Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Koukám, že Notch má na každý svůj názor speciální článek na games.
    • Dřív to byl třeba Vávra. Každý průmysl má svoje celebrity.
      • Vávra si to tady psal sám, jako autor. Tohle je v podstatě zpráva o ničem, v minulosti se tady neobjevily ani v bleskovkách vyjádření Cryteku nebo Epicu, která mají větší dopad na fungování herního průmyslu.
        • No, to jo. Ale asi se nehodily tak pro diskuzi a byla předpokládaná malá čtenost.
  • origin je mega p*covina steam je monopol ktory si neviem vynachvalit
    • exmaxx
      Nebojme se konkurence, s ní bude Steam ještě lepší *3*
      • Kdyby byl Origin jen konkurence, tak mi nevadí. Ale oni stáhly všechny svoje hry ze Steamu, takže si vlastně ani nekonkurují.
        • exmaxx
          To mě nedošlo, že stáhli obsah. Tím pádem si ale konkurují nejen cenou, ale i obsahem a na podstatě to mnoho nemění. Ačkoliv to může hráče trochu poškodit, pokud si chtěl zahrát třeba Mass Effect 3, ale ze srdce nesnáší Origin. To pak bude celkem válka nervů, zda koupit či nekoupit *3*
          • Co se mě týká, tak jediná válka nervů je internet plný spoilerů, ale tomu se asi nevyhnu *1*
        • však to... keby bola konkurencia čo sa týka cien, ale dostupnosť všade, tak je to úplne o inom, ako keď sa hra predáva iba cez jednu službu. Čudujem sa každému jednému výrobcovi a distribútorovi, že nepredáva svoje produkty všade, čím narážam hlavne na EA a Blizzard. Pevne verím, že keby sa chcelo, tak by sa dalo.
  • origin je trest pre nas vsetkych za to ze si kupujeme hry od EA
  • smejki
    Já tu sice na Origin v podstatě konstantně flušu, ale je to pro jeho současný stav. Budu jen rád, když steam bude mít rovnocennou konkurenci. Jestli se Origin dopracuje k tomu, že takový bude, budu jen rád. Nyní ale ::fuck_off_smilie
  • Sice mam v PC oba klienty ale spis z nutnosti nez ze bych k nich choval nejakou naklonost. *5*
  • Já vám nevím pro mě je Steam idealní služba. Příjdu domů kouknu jestli tam něco není zajímavého zaplatim stáhnu a hraju.... Nemusim nikam chodit, nemusím pouzivat CD/DVD a co se tyce piratění tak tam zas nemusím "schánět" crack a řešit problemy toho ci onoho charakteru... Steam zapnu koupim a hraju nic víc... Podle mě to je jen asi tak u mě, protože jsem hodně pohodlnej a todle je pro mě nejlepší způsob nakupovaní.... Když už krabicovku, tak ji stejně neistaluju jen zadám do Steamu CDkey, když je to možné. Samozřejmě někdo preferuje to jinej zas ono, ale myslím si že origin je fakt omyl EA. (Když jsem hrával BF3 tak jsem se pokaždý enragnul, když jsme viděl spouštět ten spyware. ) *16*
  • kotty
    Nejlepe to dela GoG. Clovek se zaregistruje, koupi si, co chce a stahne primo z jejich stranek. K instalaci uz neni zadna dalsi aplikace potreba. Tak by to melo byt. Jen skoda ze zrovna na GoGu nenabizeji vic novych her (stare jsou samozrejme super, ale ty, ktere jsem chtel, uz mam koupene).
  • Ani jedno. Uplne nejlepsi by bylo, kdyby vyvojarsky studia a tvurci nabizeli hry digitalne na svych strankach ke stazeni za poplatek, delali si sami marketing a uplne obesly vsechny distribucni kanaly. At si mezi lidi hleda cestu to, co je opravdu kvalitni, a ne to, co se protlaci milionovym hypem. Se divim, ze zrovna notch miluje Steam a laskuje s Originem a nezastava tenhle nazor :)
    • filias
      Tohle nefunguje ani náhodou. Samozřejmě, že indie vývojáři svoje non drm hry nabízejí i u sebe, ale na Steamu jim je lidi kupují.
      Nedávnu tu byl komentář nějakého vývojáře, který nacpal svojí hru kam to jen šlo, ale stejně mu Steam dělal 80-90% prodejů.
      • No newviem co je na tom prekvapive ked Steam ma najviac uzivatelov to je ako by si napisal že je prekvapujuce že reklama na mjalo sledovanej TV stanici neoslovila tolko ludi ako reklama na najsledovanejsej TV stanici. ;)
    • Btw. presne z tohohle duvodu si odmitam koupit Trackmanii: Canyon a Minecraft. To co neni na Steamu, potazmo Originu moje penize neuvidi. Tecka.
    • kotty
      To ja zas mam radsi, kdyz je vsechno na jednom miste (neco jako GoG viz. muj prispevek vyse). Registrovat se na 50-ti ruznych strankach taky neni zrovna vejvar (a casto se v jejich strankach orientovat viz. battlenet).
    • Protoze tenhle nazor je nesmysl. Ty by si zrusil jednu nebo dve krasne sjednoceny distribucni platformy, aby si donutil hrace chodit po webech bilionu studii a delat si vsude ucty a mit to roztahany vsude mozne.. wtf. za tejden zapomenu, ktery hry jsem si vubec koupil a za dva polovina tech webu nebude existovat. Zlatej Steam..
      • Sry za triple post, ale jen tak btw. Minecraft by byl taky na Steamu, jenze Notch rika:

„Když jste na Steamu, služba limituje, co můžete se svou hrou dělat, a jak můžete komunikovat s uživateli. My bychom tak (zřejmě?) nebyli schopní mít třeba trh s mapami na minecraft.net v takové podobě, která by Valve nevadila. To by neodvratně rozdělilo komunitu na dvě části, kde by někteří měli přístup ke všemu obsahu, jaký bychom měli k dispozici a někteří ne.

S Valve o tom jednáme, ale musím říct, že rozumím jejich potřebě mít kontrolu nad svou platformou. Je tu prostě jistá nekompatibilita mezi tím co chceme my a co chtějí oni. Takže to není žádná velká hádka, jen prostě nechceme být omezování v tom, co můžeme s Minecraftem dělat. Navíc, Steam je skvělý. Mnohem víc, než jiná, blíže nespecifikovaná platforma digitální distribuce, na níž Minecraft vydat NECHCEME“.
      • Ja bych nic nerusil, sami by se polozili :) Nemusis chodit po webech s miliony uctu. Kdyz to nema DRM, stahnes jednou a nechas si na nejake zaloze.
        • Tak to jo. Ja totiz nemam nic lepsiho na praci, nez se starat o zalohu her. Nejsem zrovna zapalenej hrac, ale i tak mi jenom veci ze steamu budou zabirat tak 0,5 TB. Tohle by bylo dobre jeste zrcadlit, abych v pripade selhani disku o neco neprisel, nasledne bych celil problemu s aktualizacemi a o vychytavkach typu Steam Cloud ani nemluve. Ne, dekuju.
  • drive kdyz sem hry stahoval tak sem byl zvyklej proste jen kliknout na ikonu a hrat dnes na me vyskoci 3 okna nez me to pusti do hry takze i kdyz uz jsem trosku vyrostl a dokazu si vydelat dost penez na to abych si jednou za cas nejakou hru koupil stejne si tam vetsinou hodim crack nicmene kdyz by to jinak neslo tak dam prednost steamu
    • Na mě teda nic nevyskakuje, kromě GTA4 s jejich dementním social clubem.
  • Ja to vidim tak že ani jedno kupujem krabicovky a najradsej mam ak hra nema ziadnu službu ale krasne spustam len hru samotnú napriklad naposledy Zaklinač 2( mal sice DRMN ale uz ju odstranili).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit