Přejít na výpis diskuzí
Nezávislý rozcestník: bitva o Středozem je zombie virus
14.10.2012 | Marek Král
61 příspěvků
-
Smůla lore vlastní WB ...
-
Jak říkám existuje určitý lore.
-
https://www.facebook.com/ToSaveMerp
-
Možno by si mohol hovoriť o veciach zo zákulisia- ukázať nejaké screeny, priniesť novinky ohľadne vývoja a tohto sporu. Čo sa týka mňa, budem len rád.
-
Nejspíš, protože si toho nevšimli. Asi nemají divizi, která prolézá net kvůli modům. Ale obovám se, že si mne pletete s tiskovým oddělením WB...
Argumentace ohledně toho, že "je to zcestné/ šílené", je pak tak neprůstřelná, že s tím ani nemá cenu jakkoliv polemizovat, pěkný den :) -
Myslím, že pán profesor stvořil něco úžasného a je samozřejmě v pořádku, když se najdou lidé, kteří tento fenomén šířej dál. Některé věci opravdu nejsou v pořádku.
-
Nevím, jaký je přesně právní problém v této věci a nebudu to zkoumat. S čím lze mít problém jsou ty přesné kopie zbraní okopírovaných z filmů. To si taky myslím, že není úplně ok. Ale stačilo ty zbraně udělat trochu jinak a neměl bych problém. Ale když si mám vybrat mezi pokračováním modifikace za cenu téhle "zlodějiny", nebo zastavení vývoje s tím, že by vše bylo ok, tak raději a jasně podpořím modifikaci. Mimochodem, vůbec nepochybuji, že by autoři v credits zmínili autory původních návrhů zbraní. To je ale jen má víra.
-
myslis u cortexu ?
-
Ona existuje nějaká tradice, které podléháme my modaři. Měli jsme tam třeba vývojáře, který třeba z věže Železného pásu udělal podivnou futuristickou stavbu, ale problém je, že kdyby si to dělal každej jak chtěl, tak by to vypadalo divně. A navíc většina vývojářů jsou Tolkien šílenci a ty vyžadujou určitou přesnost. Takhle aspoň poznáte nejdůležitější lokace.
-
Pre: ales.smutny:
Prečo potom WB nevadilo toto:
http://www.moddb.com/mods/third-age-total-war/images/uruk-hai-scout#imagebox
Third age mod pre M2TW. Tiež tam je kopa dizajnu z filmu-brnenia,stavby atď.
Veď ich argumentácia a i tvoja je úplne scestná. to už by si za zlodeja musel označiť človeka čo si spieva oblúbenú pesničku a natočí si to na video a hodí na youtube alebo človeka čo si namaluje kópiu niakeho obrazu a vystaví si ho doma.
Pokial niekdo takto chápe autorské práva tak je chorí. to nemá s morálkou nič do činenia,taký človek je totálne šialený. -
jo no, štve mě že mám nějakou chybu s rozlišením a v tom pidi okně to neni nic moc
-
LoTR licence je v herním průmyslu docela nevyužita. Výsledek a případný zájem by mohl WB sloužit k průzkumu trhu a impulzu vytvoření pořádného SP LoTR RPG, navíc by je to nic nestálo. Ale samozřejmě je chápu a mají právo učinit právní kroky k zastavení projektu. Jen by se mohli zamyslet nad tím, jestli nejdou proti vlastním zájmům.
-
Jako jediný český vývojář MERP teamu jsem dal hlas už dávno. :-D
-
Peticiu na LOTR-a v Skyrime som sa podpisal.
Ale Armello mi pripomenulo vtipy typu "ide vlk, zajac a medved po lese... " :-), ale som zvedavy aj na to. -
ftl je uzasna hra kdezto cortex command je bugfest a tragedie - tedy podle meho nazoru a cena je taky nekde jinde
-
No já myslím, že se shodneme na tom, že právně je to v pořádku ... o tom žádná jenom tu morální stránku prostě máme každý někde jinde.
-
Ale ať se tu už jen oba neopakujeme se stejný argumenty, asi to můžeme uzavřít tím, že se shodneme, že se neshodneme na možnosti využití práv a licencí třetí stranou v daném kontextu ;)
-
mě nikdy indie hry nelákaly ale pak jsem zkusil faster than light a rozhodl jsem se že zkusím i cortex command
-
a) Nikoho nežalují. Jednají velmi, velmi slušně.
b) Teoreticky mohou požádat i o stažení fanartu, ale jde zjevně o kontext a míru významu.
c) Jo, bylo to kolo, ne auto :)
d) Tohle trochu nemá smysl, protože nereaguješ na mnou naznačené body, jen argument přejdeš ;)). Prostě vlastníci práv musí svá práva bránit. Tvůrci mohli oslovit vlastníka licence, mohli to udělat na sto jiných způsobů. Ale ne, prostě se rozhodli to ukrást, porušit licence a teď se čílí, když je jim slušně sděleno, že se to nedělá a že by tedy ti, kteří do toho nalili takových peněz by to neviděli rádi.
Kde je ta neškodnost? Finanční problémy s "bezplatným" modem jsem poukázal. Bude to na stránkách bez reklam? Budou tvůrci případně těžit z popularity? Získají díky tomu práci? Budou dostávat peníze alespoň jako donate? Brali v potaz, že si zadarmo vzali něco, za co někdo platí? Vlastník práv nemůže mluvit do svého vlastnictví, protože...jsou malý tým? Tak to už můžeme rovnou začít zase znárodňovat, pěkně do rukou lidu, protože si ti buržousti vyskakujou ;)) -
" Pak je to ale jenom jejich smůla a nikoho jiného."
Aha, protože firmy chrání své licence, za které platí, je to jejich smůla? Takže oni zaplatí za licenci, aby mohli udělat film, kvůli kterému se tolik lidí k LOTR dostane, z toho, je jim ukradeno další zaplacené dílo a porušena další licence a je to jejich smůla? :)
Ne, je to jejich právo a smůla těch modderů. A WB postupuje VELICE slušně a opatrně, už mohli mít na krku žalobu, LucasArts by se s nimi tak nemazali a neposílali milion mailů. Nemluvě o tom, že samotní držitelé původní (a trvalí) licence dělali mnohem větší bugr i ve fan povídkách a knihách, jen to před lety nikdo nemedializoval.
Pan profesor by napráskal synovi, zažaloval by fond držící práva na distribuci licencí LOTR, byl by naštvaný, ukřižoval by Jacksona a zavřel by se před světem ;))