-
origin je trest pre nas vsetkych za to ze si kupujeme hry od EA
-
Na steamu jsem od dob vydani HL2 a zatim jsem nesmirne spokojeny. Nemam v umyslu zkouset nove distribuce, kdyz jsem spokojeny s tim, co znam jiz radu let :)
-
-
Já potřebu měnit Steam za něco jiného taky nemám, ale konkurenci vítám. To může nám, zákazníkům Steamu, jedině prospět *3*
-
-
pri mojich 200+ hrách legálne zakúpených na Steame jedine Steam. *3*
-
-
Vidis, dobrovolne jsi strcil hlavu do opratky jako nejaka ovce, tebe uz steam bude za sebou vlacet kam bude chtit na uvarene nudli.
-
-
Už sis vzal prášky Jejdásku? A pozor, jdou po Tobě lidi ze Steamu, tak rychle zapni si uber tlačítko na konzoli, ať zapneš protisteamovskou ochranu! *1*
-
-
Ja vim ze jsi chudy duchem, nemusis mi to porad predvadet. Nejen ze se nezmuzes na poradne argumenty, ale i tve pokusy o napadani jsou mimo misu a svedci o nepochopeni toho, co jsem napsal.
-
-
Na pochopení bláznů nemám školu, bohužel. Ale jestli nekdy vystuduji něco v oboru psychiatrie, tak se ozvu.
-
-
Ty nemas skolu na pochopeni niceho. Ono to totiz neni skolou. Moudry clovek na chapani zadnou skolu nepotrebuje *15*
-
-
-
-
To je fakt oprátka *6*
Na druhé straně, oprátka, kde nakupuji několikrát levněji než v kamenných obchodech (výhradně v akcích - a -50% zas jako extra akci neberu), není zas tak špatná. -
-
Tak to vidis ted, ale co za pet let az tam budes mit ulozeno 50 az 100 tisic a gabe newella srazi auto a firmu po nem zdedi nejaky tvrdy byznysmen? Tohle je u firem zalozenych na kultu osobnosti velke riziko. A se steamem i tak je a jeste bude rada potizi. Treba v podpore operacnich systemu, vynucovani drm, region locku, dvojich cenach a podobne. Kde beres jistotu, ze za par let nezvoli politiku, ktera se ti nebude libit? A nezmuzes nic. Mozna misto o opratce je vhodně mluvit o kleci, pro mnohe dnes zlate kleci, ale porad kleci a bez sebemensi zaruky, ze zlatou zustane. A do toho nekteri rvou desitky tisic korun rocne.
-
-
1. Ztráta 50-100 by opravdu hodně mrzela, ale přežil bych to. A možná bych si nakonec nějak poradil.
2. Podpora OS klientem: dnes je potřeba XP a vyšší a myslím, že to tak ještě moc dlouho zůstane (navěky?).
3. Vynucování DRM: nikdy jsem u žádné hry (steam, krabicovka) nepozoroval sebemenší problém z jakoukoliv ochranou. Pravda, některé vynucené programy jsou otravné (GfWL, R*SC), ale nic mi neznemožnilo těch mých několik set (skoro 400) her normálně instalovat, hrát (samozřejmě, mnohé, hlavně indie, jsou bez agresivní DRM). Možná je často problém i na straně uživatelů; upirátěný systém prolezlý spywarem, z p2p sítí stažení cracklé verze her, do toho neschopnost uživatele mít v systému pořádek pak se nelze divit, že může být securom osamělé originálky poněkud zmaten.
4. Region lock, s tím nic nenaděláme, bohužel. Taky mě mrzí, že Skyrim či Rage nemůžeme koupit rovnou na Steamu (když na Steamu stejně musí být aktivovaný). Ale to není důsledek politiky Valve, spíše důsledek lokálních vlivů, přání lokálního distributora. Pořád doufám, že tohle omezení (u těchto her) nakonec padne a já si je v akci -75% nakonec koupím. Tak to bylo např. u U FEAR2 Reborn, který před pár měsíci byl pro ČR uvolněn.
5. Dvojí ceny mi jsou ukradené. Za prvé, kupuji jen ve velkých slevách, mám tedy oproti českým prodejcům výrazně nižší cenu, jsem tedy spokojen. Za druhé, kurz $/€ se neustále mění, takže se mění i výše "prodělku". A to nejdůležitější nakonec: ceny v dolarech je nutno zvýšit o jednu pětinu, protože na rozdíl od cen v eurech neobsahují místní DPH (20%). On pak nakonec ten rozdíl až tak hrozivě nevypadá.
Záruku nemáš nikdy, v ničem. Ani u té krabicovky: změní se režim, protiherní komando na základě IP dresy a logů, které tady jejdásek zanechal zjistí tvé bydliště, vtrhnou k vám domů a pod heslem "za lepší svět bez her, které nás zdržují od budování skvělých zítřků" ti po domovní prohlídce všechny seberou i s počítačem/konzolí *2* -
-
Ne, koupil jsem to z US Steamu. Kromě giftování jsou i jiné možnosti.
-
Aoyagi: no me treba uz vic jak rok nejde z GFWL stahnout nic, co jsem si tam koupil/pridal, se jenom smeju tomu, protoze nema smysl se nad tim pozastavovat *15*
BTW jaky intriky jsi pouzil na Skyrim? Co vim, tak se uz z UK/US steamu neda kupovat, protoze to nevezme CZ kreditku a PAypal musi mit prirazenou kreditku taky, nebo sis to nechal giftnout? -
Krása. Jen bych poznamenal, že Skyrim jsem koupil přímo na Steamu díky lstím a intrikám. Přeci nebudu platit místnímu distributorovi (Cenega) za neschopnost.
Jen dotaz, v čem je GFWL otravné? Když nepočítám (u mě) problém ho dostat od online přihlášení...pořád se hlásí "offline".
A abych nezapomněl, na tu nuznou existenci otravující celý web je zbytečné reagovat.
-
-
Je videt , ze toho o organizaci ve Valve moc nevis. Kdyby Gabeho srazilo auto, tak tam je spousta dalsich inteligentnich lidi, co vi jak se to dela a kteri by nikdy nedopustili, aby to se Steamem slo z kopce. Nebo myslis ze Gabe je jedinej ve Valve, kdo se snazi ke hracum pristupovat dobre?
K tem operacnim systemum? Kdo dalsi je na MAC OS? -
-
Gabe je vetsinovy majitel, na ostatnich lidech tam nezalezi. Co mas s mac os?
-
-
-
-
-
-
Origin nebo Steam? To je vtip? Přeci nevyměním něco, co je tu zavedené už X let za něco, co má v hlavičce u názvu slovo BETA *6*
Uvidíme za pár let, ale teď rozhodně ne. -
Já vám nevím pro mě je Steam idealní služba. Příjdu domů kouknu jestli tam něco není zajímavého zaplatim stáhnu a hraju.... Nemusim nikam chodit, nemusím pouzivat CD/DVD a co se tyce piratění tak tam zas nemusím "schánět" crack a řešit problemy toho ci onoho charakteru... Steam zapnu koupim a hraju nic víc... Podle mě to je jen asi tak u mě, protože jsem hodně pohodlnej a todle je pro mě nejlepší způsob nakupovaní.... Když už krabicovku, tak ji stejně neistaluju jen zadám do Steamu CDkey, když je to možné. Samozřejmě někdo preferuje to jinej zas ono, ale myslím si že origin je fakt omyl EA. (Když jsem hrával BF3 tak jsem se pokaždý enragnul, když jsme viděl spouštět ten spyware. ) *16*
-
Ja nemusim ani jednoho z techto klientu. Uplne by mi stacilo poustet je pouze pri instalaci a ne je mit pernamentne pusteny na pozadi pri hrani. Na online sbirku her je to idealni reseni, in-game chat se da taky brat jeste jako plus. Zbytek funkci od voice komunikatoru az po sklad obrazku a nevim ceho vseho, je uplne k houvnu. Ke vsemu ony denno-denne "zuzo nabidky, na jeste zuzovejsi hry za 4.99", co na me vyskakujou (ci nuti restartovat sluzbu) - to hraju "jen" 1-3 hodiny ve vecernich hodinach...
Origin se tezce nuti do pocitacu, coz se da chapat, protoze privetivym stylem by dohnat Steam asi neslo. Tedy ne v rozumnem casovem intervalu. Nicmene verim ze za takovy rok-dva by se mohl dostat na stejnou kvalitu jako Steamu - co se tyce nabidky a cen titulu. Z toho pak budeme tezit hlavne my, hraci.
Jeste aby brzy vzniknul nejaky univerzalni klient "meho online obsahu", ktery mi sjednoti vsechny hry co mam zakoupeny u obou sluzeb, jenz by byl delany stylem bez zbytecnych funkci a eliminoval nutnost mit pusteny Steam / Origin. Pak uz by to bylo temer dokonale... -
Nejlepe to dela GoG. Clovek se zaregistruje, koupi si, co chce a stahne primo z jejich stranek. K instalaci uz neni zadna dalsi aplikace potreba. Tak by to melo byt. Jen skoda ze zrovna na GoGu nenabizeji vic novych her (stare jsou samozrejme super, ale ty, ktere jsem chtel, uz mam koupene).
-
origin alebo steam? ani jedno, gog ako digital alebo krabicovka + crack
-
Pro mě je to oboje zbytečnost. Kupuji zásadně krabicovky a dost mě naštvalo když jsem byl donucen založit si účet na Steamu a Originu.
-
-
taky si radši koupim krabicovku, potom mě ale nasere když tu hru z krabice nemůžu bez internetového připojení ani nainstalovat, protože se mi tam sere takováhle podobná služba
-
-
Můj adresář Steamu má 300GB a cca 15-20 her nainstalováno nemám. Origin nula a tak to zůstane.