centů) celou dohraje, měl by mít tolik slušnosti, že jí vracet nebude. V tomto případě věřím spíš tomu, že než aby si někdo hru koupil a pak refundoval, to jí někde utorrentní.
Pokud do dvou hodin zjistí, že hra je blbost (což je spousta her na steamu od "nezávislých" pak nevidím problém). -
-
Pokud nekdo udelat hru na dve hodiny, mel by mit tolik slusnosti a nechtit za ni 15 a vice USD/EUR.
-
-
Nazdárek lidičky..
Otočme to, dejme možnost hrát placené hry pod steamem nejprve dvě hodiny zdarma a pokud to nedohrají a budou to chtít dohrát tak, budou muset zaplatit..
s pozdravem! -
-
Steam mívá akce kdy si můžeš hru hrát i celý víkend a nahrát tam klidně desítky hodin a pak ji klidně nekoupit. Ale to už musí být fakt pecka když si tohle dovolí.
-
-
Tak to ale nerozhoduje ani tak Steam jako spíš vydavatel.
-
-
To už bychom chtěli moc :)
-
-
Mě nepřipadá že tenhle systém má nějaké silné proti. Když si to člověk přebere tak na tom netratí ani vývojáři vytvářející krátké hry s herní dobou pod ty dvě hodiny. Sice dojde k umělému nárůstu koupí hry, kde zase čísla rychle spadnou, ale vracet to budou pouze ti, kteří by si tu hru stejně nikdy nekoupily (plus si myslím, že spousta lidí, kteří by si to nekoupily z nejistoty o peníze si hru pak nechá). Navíc to nejde dělat donekonečna a lidi si nebudou chtít plýtvat limit, který mají na tyhle refundace, takže se tyhle vlny budou týkat pouze očekávanějších projektů. U DLC také nevidím nějak zvlášť velký problém kromě stejných důvodů jako jsem popsal výše, navíc většina DLC, co já vím, nabízí permanentní obsah. Sr*čkojdní DLC pro hry typu Death Space serie a některých Mass Effect dílů si prodává jenom EA na originu *1* . Tenhle krok by naopak měl vytvořit síto pro takové bezbožné počiny jako je Sacred 3 a dalších bilion trash games, kde by se měli nechat vydavatelé postřílet už jenom za to, že něco takového vypustily do světa.
-
-
Zhm... zapoměl jsem dodělat diakritiku tak sorry *9* .
-
-
Diakritiku sere pes, ale ta shoda podmětu s přísudkem ti moc nejde :)
Nicméně hlavní je obsah a v tom s tebou souhlasím.
-
-
-
Podle mě tím nejvíc utrpí jednak ty úplně nejmenší hry (řekněme pod 4 eura) např. Windosill, Plug and Play, ale hlavně žánr visual novels, které se prodávají mnohdy i za velké peníze.
-
Moznost vtatit hru kterou nehraju je jeden z mala rozumnych kroku, ktere valve udelalo. Problem s hodnocenim je ve spatnem zpusobu hodnoceni, nikoliv v moznosti hru vratit. At hru muzou hodnotit jen ti, kteri ji nejakou dobu hrali, treba 5 hodin a je po problemu. U kratkych her nikdo timto netvrdi, ze jsou mene kvalitni, to je zcestna dedukce.
-
Asi to bude znit skodolibe, ale... budou muset teda zacit delat poradny hry. Uz se opakuju, ale Factorio / Rimworld / Kerbal Space Program / Race the Sun jsou uplne SUPER nezavisly hry, da se na ne koukat a kazda je svym zpusobem zajimava, a ne jen "Pixel-art Genericka Variace Nejake Slavne Hry".
A ani se me neptejte na stav zavodnich her, klidne i scifi arkad, to je bida. Strasne mi chybi neco jako Dethkarz / Wipeout v nove grafice s nejakyma vic moznostma, vetsina indie zavodnich v tomto duchu jsou proste ve strohe grafice a zabavou na 2 hodiny... -
-
Mimochodem kdo nezna Dethkarz - vynikajici zalezitost z roku 1998 - https://www.youtube.com/watch?v=DJ3zWhWvw6Q
-
-
Mě přijde reakce vývojářů malých her přestřelená. Mi neříkejte, že by se nešlo s Valve dohodnout na zkrácení té dvouhodinové lhůty, pokud se jedná o kratší hru. Naopak si myslím, že tento krok naopak podpoří koupi jiných her. Teď si já například pečlivě vybírám, co koupím a půlku ze zakoupených jsem stejně nedohrál a dodnes lituji koupě. Naopak, bych raději peníze strčil do něčeho jiného, co jsem si už nekoupil, protože jsem nechtěl tolik utratit. Teď takovou možnost mít budu a alespoň to částečně nahrazuje dobu "demoverzí" a "sharewaru."
-
Uz zadne "Cities 2018 XXXXXXL"!!!
-
Jsem zvedavy jestli to nejak zohledni behem vyprodeju. Protoze takto odpadne ono co kdyz bude levnejsi zitra? Proste koupim a kdyz bude ve vetsi sleve tak vratim puvodni a koupim levnejsi *5*
-
-
Ano, Valve dokonce výslovně napsali, že to hle se dělat může
-
Doporučuji přečíst včerejší článek http://games.tiscali.cz/tema/steam-rozsiruje-nabidku-refundace-penez-za-hry-velmi-uspokojivym-zpusobem-251923
-
-
Kdyby všechny hry měly dostatečně reprezentativní demo, nemuselo by se to takto řešit...