Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kalshin:
    Jenom jedna poznamka: lidske telo a jeho odolnost se za tech 5-10 000 let nezmenila.
    Porad jsme na tom stejne.
  • jj ... prakticky se o tom opakovane presvedcili amici ve vietnamu a jinde ... kde jim kanonama vybaveny migy davaly naprdel pekne z blizka ... pricemz jejich stroje bez kanonu jaksi nemely nic, co by proti nim mohly pouzit.

    Proc myslis ze ma kazda stihacka kanon na palube?
  • Hmm no moc im neverim. Ako tu uz bolo spomenute takychto planov na papieri tu uz bolo niekolko a vecsinou to nedopadlo moc dobre. Osobne si ale myslim ze skor narazia na technicke hranice bezneho PC. Bud im budu dochadzat prostriedky, teda hlavne pamet a mozno aj vypocetny vykon na generovanie sveta/vesmiru alebo to zasa budu musiet osekat a bude to vyzerat hnusne. Ostatne je vobec otazne ci ma nejakky prinos taka vysoka uroven detailnosti pri tom generovani objektov, v zmysle nie mat povedzme 10 druhov stromov ale kazdy jeden strom detailne generovat od zakladu. Viac mi to pride ako PR kec, vhodny na reklamu ale nic to nevravi o tom ci vobec ta hra sa bude dat hrat a bude zabavna. Este ziadna technologia nespravila hru zabavnu alebo dobre hratelnu, maximalne tomu trochu dopomohla ale castjesie to pokazila !
  • Ale určite menej ako na ten skok, či čo to tie stíhače predviedli. *3*
  • Vypada to docela dobre :)
  • Dám vám celý vesmír a vy si v něm budete dělat cokoli se vám zlíbí .... bezva tak abychom se dostali dál než v reálu ...Na měsíc a zpátky to snad dotáhneme.
  • Na 0,5c z railgunu by bylo potreba hoodne energie a zatracene dlouhe raily :)
  • Toto malo byť dole.
  • Myšlenka je to fascinující a určitě bych přemýšlel i o koupi. Pokud si Hello games myslí, že na to stačí, budu jim držet palce. Nemuselo by to dopadnout úplně špatně, ale času jim to asi sežere hodně. Ale neumím si představit, že třeba ty hvězdy budou opravdové objekty, které jdou prozkoumat zblízka (s určitým odstupem, samozřejmě :-D ). Celý vesmír vygenerovaný, každá planeta bude něčím zvláštní. Tohle bude asi hodně náročné na naše železa. I za předpokladu, že naše procesory nebudou muset vypočítávat každou kravinu, která se stane stovky milionů kilometrů od místa, kde právě jsme. To by asi nezvládaly vůbec :-D Každopádně se těším. Vypadá to zajímavě. Konečně nějaká hra, která není jen koridorovou hříčkou, kde nám říkají: "udělej tohle, stane se tohle a nic jiného. Takhle jsme to totiž naprogramovali."
  • Strielaš z railgunu projektil rýchlosťou 0,5c. Stíhače sú od seba vzdialené 150 000 km. Odpáliš projektil a za necelú sekundu je ciel zničený. Stále je to väčšia vzdialenosť ako v tom videu.
  • Kallessin183
    Abych to za sebe uzavřel. Z dnešního pohledu je to nereálné. Stejně jako terafromace, stavba kilometrových kolosů a zdrojů jejich energie, ostatní potřebné technoologie nyvijímaje... Jde mi pouze o to, že nikdo nemůže dnes s jistotou říci, že něco nejde... jako mi dnes přijdou tyhle pojmy jako scifi, přišlo by středověkému rytíři jako scifi to, že budou jednou plout lodě vážící víc než jeho hrad...
  • Kallessin183
    Ale to je stejný jako se ptát antického filozofa, jak vypočítat co nejvíce čísel čísla Pí.. Slovo počítač, nebo počítač jako předmět mu nic neřeknou, nemám z toho rozum.. stejně ak nemůžu já odpovědět, jak se bude vývoj technologií rozvíjet třeba za 100 200 nebo 1000 let.. vše si mohu jen vymyslet... a dodat že GM mám vždycky pravdu *1*
  • waltar, je to jedna z moznosti ale copak ten hlavni motor neni tryska? ted co by bylo efektivnejsi a jednodussi. Ale porad na piloty pusobi to zatracene pretizeni. Geneticky je upravime aby to byli supermani? Proste bez zasahu do lidskeho tela s pretizenim nic neudelame. Hybnost objektu. Jedes v autobuse, stojis, prudce zabrzdi a letis, protoze mas stejnou hybnost jako autobus. Jo muzeme na cloveka pripevnit trysky, ktere budou prepojeny s rizenim lode a podle toho budou trysky reagovat. A co vnitrni organy v tele cloveka? Jak na ne dame trysky aby reagovali stejne a neutrhli se (vnitrni krvaceni)?
  • ucho
    nepoužívá, je to styl boje, od kterého se prakticky upustilo. že se uvažuje o jakémsi nouzovém řešení, kdy je stroj vyzbrojen kanónem, jako například F-105, kdy měl ve Vietnamu náboje na deset sekund střelby, snad nepovažuješ jako variantu klasických dogfightů, o které mluvím... to jen tak na okraj.
    ty chceš opravdu přirovnat ten souboj ve vesmíru k sobojům, které se odehrály ve Vietnamu a později? uvědomuješ si, že ty vesmírné bitvy odpovídají právě těm klasickým dogfightům z první světové války?

    edit2: na nic jsem si nenaběhl, vím moc dobře, že f-105 byl primárně bombardér a vím moc dobře, že měl munici na těch 10 sekund tvého popisovaného "dogfightu". stejně tak vím moc dobře, že když se střetl s migem, piloti vystříleli to málo a zdrhli. nemusíš se tedy snažit o diskuzi formou toho, kdo dál dočůrá a dělat ze mě někoho, kdo tohle neví. já to vím. předpokládám, že jsi četl můj první post o tom, jak vypadají bitvy ve vesmíru. přirovnal jsem je k dogfightům první světové války (na základě nich totiž vznikly) a to, co následovalo po první světové, už je úplně jiný styl boje... ten ve vesmíru je ovšem obdobou těch klasických dogfightů. chápeme? *3* ty považuješ současné dogfighty za ty klasické, o kterých jsem psal? to snad ne...
    zkus prosím chápat text jako celek a ne že se chytneš jedné věty, která jde třeba pochopit různě, a přejdeš do módu poučování, kdy mi musíš vtlačit svou pravdu bez ohledu na to, abys měl nějakou představu o tom, co o tom vím já... to jen tak na okraj...

    edit3: M61 dokáže vystřelit 6000 střel za minutu, tedy je to kolem těch 10 sekund...
    od začátku jsem mluvil o klasickém dogfightu. ten současný za klasický dogfight opravdu nepovažuji, ty souboje nelze příliš srovnávat. a souboj ve vesmíru se podobá právě těm klasickým dogfightům... že se tě dotklo prohlášení, že tento souboj nebyl později prakticky možný? no jenže mám pravdu, nebyl, protože už to v té rychlosti bylo o něčem kapku jiném... tedy na tom přirovnání nic špatného není...
  • Jo, ale jaky bude mit ten laser na stovky tisic kilometru prumer paprsku a tedy energetickou hustotu? Laser neni zase tak super vesmirna zbran, jak by se mohlo na prvni pohled zdat. Kineticke zbrane jako railguny, davaji mnohem vetsi smysl.
  • Sakra, to melo jit dolu do prislusneho threadu :(
  • No sice chapu kam miris a ano, souboje ve stylu druhe svetove jsou ve vesmiru samozrejme nesmysl, ale tvoje zduvodneni mi prijde dost hrozne.
    Pripominas mi lidi, co tvrdili o Gripenech (a totez predtim v osmdesatych letech i o Mig 29, to jen tak na okraj), ze "se to neotoci nad republikou". To si myslis, ze letadla neustale letaji kolem dvou machu?
    Hlavni duvod, proc by se v soucasnosti bojovalo predevsim za hranici vizualniho dosahu, je zejmena uroven senzoru a raket - proc strilet na blizko, kdyz muzu strilet na dalku? Presto soucasna letadla pocitaji i s bojem na kratsi vzdalenosti, vcetne naprosto klasickeho "dogfightu" - proc asi? Protoze v kombinovane vzdusne situaci, se pilot stale muze (a cviceni to dokazuji) dostat do situace vyzadujici pouziti, nejen raket kratkeho dosahu, ale i kanonu (coz je mimochodem technicky mozne i bez vizualniho kontaktu - napriklad v mracich), jen uz to neni zdaleka tak caste.
    V tebou uvedenem hypotetickem prikladu prikladu budou mit piloti na strelbu z predni polosfery skutecne jen mzik a proto na 90% k sestrelu nedojde (nejspis nedojde ani na strelbu) - proste se minou a zacnou proti sobe tocit = ergo dostanou se do onoho klasickeho manevraku a snaze o vybojovani vhodne strelecke pozice.

    Koncept vesmirnych stihacek je pochopitelne blbost z mnoha ruznych duvodu, mezi nejvetsi patri napriklad to, ze na velke lode proste nacpes vetsi a silnejsi motory, nez na ty male a samozrejme newtonovska fyzika s tim zatracenym scitanim vektoru rychlosti, diky kteremu by manevrak ve vesmiru vypadal uplne jinak :) (proto je celkem blbost i vektorovani tahu a spousta dalsich veci).
  • Pri plusovem pretizeni se ti odkrvuje hlava = bezvedomi
    Pri minusovem nohy, tzn, ze se ti nahrne krv do hlavy proto se minusove zvlada jeste hur nez plusove, protoze na hlavu ti nemuzou aplikovat oblek proti pretizeni
  • walltar
    Rotace ve vesmíru nevyžaduje trysky ... stačí gyro. Takže technicky by to stačil hlavní motor, který jen obstará změnu vektoru.
  • strabo
    Aneb přeštěte si Orson Scott Card a jeho Endera ve vyhnanstvi, v ní jsou krásně uvedeny systémy jak by to v daleké budouctnosti, ohledně cestování vesmínými loděmi a hlavně problémi s přetížením a komunikací, mohlo vypadat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit