Přejít na výpis diskuzí
No Man's Sky generuje vesmír na základě nelicencované rovnice vědce, který se kvůli tomu ozval
21.7.2016 | Adam Homola
75 příspěvků
-
Obávám se, že nemáš pravdu, pominu li fakt, že e=mc2 se uplatňuje v celém vesmíru, tak i fraktály a geometrie v přírodě se dá vyjádřit rovnicemi
-
Ja myslim ze jsme ty nesmysly a nedodelky uz jednou probirali a nikam to nevedlo, a nepresvedcil si me, takze s tim zase nebudem zacinat. Ale napisu ti neco podobneho co minule, ta hra neni pro tebe, chapes, ja taky nehraju Sims pac nejsou pro me, ale rozhodne bych netvrdil ze je to hloupa hra.
-
Ne, Elite je od samého počátku špatná hra plná nesmyslů a nedodělků. Tohle fanboys nepochopí, to chápu. Já rozhodně nejsem casual. Jsem hodně hardcore hráč. Přesto Elite nepovažuju za dobrou hru.
-
Bobe, tys nějak nerozdýchal, že jsem odhalil tvůj drobný handicap, co? Nemít mozek je samozřejmě problém, ale zdá se, že se ti s tímto handicapem daří žít, nebo lépe řečeno přežívat, tak si z toho nic nedělej.
-
je to troll, nereagovat, nečíst, dát minus a nazdar
-
Elite ma jedinej problem, casual hrace pro ktere ta hra neni a presto se do ni hromadne serou. A jakmile maji hodinu hledat nejakej material na upgrade muzou se potento. Na Elite je pekne videt jak kvuli casualum kterym tyhle hry vubec nepatri do pazour se hry postupne cim dal tim vic zdebilnuji az z nich zbude pong.
-
Jedinej kdo tu lze ses ty, Braben je oproti vetsine vyvojaru svatej. Navic se nic takoveho nestalo, celej vyvojarskej proces Elite je pruhlednej jak sklenice vody.
-
Ve skutečnosti náš stát jen podporuje otroctví ve prospěch Německa a dalších států. Stačí se podívat na propastný rozdíl v platech a na velmi nevýhodné pracovní podmínky v ČR.
-
Obávám se, že rovnice se v přírodě běžně nevyskytují. *3*
-
Elite je vesměs špatně vnímaná hra, která nenaplňuje to, co se od ní čekalo. Navíc kolem Elite se stalo hned několik nepěkností zavánějící lhaním a podvody. Je to velká škoda
-
Nebavím se o téhle rovnici, bavím se o patentování algoritmů obecně. int x = 1 + 1; je jednoduchý algoritmus a stejně tak složitý algoritmus zmíněný v tomto článku. Realita, kdy by se vymáhaly poplatky za jakýkoliv algoritmus by byla dost dystopická. Chápu, že by si dílo chtěl někdo pojistit, aby mu ho někdo neukradl. Ale nechápu, že by někdo zazdil možnost vytvořit něco podobnýho nebo zazdil použití jakéhokoliv algoritmu, ať by to byl běžně používaný algoritmus nebo nějaký neobvyklí.
-
Nemuzes patentovat neco, co je "general knowledge". Kdyz uz tady trollis, tak by jsi se to aspon mohl naucit. =D
-
Clovek, co tu rovnici vymyslel, ma nejspis brutalni zazemi matematiky a predpokladam i biologie, kdyz z toho ma profesuru. Muzes se pokouset argumentovat jak chces, ale v zivote ti neuverim, ze nejaky nahodny code monkey by jen tak z fleku napsal do kodu tenhle vzorec. To by byl doslova genius a rozhodne by nedelal "jen" pitomyho programatora. Tomu proste neverim.
-
!!!!!!!ELITE!!!!!!!!tomudle natrhrne zadek jak nic,,,,,,,,,HAHAHAHAH
-
Ty tomu snad rozumíš? Nechám se poučit. :-)
-
Mně z toho spíš vyplývá, že on definoval něco co se sice v přírodě vyskytuje, nicméně kdyby to nedefinoval v rovnici tak by to vývojáři použít nemohli. TJ nepatentoval si jev, ale jeho matematickou definici. Přijde mi to logický..
-
omlouvám se, ale nic to nemění na tom, že to Logo už nemůžeš použít
-
jj, v článku je odkaz na původní práci
otázka je, zda si jde patentovat něco co se běžně vyskytuje v přírodě -
Škoda, že si nedali patentovat také algoritmus.
-
Logo nemůže být patentované. Diskutující by si měli nejprve udělat jasno v terminologii, aby vůbec věděli o čem je řeč a nepletli si např. ochranné známky s patenty.