Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Velice výstižná recenze. Na popisované technické problémy jsem nenarazil a to mám poměrně zastaralé Pc s Win7.
  • kulhy_parici_spici
    No jo, já myslím že 5 je prostě akorát na vahách technologický přínos – hype – cena – hratelnost – technický stav. Hodnocení je pro průměrného hráče, kterého to může za 60 EUR zklamat. Každý, kdo to vezme jako herní experiment a relax, si přičte nějaký ten bod – o tom se recenze zmiňuje.
    • Herní experimenty na relax většinou nestojí 60€.
      • kulhy_parici_spici
        To vnímáme stejně, i proto to hodnocení má svojí váhu.
      • Přesně tak.
  • Zrzzek
    Mě spíš přijde, že vývojáři NMS vydávali za něco, co není. Hru jsem nehrál, ale podle toho, co jsem viděl a četl, je NMS velice dobrá experience hra, či jak se to nazývá. Takové to pustit to na hoďku, nechat si spadnout čelist z nádherných světů a zase vypnout. Kolem hry se ale vytvořil obrovský hype a vývojářům to pak asi přerostlo přes hlavu.

Mimochodem, jak je ta hra velká (kolik to zabírá místa na disku)? A jak to generování vesmíru funguje (nějak polopatě *1* )?
    • Jde o to, že vesmír se generuje podle matematického algoritmu. To znamená, že jej není potřeba ukládat na disk (cloud), ale při každém průletu se vygeneruje stejná galaxie... Myslím že se ukládají jen názvy planet od hráčů a max souřadnice. Tahle technická stránka je na hře nakonec nejzajímavější, což je fakt škoda.
    • Od začátku ta hra byla prezentovaná se zaměřením na průzkum, problém je, že to málo kdo pochopil. Ta hra je holt jiná než je dnešní standart.
      • Kde tak byla prezentovaná? Máš nějaký interview, kde Murray říká "naše hra je zaměřena předevšim na průzkum" ?
        • To snad nemyslíš vážně. Však to říkal v každém rozhovoru.
          • že od hry nemáme čekat nic jiného než exploraci? source plz
            • neslovíčkuj trapko
        • Stačí si přečíst jen všeříkající popisek na Steamu: No Man's Sky is a game about exploration and survival in an infinite procedurally generated universe.
          • i v tomto velice vágním popisku na Steamu nějak postrádám to slovíčko "především"
            • Tak zkus napsat návrh na úpravu popisku, aby to pochopil už vážně každý. :)
  • A už víte že slibovaná DLC zdarma jsou kec?
    • Reálná velikost planet je taky kec, stejně jako to že můžeš potkat ostatní hráče.. a ten slavný střed galaxie? Přehraje se průlet skrz mapu k tomu hraje hudba a hodí vás to do další, jinak vygenerovaný ake v podstatě stejný galaxie, wow *2*
      • Ale prej když proletíte 100 galaxií se základní lodí bez upgradu, přehraje se opravdový konec *1*
      • A k čemu bys tam měl reálnou velikost, když by byla stejně na nic? 99% povrchu stejně proletíš v nejvyšší možné rychlosti, aby ses dostal dál. A jak říkalo už hodně lidí, samotná cesta je vlastně cíl.
        • No proč, ze stejnýho důvodu, jako je tam miliarda planet který nikdy nenavštívim a když už to tam teda nebude, tak se tim asi nechlubim v interview a nedělám z lidí blbce, leda že by Murray nevěděl, jak velký jsou planety
    • A už víš, že placená DLC jsou dnes skoro v každé hře? Ale proč zase z ničeho neudělat skandál. :)
      • Draken69CZ
        Protože měli být zdarma a to, že nebudou oznámili až po vydání?
        • no oni to rekli uplne jinak oni rekli ze dokud jim budget dovoli tak budopu free DLC/updaty vydavat, ale ze nevyyloucili ze kdyz jim dojdou penize ze naky placeny budou
          • Draken69CZ
            To ale začali říkat až teď aby si udělali cestičku k DLC, před vydáním tvrdili že DLC nebudou vše bude zdarma pomocí patchů.
        • A není třeba jedno, jestli to co plánovali vydat zdarma, vyjde pod pojmem "update" a další obsah formou DLC? Jde jen o překrucování slov a pravdy, aby se mohlo zanadávat. Tak to vidím já. Nemám potřebu nadávat na něco, co je mě fuk.
          • Draken69CZ
            On, ale slíbil že vše bude v podobě patche, že za nic se nebude platit protože za hru už jsme zaplatili, skvělé PR před vydáním a ejhle týden po najednou rychle obrátit, ber si to jak chceš mě to nepřijde jako dobrý přístup.
            • V podstatě ano, kdyby si lidé tak hojně nekupovali DLC, nebyl by důvod je vydávat. Pokud je finanční potenciál, byla by hloupost to nevyužít. Zapomínáš, že je to byznys, ne charita.
            • Draken69CZ
              *15* jasně vlastně si za to můžou zákazníci sami, tak doufám že se poučí a tohle bude jejich poslední hra protože si u zákazníků už neškrtnou.
            • No, pokud tak jednoduše člověk skočí na obchodní řeči, asi je něco špatně. Nic jsem o tom nečetl, takže nemůžu hodnotit, narazil jsem akorát na slova ve stylu: rád bych, nemůžu vyloučit a podobně.
  • Cely problem NMS je, ze to malo vyjst ako indie hra za cca 20 euro, nie ako plnohodtnotna hra za 60 euro.
    • a proč? Má to druhý nejlepší start po Fallout 4 na Steamu za poslední roky, za pár dní si to koupilo skoro 800K, samozřejmě nějakých 10K to třeba vrátí, lidi si popláčou na diskuzi a vývojáři zatím budou mít čas a peníze tam narvat další obsah. Ta hra má na Steamu naběhnuto na prodeje, které se budou počítat do milionů třeba právě jako Fallout, čili na slevu je čas, pak to lidi budou brát ještě více.
      • Draken69CZ
        Ano vzhledem k obsahu hry na to budou DLC sypat jak protržený.
    • martinbucek
      cely problem teba a podobnych je, ze by si si to ani za 20e nekupil a hra nestoji 60e
      • ringmancz
        aha a kolik teda stojí? na všech oficiálních distribucích 60 euro
        • Draken69CZ
          Asi tím myslí že 59,99 není 60 *15*
          • martinbucek
            u nas na slovensku su ceny od 48e, sam ju mam za 54 z predobjednavky, takze 60e to nie je, ale vam je to jedno, ved upiratit sa da zadarmo
            • Všude na ofiko kanálech stojí 59,99€, na Kinguinu a jim podobných +/- 50€... ale prostě na Indie hru je to fakt ranec...
            • Draken69CZ
              OK dobře pro vás, ale 54 to už takovej rozdíl není.
  • Mart9
    Tady se potom vždycky vrátí ty přepálené známky hrám typu Hotline Miami atd...
    • Takový lejno tu dostalo deset ? no tak to mě pos..
    • Hotline Miami je jedna z nejlepších a nejnávykovějších akčních her posledních pár let. Ale neběží na Frostbitu, takže je to sračka, že? *1*
    • Hotline Miami má 8 bodů za soundtrack a 2 za hru, ne? *1*
  • mile Tiscali.... tedka jste hdne zaujaty, NMS ma chyby, velke chyby, ale at kazdej nadava jak chce faktem je ze tu hru skoro kazdej hraje nebo chce zahrat... a kupodivu me hra bavi ano je stereotypni ale porad je tam co obejevoat, co upgradovat atd. v recenzio jste nepopsal zdaleka vsechno co lze. Na hru nadavam jsem nespokojen nicmene ze hry je cejtit velky potencial, velkou moznost pridavat dalsi a dalsi obsah.. pro me k velkemu prekvapeni revoluce hra dokonce lepsi nez co jsem videl z prehypovanych videí.. osobne jsem necekal ze me tohel dokaze zabavit jako casual hrace.. 66 usd je vysmech bez debaty... ale urcite se blýská na lepsi zitřky :p
    • Zrzzek
      Nadávam na to, jsem nespokojen, ale dal bych 8/10? *1*
      • jak kazdej chyta za slovo... jo je to celkem pruser, nechodi to dobre i na slusnym stroji , ma to velky chyby ... nicmne po hroznym zacatku se mi paradoxne asi po 20ti hodinach hrani hra libi vic a vic - hraju path of atlas, osobne se mi vzdy libil privateer 1 a 2 dil z tohohle pohledu je pro me tohle absolutne best.. urcite promarneny potencial ale pokud to dokazou vylepsit a zadarmo, napr staveni zakladen nejake scriptove veci navic primo na planetach .. pro me by to byla ultimatni hra. Spokojen nejsem za ty prachy ale kida thnuj na t nebudu protoze z nejakyho duvodu me tohle bavi jako zadna hra za psolednich 10 let i pres to v jakem je tedka stavu.
    • Mno ale hra se recenzuje jak vyjde, že má potenciál se nedá zohlednit (placená DLC ?)... Já chtěl NMS koupit, ale těch 60€ si myslím, že je fakt přehnaných - navíc co sem viděl videa atd. tak mi taky vadí, že ty planety jsou dost podobné, jen jsou po nich rozházené jiné assety... (možná sem toho viděl zatím málo, cca 20 - 30 planet).
    • Já si jí zahrát nechci, vypadá to jako hrozná nuda v prezentaci k zblití, děkuji nechci ani zadara
  • jenda84
    ou...5 je hodně málo *1* čekal jsem 7... hru mám objednanou a čekám na dodání.. soudě těch reakcí,co kolem toho je, to bude asi fail, ale třeba to časem vyladěj.
    • nenech se odradit 1000 lidí 1000 chutí *3*
    • Herní obsah asi nevyladí. To by muselipřekopat celou hru. Ale pokud rád chodíš a rozbíjíš kameny, tak tě to bude bavit.
  • Morraw
    Měli vlézt rovnou do early access a za dva roky vydat plnohodnotnou hru. Myslím, že i to hodnocení by pak bylo vlídnější.
    Když chce dělat takto nezkušený tým vesmírný sandbox survival, tak očekávání na množství obsahu jsou prostě obrovská a jedna generická superformule, které dokáže jen vygenerovat trilion planet to nezachrání.
    A že tu někdo píše, že za to můžou konzole je blábol. Tohle není o použité technologii, ale o týmu lidí, který hru dělal.
  • Nechápu proč jste recenzovali PC verzi? Proč jste nezmínil rovnici kvůli které je ta hra tak slavná? Jak třeba funguje loadování? Nezmínil jste frakce(ani jednu). Jazyky které se musíte naučit. Napsal jste, že úprava lodi je vlastně k ničemu, přitom je nezbytná k dokončení hry. Zapoměl jste zmínit koupě bezpočtu nových lodí. Zapoměl jste zmínit, že PS4 verze má podporu Joysticku a PC ji nemá.
    Jak dlouho trval vývoj a kolik lidí na hře vlastně pracovalo.
    upřímě je vaše recenze stejně prázdná jako dle vás samotná hra

http://nomanstravels.com/pannellum.htm?panorama=001.jpg&autoLoad=true
    • ámen
    • To je dobře, že to udělali, za zmršený pc port si zaslouží další sodu
    • PS4 verze má podporu Joysticku a PC ji nemá?? Tak to 4/10, tento druh amatersimu mi leze na nervy
      • *1* navíc toho samého který mám doma že (Thrustmaster T.Flight Hotas 4) je ve 100% kompatibilitě s ps4 verzi, ale na pc je pouze podpora gamepadů.
    • @Braiq: Neni toto stránka o PC hrách? Konzole majú svoje stránky, nie? Alebo sa mýlim?
      • Zrzzek
        Tyhle stránky jsou o hrách obecně, bez ohledu na platformu, pokud se nepletu. *1*
        • @Zrzzek Pokud se nepleteš? Tak to sme na tom podobne. Ani ja na isto neviem. Ale nikdy som tu hru na konzole nevidel, tak vychádzam z toho.
          • Zrzzek
            V katalogu her si můžeš vyfiltrovat hry podle platformy. Metal Gear Solid, Uncharted, GTA V (když ještě nebyl na PC), Forza, Grand Turismo - tohle všechno tu má recenze. Takže to není jen PC web.
      • *8* ještě hloupější než jsem si mysle...
        • @wazza Ty decko v puberte tu už konečne prestaň plakať a trieskať sa o zem.
          • to by mě zajímalo, jestli jsi hloupý Slovák nebo hloupý troll *3*
    • games.cz chce mít asi první PC recenzi na Metacriticu *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit