Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tonnymontana
    Super newska, tak nejak jsem stim pocital ale hlavni co me zajimalo zda bude zachovana cena. Jsem rad ze maji rozum a spocitali si dostupnost=zisk, rozsireni=zisk. Ja se moc tesim a kdyby to bylo uz tento rok tak se vubec nezlobm:) jinak k tomu ovladani, proc klavesnici? uz k tomu existuji podlozky kde misto drzeni klaves chodite a do ruky si date maketu zbrane ala Wii. zadnej problem , zadna klavesnice,mys,gamepad:)
  • Na tohle se velmi těším a to ne jen z videoherního hlediska. Představte si, jak např. tvoříte složité molekulární látky, nebo v matematice zobrazování prostorových útvarů a jejich vlastností. Tento přístroj umožní průlet takovými strukturami a náhled naprosto z jiné perspektivy, takové více reálné perspektivy.
    Nebo řešení dvou obrazovek- co si takhle zobrazit pro každé oko jiný obraz? Nebo porovnávání obrazů (překryvy). Atd., co koho jen napadne!
    Cena? Pro každé oko k dispozici 1080p? Za kolik koupíte 2x 1080p OLED? I kdyby to bylo za 20 000, tak to beru!
    • 20,000 za něco z čeho ti bude tak špatně, že se po půl hodině po bliješ a další dvě hodiny tě bude nesnesitelně bolet hlava, tak to děkuji nechci. Všichni, co to zkoušeli, bylo blbě. Dokonce se k tomu vyjadřoval nějaký doktor, že s tím nic dělat nejde.

Tak si užij takovou zábavu a hl. měj u židle kýbl...
      • A co třeba http://www.alza.cz/search.htm?exps=Oculus *3*
      • GlaDOS
        Co takto místo nepodložených mýtů doložit nějaká fakta? A nejlépe z obou stran barikád.
        • walltar
          Fakta? V diskuzi na Games? *1*
      • Divný, že zrovan 20 tisíc, když před nějakou dobu dokonce sami řekli že to bude tak max cenově kolem 10 tisíc. ( Chtějí dát cenu konzole/brýlí za co nejnižší cenu a účtovat si jako na konzole procenta na hrách)
    • Tilwaen
      Zobrazení diametrálně odlišného obrazu pro každé oko nezní jako super nápad *2*
      • Gonzi
        JJ, autor si plete člověka s chameleonem - lidský mozek zpracovává vždy jen jeden ucelený obraz.
        • A nebo ty podceňuješ své schopnosti. Mimochodem to bylo dáno jako příklad využití, ne něco, co bude default... prostě kdo se bude chtít takto dívat, bude mít tuto možnost. Ale asi se tu všichni omezují jenom na stereoskopické hry co?
  • walltar
    Já doufám, že už se tento rok OR dočkáme. Taky doufám, že udělají taky nějakou dražší variantu s aspoň trochu větším rozlišením. Aspoň těch 1440p by to chtělo.
    • Nevim kolik lidí by o to mělo zájem, aby se to vyplatilo. Mám raději trochu standartizace, takže z mého pohledu má smysl pouze 1080p a časem 4K a nic mezi tím.

Pár pixelů navíc za cenu další optimalizace sw i hw pro pár pixelů ...navíc pokles výkonu. V 1080p je dnes nativně všechno, hlavně filmy ... a též z hw ... tv, mobil ...proč ne OR. Až na to bude výkon, tak klidně víc ... 4K. Ale 1400p, to jsi jen krečovitě hledal problém. Kdyby byla varianta 1400p, doufal by jsi v dražší variantu 1821p Oo
      • walltar
        Problém je, že OR těch 1080p prostě nestačí ... 1440p varianta by tenhle problém trošku zmírnila, než bude 4K verze která už jím tak trpět nebude.

To že jsou filmy v 1080 mě nějak nevadí ... já si na tom filmy pouštět nebudu a hry umí jak 1440, tak 1600 bez problémů.

Ale ono jde o to jaký seženou displej ... 1440 OLED nebude zachvíli problém. Už dneska jsou 1440p téhle velikosti takže OLEDY nebudou daleko pozadu. 4K verzi počítám tak za 2-3 roky, takže já bych radši do té doby používal lepší rozlišení, které trochu pomůže vyřešit zbytek problémů, které tam jsou, než 1080, které pořád trpí screendorem a není pořád dost ostré ... každý pixel dobrý.
        • Problem je predevsim v tom, ze OR ani tech 1080p stale nema ... a pokud to chteji letos zacit prodavat ... tak jim prestavam verit, ze nekdy mit bude.
          • walltar
            A ten 1080 prototyp co ukázali tak před půl rokem měl kolik?
            • I dment jako ses ty, by moh pochopit, ze pokud chci neco prodavat, musim to taky nejdriv vyrobit ... a jaksi nic takovyho neexistuje. A od vyroby k prodeji je minimalne rok.
        • Keyz
          Tak pak tam mají dát 4k anebo se na to vykašlat. :)
    • Keyz
      To bude asi potřeba mít 2 pořádné karty aby to šlo. Když dnes některé hry když 1080p + AA a další efekty jedno lehce nad 60 FPS.
      • walltar
        Tak to už by nebyl problém ... je potřeba vypustit na trh obě verze OR a OR+ ať si každý koupí to na co mu stačí PC.
        • Keyz
          Hlavně k čemu takové rozlišení na stejné ploše? To je komedie viz mega rozlišení telefonů. To abych měl doba monitor jako stodolu :)

Raději bych kdyby se soustředili na fyziku a další věci a ne, že tam dají prostě větší rozlišení kde ten přínos není tak znatelný.
          • yellec
            Tady vůbec nejde o velikost displeje, ale o poměr rozlišení/zorné pole. Oculus má mít úhel zorného pole 110°. Najdi si venku billboard a přibliž se k němu na vzdálenost aby ti vyplnil těch 110° (odhadem 5metrů?) Troufnu si říct že billbord má větší rozlišení než 2k a z 5 metrů je obraz hnusnej, vidíš pixely a ne malé. Už chápeš proč je potřeba co největší rozlišení? Tvůrce Oculusu kdysi prohlásil že 16k by už bylo snad ok. Snad se toho dožiju.
          • Musíš si uvědomit, že to máš napláclý rovnou na očích, to neni jako sledovat telefon ze 30-40cm. Bude to vypadat přesně tak, jakobys měl monitor jak stodolu s rozlišenim 1080p.
            • Na tak krátkou vzdálenost neumí oči zaostřit, takže se simuluje vzdálenější obraz a rozhodující je ta simulovaná, na které oči fyzicky zaostřují a ta zas tak blízko očí není.
          • walltar
            K tomu aby ti vyřešili problémy se Screendoor efektem a ostrostí ... aspoň trochu. 720p je nepoužitelné, 1080p to trochu zlepšilo, ale pořád ještě není použitelné, 1440p by mohlo být použitelné s přimhouřenýma očima ... a byl by to dobrý základ, než bude 4K rift, který konečně bude použitelný.
    • Lawliet
      Mohli by do toho narvat AMOLED alespoň.
  • Tak se nám rodí další VFX1 ... *7*
    • A South Park jsou takový další Šmoulové, ne?
  • Jack1947
    Narez, jeste napojeni na nervovou soustavu mame tadY opravdu novou generaci. V plne sve krase.
    • Zase z toho nedelej matrix;-) Btw nevi nekdo, jestli to bude i pro konzole, nebo je to ciste jen pc zalezitost? .....Rejpalove si mohou usetrit kecy, mam oboji.
      • Jack1947
        Ale no tak, vsichni vime ze ta doba je za dverma, staci ji jen pootevrit...
      • walltar
        Myslím si, nebude ... Rift potřebuje mít stabilně 60FPS, jinak ti z toho je o dost víc blbě. A stereo při 1080p se stabilníma 60FPS žádná konzole nezvládne.

Jako připojit to ke konzoli asi půjde ale pochybuju, že bys z toho vymáčknul víc jak 30FPS. I dost lidí co mají starší PC budou mít stejný problém.
        • Konzole to zvladne, zalezi jen na tom, co zvladnou vyvojari, scena by musela byt jednodussi. Ale pokud vim, tak Sony pripravuje vlastni technologii.
          • walltar
            Jo tak museli by to být last gen hry na next gen konzoli ... Nebo třeba použít jako virtuální kino. Co vím, tak by OR měl mít v budoucnu integrovaný malý vlastní počítač na androidu, právě pro takové použití, které nepotřebuje vysoký renderovací výkon. Takže pokud budeš mít dostatečně nenáročné prostředí, tak ti použití OR nebrání nic ... potom už je to jen SW problém.
      • minimálně jsem někde kdysi četl že by měl Oculus fungovat i na PS4
  • conflig
    Všechno je to o zvyku. Kdysi dávno, když byla vynalezena myš lidi říkali, že je to nesmyl šudlit s něčím po stole a zkoordinovat to z kurzorem na monitoru.. a ejhle!
    • Nemůže prosím tě srovnávat MYŠ a OCULUS!

Člověk, který to testuje několik let, tak vydrží už 45 minut, pak se mu udělá blbě. Tam to není o zvyku, prostě mozek to nebere... Prostě se s tím budete muset smířit, že to fungovat nemůže, anebo ne, a pak můžete hrát pár minut, jít se vyblejt, sežrat pár ibalginů na bolest hlavy a po pár hodinách se vydat do virtuálního světa znovu. Úplně mě mrazí, když na to pomyslím. Tohle si může koupit jemom blázen.
      • walltar
        Tak to byl člověk, který trpěl silnou kinetózou ... když už používáš těch 45min jako nějaký ukazatel, tak uveď celý kus infa ...

Pokud vím, tak se mluvilo o vylepšení starý vs nový devkit ... ve starém byl tenhle člověk schopný vydržet 2minuty a potom to musel sundat. V novém vydrží 45minut. Na fórech sou lidi, kteří zvládnou pár hodin devkitu 1 (toho co tenhle člověk zvládnul 2 minuty).

Navíc to není člověk co to interně testuje roky ... je to Brendan Iribe CEO společnosti co vyrábí OR. Dřív dělal pro Gakai a Scaleform ...
      • Prominte ale nemate pravdu , oculus dev kit mam , obcas na to mjeste neco zaparim ale rozhodne jsem z toho nemel nikdy nevolnost nebo bolest hlavy , obcas zacnou bolet oci, ale pozoruju to az po cca 2 hodinach pareni v kuse, staci jit na cigaro a muze se dal jet. On ten dev kit ale na hrani zatim moc neni :)

Pritelkyne a par dalsich znamych si to zkouselo taky, a krom jednoho cloveka z asi 15ti byli vsichni ok , tomu jednomu se delalo spatne z horsky drahy.
        • Tak to pěkně kecáš, jde vidět, že OCULUS nemáš... Podívej se na internet, všeichni, co to měli zapůjčené na recenze, tak všem bylo blbě. Nemluvím o bolesti očích, to nikdo ani nezmiňuje. Tady o nesnesitelnou belost hlavy a pocity na zvracení.
          • nemusim koukat na internet kdyz mi tu lezi na stole , zadna bolest hlavy ani zvraceni... ale evidentne se nema cenu dohadovat , ja vychazim z osobni zkusenosti a ze zkusenosti mejch znamejch co to meli na hlave , ty vychazis z videi na youtube ...
            • Milý Péťo, asi málo čteš a nebo jen weby v češtině, případně zahraniční s google překladačem. A nesnaš se pořád mluvit za všechny, když ti je po ostatních hovínko, ju ...
            • Jack1947
              "kecal " Ten porad jenom kecá. *4*
            • Žádnou osobní zkušenost nemáš. Z toho, co si napsal, jde vidět, že si žádný OCULUS nezkusil.

Já jsem informace zjistil z dalších herních webu, které měly zapůjčený OCULUS na recenze. Nenašel jsem nikoho, komu by bylo dobře. Všem bylo tak špatně, že už to nikdo znovu nechtěl zkoušet. Najdeš to lehce na Googlu. Dokonce i tady na GAMES v jednom fightu, kde o tom mluvil Vávra, který to taky zkusil a bylo mu z toho blbě.
        • Jack1947
          Hehe, 2 hodiny to neni ani na pololvinu kampane nejnovejsiho COD *15* ( tedy jo polovinu) spatne by se mohlo delat i bez 3D a bolet oci hmm bolet oci by nemeli nikdy mozna slzet ale bolet a co bude dal nakej tumor v moztku ne ? za 9,5 a mene ne to bych fakticky nebral. Kazataerle ze to je vlastne BETA/ALPHA by se meli zamyslet opravdu vysledny produkt muze byt lepsi ? Fakt... moc tomu neverim tedy. *5*
          • Nechcou se mi pročítat všechny tvoje nesmysly, ale vzhledem k tomu, cos předvedl v těchto pár větách, tak musíš mít buď konzoli a nebo low-end PC a tak prskáš okolo sebe, protože ve skutečnosti závidíš, že ti to tvoje máma, nebo ty sám, nemůžeš pořídit *3*
            • OMG jakej anonym... to, že máš za nickem mailovou adresu z tebe nedělá "anonyma"? Mluvíš tady pořád cosi o nějakým zvracení a přitom finální produkt nikdo ještě nemá. A docela dost pochybuju o tom, že jsi vůbec zkusil i tu stávající verzi. Samozřejmě pokud blinkáš i ve vlaku, tak máš smůlu. Ale to není chyba OR, ale tvýho těla.
            • Jack1947
              Strasne zavidim ze se nepozrvracim pri hrani, nebude bolet hlaba btw reakce na post nademnou kdyby nekomu unikla pointa *3* . Nesouvisi s tim nic , je to muj nazor... jo a konzoli mam cece a brzo lowend pc taky takze ses vyjimecne trefil mil ANONYME.
    • Přesně. Ale takový je už osud revolučních technologií. Nejdříve většina tvrdí, jaká to bude blbost, pak to zkouší a tvrdí, jaká je to blbost. Lidi, co si na to už zvykli naopak už říkají, že je to fajn. No a nakonec si to pořídí i zbytek a za několik let si říkají, že "je to přece samozřejmost a jaktože to nebylo vymyšleno už dříve (mě by to hned napadlo....) blabla".
  • - o oled se vedelo
    - IR je prekvapeni.. spise neprijemne.. co kdyz budou v mistnosti 2 rifty atd.. :(
    • mas siamsky dvojce?
    • - co když ti vypnou proud?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit