Přejít na výpis diskuzí
Nezávislí vývojáři se bojí nového systému vracení her na Steamu
3.6.2015 | Aleš Smutný
84 příspěvků
-
Pekny krok ale viac by som privital moznost predavania hier
-
To si příště půjčím nějaké to Gone Home 2 abych to dohrál do 1/2 a zjistil jaká to je sra*ka. Když zde ta možnost je tak proč ne? Navíc to je legální a rychlejší jak to někde stahovat.
-
Ja to beru jako takovy oficialni demo od Steamu. Zkusim a uvidim.
-
Neviem či vôbec existuje taký déba, čo by skúšal hru dohrať do dvoch hodín ak ju naozaj nechce kúpiť. Načo riskovať, že ten limit prešvihne? Aj keď je pravda, že ľudská hlúposť nemá hraníc...
-
-
Heh ... nekde na podnikatel.cz se vali clanke o tom, je je trea zalovat lidi ktery si envyzvednou balik na poste ... protoze tim prej poskozujou podnikatele. Jenze vis jaka je realita? Vsech nevyzvednutych nebo ve 14 dnech vracenych zasilek je cca 1 PROMILE. Tzn jedna z tisice.
Samo, pokud zlodej, co vsude plka jak ma vsechno skladem posle zbozi za 14 dnu (az mu prijde z dx), tak at si to zbozi strci mezi pulky.
Tohle je stejny, mozna to takhle vrati jeden z tisice. No a? Taky by si to nemuselo koupit ani tech 999. To by asi "vyvojar" byl spokojenejsi. Nemusel by se totiz trapit tim, ze dostane o $1 min.
-
-
Holt budou muset krátké hry prodávat za méně peněz.
-
MMM skoda, ze jim nemuzu nahradit Bulletstorm kterej sem diky zavreni GFWL nemoch nikdy zpustit dal nez na "prihlaste se do GFWL" screen...
-
-
to si asi krapet lemra. BS funguje pořád. Stačí offline mod u GFWL.
BTW: hra je stejně sr**ka. -
-
Ano i nie. Kupim si nejaky produkt tak by mi mal minimalne fungovat out-of-the-box a nie ze to treba este doladovat aby sa to vobec spustilo. Chapem ze toto hlavne pos*al MS a dotklo sa to viacerych titulov, na druhu stranu co by sa talo Valve keby presli hry co pouzivaju GFW a proste ich fixly ?
Ostatne takto ma problemy aj Fallout 3 alebo ,nie koli GFW, je problem rozbehat Vampire:Masquarade Bloodlines, co je celkovo problematicka hra ale mala by sa dat aspon "zahrat" ked uz ju ponukaju. -
-
to je holt hraní na PC. Já si taky na steamu koupil pár her, které jsem následně musel dle rad z fora opravovat, aby vůbec slušně jely. Prostě sranda.
-
-
-
-
A co takhle kdyby se u každé hry stanovila přibližná délka a z ní by šlo v prvních např. 15% procentech času hru vrátit.
-
pekna myslienka ale katastrofalna implementacia, uz nech sa objavi peticia za zrusenie tohto nonsensu.
-
-
Proč nonsens? Z mého pohledu platícího zákazníka je to fajn. Sice si hry vybírám a za plno kupuju jen vyjímečně, protože nemám na hraní moc času, ale takhle mám jistotu, že když mě ta hra nebude bavit, nebo bude zabugovaná, že ji můžu vrátit.
Ono to naopak může podpořit prodeje, protože lidi se nebudou bát koupit dražší hru, když budou mít možnosti ji vrátit. Kdysi byly dema, pak dema přestaly a jediná možnost try before buy byl warez, teď to holt bude tahle funkce.
-
-
Dopr*ele kdyby dělali DEMA, nemají takovýhle problémy! Já říkam, nas*at těmhle malým (i velkým) studiím, který jsou líný a neudělají ani demo. Pokud bude DEMO, nepůjde hru po zakoupení vrátit. Demo musí obsahovat skutečnou část hry, žádnou vylepšenou/ořezanou část. Pokud Steam nepoleví takovejhlem vychcánkům, uvidíte jak rychle se zase začnou dělat dema. Software je jeden z unikátů, kde s tebou může prodávající (vývojář/distributor) vyjeb*vat na všechny strany a zákazník s tím nemůže dělat skoro nic. Na všechno ostatní je záruka/možnost vrácení/možnost vyzkoušení. Jenom u software a obzvláště her musíš věřit recenzím a doufat.
-
-
Mas to v hlave nejaky pomotany, ona totiz soucast toho vraceni je, ze je to povinosti ze zakona po cely EU. Takz i kdyz udelast 150 dem, tak porad ma hrac pravo na vraceni penez. A kupodivu kdyz se trebas po 1/4 hodine zvednes v kine s tim, ze to je kktina, musej ti prachy vratit taky.
-
-
na Foxtrote, placeny mody do nejakyho skajrimu drtivou vetsinu uzivatelu steamu vubec nezajimaj